Ajankohtaista

03.05.2017

Hakuilmoitus SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle?

Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). 15 jäsenjärjestöä ja 135 000 yliopisto-opiskelijaa edustava SYL on maan suurin opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa, ja hallinnoi SYL:n kehitysyhteistyö- hankkeita yhdessä kehitysyhteistyökoordinaattorin kanssa.

Edellytämme KENKKUn jäseniltä sitoutumista tehtäviinsä ja motivaatiota, mutta KENKKU on nimenomaan tarkoitettu oman osaamisen kartuttamiseen. KENKKUn jäsenten odotetaan osallistuvan lähes kaikkiin kokouksiin kautensa aikana.

Kaudella 2017–2018 Guatemalan hankkeen hallinnoinnin lisäksi viemme toimintaamme uuteen suuntaan suunnitellen esimerkiksi yhteishankkeita ja yritysyhteistyötä. Toimikausi alkaa elokuussa 2017 ja loppuu elokuussa 2018. Neuvottelukuntaan valitaan 15 jäsentä, joista osa on edelliskaudelta jatkavia jäseniä. Neuvottelukunta kokoustaa noin kerran kuussa Helsingissä, ja etätyöskentelee tarpeen mukaan. Kokouksissa on tarjolla lounas, ja edustajien matkakulut kokouksiin korvataan. KENKKUn jäsenet jakautuvat pienryhmiin, joista jokaiselle valitaan puheenjohtaja ja viestintävastaava. Ryhmiin etsitään erilaisia motivoituneita ja sitoutuneita osaajia ja oppijoita:

1. Kehitysyhteistyöneuvottelukunnan viestintätiimin jäseniä
Viestintätiimi pitää huolen kehitysyhteistyötoiminnan näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa, luo viestinnän sisältöjä ja ideoi viestinnän kehittämistä. Tänä vuonna viestintätiimi pääsee myös ideoimaan ja toteuttamaan joukkorahoituskampanjaa.

2. Guatemalan hankehallintoryhmän jäseniä
Tehtävässä hallinnoidaan Guatemalan kehitysyhteistyöhanketta ja perehdytään esimerkiksi vuosiraportteihin ja suunnitelmiin sekä ollaan yhteydessä paikallisiin kumppaneihin. Tehtä- vässä tarvitaan kiinnostusta hankehallintoon, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, tiedonhakutaitoja, projektinhallinta-taitoja ja kykyä ymmärtää espanjankielisiä tekstejä. Guatemalan hanke jatkuu vuoden 2017 loppuun ja vuoden 2018 keväällä työstetään vielä hankkeen viimeistä raporttia.

3. Rahoitustiimin jäseniä
Rahoitustiimissä pohditaan kehitysyhteistyön uutta suuntaa etenkin varainhankinnan näkökulmasta. Lisäksi rahoitustiimiltä odotetaan vahvaa panosta syksyllä mahdollisesti toteuttavaan joukkorahoituskampanjaan. Kuinka kehitysyhteistyötä voidaan jatkaa laadukkaasti muuttuvissa olosuhteissa ja esimerkiksi Ulkoministeriön rahoituslähteiden kaventuessa? Tiimin jäseniltä kaivataan idearikkautta ja näkemystä markkinointiin ja hankerahoitukseen.

4. Uusien projektien suunnittelutiimi
Tämän tiimin jäsenten odotetaan ottavan vastuuta uusien projektien suunnittelusta ja kumppanuuksien etsimisestä SYL:n ohjeiden mukaisesti.

Ylioppilaskunnalta ei edellytetä kehitysyhteistyötoimintaa, ja hakijat eri taustoista ovat tervetulleita. Hakemuksiin toivotaan liitettäväksi ansioluettelo ja motivaatiokirje, jossa hakija voi kertoa näkemyksistään ja kokemuksestaan toimintaan liittyen. Hakijaa pyydetään myös ideoimaan, miten hän parantaisi oman ylioppilaskuntansa ja opiskelijoiden tietämystä SYL:n kehitysyhteistyöasioista. Lisäksi hakijaa pyydetään ilmaisemaan kiinnostuksensa erilaisiin tehtäviin yllä hahmoteltujen profiilien perusteella ja kertomaan kielitaidostaan. Myös mahdolliset pidempikestoiset esteet kokouksiin osallistumiselle (esim. suunnitellut opinnot ulkomaille) pyydetään ilmoittamaan.

Hakemukset ja CV:t tulee toimittaa 09.05.2017 klo 23.59 mennessä osoitteeseen puheenjohtaja@isyy.fi.