Ajankohtaista

23.11.2016

Hymy- ja valitusviikon satoa: Joensuun Amica-ravintolat

Syksyn 2016 Hymy- ja valitusviikolla 3.–9.10. opiskelijat antoivat ISYY:n kautta palautetta muun muassa Joensuun Amica-ravintoloille.

Ylioppilaskunta on käynyt palautteet läpi ja niistä on keskusteltu yhdessä Joensuun Amica-ravintoloiden kanssa sekä mietitty, kuinka ravintoloiden toimintaa voitaisiin palautteiden perusteella kehittää.

Jonotusongelmat sekä vegaaninen ja gluteeniton ruoka

Yhtenä suurena asiana Hymy- ja valitusviikon palautteissa nousi esiin Joensuun opiskelijaravintoloiden pitkät jonot ja ruuhkaisuus, mihin toivottiin ratkaisua. Joensuun kampuksen opiskelijaravintoloiden määriin ei ole tulossa lähivuosina muutoksia, mutta ISYY ja Amica selvittävät, voitaisiinko ongelmaan puuttua muuttamalla esimerkiksi yliopiston luentoaikatauluja.

Amicalla on myös ollut haastetta saada tietoja luentojen koosta, mikä on hankaloittanut ravintoloiden henkilökunnan resurssointia ja ruokamäärän arviointia. Ravintolahenkilökunta pyrkii lisäämään yhteistyötä yliopiston kanssa, jotta vastaavilta ongelmilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

Myös vegaaninen ja gluteeniton ruoka saivat osakseen paljon palautetta. Esimerkiksi vegaanisia ruokavaihtoehtoja toivottiin tarjolle enemmän.

ISYY:n ja Amican välisissä keskusteluissa on pohdittu vegaanisen ruoan ravintoarvoja ja sitä, kuinka ravintoloissa tarjolla olevilla salaateilla voidaan korvata vegaanisen ruoan proteiinimäärä. Salaateissa tuleekin olla aina vähintään yksi vaihtoehto, joka sisältää tarvittavat ravintoarvot.

Tulossa teemaviikkoja

Kun Hymy- ja valitusviikon palautteita käytiin läpi, ISYY:n ja Amican välillä heräsi ajatus, että opiskelijaravintoloissa voitaisiin järjestää maanosakohtaisia teemaviikkoja.

Teemaviikkojen suunnitteluun ja toteuttamiseen voitaisiin osallistaa  myös kansainvälisiä opiskelijoita siten, että he voisivat kertoa teemaviikkojen yhteydessä esimerkiksi oman maansa ruoasta ja kulttuurista.

Teemaviikkojen ideointia jatketaan tulevaisuudessa.

Hymyjä ja kiitoksia

Joensuun Amica-ravintolat saivat myös paljon kiitosta ja hymyjä. Esimerkiksi henkilökuntaa ja asiakaspalvelua kehuttiin ja kiitettiin kovasti.

Myös ruoka, erityisesti kasvisruoka ja vegaaniset ruokavaihtoehdot, keräsivät paljon kiitosta.

Lisätietoja:

Matti Nivala, hallituksen sosiaalipoliittinen- ja tuutorointivastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, matti.nivala@isyy.fi, puh. +358 44 5768404