Ajankohtaista

25.09.2017

Hyvinvointiviikon teemoina ergonomia, aivoruoka ja liikunta

Itä-Suomen yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) Hyvinvointiviikkoa vietetään yliopiston kampuksilla viikolla 41 eli 9.–13.10.2017. Viikko tutustuttaa opiskelijat ja yliopiston henkilökunnan paikallisiin hyvinvointitoimijoihin ja antaa vinkkejä oman ja läheisten hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Tänä syksynä Hyvinvointiviikon teemana ovat ergonomia, aivoruoka ja liikunta.

Hyvinvointiviikolla ilahdutamme myös koiruuksilla! Olemme kutsuneet koiravieraita yliopistomme kaikille kolmelle kampukselle. Koirat ovat rapsuteltavissa kaikilla kampuksilla yhtenä päivänä viikon aikana.

Hyvinvointimessut, Koira-miitti ja Hymy- ja valitusviikko

Hyvinvointimessuilla 10.10. klo 10–14 Kuopiossa (Snellmanian ala-aula) ja 12.10. klo 10–14 Joensuussa (Carelian ylä- ja ala-aula) ja Savonlinnassa (päärakennuksen ylä-aula) toiminnastaan ovat kertomassa mm. YTHS ja Amica. Aivoruokaa ja terveellisiä välipaloja -esittely sekä sokeri ja rasvanäyttely. Terveelliset välipalat (rahkat, smoothiet ja hedelmät) koko viikon ajan SYKETTÄ-tarralla  – 20 % Amica-ravintoloissa kaikilla kampuksilla.

Kuopiossa ja Joensuussa ovat mukana myös esimerkiksi Staples ja Isku. Isku esittelee erilaisia työpöytä- ja tuolimalleja ja Staples monipuolisia ergonomiaratkaisuja.

Kaikilla kampuksilla messuilla on mukana monipuolisesti hyvinvoinnin edistämisen toimijoita. Tule siis hakemaan tietoa ja hyödyllisiä vinkkejä oikeasta työskentelyergonomiasta, ravinnosta ja liikunnasta!

Koira-miiteissä Kuopiossa, Joensuussa ja Savonlinnassa on tarjolla todellista opiskelu- ja työstressin helpotusta! Tule silittelemään ja rapsuttelemaan koiria 11.10. klo 10–12 Kuopiossa  Studentian piha-alueelle, Joensuussa 12.10. klo 10–14 Carelian piha-alueelle ja Savonlinnassa 12.10. klo 12–14 yliopiston piha-alueelle (kirjaston viereinen sisäpiha tai autokatos säästä riippuen). Koirat tulevat Joensuussa Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n, Kuopiossa Kennelliiton paikallisen kaverikoiraryhmän ja Savonlinnassa Tukikoirakkon kautta.

Samaan aikaa Hyvinvointiviikon kanssa vietetään ISYY:n Hymy- ja valitusviikkoa, jonka aikana opiskelijoilla on mahdollisuus antaa ISYY:n kautta palautetta yliopistolle, ylioppilaskunnalle sekä muille opiskeluun liittyville toimijoille.

Kampuksilla on viikon aikana myös muita tapahtumia, esim. Kuopiossa Lukemalla on 10.10. klo 16.15 luento aiheesta Tehokas ja turvallinen terveysliikunta ja Savonlinnassa on 12.10. tarjolla väliaikainen rentoutumishuone (luokka B323), jossa voi käydä lepäämässä ja lataamassa akkuja.

Hyvinvointiviikon ohjelma kampuksilla:
Joensuu:

Hyvinvointimessut 12.10. klo 10–14, Carelian ylä- ja ala-aula. Paikalliset hyvinvointitoimijat esittelevät toimintaansa, mm. YTHS, Amica, ISKU, Staples ja SPR.

Koira-miitti 12.10. klo 10–14 Carelian pihalla. Tule rapsuttelemaan ja silittelemään koiravieraita ja poistamaan samalla opiskelu- tai työstressiä!

Kuopio:

Hyvinvointimessut 10.10. klo 10–14, Snellmanian ala-aula. Paikalliset hyvinvointitoimijat esittelevät toimintaansa, mm. YTHS, Amica, ISKU, Staples, Liikenneturva, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys, Kuopion ensikotiyhdistys, Fressi, MLL ja Kuopion Kiirsikeskuksen pelituki-alajaosto. Tule kokeilemaan esimerkiksi Liikenneturvan VR-laseja pyöräilysääntöjen testaamiseksi!

Terveysluento 10.10.  klo 16.15 (n 45 min), Lukema (Studentia, Yliopistonranta 3)
Puhujana liikuntafysiologi TtM ft Juha Kokkonen
Aihe: Tehokas ja turvallinen terveysliikunta
Luennolla käydään läpi mm. terveyttä edistävän liikunnan periaatteita ja soveltuvaa sisältöä, fyysisen aktiivisuuden lisäämisen ja inaktiivisuuden vähentämisen keinoja ja niiden terveyshyötyjä sekä liikunnan indikaatioita, kontraindikaatioita ja turvallisuuteen liittyviä tekijöitä. Luento soveltuu sisällöltään kaikille terveysliikunnasta kiinnostuneille iästä ja kuntotasosta tai liikunnallisesta harrastuneisuudesta riippumatta.

Koira-miitti 11.10. klo 10–12 Studentian nurmikolla (kelivarauksella Lukeman sisätilat, Yliopistonranta 3). Tule rapsuttelemaan ja silittelemään koiravieraita ja poistamaan samalla opiskelu- tai työstressiä!

Elokuvailtapäivä teemalla ”Pysähdy hyvä immeinen” 12.10. klo 15.00–17.15,  Kino Kuvakukko (Vuorikatu 27)
Iltapäivä aloitetaan klo 15.00 elokuvalla Tyttö nimeltä Varpu. Näytöksen jälkeen keskustellaan elokuvan tunneteemoista. Keskustelua johdattelevat YTHS:n psykologi Hanna Koivisto ja opintopsykologi Katri Ruth.  Tapahtuma on ilmainen ja tarjolla on popcornia ja mehua. Kuvakukon ovet avautuvat klo 14.30, saliin mahtuu 200 ensimmäistä. Tapahtuman järjestää YTHS:n Kuopion terveyspalveluyksikön terveystyöryhmä yhteistyössä Hyvät Kuvat -elokuvakerhon kanssa.

Savonlinna:

Hyvinvointimessut 12.10. klo 10–14, kampuksen yläaula (sohvat). Paikalliset hyvinvointitoimijat esittelevät toimintaansa, mm. SYKETTÄ, Nyyti ry ja Silmäasema.

Väliaikainen rentoutumishuone 12.10. klo 10–14, luokka B323

Koira-miitti 12.10. klo 12–14, kirjaston viereinen sisäpiha tai autokatos säästä riippuen. Tule rapsuttelemaan ja silittelemään koiravieraita ja poistamaan samalla opiskelu- tai työstressiä!

Lisätietoja:

Joensuu: Heidi Turunen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen sosiaalipoliittinen ja kehitysyhteistyövastaava, p. + 358 44 576 8403, heidi.turunen@isyy.fi

Kuopio: Olli Auvinen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen koulutuspoliittinen vastaava, p. +358 44 576 8401, olli.auvinen@isyy.fi

Savonlinna: Heikki Räihä, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Savonlinnan kampuspuheenjohtaja, p. +358 50 535 3326, kampuspj.savonlinna@isyy.fi

Lue lisää:

Hyvinvointiviikko 2017 -tapahtuma Facebookissa

Aika antaa kiitosta tai noottia – ISYY:n Hymy- ja valitusviikko 9.–13.10.2017

Seuraa Hyvinvointiviikkoa somessa tunnisteella #Hyvinvointiviikko2017