Ajankohtaista

29.09.2017

ISYY esittää Lina Munčytė’a SYL:n hallitukseen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 29.9.2017
Vapaa julkaistavaksi: Heti

ISYY esittää Lina Munčytė’a SYL:n hallitukseen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) esittää englannin kielen ja kulttuurin maisteriopiskelija Lina Munčytė’a (Munkite) Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittohallituksen jäseneksi vuodelle 2018. ISYY:n edustajisto päätti asiasta kokouksessaan 29.9.2017.

Munčytė, 28, on toiminut ISYY:n hallituksessa lokakuusta 2016 saakka vastuualueenaan kansainväliset asiat. Liettualaissyntyinen Munčytė on opiskellut UEF:ssa vuodesta 2014 lähtien.Toimiessaan ISYY:n hallituksessa on Lina onnistuneesti lobannut yliopistoa varmistamaan, että kaikki kansainväliset opiskelijat (niin EU:sta kuin sen ulkopuoleltakin tulevat) saavat pankkipalveluita. Parhaillaan Lina työskentelee edistääkseen suomalaisten opiskelijoiden kansainvälistä liikkuvuutta ja että kielikahvilat tunnustettaisiin kouluajan ulkopuoliseksi toiminnaksi. Kuluneena kolmena vuonna Lina on ollut vapaaehtoisena Erasmus Student Network:lla (ESN).

– On suuri kunnia olla nimitettynä ISYY:n ehdokkaaksi. Minun työtäni ISYY:ssä ovat vahvasti ajaneet ajatukset sosiaalisesta osallisuudesta, kansainvälisyydestä kotona ja aktiivisesta kansalaisuudesta, mitkä ovat yksiä pääteemoja, joihin haluaisin keskittyä, jos minusta tulee SYL:n liittohallituksen jäsen. Munčytė kommentoi ehdokkuuttaan.

– Lina on mahtava tyyppi ja hallituksen jäsenenä hän on vienyt ISYY:n kansainvälisen sektorin aivan uudelle tasolle. Linan kanssa työskennellessä ei ikinä tule tylsää ja hänen intonsa edunvalvontaa kohtaan tarttuu myös ympärillä oleviin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että SYL:n kansainvälinen edunvalvonta tarvitsee Linaa , sanoo ISYY:n hallituksen puheenjohtaja Tahvo Kekkonen.

SYL:n liittokokous kokoontuu Tampereella 17.–18.11.2017 Kokouksessa päätetään SYL:n ensi vuoden toimintasuunnitelmasta, toiminnan linjauksista sekä valitaan liittohallitus, joka koostuu puheenjohtajasta sekä kuudesta hallituksen jäsenestä.

Lisätietoja:

Lina Munčytė, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen, 044 576 8421, lina.muncyte@isyy.fi
Yhteyshenkilö: Pekka Koivaara, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan  edunvalvontasihteeri  p. 050 535 3376, soko@isyy.fi

Tiedote englanniksi: ISYY presents: Lina Munčytė as a Board member of SYL

 

Muokattu 2.10.2017