Ajankohtaista

08.09.2014

Joensuun korkeakoululiikunta uudistuu

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKA

Tiedote 8.9.2014
Vapaa julkaistavaksi: heti

Joensuun korkeakoululiikunta uudistuu

Sykettä Susirajalla -liikuntapalvelut käynnistyvät Joensuun korkeakouluissa tammikuussa 2015. Sykettä Susirajalla yhdistää Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun liikuntapalvelut yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattu liikuntapalvelu tavoittaa Joensuussa noin 11 000 opiskelijaa ja 1550 henkilökunnan jäsentä. Liikuntapalvelu-uudistuksesta vastaavat yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKA.

Sykettä Susirajalla laajentaa ja monipuolistaa merkittävästi liikuntapalveluita sekä tuo ne helposti kaikentasoisten liikkujien saataville.

– Joensuussa opiskelijaliikunta on jäänyt jälkeen monien muiden korkeakoulujen liikuntapalveluista. Uuden korkeakoululiikunnan palvelukokonaisuuden kautta päästään luomaan uutta ja kattavaa toimintamallia, toteaa ISYY:n hallituksen vapaa-ajan vastaava Matias Vainio.

Sykettä Susirajalla -liikuntapalveluissa on otettu mallia Kuopion Sykettä Savilahdella -hankkeesta, joka käynnistyi tämän vuoden alussa.

Liikuntapalveluiden kehittämisen taustalla on myös huoli opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvoinnista.

– Liikunnan harrastaminen ei ole pelkkää kunnon kohotusta, vaan sen avulla voidaan lievittää myös opiskelun ja työnteon aiheuttamaa stressiä sekä helpottaa päätteiden äärellä istumisesta aiheutuvia niska- ja hartiavaivoja. Liikunnan harrastaminen voi myös olla opiskelijoille tärkeä sosiaalinen tapahtuma, jonka kautta voi tutustua muihin opiskelijoihin ja näin edesauttaa uudelle paikkakunnalle sopeutumista, kertoo korkeakoululiikunnan suunnittelija Heli Aalto.

Lisätietoja:

Heli Aalto, korkeakoululiikunnan suunnittelija, p. 044 576 8445, liikuntasunnittelija@isyy.fi
Päivitetty 9.9.2014 klo 13.45