Ajankohtaista

13.06.2014

Jukka Mönkkönen Itä-Suomen yliopiston rehtoriksi

Itä-Suomen yliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu farmasian tohtori Jukka Mönkkönen, 54. Tällä hetkellä hän työskentelee yliopiston akateemisena rehtorina. Itä-Suomen yliopiston hallitus valitsi rehtorin kokouksessaan 13. kesäkuuta.

Hallituksen puheenjohtajan Petteri Taalaksen mukaan rehtorihaun loppusuoralla oli kaksi hyvää ja ansioitunutta hakijaa. Hallitus päätyi lopulta yksimielisesti Jukka Mönkkösen valintaan, Taalas toteaa.

– Yliopiston keskeisimmät haasteet liittyvät toiminnan laatuun ja kilpailukyvyn kehittämiseen onnistuneen yliopistofuusion jälkeen. Jukka Mönkkönen on erinomainen henkilö toteuttamaan yliopiston uutta strategiaa, Taalas sanoo.

– Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen johtavista yliopistoista ja meillä on hyvät lähtökohdat yliopiston kansallisen aseman vahvistamiseen ja mahdollisuudet vastata kansainvälistymisen haasteisiin.

Tulevista haasteista Mönkkönen mainitsee yliopiston talouden hallinnan, opetuksen ja tutkimuksen kehittämisen ja fokusoitumisen.

Jukka Mönkkönen on valmistunut Kuopion yliopistosta proviisoriksi vuonna 1986 ja farmasian tohtoriksi 1991. Hän on toiminut muun muassa tutkijan ja opettajan tehtävissä sekä vuodesta 1998 alkaen biofarmasian professorina. Mönkkönen on toiminut Kuopion yliopiston farmaseuttisen tiedekunnan dekaanina, Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan dekaanina ja keväästä 2012 alkaen akateemisena rehtorina Itä-Suomen yliopistossa.

Rehtori johtaa yliopiston toimintaa ja vastaa yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta.

Uuden rehtorin kausi alkaa vuoden 2015 alussa ja kestää viisi vuotta. Mönkkösen päätoimipaikka on Kuopion kampuksella.

Nykyinen rehtori Perttu Vartiainen ilmoitti keväällä, ettei ole käytettävissä uudelle toimikaudelle. Hänen toimikautensa päättyy vuoden 2014 lopussa.

Akateemisen rehtorin haku käynnistyi
Yliopiston hallitus päätti akateemisen rehtorihaun avaamisesta. Akateeminen rehtori toimii rehtorin työparina ja vastaa yliopiston opetus- ja tutkimusasioista. Hakuaika päättyy 26. elokuuta.

Akateemisen rehtorin toimipaikka on Joensuun kampuksella.

Alkuperäinen uutinen UEF:n sivuilla (julkaistu 13.6.2014)