Ajankohtaista

01.09.2014

Opinto- ja opetuspalveluiden opetuskykyä tukevat tapahtumat

1 ) Tietotori
Tietotori on osa uusien opiskelijoiden orientaatio. Tietotorilla ovat esillä erilaiset opiskelijoiden sidosryhmät, osallistujia löytyy kampuskohtaisista ohjelmista. Kaikkia ei ole ohjelmiin listattu. Myös muut opiskelijat voivat tutustua sidosryhmiin. Kuopiossa 3.9. klo 10–12 ja Joensuussa 4.9. klo 10–12 Carelian ala-aula.

2) Sivuainetori
Sivuainetorille kootaan samaan paikkaan esittelyyn yliopiston erilaisia sivuainemahdollisuuksia. Myös sivuainetori on osa uusien opiskelijoiden orientaatiota, mutta myös muut opiskelijat ovat tervetulleita tutustumaan sivuaineisiin. Kuopiossa 6.10. klo 12–14 ja Joensuussa 8.10. klo 11–13 Carelian ala-aula.

3) Akateemisen opiskelun taidot -opintojakso (8031001, 2 op)
Opintojaksolla opitaan yliopistossa opiskelemisen taitoja ja perehdytään opintojen suunnitteluun, stressinhallintaan sekä opiskelun apuna hyödynnettäviin tieto- ja viestintäteknisiin taitoihin. Opintojakso toteutetaan verkkokurssina 1.10.–19.12.2014. Luennot järjestetään iltaisin klo 16–18. Opiskelijan ei tarvitse olla paikan päällä kampuksella osallistuakseen opintojaksolle. Etänä toteutettavien luentojen lisäksi opintojaksolla opiskellaan verkko-oppimistehtävien avulla. Opintojakso on suunnattu ensisijaisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Pidemmälle ehtineet opiskelijat ovat tervetulleita kertaamaan opiskelun aakkosia, jos tilaa riittää. Kurssin tarkempi rakenne (luennot, tehtävät, aikataulu) ja ilmoittautuminen löytyy Weboodista.

4) Tieto- ja viestintätekniikka opiskelun tukena

5) Työnhakukoulutuksissa entisten lisäksi uutta ovat Urasuunnitteluryhmät

6) Lyhyet tietoiskut Wordin, Excelin ja PowerPointin käytöstä:
Oppari tarjoaa syksystä alkaen Kuopiossa torstaisin 14–16 ja Joensuussa tiistaisin klo 14–16 lyhyitä tietoiskuja Wordin, Excelin ja PowerPointin käytöstä. Harjoitukset ovat osa Tieto- ja viestintätekniikka opiskelun tukea -opintojaksoa, mutta niihin voi osallistua myös kurssin ulkopuoliset opiskelijat. Lisää tietoa opparin sivuilta syksyllä tai sari.tervonen@uef.fi.

7) Kyky-hankkeen julkaisema opiskelukykyvideo.

 

Julkaistu 1.9.2014