Ajankohtaista

07.08.2017

POLKU-yrittäjyysviikko ja REKRY2017-rekrytointitapahtuma

Viikolla 39. järjestetään POLKU-yrittäjyystapahtuma, jota ISYY on mukana organisoimassa. Polku on Pohjois-Karjalan monipuolisin yrittäjyystapahtuma, joka kerää kiinnostuneita kaikilta aloilta kuulemaan ja kokemaan, mistä yrittäjyydessä ja yrittäjämielisyydessä on pohjimmiltaan kyse. Viikon mittaisesta tapahtumasta riittää jokaiselle päivälle mielenkiintoisia puheenaiheita ja näkökulmia erityyppisiltä yrityksiltä.

Tapahtuman koko ohjelma.

Huom! Opiskelijat voivat suorittaa viikon aikana myös opintopisteitä (lisätietoja weboodista 5215211, J: Yrittäjyysviikko, JOENSUU).

26.9. & 29.9. POLKU-viikon ohjelma järjestetään Carelia-rakennuksessa Joensuun kampuksella.

Ohjelma

26.9. Ohjelma salissa C2:

klo 10:00 Tilaisuuden avaus

klo 10:15–11:15 Sara Peltola– Miten tunnistan oman osaamiseni ja löydän sille tarvitsijan?
Titteleitä ja tutkintoja tärkeämpää työelämässä on, mitä oikeasti osaat. Mutta mistä sen tietää? Miten osaan tuoda sen esille vakuuttavasti ja löytää juuri minun osaamistani tarvitsevat? Ohjausosuuskunta Otteen Sara Peltolan innostavassa puheenvuorossa saat vastauksia näihin kysymyksiin ja tuoreita työvälineitä työnhakuun. Uuden työelämän lähettiläänä Sara luovii itsekin sujuvasti yrittäjän, työntekijän ja vapaaehtoisen roolien välillä. Tuottajana ja ohjausalan ammattilaisena Sara on auttanut niin palveluita kuin työnhakijoitakin menestykseen. Kaikki hänen tekemisensä tähtää onnellisempiin ihmisiin onnellisemmassa (työ)elämässä.

klo 12:15–13:00 Ali Giray – How to find & create a job in Finland?
Ali Giray on joensuulainen Turkin kurdi, Joensuun Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja ja maahanmuuttajien yrittäjäneuvoja. Alilla on yli 20 vuoden kokemus pienyrittäjyydestä ja maahanmuuttajayrittäjyydestä Suomessa. Hän perusti Joensuuhun vuonna 2010 Joensuun tulkkikeskuksen, jossa työskentelee tällä hetkellä yli 350 asioimistulkkia ja kääntäjää yli 60:llä kielellä. Hän on auttanut yli 100 maahanmuuttajaa turvallisesti yritystoimintansa alkuun. Hänet on valittu Vuoden pakolaismieheksi 2016.

Ali puhuu oman tarinansa kautta ulkomaalaistaustaisena Suomessa oman paikkansa löytämisestä, työmarkkinoista ja yrittäjyydestä. Hän kertoo minkälaisia työ- ja yrittäjyysmahdollisuuksia Suomesta ja Joensuusta löytyy ja minkälaisia neuvontapalveluita on olemassa.

Luento pidetään englanniksi.

13:15–14:00 Veli-Pekka Leppänen – Nanocomp Oy:n tarina: tutkimuksesta liiketoiminnaksi
Veli-Pekka Leppänen kertoo, miten Itä-Suomen yliopiston fysiikan opinnoissa syntyi liikeidea ja sitä kautta menestyvä kasvuyritys. Leppänen on Nanocomp Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja. Nanocomp on suomalainen optiikka-alan kasvuyritys, joka on mm. palkittu Kauppalehden Kasvajat palkinnolla ja Pohjois-Karjalan kauppakamarin kansainvälistymispalkinnolla. Leppänen on toiminut monissa korkeaan teknologiaan ja liiketoimintaan liittyvissä johto- ja ohjausryhmissä. Hän on väitellyt tohtoriksi fotoniikan alalta Itä-Suomen yliopistosta, pääaineena fysiikka.

Päivän aikana pidetään REKRY2017 -rekrytointitapahtuma Carelia -rakennuksen aulassa Joensuussa. Tapahtumassa esittäytymässä mm. SiunSote, OP Pohjois-Karjala, Arbonaut, Elisa, Puolustusvoimat, MetsäGroup, Kela, Fastroi, Verohallinto, Opteam.

29.9. SUSIRAJA FOORUM puhujina mm. Bruce Oreck ja Ukko Kumpulainen, salissa C1. Päivän järjestää Optimi ry.

Lisätietoja:

Sara Peltola, hallituksen työelämä- ja yritysyhteistyövastaava, p. 044 576 8402, sara.peltola@isyy.fi, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta