Ajankohtaista

03.09.2014

Savonlinna: Akateemiset Airot 2014

Kesä on ohi ja on aika siirtää katse syksyn merkkeihin, joista yksi on Akateemiset airot -soututapahtuma Savonlinnassa 30.9.2014 klo 17 Savonlinnan matkustajasatamassa (Kauppatorilla). Tänä vuonna kisaamme soutumittelön jo 31. perättäisen kerran.

Kootkaa itsellenne reipas, urheilullinen sekä innokas joukkue kasaan ja tulkaa yhdessä kisaamaan muita oppilaitoksia vastaan kirkkoveneen soutamisessa Savonlinnan ympäri. Joukkueeseen voi kuulua niin opiskelijoita kuin henkilökuntaakin.

Itä-Suomen yliopistoa varten on varattu kaksi venettä, joiden ilmoittautumislista löytyy ISYY:n Savonlinnan kampustoimistosta. Näitä veneitä käytettäessä osallistumimaksu kisaan on 4 €/hlö.

Jos Itä-Suomen yliopistosta tulee kisaan enemmän kuin kaksi joukkuetta, ja joukkue jää ilman ennalta varattua venettä, voi sen vuokrata omatoimisesti. Tässä tapauksessa osallistumismaksua ei peritä lainkaan, koska joukkue joutuu kustantamaan veneen itse. Veneitä voi kysellä mm. Nojanmaan Nopsalta puh.050-511 4777 (Tuula Mähönen) tai Sulkavan Veneeltä puh.0400-621 833 (Reino Eerikäinen).

Joukkueiden tulee itse huolehtia oma vene kilpailupaikalle.

Kilpailureitti ja joukkueet

Kilpailureitti kiertää kuvankauniissa maisemissa Savonlinnan kaupungin ydinkeskustan ympäri ja soutumatkaa joukkueille kertyy yhteensä noin 10 km. Lähtö ja maali sijaitsevat samalla viivalla matkustajasatamassa. Ratavene kulkee koko matkan soutajien edellä varmistamassa soutureittiä sekä soutajien turvallisuutta. Joukkueiden kannattaa kuitenkin tutustua jo ennalta kilpailureittiin (kartta ohessa). Voittajaksi kruunataan ensimmäiseksi maaliin tullut joukkue, joka on toiminut koko matkan kilpailusääntöjen mukaisesti.

Soutujoukkueeseen tarvitaan yhteensä 14 soutajaa ja 1 kapteeni sekä mahdollisesti varajäseniä. Jokaisessa joukkueessa tulee olla vähintään 6 naispuolista osallistujaa.

Joukkueiden kapteenit tulevat kilpailupäivänä ajoissa matkustajasatamaan kokoustamaan allekirjoittaneen kanssa. Paikan päällä kerrataan kilpailureitti ja säännöt sekä annetaan viime hetken informaatioita. Kapteenien tulee tuoda allekirjoittaneelle osallistujien nimilistat ja tosite osallistumismaksun maksamisesta (huom. viitenumeroa käytettävä maksettaessa).

Vuoden 2014 nopein soututiimi kruunataan ja kukitetaan suurten kunnianosoitusten kera.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu tulee suorittaa 21.9.2013 mennessä. Ilmoittautuminen tehdään sähköpostitse osoitteeseen toimisto.savonlinna@isyy.fi ilmoittamalla oppilaitoksen ja joukkueen nimi. Yhdestä oppilaitoksesta voi osallistua myös useampia joukkueita. Ilmoittautuminen on sitova eikä osallistumismaksua palauteta mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Nyt kannattaa kerätä huipputiimi ja tulla nauttimaan yhteisestä hetkestä liikunnan parissa. Kyseessä on hikinen kilpailu, jossa tarvitaan niin henkistä kestävyyttä kuin hyvää lihaskuntoakin, unohtamatta hauskanpitoa ja huumoria. Tervetuloa mukaan soutamaan Savonlinnaan!

Lisätietoja:

Heidi Hänninen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Savonlinnan kampuksen liikuntavastaava, heidihan@student.uef.fi.

 

Julkaistu 3.9.2014, päivitetty 9.9.2014 klo 15:42