Ajankohtaista

16.06.2014

SYL: Opiskelukykytyö jatkuu, vaikka projekti päättyy

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 13.6.2014
Vapaa julkaistavaksi

Opiskelukykytyö jatkuu, vaikka projekti päättyy

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) koordinoima opiskelukykyä ja yhteisöllisyyttä edistävä Kyky-projekti päättyy kesäkuun lopussa, mutta opiskelukykytyö jatkuu. Vuonna 2011 alkaneen projektin aikana on kehitetty opiskelijoiden integroitumista, osallisuutta ja opiskelijajärjestötoimintaa sekä vakiinnutettu opiskelukyvyn edistäminen osaksi yliopistoyhteisöjen toimintaa.

“Opiskelukykyä voidaan edistää tukipalveluilla, mutta tärkeintä on opetus, joka vaikuttaa kaikkiin opiskelijoihin. Siksi keskeisessä asemassa onkin opetussuunnitelma ja sen johtaminen. Sillä vaikutetaan opiskelutaitoihin, yhteisöllisyyteen ja varmistetaan opintopolkujen esteettömyys”, projektipäällikkö Laura Heinonen sanoo ja jatkaa: “Parhaisiin tuloksiin johtaa suunnitelmallinen ja organisoitu opiskelukyvyn edistämistyö, mikä edellyttää yliopiston johdon sitoutumista ja edistymisen seurantaa.”

Työn tueksi projektissa on luotu kaikkien yhteiseen käyttöön opiskelukyky.fi-sivusto, jonne opiskelukykytyötä tukevat materiaalit on koottu vapaasti hyödynnettäviksi. Uutta materiaalia on muun muassa opiskeluympäristöjen saavutettavuudesta ja tiedonhankinnan ohjauksesta. Myös opintoihin kiinnittymisen itsearviointikysely (Nexus-kysely) on julkaistu kaikille avoimena versiona.

Uusinta uutta on juuri valmistunut Tussitaikurien tekemä video opiskelukyvystä. Video havainnollistaa tiiviisti opiskelukykyyn vaikuttavia tekijöitä ja luo positiivista kuvaa oppimisesta. Se sopii näytettäväksi esimerkiksi uusille opiskelijoille.

Lisäksi tietoa ja virikkeitä opiskelukyvyn vahvistamiseksi tarjoaa painettunakin löytyvä Innolla opiskelukykyä -materiaali. Materiaalia on vielä saatavilla, ja sitä voi tilata maksutta SYL:sta (yhteystiedot alla).

“Myös SYL jatkaa opiskelukyvyn edistämistä. Jo nyt tämä tavoite on osa kaikkea toimintaamme niin opiskelijoita koskevissa koulutus- kuin sosiaalipoliittisissakin kysymyksissä”, SYL:n hallituksen jäsen Mari Kröger sanoo.

Kyky-projekti on SYL:n koordinoima ESR-rahoitteinen hanke ja osa laajempaa Campus Conexus II -projektia. Projektin osatoteuttajia ovat Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto sekä niiden ylioppilaskunnat. Myös Campus Conexus II -projektissa tuotettua materiaalia löytyy opiskelukyky.fi-sivuilta.

Lue lisää:

Opiskelukykyvideo
opiskelukyky.fi-sivusto
Innolla opiskelukykyä -materiaali

Twitter ja Facebook: aihetunnus #opiskelukyky

Lisätietoja:

Suomen ylioppilaskuntien liitto: Hallituksen jäsen Mari Kröger, p. 044 906 5006, etunimi.sukunimi@syl.fi
Suomen ylioppilaskuntien liitto: Koulutuspoliittinen sihteeri Tapio Heiskari, p.041 515 2231, etunimi.sukunimi@syl.fi