Ajankohtaista

06.02.2015

YTHS:ssä kokeillaan virtuaalipainonhallintaa ryhmässä

Onko olosi heavy? Tervetuloa HeVi-orkesteriin!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä aloitetaan helmikuussa virtuaalisen painonhallinnan ryhmä eli HeVi-orkesteri uuden MealLogger-sovelluksen avulla. Sovellus on kehitetty valokuviin perustuvasta sähköisestä ruokapäiväkirjasta, ja sen avulla opiskelija voi kehittää myös liikuntatottumuksiaan.

Virtuaalinen painonhallintaryhmä tuo joustavuutta, jossa yhdistyy ammattilaisohjaus, maantieteellinen riippumattomuus ja vertaistuki. Ryhmän toiminta perustuu sähköiseen ruokapäiväkirjaan: opiskelija lataa sovelluksen mobiililaitteeseensa, ottaa valokuvan ateriastaan, ja jakaa kuvan sovelluksen avulla koko ryhmälle. Opiskelija lisää siihen myös mahdollisen liikuntasuorituksensa.

Terveydenhoitaja kommentoi valokuvien perusteella opiskelijoiden ruokavaliota ja liikuntaa, ja kannustaa myönteisen palautteen kautta ryhmän jäseniä neljästi viikossa. Ryhmän jäsenet voivat jakaa kokemuksiaan, auttaa ja kannustaa toisiaan.

YTHS:n uusi HeVi-orkesteri tahdittaa ryhmäläiset oikeaan ruokarytmiin 20.2.2015 alkaen, ja kokeilu toimii kahden kuukauden ajan.

Opiskelija voi ilmoittautua HeVi-orkesteriin YTHS:n verkkosivuilla. Tämän jälkeen opiskelija lisää kirjautumiskutsun YTHS:n Asiointitilin kautta. Kutsu sisältää linkin MealLogger-sovellukseen.

Monella nuorella on jokin mobiililaite, jonka avulla verkossa eletään, toimitaan ja asioidaan. Myös opiskeluterveydenhuolto ja terveyden edistäminen on siirtynyt yhä enemmän verkkoon lähelle opiskelijaa. Uusien verkkosovellusten avulla opiskelija voi keskittyä omaan terveyteensä silloin, kun se hänelle parhaiten sopii katsomatta aikaan tai paikkaan.

Lisätiedot:

YTHS: Virtuaalipainonhallinta