Ajankohtaista

01.11.2017

Vetoomus ISYY:n jäsenille: Äänestä edustajistovaaleissa!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) keskusvaalilautakunta vetoaa kaikkiin ISYY:n jäseniin, jotta nämä äänestäisivät edustajistovaaleissa.

ISYY:n viidennet edustajistovaalit ovat käynnissä. Edellisissä vaaleissa äänestysprosentti oli 24,3. Nyt on aika rikkoa 30 prosentin raja!

Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä, vaan anna äänesi suosikkiehdokkaallesi!  Äänestää voit sähköisellä vaaliuurnalla (kirjautuminen UEF-tunnuksilla).

Äänestämisellä on merkitystä. Edustajistoon valitaan henkilöt, joilla on valta päättää ylioppilaskunnan asioista ja vaikuttaa siihen, millainen Sinun opiskeluaikasi yliopistossa on ja millaisia palveluja ylioppilaskunta juuri Sinulle tarjoaa. Äänestämällä vaikutat siis suoraan omaan elämääsi! Jos et vielä tiedä ketä äänestää, tutustu ehdokkaisiin vaalikoneella.

Äänestäminen on helpompaa kuin tenttiin ilmoittautuminen

Äänioikeutettuja ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 23.10.2017 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Äänestäminen on helpompaa kuin tenttiin ilmoittautuminen! Jokaiselle äänioikeutetulle on tullut sähköpostiin linkki, jonka kautta äänestys tapahtuu. Äänestää voi vain kerran.

Edustajistovaalien ennakkoäänestys on 30.10.–3.11.2017 Varsinainen vaalipäivä on 8.11.2017. Äänestys on ennakkoäänestyksen aikana auki 9–00 ja varsinaisena äänestyspäivänä 9–18.

Ylioppilaskunnan edustajisto koostuu 39 vaaleilla valitusta edustajiston jäsenestä eli edaattorista. Edustajistossa tehdään kaikkia opiskelijoita koskevia merkittäviä päätöksiä mm. budjetista, jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta, säännöistä, linjoista jne. Toimintasuunnitelma ja linjat esimerkiksi määrittävät, miten ylioppilaskunta kuluvan vuoden aikana toimii ja mitä asioita erityisesti pyritään edistämään – miten esimerkiksi opiskelija-asumista tulisi kehittää?

Jos edustajiston tehtävä tuntuu vaikealta käsittää, niin yksinkertaisuudessaan ylioppilaskunnan voisi ajatella valtiona, jossa opiskelijat ovat kansalaisia. Kansalaiset=opiskelijat valitsevat eduskunnan=edustajiston, josta valitaan valiokunnat sekä hallitus. Näin yksinkertaista se on rautalangasta väännettynä!

Edustajistovaaleissa yksikin ääni voi olla ratkaiseva!

Lue lisää:

Sähköinen vaaliuurna
Äänestysohjeet
ISYY:n vaalikone
Ehdokaslistojen yhdistelmä
ISYY:n vaalisivut
Edustajistovaalit Facebookissa

Lisätietoja:

Sami Gabbouj, Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 045 355 9399, sami.gabbouj@uef.fi

Jarno Mäki, Keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 083 2100, jarno.maki@gmail.com

Anna-Kristiina Mikkonen, Keskusvaalilautakunnan sihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi