Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 12/2023

ti maalisk. 21 13:46:10 2023

Vko 12 / 20-26.3.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 10/2023

Vko 12 / 20-26.3.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📢 Ennakkoäänestys alkaa, oletko valmis?
📢 Ennakkoäänestystempaus huomenna
📌 Järjestöpäivät tulossa
🚌 Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4.
📌 Edunvalvonnan ajankohtaiset
🤸 SYKETTÄ-ajankohtaiset
✨ SILLAT-ajankohtaiset
🧑 UEF-lähettiläiden haku alkaa
✏️ UEFin hyvinvointikysely opiskelijoille
🔥 VAKA-rekrytapahtuma 23.3.
✨ Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Ennakkoäänestys alkaa, oletko valmis?

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona 22.3.2023 ja päättyy tiistaina 28.3.2023. Ennakkoäänestyksen aikana voit äänestää missä tahansa äänestyspisteessä. 

Nyt on aika marssia vaaliuurnille ja tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin!

 
 
 

Etkö vielä tiedä ketä äänestää? 

Eduskuntavaalit on ennen kaikkea puoluevaalit ja omaa ehdokasta etsiessä kannattaa ensin selvittää, mitä puoluetta haluat äänestää. 

Hyödyllisiä linkkejä:

Ennakkoäänestyspiste kampuksella, muista henkkarit! 

Carelian ennakkoäänestyspisteen aukioloajat:

  • ke 22.3. – to 23.3. kello 10-17
  • ma 27.3. – ti 28.3. kello 10-18
 
 
     
 
 

 

Ennakkoäänestystempaus 22.3. klo 14

ISYY järjestää eduskuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä 22.3. kello 14 Joensuun kampuksen opiskelijoiden yhteisen ennakkoäänestystempauksen Itä-Suomen yliopiston kampuksen ennakkoäänestyspisteellä Carelialla. 

Viskaa haalarit niskaan ja tule suurella opiskelijajoukolla Carelian vaaliuurnalle. ISYY ständeilee Alkukivien läheisyydessä ja tarjolla on uunituoreita vaalimerkkejä ja vaalikahvia.

Tervetuloa!

 
 
     
 
 

Tutustu järjestöihin ja kerhoihin ISYYn järjestöpäivillä

ISYY järjestää kevään 2023 järjestöpäivät 29.3.2023 Kuopion kampuksella Snellmanian aulassa ja 29.-30.3.2023 Joensuun kampuksella Carelian aulassa. Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt sekä muut järjestöt pääsevät esittelemään toimintaansa ja verkostoitumaan. Perinteisesti järjestöpäivillä on ollut myös mm. haalarimerkkimyyntiä! Järjestöpäivät on kaikille avoin tapahtuma eikä sinne ole erillistä pääsymaksua.

Tule ottamaan selvää, mitä kaikkea ISYY ja sille läheiset järjestöt tarjoavat tekemiseksi!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4.2023

Savo-Karjala Excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä, jota on järjestetty jo vuodesta 1990 saakka. Savo-Karjala Excursio järjestetään molemmilla kampuksilla joka vuosi 29. huhtikuuta viikonpäivästä riippumatta. Tapahtumapäivänä excu-bussit kuljettavat vappuisaa opiskelijajoukkoa pitkin salaista reittiä Savo-Karjalassa ja sen anniskeluravintoiloissa.

Lipunmyynti alkaa tiistaina 4.4. klo 11:00 Kide.apissa ja ISYYn Joensuun toimistolla. Lipun hinta on 20 €. Lipunmyynnissä pystyy ostamaan enintään 2 lippua / henkilö.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Soittokierros kansanedustajaehdokkaille paljasti hajontaa jopa puolueiden sisällä

SYL ja SAMOK toteuttivat yhdessä jäsenyhteisöjensä kanssa soittokierroksen kansanedustajaehdokkaille 27.2. - 10.3. Soittokierroksella kysyttiin ehdokkaiden kantoja kaikille maksuttomaan koulutukseen, opintorahan 100 € nostoon, korkeakoulutuksen ja YTHS:n rahoitukseen sekä luontokatoon.

Positiivisimmin ehdokkaille esitettyihin kysymyksiin suhtautuivat Vasemmistoliitto ja Vihreät r.p. Eniten eri mieltä siitä, tulisiko koulutuksen olla suomessa maksutonta niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin opiskelijoille olivat Kokoomus, Liike nyt sekä Perussuomalaiset. 

Soittokierroksen tulokset katsottavissa täältä.

 

Muista tarkistaa tulosi vuodelta 2022

Jos nostit opintotukea vuodelta 2022, nyt viimeistään on aika tarkistaa omat vuositulonsa ja katsoa ylittävätkö ne opintotuelle määrätyn tulorajan. Oman tulorajansa voi helposti tarkistaa KELA:n sivuilta kela.fi/opintotuki-omat-tulot  sekä omat tulonsa verohallinnon tulorekisteristä. Jos tulosi ylittävät sallitun rajan, voit opintotukea vapaaehtoisesti palauttamalla korottaa tulorajaasi.

Viimeinen päivä, jolloin tukea voi vapaaehtoisesti palauttaa on 30.4. Mikäli tämän jälkeen omat tulot ylittävät tulorajan, perii KELA liikaa maksetun tuen takaisin 7,5 % korolla eivätkä tukikuukaudet enää palaudu opiskelijan käyttöön. 

 
 
     
 

 
 

Liikuntaneuvojan kuntosaliohjaukset

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Täytä ilmoittautumislomake ja liikuntaneuvoja Riina on sinuun yhteydessä 1,5 h ohjausajan sopimiseksi. 

 

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia liikuntakalenterissa viikoilla 12 ja 13 ☝🏽

Viikko 12:

🕺🏽 Shuffle Dance poikkeuksellisesti torstaina 23.3. klo 17-18

Viikko 13:

💃🏾 ShowJazz poikkeuksellisesti maanantaina 27.3. klo 20.30-21.30
🕺🏽 HipHop poikkeuksellisesti tiistaina 28.3. klo 17-18
🤸🏽 Akrobatia, alkeet poikkeuksellisesti tiistaina 28.3. klo 18.15-19.15

 
 
     
 
 

Liikkeelle Iitan ja Riinan kanssa -ryhmä

Mitä? Liikkeelle Iitan ja Riinan kanssa
Missä? Mehtimäkihallin pedagogisessa salissa
Milloin? Torstaisin klo 16-17, 5 kertaa

Matalan kynnyksen liikuntaryhmä kevyttä, hyvänmielen liikuntaa kaipaaville. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille ja virkistää oloa sopivasti opiskelu- tai työpäivän jälkeen. Tunnin teemat vaihtelevat kehonhuollosta hikiliikuntaan. Harjoitteita tehdään vaihdellen musiikin tahtiin ja aikaa vastaan. Tule joka kerta tai silloin kun sinulle sopii!

Osallistumiseen ei vaadita voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa eikä tunneille tarvitse ilmoittautua. Kunhan vain saavut ajoissa paikalle. Ota mukaan oma patja, sisäliikuntavarusteet ja juomapullo. 

Teemat:

To 23.3. Kehonhuolto välineillä
To 30.3. Lihaskuntotreeni välineillä

Tuntia ohjaavat SYKETTÄ-liikuntaneuvoja / fysioterapeutti Riina ja liikuntaneuvojaharjoittelija Iita.

 

 
 
     
 

 
 

Save the date! Päiväretki Elovaaran 15.4.

Lauantaina 15.4. SILLAT-hanke järjestää päiväretken Elovaaran luontopoluille. Elovaaran 4 km pituiselta polkureitistöltä löytyy myös tulipaikkoja, jolloin se on oiva päiväretkeilykohde. Elovaarassa voit lähteä liikkumaan omalla porukalla tai liittyä ISYYn poppoon retkikuntaan. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisesta tulossa pian ISYYn verkkosivuille ja somekanaviin, joten muista seurata.

 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan tulevat teemat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat teemat:

  • 21.3. Bingoa
  • 28.3. Katsotaan lyhyt dokumentti
  • 4.4. Rentoutumisharjoituksia

Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, tule mukaan Kaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Lähettiläiden haku käynnistyy 23.3.2023

Uusia UEF-lähettiläitä haetaan jälleen 23.3.–6.4.2023. Jokaisesta tiedekunnasta valitaan kolme lähettilästä, eli yhteensä 12 opiskelijaa. Lähettiläiden lisäksi haussa on myös UEF-sisällöntuottaja. Sisällöntuottajan työnkuvaan kuuluu erityisesti innostavien sisältöjen tuottaminen UEF-lähettiläiden YouTube-kanavalle sekä opiskelijaelämästä kertovan Lainahaalareissa-podcastin tuottaminen.

Lähettilästoimintaan kaivataan kaikenlaisia persoonia kattavasti Itä-Suomen yliopiston eri aloilta. No miksipä hakea ja antaa arvokasta aikaasi ja osaamistasi UEF-lähettilästoiminnalle? Hakuilmoitukset uef.fi/avoimet-tyopaikat

Tutustu UEF-lähettiläisiin myös verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa: Instagramissa @ueflahettilas, TikTokissa @universityofeasternfin, YouTubessa UEF-lähettiläät ja Snapchatissa nimellä uniuef, Facebookissa ja lähettiläiden blogissa. Lainahaalareissa-podcastin löydät UEFin Soundcloudista.

 

 
 
     
 
 

 

UEF: Hyvinvointikysely opiskelijoille

Pandemian jälkeen on palattu jälleen kampuksille! Miten opintosi ovat sujuneet? Miten olet jaksanut? Kuinka hyvin olet pystynyt palautumaan?

Jaa kokemuksesi vastaamalla kyselyymme
Kiitos ja tsemppiä opintoihisi!

Kyselyn toteuttaja:
Professori Markku Niemivirta ja tiimi
Itä-Suomen yliopisto, Kasvatustieteet

 
 
     
 
 

Start Me Up 2023 -liikeideakilpailussa historian suurin palkinto

Business Joensuu etsii kumppaneidensa kanssa parhaita tulevaisuuden ideoita, joista voi kasvaa kestävää yritystoimintaa niin Pohjois-Karjalaan kuin kansainvälisestikin. Kilpailu on alkanut 1.2. ja siihen voi osallistua 31.3. saakka.

Kilpailussa on ennätyksellinen palkintopotti. Pääpalkinnon arvo on 130 000 euroa, ja palkintojen kokonaisarvo ylittää 160 000 euroa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

AEGEE Joensuu Elokuvanäytös: Maisteri Cheng 21.3.

Liity AEGEE Joensuun seuraan, kun nähdään palkittu draamakomedia Maisteri Cheng, jonka on tehnyt tunnettu suomalainen ohjaaja Mika Kaurismäki.

Elokuvassa seurataan kiinalaisen mestarikokki Chengin saapumista poikansa kanssa pieneen Raattaman kylään Kittilässä, Lapissa. Chengin ruoanlaitto saa aikaan paikallisen elämän mullistuksen, kun kulttuurieroista päästään yli.
Elokuva on suomeksi, mandariinikiinaksi, ja englanniksi, ja on tekstitetty englanniksi.
Tarjolla on myös pikkupurtavaa! 🍿🍪🍬

Ilmoittaudu mukaan - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita.

📌 BOR100 (Borealis)
📅 tiistai 21 maaliskuuta klo. 17.30

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja:
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: contact-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, joka tiistai klo 16.30 AU205:ssä.

 

 
 
     
 
 

 

Armoa aivoille -webinaari on keskiviikkona 22.3.2023 klo 14 – tule kuulemaan kognitiivisesta ergonomiasta!

Tämänvuotisen YTHS-päivän teemana on kognitiivinen ergonomia. YTHS-päivää vietetään 22.3.2023 klo 14 Armoa aivoille -nimisessä verkkowebinaarissa. Kognitiivisesta ergonomiasta puhuu professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Kutsumme kuulolle niin opiskelijoita kuin korkeakoulujen ja YTHS:n henkilöstöäkin.

YTHS-päivän webinaari striimataan YouTuben kautta. Pääset mukaan YTHS:n YouTube-kanavan @YTHSvideo etusivulta tai suoralinkillä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Fika på svenska med JSPNN 23.3.

Joensuun seudun Pohjola-Nordenin nuoret ry järjestää fikan to 23.3. klo 18.00 Coffee Housessa (Torikatu 20). Tavoitteena on keskustella ruotsiksi rennossa seurassa. Mukaan voi tulla myös kuuntelemaan, eikä osallistuminen edellytä tiettyä taitotasoa ruotsin kielestä. Kymmenelle ensimmäiselle JSPNN tarjoaa kahvin/teen. Tervetuloa!  

Instagram: joensuu.pnn
Facebook: JSPNN
joensuu.pnn@gmail.com 

 

 
 
     
 
 

 

Rölli ja metsänhenki tarjolla puoleen hintaan ISYYn jäsenille

Etu ISYY:n jäsenille! Teatteri-Traktori esittää kesällä 2023 suomalaisen teatterin klassikon Rölli ja metsänhenki. ISYYläisillä on nyt tilaisuus ostaa kesän näytöksiin lippuja 50% alennuksella. Alennuksen saat hyödynnettyä, kun ostat liput kesän esityksiin osoitteesta www.lippukauppa.com ja käytät alennuskoodia isyy.

Kampanja on voimassa 16.3.-28.6.2023, joten liput kannattaa ostaa ennen kesälaitumille kirmaamista. Esitysajat löydät osoitteesta www.traktori.net.

 
 
     
 

 
 

 

VAKA-rekrytointitapahtuma 23.3.

Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen Luotsilla järjestetään torstaina 23. maaliskuuta varhaiskasvatuksen rekrytapahtuma yhdessä Joensuun kaupungin, Itä-Suomen yliopiston ja Karelia ammattikorkeakoulun kanssa.

Tapahtuma on tarkoitettu erityisesti valmistuneille tai pian valmistuville varhaiskasvatuksen opettajille, erityisopettajille sekä sosionomeille. Paikan päällä useita Joensuun kaupungin varhaiskasvatuksen yksiköitä. Työnhakijoilla on mahdollisuus tutustua ja kysyä avoimista työpaikoista, tavata esihenkilöitä, sekä päästä halutessaan myös pikahaastatteluun.

 
 
 

Tapahtumassa kuullaan myös Joensuun kaupungin, sekä varhaiskasvatuksen esittelyt kello 12 ja 14 alkaen.

Tässä on loistava mahdollisuus päästä nopeasti kiinni työelämään Joensuussa!

Aika: To 23.3. kello 12-15
Paikka: Luotsi (Plaza Centrum: Kauppakatu 29, Joensuu)

Lisätietoja tapahtumasta

Lisätietoa muista työmahdollisuuksista saat tilaamalla Joensuun työllisyyspalvelujen uutiskirjeen.

 
 
     
 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Maaliskuu
21.3. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
21.3. Kaverikahvila: Bingoa (klo 16-18, AU110)
21.3. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
21.3. Maisteri Cheng klo 17.30, BOR100 / Borealis (järj. AEGEE Joensuu) 
21.3. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
22.3.-23.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Carelialla klo 10-17
22.3. Ennakkoäänestystempaus klo 14 Carelian ennakkoäänestyspisteellä
22.3. YTHS-päivä
22.3. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
22.3. Finnish Friend -tapaaminen klo 16 luokassa AU206
23.3.-6.4. UEF-lähettiläiden haku
23.3. VAKA-rekrytointitapahtuma klo 12-15, Luotsi (Kauppakatu 29)
23.3. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
23.3. Fika på svenska med JSPNN klo 18 Coffee Housessa (järj. JSPNN)
23.3. Poikkitieteellinen Megazone -turnaus
24.3. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
27.3.-28.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Carelialla klo 10-18
27.3. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
28.-30.3. SILLAT-aamupalat klo 8.15-9 ravintola Aurassa
28.3. Kaverikahvila: Katsotaan lyhyt dokumentti (klo 16-18, AU110)
29.-30.3. ISYYn järjestöpäivät

Huhtikuu
4.4
. Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa
4.4. Kaverikahvila: Rentoutumisharjoituksia klo 16-18, AU110

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko