Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 22/2023

ti toukok. 30 13:49:39 2023

Vko 22 / 29.5.-4.6.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 20/2023

Vko 22 / 29.5.-4.6.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Toimistot kiinni torstaina 1.6.
🗓️ Uudet lukuvuosikalenterit jakoon elokuun aikana!
📌 Ota ISYYn syksyn ajankohdat talteen!
🙋 ISYY etsii kiireapulaisia 
🔑 Tartu syksyllä ISYYn vaikuttamismahdollisuuksiin! 
✍️ Tämä päivä aikaa vastata ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatko-kyselyyn
🧑‍🤝‍🧑 Kaveritoiminta kesällä
🌎 Jatkohaku: Hae SYLin kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan jäseneksi!
🌿 Lähde kansainväliselle ympäristötoimintaleirille Tuusulaan 14.-18. kesäkuuta 2023

Uutiskirje jää tämän viikon jälkeen kesätauolle ja ilmestyy seuraavan kerran 15.8. ☀️

 

 
 
     
 

 
 

 

Huomaathan, että toimistot ovat torstaina 1.6. kiinni!

ISYYn kampustoimistot ovat tämän viikon torstaina 1.6. poikkeuksellisesti kiinni. Palvelemme kevätlukukaudella vielä torstaihin 15.6. saakka, jonka jälkeen toimistot jäävät kesäloman viettoon. 

 
 
     
 
 

Uudet lukuvuosikalenterit jakoon elokuun aikana!

Varma kesän merkki on, että ISYYllä puuhataan ensivuoden lukuvuosikalenteria. Uuden lukuvuosikalenterin kansi julkaistaan lähipäivinä sosiaalisen median kanavissamme. Seuraa meidän viestintäkanavia, niin kuulet ensimmäisenä, kun kalenterit saapuvat jakoon elokuun aikana. Ilmoittelemme kalentereiden saapumisesta verkkosivuillamme, Facebookissa, Yammerissa ja Instagramissa. Ja tietysti uutiskirjeessä. Syksyn ensimmäiset uutiskirjeet ilmestyvät 15. elokuuta.

 

 
 
     
 
 

 

Ota ISYYn syksyn ajankohdat talteen!

Kohta pääsemme jo kesän viettoon, joten on hyvä hetki merkkailla syksyn päivämääriä kalenteriin. Alta löydät ISYYn syksyn tapahtumien ajankohtia, jotka ovat jo tässä kohtaa tiedossa. ISYYn tapahtumista pysyt parhaiten kärryillä seuraamalla uutiskirjettä ja ISYYn verkkosivujen tapahtumakalenteria. 

Syksyn ajankohtia:

  • SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot 1.-14.9. (JNS)
  • Kampusrysäys, kaupunkisuunnistus ja jatkot 7.9.
  • Tour de Itä-Suomi -pyöräilytapahtuma Joensuussa 17.9.
  • Hyvinvointiviikko 2.-6.10.
  • Liikuntailtapäivä 4.10.
  • ISYYn Liikuntailtapäivän jatkot 4.10. (JNS)
  • Järjestöpäivät 10.-11.10. (JNS)
  • ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys 31.10.-3.11.
  • ISYYn edustajistovaalit 8.11. 
  • Itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12.
 
 
     
 
 

ISYY etsii kiireapulaisia 

Oletko syyskuun alkuun tekemistä vailla? Oletko asiakaspalveluhenkinen tyyppi? Lukaiseppa tämä!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee kummallekkin kampukselle, Joensuuhun ja Kuopioon, kiireapulaista syksyn alkuun  toimiston avustaviin tehtäviin määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 30.8.-15.9.2023.

Työaika asettuu ISYYn toimistojen aukioloaikoihin, eli ma, ti ja to klo 10-15, ke klo 12-16 ja pe klo 10-14 (huom. syyskuun alun poikkeusaukiolo).

Lue hakukuulutus ISYYn verkkosivuilta ja hae tehtävää viimeistään 31.5.2023.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tartu syksyllä ISYYn vaikuttamismahdollisuuksiin! 

ISYYn syksystä on tulossa oikea vaikutamisen supersyksy. Syksyllä nimittäin käydään ISYYn edustajistovaalit ja hallinnon opiskelijaedustajien paikat tulevat massahakuun. Näiden lisäksi syksyllä on mahdollisuus hakeutua ISYYn hallitukseen ja myös moni kerho kokoustaa syyslukukaudella ja valitsee uutta johtokuntaa.

 

 
 
 

Edustajistovaaleista

ISYYn edustajistovaalit käydään keskiviikkona 8.11.2023 ja vaalien ennakkoäänestys on 31.10.–3.11.2023. Jokainen ISYYn jäsen voi asettua ehdolle vaaleissa ja äänestää. Asettumalla ehdolle ja äänestämällä voit vaikuttaa moniin keskeisiin opiskelijaelämän asioihin. Edustajistossa toimiminen tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda verkostoja niin opiskelijaliikkeen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Edustajistovaaleilla valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Edustajiston tehtävänä on palvella ylioppilaskunnan jäseniä sekä toimia yhdyssiteenä ja edunvalvojana opiskelijan arjessa. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin kuten siihen, minkä suuruinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on ja mihin se käytetään.

Lue lisää edustajistovaaleista

 

Hallopedhausta

Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat opiskelijoita, jotka toimivat päätöksentekijöinä yliopiston eri toimielimissä. ISYYn lakisääteisenä tehtävänä on nimittää hallopedit yliopiston hallinnon toimielimiin. Hallopedit ovat toimielinten täysivaltaisia jäseniä ja heidän tehtävänä on valvoa opiskelijan etuja sekä pitää opiskelijan puolta yliopiston päätöksenteossa. Hallopedit toimivat viestinvälittäjinä opiskelijoiden sekä yksikön, tiedekunnan tai yliopiston johdon välillä toimielimestä riippuen.

Hallopedien toimikausi on valtaosassa toimielimistä kaksivuotinen ja seuraava edustuskausi on 2024-2025. Hallopedpaikat tulevat hakuun syyslukukauden alkupuolella. 

Lue lisää hallinnon opiskelijaedustajien paikoista

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Heipparallaa! Tässä on tämän lukuvuoden viimeinen ajankohtaiskatsaus SILLAT-hankkeen tuleviin tapahtumiin ja toimintoihin. Vielä tämän päivän kerkeät vastaamaan kyselyyn liittyen ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatkosta. Vastauksia on tullut ihan huikea määrä ja kiitos niistä jokaisesta. Teemme vastauksista koonnin, jonka julkaisemme nettisivuille. Oli myös ihana lukea palautetta hankkeesta; mahtavaa, että hankkeesta on ollut iloa niin monelle!<3 Syksyn tapahtumista tiedotetaan elokuun aikana, joten muista seurata ISYYn kanavia silloin. Toivotan ihanaa kesää kaikille, koittakaa myös levätä ja ottaa rennosti!

- Riina

 
 
     
 
 

Tämä päivä aikaa vastata ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatko-kyselyyn

UEF:n ja ISYYn SILLAT-hanke on tulossa päätökseen joulukuussa 2023 ja haluamme kartoittaa, minkälaisia toiveita opiskelijoilla on ISYYn tekemälle hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyölle jatkossa. 

Kysely on avoin kaikille UEF:n opiskelijoille ja lomake sulkeutuu 30.5. klo 23.59. Vastaaminen on anonyymia, mutta jos haluat osallistua S-ryhmän 50 €:n lahjakortin arvontaan, jätä yhteystietosi lomakkeen lopuksi. Yhteystietojasi ei yhdistetä lomakkeen vastauksiin. Lahjakortteja arvotaan yht. 6 kpl. Voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä 31.5.

Kiitos jo etukäteen arvokkaasta vastauksestasi!

Vastaa kyselyyn

 

 
 
     
 
 

 

Kaveritoiminta kesällä

Tiedoksi, että ISYYn harrastuskaveritoiminta on kesä- ja heinäkuun tauolla. Se tarkoittaa sitä, että hakemuksia ei lueta näiden kuukausien aikana. Voit edelleen jättää hakemuksen nettisivuillamme olevaan lomakkeeseen. Yhdistelemme hakemuksia jälleen elokuussa.

Sykettä-palveluiden liikuntakaveripalvelu on tauolla heinäkuun eli hakemuksia luetaan kesäkuun aikana vielä. Opiskelukaveritoiminta on myös tauolla kesä- ja heinäkuun ajan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kesätekemistä vailla?

Vaikka SILLAT-hankkeen tapahtumat jäävät kesätauolle, hankkeella on silti tarjota itsenäistä sekä maksutonta kesätekemistä. 

Voit kuunnella Straight Outta Itä-Suomi-podcast-jaksoja Spotifysta tai Soundcloudista. Jaksoissa käsitellään hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn teemoja. Jos suoritat kesäopintoja, suosittelemme kuuntelemaan jakson "Puhtia kesäopintoihin". Jaksot löytyvät kirjoittamalla hakukenttään "Straight Outta Itä-Suomi".

Jos sinua kiinnostaa lisätä arkeesi enemmän liikuntaa ja monipuolista ravitsemusta, suosittelemme katsomaan Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea-webinaarisarjan tallenteita ISYYn YouTube-kanavalta. Tallenteita on yhteensä neljä, joissa SYKETTÄ liikunta- ja ravitsemusneuvojat kertovat, kuinka pitää itsestään huolta arjessa pienin muutoksin unohtamatta lempeyttä itseään kohtaan. Webinaarisarja löytyy ISYYn YouTube-kanavan soittolistoista.

Mukavia kesäpäiviä!

 

 
 
     
 

 
 

Jatkohaku: Hae SYLin kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan jäseneksi!

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Kiinnostaako kestävä kehitys? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle ja tutustua opiskelijoihin muista yliopistoista?

SYL on avannut jatkohaun kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan. Hakemus tulee jättää SYLille 5.6. mennessä osoitteeseen sonja.naalisvaara(at)syl.fi. Hakemuksena toimii motivaatiokirje, jossa hakija voi kertoa motivaatiostaan ja kokemuksestaan. Hakijaa pyydetään myös kertomaan, mitä hän haluaisi KENKKU-kautensa aikana oppia ja miten hän voisi olla yhteydessä ylioppilaskuntansa mahdollisiin kehitysyhteistyötoimijoihin. Lisäksi hakijaa pyydetään ilmaisemaan kiinnostuksensa tiimeihin, ja tiimien puheenjohtamiseen tai koko KENKUn puheenjohtamiseen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Lähde kansainväliselle ympäristötoimintaleirille Tuusulaan 14.-18. kesäkuuta 2023

Luontoliiton ympäristötoimintaleirillä pääset oppimaan, lepäämään ja laittamaan kädet multaan. Leirillä saat tehdä käytännön ennallistamistöitä, tavata kaikenikäisiä aktivisteja sekä pohtia omaa roolia vaikuttajana ja uusia suuntia ympäristö- ja ilmastopolitiikalle. Leirillä pääset myös tutustumaan taidelähtöisiin menetelmiin ja saat työkalupakkiin uusia tapoja vaikuttaa ja luoda hyvinvointia itselle, yhteisölle tai organisaatiolle.

Leirin yhteydessä järjestetään myös Luontoliiton 80-vuotisjuhla lauantaina 17. kesäkuuta 2023.

Kuulostaako mahtavalle? Ilmoittaudu mukaan kesän upeimpaan ja yhteisöllisimpään tapahtumaan www.luontoliitto.fi/ymparistotoimintaleiri

Leiriä järjestää yhteistyössä Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry, Siemenpuu Foundation, VESL ry, Debt for Climate, Mirsal ry, Changemaker, Humanistiliitto, Acting for Climate, Fältbiologerna ja Hawila.

Leiriä rahoittavat Pohjoismainen kulttuuripiste, Pohjantähti, Suomen luonnonsuojelun säätiö ja Ilmari Räsäsen säätiö.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Kesäkuu
1.6
. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
2.6. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
9.6. SPR Speedfriending klo 16-17.45, Kulttuuritehdas Siihtala
16.6.-31.7. ISYYn toimisto suljettu

Syksyn tapahtumia
1.-14.9.
SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot
7.9. Kampusrysäys, kaupunkisuunnistus ja jatkot
17.9. Tour de Itä-Suomi -pyöräilytapahtuma Joensuussa 
2.-6.10. Hyvinvointiviikko
4.10. Liikuntailtapäivä
4.10. ISYYn Liikuntailtapäivän jatkot
10.-11.10. Järjestöpäivät
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys
8.11.  ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko