Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 33/2023

ti elok. 15 12:59:06 2023

Vko 33 / 15-21.8.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 33/2023

Vko 33 / 15.-21.8.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

ISYYn uutiskirje on palannut kesätauolta!

Oikein hyvää elokuun puoliväliä kaikille Wiikko-Ärsykkeen tilaajille ja erityiset tervetulotoivotukset uutiskirjeemme uusille lukijoille. Tämän viikon uunituoreesta kirjeestä löydät mm. seuraavat uutiset:

  • vaalikuulutus: halajatko ISYYn edustajistoon?
  • toimistojen poikkeusaukioloajat
  • ISYYn uudet työntekijät tervehtivät
  • syksyn tärkeät ajankohdat
  • tähtäimessä kaupunkisuunnistus ja kampusrysäys
  • Nyytin chätit ovat palanneet
  • SYKETTÄ ja SILLAT ilmoittelevat kuulumisia

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Vaalikuulutus: ISYYn edustajistovaalit 2023

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajistovaalit järjestetään sähköisesti syksyllä 2023.

Vaalien ennakkoäänestys on 31.10–3.11.2023. Varsinainen äänestyspäivä on 8.11.2023.

Vaaleilla valittava edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä toimielin, joka muodostuu 39 jäsenestä. Vaalit käydään joka toinen vuosi ja ehdolle voivat asettua kaikki ISYYn jäsenet, joita ovat esimerkiksi kaikki UEF:n perustutkinto-opiskelijat.

 
 
 

Voit tutustua vaalikuulutukseen ISYYn verkkosivuilla, joiden vaaliosiosta löydät myös kaiken tarvitsemasi tiedon ehdolle asettumiseen, ehdokaslistan perustamiseen ja äänestämiseen liittyen. Ehdolle voi asettua 5.10.2023 kello 15 saakka.

Lue lisää verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloissa on poikkeuksia tällä viikolla ja syyskuun alussa. ISYYn toimistot ovat tällä viikolla auki vain maanantaista keskiviikkoon, eli torstaina toimistot ovat kiinni. Syyskuun alussa palvelemme poikkeuksellisesti myös kolmena ensimmäisenä perjantaina.

Poikkeukset:
•    torstai 17.8. SULJETTU
•    perjantai 1.9. klo 10-14
•    perjantai 8.9. klo 10-14
•    perjantai 15.9. klo 10-14

Toimistojen yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Uusia kasvoja ISYYn toimistolla

ISYYllä on aloittanut elokuussa kaksi uutta työntekijää, Anni (kuvassa ylempänä) ja Kia (kuvassa alempana). Anni on aloittanut elokuun alussa ISYYn palvelusuunnittelijan tehtävässä. Anni on juuri valmistunut Itä-Suomen yliopistosta kulttuurintutkimuksen pääaineesta ja hän vastaa ISYYllä mm. Wiikko-Ärsykkeen tuottamisesta.

Kia puolestaan on aloittanut ISYYn vaalikoordinaattorin työtehtävässä. Tehtävässään Kia pääsee hoitamaan ISYYn tänä syksynä käytävien edustajistovaalien järjestelyitä. Kia opiskelee Itä-Suomen yliopistossa ympäristöoikeutta kansainvälisessä maisteriohjelmassa. Sekä Kia että Anni työskentelevät Joensuun toimistolla.

Tervetuloa remmiin!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ota ISYYn syksyn ajankohdat talteen!

ISYYn syksy on täynnä erilaista ohjelmaa, kuten tapahtumia, teemaviikkoja sekä muita ajankohtia, jotka kannattaa ottaa ylös. Tapahtumakalenteri täyttyy vielä syksyn mittaa, ja pysyt parhaiten kärryillä kun seuraat uutiskirjettämme sekä ISYY.fi -etusivun tapahtumakalenteria.

  • 1.9. Joensuun SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot (14.9. asti)
  • 4.9. Kuopion SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot (17.9. asti)
  • 7.9. Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus
  • 16.9. Tour de Itä-Suomi Kuopio
  • 17.9. Tour de Itä-Suomi Joensuu
  • 21.9. ISYYn edustajiston kokous 4/2023
  • 26.9. Sober Disco Joensuu
  • 2.-7.10. Hyvinvointiviikko
  • 5.10. Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy
  • 10.-11.10. Järjestöpäivät Joensuussa
  • 11.10. Järjestöpäivät Kuopiossa
  • 31.10.-3.11. Edustajistovaalien ennakkoäänestys Tuudossa
  • 8.11. Edustajistovaalit
  • 6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Lue lisää verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Lainaa liikunta- ja harrastusvälineitä!

Tiesitkö että ISYYltä löytyy monipuolinen valikoima erilaisia liikunta- ja harrastusvälineitä lainattavaksi? Olit sitten menossa SYKETTÄ-palveluiden sulkapallovuorolle tai lähdössä pelaamaan puistoon ystävien kanssa mölkkyä, niin meiltä löydät tarvittavat välineet.

Välinelainauspalvelumme on saanut keväällä uudet käyttöehdot helpottamaan lainaamista. Tule ISYYn toimistolle, tutustu valikoimaan ja kokeile vaikka jotakin ihan uutta lajia matalalla kynnyksellä. Valinta on sinun!

 

 
 
 

Mitä? Laaja valikoima lainattavia välineitä liikuntaan ja vapaa-aikaan. Meiltä löytyy niin lumikengät, sulkapallo- ja padelmailat, sekä frisbeegolfkiekot! Löydät nettisivuiltamme listan lainattavista välineistä ja lautapeleistä.

Kenelle? Kaikille ISYYn jäsenille! Myös SYKETTÄ-käyttäjät, joilla on voimassa oleva liikuntatarra, voivat lainata välineitä. Joensuussa myös ESN Joensuun jäsenet voivat lainata välineitä.

Hinta? Lainaaminen on ilmaista!

Laina-aika ja palautus? Laina-aika on yksi (1) viikko. Välineet palautetaan ISYYn toimistolle.

Miten lainaan? Tule ISYYn toimistolle Joensuuhun tai Kuopioon, valitse lainaan haluamasi välineet, lue asiakaspalvelutiskin läheisyydestä löytyvä QR-koodi, ja täytä sähköinen lainauslomake.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
     
 
 

 

Syyskuussa rysäytetään lukuvuosi käyntiin!

Ai mitä se siis tarkoittaa?

Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus on tapahtuma, joka käynnistää opiskelijoiden lukuvuoden Itä-Suomen yliopistossa. Kampusrysäys järjestetään yliopiston avajaisten kanssa samana päivänä, torstaina 7.9.2023, molemmilla kampuksilla samanaikaisesti.

Kampusrysäyksen ja kaupunkisuunnistukset infot ovat nyt julki ISYYn verkkosivuilla.

 
 
 

Kampusrysäys käynnistyy heti avajaisten päätyttyä ja kokoaa yhteen uudet ja jatkavat opiskelijat ja myös yliopiston henkilökuntaa. Tapahtumassa on erilaisia hauskoja aktiviteetteja ja yhteisöllistä tekemistä. Rysäyksen aikana suunnistusjoukkueet saavat passit ja kartat illan koitoksia varten, mutta materiaaleja voi hakea tänä vuonna jo ennakkoon saman viikon aikana.

Kaupunkisuunnistus on etenkin uusille opiskelijoille suunnattu tapahtuma, jossa opiskelijat tutustuvat toisiinsa ja kampuskaupunkiin, kiertämällä kaupungille sijoitettuja rasteja. Rasteja pitävät mm. ainejärjestöt, kampusjärjestöt ja ylioppilaskunnan kerhot.

Lue lisää tapahtumasta ISYYn verkkosivuilta ja merkkaa päivä kalenteriin, kohta mennään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Syksyn 2023 SYKETTÄ-liikuntakalenteri julkaistaan 16.8.2023

SYKETTÄ-liikuntakalenteri syksylle 2023 julkaistaan keskiviikkona 16.8.2023. Liikuntakalenterin tarjonta voi täydentyä vielä elo- ja syyskuun aikana ja muutokset kalenterissa ovat mahdollisia. Tunnit ja vuorot lisätään liikuntakalenteriin manuaalisesti julkaisun jälkeen, joten ne eivät heti näy liikuntakalenterissa. Syksyn kaikki SYKETTÄ-palvelut alkavat 1.9.2023.

Ryhmäliikuntarjonta (sivu aukeaa keskiviikon 16.8. aikana)
Palloilu- ja lajitarjonta (sivu aukeaa keskiviikon 16.8. aikana).

 

 
 
     
 
 

 

Tikkarinteen kuntosali aukeaa SYKETTÄ-käyttäjille 14.8.2023

Tikkarinteen uudistettu kuntosali aukeaa remontin jälkeen SYKETTÄ-käyttäjille maanantaina 14.8.2023. Kuntosalia voi käyttää, jos sinulla on jo fyysinen kulkutunniste kuntosalille. Uudet käyttäjät eivät voi hakea enää fyysisiä kulkutunnisteita, sillä Tikkarinteen kuntosalin fyysisistä kulkutunnisteista luovutaan syksyn 2023 aikana. Fyysisten kulkutunnisteiden tilalle tulevat mobiiliavaimet, jotka toimivat Smart Key -sovelluksessa.

Fyysisten kulkutunnisteiden keräämisestä ja uusien mobiiliavaimien luovutuksesta tiedotetaan myöhemmin. Kaikkien kuntosalien kulkuoikeudet haetaan jatkossa erillisellä lomakkeella.

 
 
     
 

 
 

Ilmoittautuminen Hyvinvointia arkeen -ryhmään on alkanut

SYKETTÄ Joensuun Hyvinvointia arkeen -ryhmä käynnistyy taas syyskuussa. Jos kaipaat tukea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen liikunnan, ravitsemuksen ja itsetuntemuksen avulla, on ryhmä sinua varten. Ilmoittaudu mukaan 20.9.2023 mennessä. Ryhmä on ilmainen eikä vaadi SYKETTÄ-tarraa.

Tarkemmat tiedot ryhmän sisällöstä, aikataulusta, ohjaajista ja ilmoittautumisesta löydät SYKETTÄ Joensuun nettisivujen Liikuntaneuvonta -osiosta. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

Liikuntaneuvojan kuntosaliohjaukset

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Täytä ilmoittautumislomake ja liikuntaneuvoja Riina on sinuun yhteydessä 1,5 h ohjausajan sopimiseksi.

 
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Nonni se olisi sitten kesä jo melkein ehtoon puolella eli arki ja Sillat-hankehommat alkaa taas tuttuun tapaan pyörimään. Tosiaan tämän syksyn jälkeen Sillat-hanke päättyy ja emme pysty vielä varmaksi sanoa, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Tahtotila on kova jatkaa hankkeessa aloitettuja juttuja myös hankkeen jälkeen. Mutta - ei nyt murehdita liikaa tulevaa, sillä syksy on vasta edessä ja nyt keskitytään syksyn tuleviin tapahtumiin. Ensi uutiskirjeessä tulee paljon save the date-päivämääriä, joten kannattaa lukea seuraava uutiskirje.
Toivottavasti sulla on ollut rentouttava ja mukava kesä! Muistakaa, että elokuu on vielä kesäkuukausi!


- Riina

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiselle on tarvetta myös SILLAT-hankkeen jälkeen

UEF:n ja ISYYn SILLAT-hanke on tulossa päätökseen vuoden 2023 lopussa. Keväällä ISYY kartoitti kyselylomakkeella, minkälaisia toiveita ja tarpeita opiskelijoilla on ISYYn tekemälle hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyölle jatkossa hankkeen jälkeen. Vastauksia kyselyyn saatiin yhteensä 179 kappaletta.

 

Vastauksista kävi ilmi, että opiskelijoiden tarpeet eivät ole muuttuneet/vähentyneet pandemian jälkeen. Vastaajat kokivat, että edelleen on tarvetta matalan kynnyksen vapaa-ajan tapahtumille, jotka edistävät hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Etenkin poikkitieteellisille ja alkoholittomille tapahtumille oli kysyntää.

– Kyselylomakkeen vastausten perusteella ISYY lähtee selvittelemään, miten hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyö voisi jatkua myös hankkeen päättymisen jälkeen, kommentoi ISYYn hallituksen puheenjohtaja Eetu Hyvönen.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Nyytin syksyn chatit ovat alkaneet!

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö, joka mm. tarjoaa opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen. Nyytin chat on ryhmämuotoinen chat opiskelijoiden yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Suomenkieliset ryhmächatit ovat auki torstaisin klo 18-20. Englanninkielinen ryhmächat pidetään kerran kuussa tiistaisin klo 18-20.

Ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista vaihtuvin teemoin. Chatteihin pääset mukaan ilman ennakkoilmoittautumista sekä ilmaiseksi. Chat on tarkoitettu täysi-ikäisille opiskelijoille.

 
 
 

Tulevat teemat:

  • To 17.8. Naisena teknillisellä alalla
  • To 24.8. LHBTQ+ opiskelijana opiskeluyhteisössä
  • Ti 29.8. Financial worries
  • To 31.8. Jännittääkö?
  • To 7.9. Etäopinnot – stressi vai helpotus?
  • To 14.9. Mitä jos ei olekaan helppoa ”mennä rohkeasti vain mukaan”?
  • To 21.9. Ihan hyvä on riittävä – miten saada roikkuvat opinnot pakettiin?
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Joen yö kutsuu kulkemaan kulttuuririennoissa ympäri Joensuuta

Tervetuloa piipahtamaan myös Joensuun kaupunginteatterin avoimiin harjoituksiin!
Harjoittelemme suurella näyttämöllä (kaupungintalo, Rantakatu 20, 2. kerros) Mihail Bulgakovin klassikkoteosta Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan klo 18.30-19 JA 19.30-20. Harjoituksiin on vapaa pääsy.
 
Hyödynnä samalla Joen yön huippulipputarjoukset syksyn teatteriesityksiin!
Klikkaa tästä tarkempiin tarjoustietoihin.
Teatterin lipunmyynti on myös avoinna kello 18.00–20.30. perjantaina 18.8.

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

1.9. Joensuu SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot (14.9. asti)
4.9. Kuopion SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot (17.9. asti)
7.9. Kampusrysäys, kaupunkisuunnistus ja jatkot
16.9. Tour de Itä-Suomi Kuopio
17.9. Tour de Itä-Suomi Joensuu
21.9. ISYYn edustajiston kokous 4/2023
26.9. Sober Disco Joensuu
2.-7.10. Hyvinvointiviikko
5.10. Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy
10-11.10. Järjestöpäivät Joensuussa
11.10. Järjestöpäivät Kuopiossa
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys Tuudossa
8.11.  ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopuion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko