Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 40/2023

ti lokak. 03 13:11:49 2023

Vko 40 / 3.-9.10.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 40/2023

Vko 40 / 3.-9.10.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Tervetuloa lokakuu

Hyvää lokakuun ja hyvinvointiviikon alkua kaikille! Syksyn harmaus ei suinkaan estä nauttimasta tämän viikon tapahtumista, kuten huomisesta liikuntailtapäivästä jatkoineen. Tämän viikon uutiskirjeestä löydät liikunnan iloista muistuttelun lisäksi mm. seuraavaa:

  • edarivaalivetoomus
  • syksyn järjestöpäivät lähestyvät
  • tarjolla sulkapalloilua höntsäillen
  • tuu mukaan kaverikahvilaan!
  • perfektionisti, haluaisitko opetella hellittämisen taitoa?
  • sekä Lehtiä Ilosaaressa -lippujen arvontaa, uppopalloilua ja tulevia tapahtumia teatterin, lautapelien ja yrittäjyyden merkeissä.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Toimistojen uudet aukioloajat nyt voimassa

ISYYn uudet aukioloajat astuivat voimaan eilen 2.10.2023. Uudet aukioloajat ovat:

  • ma 10-12, 13-15
  • ti 10-12, 13-15
  • ke 12-16
  • to 10-12, 13-15
  • pe SULJETTU

Huomaathan, että ISYYn toimistot ovat kiinni huomenna 4.10. liikuntailtapäivän vuoksi ja syyslomaviikolla (42) 16.-22.10.2023. Poikkeukset aukioloajoissa näet aina ISYY.fi -etusivulta.

  ISYY.FI  
 
 
     
 
 

Uutiskirjeen ilmestymiskatko

Huomaathan, että viikolla 42 ei tule uutiskirjeitä. Mikäli haluat toimittaa meille materiaalia ennen viikkoa 43, toimitathan materiaalit tämän viikon perjantaihin 6.10.2023 mennessä.

 
 
     
 
 

Vetoomus ISYYn jäsenille edustajistovaaleista: Lähde ehdolle ja äänestä!

ISYYn kahdeksannet edustajistovaalit käydään loka-marraskuun vaihteessa. Edustajistovaalit eivät onnistu ilman hyviä ehdokkaita ja aktiivisia äänestäjiä. Olethan jompikumpi näistä tai molemmat?

Tuntuuko edustajiston tehtävä vaikealta käsittää? Yksinkertaisuudessaan ylioppilaskunnan voisi ajatella kuntana, jossa opiskelijat ovat kuntalaisia. Kuntalaiset eli opiskelijat valitsevat valtuuston eli edustajiston, josta valitaan valiokunnat sekä hallitus.

 

 
 
 

Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskeluaikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Älä jätä mahdollisuutta käyttämättä, vaan lähde rohkeasti ehdolle, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta luottamustehtävistä, ja äänestä itseäsi parhaiten edustavaa ehdokasta.

Ehdokasasettelu päättyy tämän viikon torstaina 5.10. kello 15!

 

Kuinka ehdolle asetutaan? Miten perustan oman ehdokaslistan? Lue ohjeet täältä: Ehdokkaalle.

Kaikki tarvittavat lomakkeet löytyy täältä: Vaaliasiakirjat.

Miten voin ottaa yhteyttä perustettujen listojen vaaliasiavastaaviin? Katso yhteystiedot täältä: Vaaliasiavastaavat.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn järjestöpäivät 10.-11.10.

ISYYn järjestöpäivät kokoavat yhteen kampuksilla toimivat järjestöt, kerhot ja muita opiskelijoita lähellä olevia järjestöjä. Tapahtuman aikana järjestöt ja kerhot esittelevät toimintaansa kampuksella opiskelijoille. Ehkä sinäkin löydät itsellesi jotain uutta tekemistä tai uuden yhteisön vapaa-ajalle?

Kannattaa varata mukaan maksuväline, sillä järjestöillä on tapana myydä haalarimerkkejään tapahtumassa. Tapahtuma on pääsymaksuton eikä vaadi ilmoittautumista.

Syksyn järjestöpäivät pidetään Joensuun kampuksella kaksipäiväisenä 10.-11.10. Carelian aulassa kello 10-14 ja Kuopiossa yksipäiväisenä 11.10. Snellmanian ala-aulassa kello 10-14. Joensuun tapahtuma on kaksipäiväinen suuremman järjestömäärän vuoksi!

Tervetuloa tutustumaan ja verkostoitumaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Huomenna vietetään liikuntailtapäivää!

Liikuntailtapäivää vietetään huomenna keskiviikkona 4.10. klo 12.15 alkaen, kun iltapäivä on vapautettu opetuksesta. Eikö mitään tekemistä? Nyt on! Seuraaviin aktiviteetteihin ei tarvitse ilmoittautua:

 
  • Botaniaan pääsee erikoishintaan 10€/hlö klo 12-20
  • Cosmicissa keilausta 5€/1h/hlö ja biljardia 5€/1h/hlö klo 12-22.30
  • Ote – Kiipeilykeskuksella kertakiipeily opiskelijakortilla 10€ ja henkilökuntakortilla 13€ sisältäen vuokrakengät klo 12-21
  • Kuntokeitaalla kaikki lajit yhteishintaan 12€ klo 12-16 (max 1h/laji), vuoron voi myös varata
  • Avoimet ovet Portti54 kuntosalilla klo 10-20
  • Karelia-amk:n ja UEF:n opiskelijat sekä henkilökunta saavat treenata veloituksetta kaikilla Kuntokeskus Energyn kuntosaleilla klo 12-16
  • Karelia-amk:n ja UEF:n opiskelijat sekä henkilökunta saavat treenata veloituksetta Ptvgymillä liikuntailtapäivänä
  • Uintia Vesikossa hintaan 4,40€/hlö (sisältää kuntosalin) ja Rantakylän uimahallissa hintaan 4,40€/hlö
  liikuntailtapäivän ohjelma  
 
 
     
 
 

Hei opiskelija!

Urheiluseurat etsivät jatkuvasti uusia ohjaajia ja valmentajia joukkueille ja ryhmille. Olisitko sinä kiinnostunut työmahdollisuuksista Pohjois-Karjalan seuratoiminnassa? Pokalin jäsenseuroja on yli 100 ja heidän kauttaan on mahdollista työllistyä erilaisiin tehtäviin liikunta- ja urheiluseuroissa. Työt voivat olla osa-aikaisia, määräaikaisia tai ehkä jopa kokoaikaisia.

Mikäli kiinnostuit työmahdollisuuksista, niin jätä yhteystietosi ja lyhyt kuvaus itsestäsi ja työkokemuksestasi liikunnan saralla Pokalin nettisivuilla olevaan lomakkeeseen. Otamme sinuun yhteyttä ja pyrimme etsimään sinulle sopivia työmahdollisuuksia.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Pokalin työllisyysasiantuntijaan Jouni Lehtimäkeen:
jouni.lehtimaki@pokali.fi
050 399 5508

  HAKEMUS, POKALI.FI  
 

 
 
     
 

 
 

 

Liikuntaneuvojan lajikokeilu: Sulkapalloa höntsäillen

Mitä? Liikuntaneuvojan lajikokeilu: Sulkapalloa höntsäillen
Missä? Länsikadun koululla
Milloin? Ma 9.10. klo 16.30-17.30

Sulkapalloon tutustumista ja pelailua rennosti höntsäillen. Tule kaverin kanssa tai ilman ja ota mukaan oma maila ja sulkapalloja, jos sinulta sellaisia löytyy. Ohjaaja Riina tuo kerralle myös lainamailoja ja -sulkia.

Jokaisen lajikokeiluun osallistuvan tulee ilmoittautua SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta. Ilmoittautuminen tähän lajikokeiluun aukeaa POIKKEUKSELLISESTI vasta to 5.10. klo 16.30. Lajikokeilut on tarkoitettu ensisijaisesti liikuntaa aloitteleville tai liikunnan pariin palaaville ja niihin ei vaadita voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

  ilmoittaudu mukaan  
 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka moi ja hyvää hyvinvointiviikkoa kaikille! Syyskuun hässäkät alkavat olla takana päin, joten nyt jos milloinkaan on hyvä nostaa kaasujalkaa ylemmäs ja edistää omaa hyvinvointia. Muista, että pienetkin teot ovat parempi kuin ei mitään. Mukavaa lokakuun alkua vielä!

- Riina

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan lokakuu

Tervetuloa opiskelijoiden omaan kahvilaan! Kaverikahvila voi hengailla ja tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja 16.30-18.30 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa.

Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa, hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistujat saavat muistoksi Kaverikahvilan oman haalarimerkin. Lokakuun ohjelmassa on:

  • 3.10. Lautapelit, pelit löytyvät paikan päältä
  • 10.10. Lyhytdokumentteja
  • 17.10. Väritystehtäviä ja hengailua
  • 24.10. Rentoutumista ja mindfulnesia
  • 31.10. Kaverikahvilan Halloween
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hyvinvointiviikko 2.-7.10.

Tänä vuonna viikon teemana on istumisen vähentäminen ja aktiivisuuden lisääminen päiviin. Jaamme Instagramissa viikon ajan tietoa istumisen terveysvaikutuksista ja millä keinoin lisätä aktiivisuutta omaan arkeen. Muista myös hyödyntää Hyvinvointiviikon tarjoukset kampusravintoloissa!

Jos suoritat HyvinvointiApproa, muista palauttaa täytetty passi ISYYn toimistolle viim. 12.10. klo 15. Täytetyn passin palauttajat saavat HyvinvointiAppro-haalarimerkin ja voivat osallistua hyvinvointituotepaketin arvontaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Hei ISYYläinen, voita liput Lehtiä Ilosaaressa -konserttiin!

Syksyn suurin sisäfestivaali Lehtiä Ilosaaressa soi Joensuu Areenalla perjantaina 6.10.2023. Pohjois-Karjalan Sähkö (PKS) haluaa tukea ISYYn jäseniä ja arpoo meille UEFin opiskelijoille yhteensä 30 tavallista ja 10 premiumlippua syksyn parhaimpiin bileisiin!

Esiintymässä nähdään Behm, Arppa, Gettomasa, Karri Koira ja Käärijä. Osallistu arvontaan PKS:n sivuilla 4.10. mennessä. Onnea arvontaan ja energisoivaa festarielämystä!

 
 
     
 
 

Haku syksyn 2023 Hellitä otetta -kurssille on avattu!

Jos olet huomannut itsessäsi voimakasta vaativuutta, korkea rima hankaloittaa tehtäviin tarttumista tai opiskeluarki kääntyy helposti suorittamiseksi, ryhmä saattaa olla juuri sinua varten.

Ryhmä kokoontuu marras-joulukuussa 2023 opintopsykologin johdolla Joensuun kampuksella. Kokoontumisajat, hakulomakkeen ja lisätietoa ryhmästä löydät ryhmän omalta sivulta Kamusta.

 
 
     
 
 

Hei opiskelija! Kaipaatko juttuhetkiä toisten opiskelijoiden kanssa? 

Nyytin Chateissä pääset käsittelemään asioita ja jakamaan kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa. Vertaistuki opiskelijoilta opiskelijoille on joka chatissa tärkein tavoite!

Nyytin Chat on tarkoitettu täysi-ikäisille opiskelijoille ja mukaan pääset ilman ennakkoilmoittautumista. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan anonyymisti. Chatissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. 

 

 
 
 

 

Lokakuun chatit  

Lokakuussa Nyytin Chateissa jutellaan haasteista kielten opinnoissa, sekä siitä, millaista on opiskella ADHD:n tai OCD:n kanssa. Puhutaan myös liikunnasta ja liikkeelle lähtemisen esteistä.

Ajankohdat ja aiheet: 

Chatit järjestetään aina torstaisin klo 18–20.   

Lokakuussa Nyytin Chateissa jutellaan seuraavista aiheista:  

  • To 5.10. Kieli solmussa pakollisilla kielten kursseilla
  • To 12.10. ADHD ja opiskelu
  • To 19.10. Pakko-oireisena opinnoissa
  • To 26.10. Miksi et vaan lähde lenkille?

Lisätietoja chateistä löydät Nyytin verkkosivuilta.

  Lue lisää, nyyti.fi  
 
 
     
 
 

Pyhäselän Oma osuuskunnan avustukset opiskelijoille

Pyhäselän Oma osuuskunnan kahdesti vuodessa jaettavat avustukset on kohdennettu korkeakouluopiskeluun, mikroyritysten kehittämiseen, liikuntaan, hyväntekeväisyyteen sekä toisen asteen oppilaitosten stipendirahastoon.

Hakemuksia voi lähettää jatkuvasti, mutta ne käsitellään keskitetysti kahdesti vuodessa, kesäkuussa ja joulukuussa. Hakemukset avustuspäätöksiä varten tulee toimittaa syksypuolella 26.11.2023 mennessä.

Vuosittain jaettavat avustukset ovat kaikille avoimia. Avustuksen saaneille ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti. Hakijoille ei lähetetä erillistä viestiä kielteisestä päätöksestä.

Pyhäselän Oma osuuskunnalle voi esittää myös kehitys- tai korjaamiskohdetta, johon osuuskunta voi osoittaa avustusta. Avustuksen suuruus voi vaihdella avustushakemuksessa esitettyjen ongelmien, laskelmien ja perustelujen mukaan.

 

 

Katso tarkemmat hakukriteerit ja hae avustusta nettisivuiltamme omaon.fi.

Lisätietoja hakemisesta antaa osuuskunnan toimitusjohtaja Anu Louhelainen, 044 3645925, anu.louhelainen@omaon.fi.

  omaon.fi  
 
 
     
 

 
 

Tervetuloa kokeilemaan uppopalloa!

Uppopallo on vauhdikas, kolmiulotteinen joukkuepalloilulaji. Vastaavaa näin monipuolista ja mielenkiintoista urheilulajia ei muualta löydy. Mukaan tarvitset vain uimavaatteet, muut välineet
saa lainaan.

Ilmainen kokeilukerta järjestetään Joensuun Vesikossa perjantaina 6.10. klo
18.40–20.30
. Kokeilukerta soveltuu uimataitoisille; uimataidoksi laskemme 200 m uintia pysähtymättä, lisäksi tulisi olla sukellustaito vähintään 2 metrin syvyyteen.

Ilmoita tulostasi alle linkatun lomakkeen kautta tai viestillä numeroon 0440668733 (Leevi).

  google forms- lomake  
 

 
 
     
 
 

 

Optophobia & Kulissielämää tuo kaksi hyvin erilaista tarinaa yleisön eteen monologien muodossa

Optophobia:

Kun valot sammuvat, mitä näet? Tyhjyyden suuren meren vai kenties viidakon täynnä ajatuksia, joita et halunnut muistavan? Optophobia kaivaa esiin sen, mikä oli tukahdutettu.

Kulissielämää:

Pekka tapaa pitkästä aikaa vanhan lukiotoverinsa Mikon, ja he juttelevat olutlasillisen ääressä kuulumisistaan. Omasta elämästään rehellisesti kertominen ei kuitenkaan ole ikiopiskelija-Pekalle vaihtoehto.

  Lue lisää, facebook  
 
 
     
 
 

Jokicon tulee taas!

Tule pelailemaan tuttuja lautapelejä tai tutustu uusiin. Käytössä Joensuu Board Gamers -lautapelikerhon koko kokoelma ja omia pelejä saa tuoda lisäksi. Tapahtuma on päihteetön.

Mikä? Lautapelitapahtuma

Missä? Aurora-rakennus A-osa (Carelian puoleinen pääty)

Milloin? lauantaina 21.10.2023 klo 11–21:45 ja sunnuntaina 22.10.2023 klo 10–19

Mitä maksaa? Sisäänpääsy 3 € / päivä tai 5 € / 2 päivää

Lisätietoja löydät Facebook-sivuiltamme.

 

 
 
     
 
 

Nyt! Jos yhtään koskaan olet ajatellut; ryhtyisinkö minä yrittäjäksi? 

Kasvatusyrittäjien ensimmäisessä tapahtumassa muutamme ajatuksemme toiminnaksi ottamalla yhden merkittävimmistä askeleista ja helpoimmista päätöksistä kohti yrittäjyyttä!

Tapahtumissamme puramme yrittäjyyttä toimintana ja siinä ilmeneviä näkökulmia. Jaamme tietoa sekä tukea omalle yrittäjyys -polullesi yhteisöllisessä, turvallisessa sekä erityisesti kannustavassa ilmapiirissä! Starttaamme tapahtumamme ryhtymällä tuumasta toimeen ja tuomme tietoa Y-tunnuksesta.

Y-tunnus toimii ns. Yrityksen henkilötunnuksena ja mahdollistaa sinulle erilaisia tulonlähteitä. Olisitko valmis kuulemaan lisään?

Yrittäjyys on matka, eikä sinun tarvitse tietää kaikkea aloittaaksesi ja voit olla tietämättä mitään aloittaessasi. Sinun täytyy vain aloittaa! Kasvatusyrittäjinä olemme  mukana matkalla kohti yrittäjäidentiteettiäsi.

Kannustamme siis lähtemään mukaamme!

 

  • Mikä? Kasvatusyrittäjien yrittäjyystapahtuma.
  • Milloin? Torstaina 12.10. klo 18-21
  • Missä? Tiedepuisto, Länsikatu 15, 80110, Joensuu. Rakennus 3A, Serendipity cafe
  • Mitä maksaa? Tapahtuma on maksuton.
  • Miten ilmoittaudun? Alle linkatulla lomakkeella.
  • Lisätietoja? Instagram @ Kasvatusyrittajat
  ilmoittautumislomake, microsoft forms  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

2.-7.10. Hyvinvointiviikko
3.10. Edustajiston kokous
3.10. Hallopedhaku päättyy
3.10. Kaverikahvila
4.10. Liikuntailtapäivä & jatkot
5.10. Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy
10.10. Kaverikahvila
10-11.10. Järjestöpäivät Joensuussa
11.10. Järjestöpäivät Kuopiossa
11.10. SILLAT-aamupalat
17.10. Kaverikahvila
24.10. Kaverikahvila
31.10. Kaverikahvila
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys Tuudossa
8.11. ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
16.1. Winter Classic 2024 -jääkiekko-ottelu

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko