Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 43/2022

ti lokak. 25 15:34:41 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme tällä viikolla alkavasta ISYYn hallitushausta, kestävän kehityksen viikosta sekä ajankohtaisista edunvalvonnan kuulumisista kuten opiskelija-asumiseen liittyvien tukien vaihtoehdoista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 31/2022

Vko 43 / 24-30.10.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

ISYYn hallitushaku alkaa

Tässä uutiskirjeessä kerromme tällä viikolla alkavasta ISYYn hallitushausta, kestävän kehityksen viikosta sekä ajankohtaisista edunvalvonnan kuulumisista kuten opiskelija-asumiseen liittyvien tukien vaihtoehdoista.

Ota haltuun myös tulevat tapahtumat sekä SILLAT-aktiviteetit.

Kivaa Halloween-viikkoa! 🎃

 

 
 
     
 

 
 

 

Sinustako ISYYn hallituslainen vuodelle 2023?

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2023. Hallitushaku on avoinna 28.10.–13.11.2022. Hallitus valitaan edustajiston kokouksessa 24.11.2022. 

  Lue lisää  
 
 
 

Mikä on ISYYn hallitus?

  • ISYYn hallitus tekee tärkeää vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä ISYYssä, yliopistolla ja kampuskaupungeissa sekä tarvittaessa myös valtakunnallisesti.

  • Jäsenillä on omat vastuualueensa, jotta kaikki erilaiset opiskelijaryhmät ja opiskelijaelämän puolet tulevat huomioiduiksi päätöksenteossa.

  • Hallituslaiset ovat UEF:n opiskelijoita, ISYYn jäseniä, ja kokoonpanossa on edustusta sekä Joensuun että Kuopion kampuksilta.

  • ISYYn edustajisto valitsee hallituksen kalenterivuodeksi, eli toimikausi kestää tammikuusta joulukuuhun.

  • Hallituksessa toimimisesta maksetaan palkkio ja jäsenten odotetaan sitoutuvan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn.

Jos vielä pohdit, mikä sektori voisi olla sinun juttusi, seuraathan ISYYn sosiaalisen median kanavia (@isyyuef) seuraavien viikkojen ajan. Kerromme kanavissamme hallituksen eri sektoreista hallitushaun päättymiseen asti. 

 
 
     
 
 

Edustajiston kokous 5/2022 25. lokakuuta

SYYn edustajisto kokoustaa tänään tiistaina 25.10.2022 kello 17 alkaen! 📷

Kokous pidetään kampuksilla tiloissa AU100 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio). Kokousta voi seurata paikan päällä tai ISYYn Youtube-kanavalla.

Kokouksessa mm. päätetään ISYYn yhdenvertaisuussuunnitelmasta ja käsitellään sääntömuutoksia.

Kokouskutsu

 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijaedustajaksi YTHS:n itäisen alueen johtokuntaan

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee yhtä (1) opiskelijaedustajaa itäisen alueen johtokuntaan toimikaudelle 1.1.2023 – 31.12.2024.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö toimii opiskeluterveydenhuollosta säädetyn lain (659/2019) mukaisena opiskeluterveydenhuollon palveluiden tuottajana. Säätiön tarkoituksena on sen sääntöjen mukaan ”huolehtia yliopistoissa ja korkeakouluissa…opiskelevien terveydenhuollosta samoin kuin tukea ja edistää sellaista tieteellistä tutkimustyötä, mikä tavalla tai toisella palvelee tätä tarkoitusta.”

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Muista noutaa Fuksibingon haalarimerkki!

Fuksibingo on käynnissä viimeistä viikkoa ja haalarimerkkejä voi noutaa 31.10.2022 asti.

Merkkejä on rajoitettu erä, joten toimi reippaasti!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

ISYYn kestävän kehityksen viikko 7.–13. marraskuuta

Miten yritykset ottavat toiminnassaan huomioon ilmaston, ympäristön ja ihmisoikeudet? Löytyykö kaupoista vastuullisesti tuotettuja vaatteita? Entä läppäreitä tai puhelimia?

Tule mukaan oppimaan lisää vastuullisesta kuluttamisesta ja tutustumaan muihin aiheesta kiinnostuneisiin opiskelijoihin!

ISYY järjestää yhdessä SYL:n kanssa Kestävän kehityksen viikon 7.-13. marraskuuta (viikko 45). Yhteisessä ohjelmassa on Eetti ry:n järjestämä yritysvastuutyöpaja sekä Reilun kaupan Miten varmistamme, että ruoka riittää kaikille? -keskustelutilaisuus (etänä) joka pidetään yhdessä Åbo Akademi Studentkårin (ÅAS) opiskelijoiden kanssa.

Näiden lisäksi ISYYn SILLAT-hanke järjestää excursion Omavaraopistolle edeltävän viikon lauantaina 5. marraskuuta. Omavaraopisto on Nurmeksessa sijaitseva opisto, joka toimii omavaraisesti ja järjestää omavaraisuuteen opastavia kursseja. Excursiolla pääset tutustumaan opiston toimintaan sekä oppimaan miten itse voit elää omavaraisempaa elämää. Matkaan voi osallistua molemmilta kampuksilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Edunvalvonta-apunasi: Millaisia vaihtoehtoja ja tukia opiskelijan asumiseen on? 

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan toisessa osassa ISYYn edunvalvonta-asiantuntija Mikko Aaltonen kertoo erilaisista opiskelija-asumisen mahdollisuuksista, erilaisten asumismuotojen hyvistä ja huonoista puolista, joita kannattaa pohtia asuntoa etsiessä, sekä asumistukeen liittyvistä seikoista.

Muistathan, että etenkin syksyisin asuntohuijareita on enemmän liikkeellä. Ole tarkkana asunnon ja vuokranantajan olemassa olosta, ennen kuin suoritat esim. vakuus- tai vuokraennakkoja uudelle vuokranantajalle.

Edunvalvonta apunasi on julkaisusarja, jonka tavoitteena on tuoda korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä teemoja lähemmäs opiskelijaa ja muistuttaa ISYYn edunvalvontapalveluista.

Muistathan, että mikäli kohtaat haasteita opiskeluarjessasi, etkä tiedä miten ne ratkaisisit, voit aina kysäistä neuvoa ylioppilaskunnalta. 

Lue teksti kokonaisuudessaan ISYYn verkkosivuilta.

 
 
     
 
 

Sivista ehdottaa lukukausimaksuja korkeakouluihin

Sivistyönantajien etujärjestö Sivista ry julkaisi eduskuntavaalitavoitteensa 9.10. Vaalitavoitteissaan Sivista ehdottaa korkeakouluille oikeutta periä lukukausimaksua toista tai useampaa tutkintoa suorittavalta. Esityksen tavoitteena on estää jatkossa aloituspaikkojen kerääntyminen samoille henkilöille. Useampaa tutkintoa opiskeleva voisi jatkossa vähentää lukukausimaksut verotuksessa. 

Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Konstantin Kouzmitchev tyrmäsi esityksen SYL:n Twitter-tilillä. Myös kulttuuri- ja tiedeministeri Petri Honkonen suhtautui esitykseen kriittisesti.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

15 600 opiskelijaa sai selvityspyynnön opintojen etenemisestä

ELA selvittää lukuvuosittain opintojen etenemistä. Jokaisen opintotukea nostavan tulee suorittaa opintoja vähintään 5 op per nostettu opintotukikuukausi lukuvuoden aikana. Suorituksia on kuitenkin oltava vähintään 20 op mikäli opintotukea on nostettu yksikin kuukausi. 

Vuonna 2022 selvityspyynnön opintojen etenemisestä sai 15 600 opiskelijaa, joka on hieman enemmän kuin vuonna 2021. Selvityspyynnössä KELA pyytää selvitystä siitä, onko opintojen hitaalle etenemiselle olemassa hyväksyttäviä syitä. Hyväksyttäviä syitä voivat olla mm. oma tai lähiomaisen vakava sairaus, asepalvelus tai muuten vaikea elämäntilanne. 

Jos sait selvityspyynnön, muista aina vastata siihen. Mikäli selvityspyyntöön ei vastata, tai KELA katsoo syyn riittämättömäksi, voidaan opiskelijan tuki muuttaa määräaikaiseksi tai jopa lakkauttaa kokonaan. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Jatkuvan oppimisen strategia lausuntokierroksella

Rinteen (Marinin) hallituksen hallitusohjelmassa linjataan jatkuvan oppimisen visiosta. Visio saatiin valmiiksi loppuvuodesta 2020 ja sen pohjalta on kehitetty jatkuvan oppimisen strategiaa niin perus- toisen kuin korkea-asteen oppilaitoksia varten. Strategiassa linjataan lainsäädännön kuin yhteiskunnallisten rakenteiden muuttamista siten, että oppiminen kautta elämän ja eri elämänvaiheissa olisi mahdollista.

OKM:n jatkuvan oppimisen sivut

Strategian luonnokseen ja siitä annettuihin lausuntoihin voi käydä tutustumassa oikeusministeriön lausuntopalvelussa. 

Lausunto - Lausuntopalvelu

 
 
     
 

 
 

Muutoksia liikuntakalenterissa syyslomaviikon jälkeen

🤸🏽 Akrobatia, alkeet -tunnilla pidetään kaksi kertaa 25.10. ja 1.11. pariakrobatian alkeita, tunnille ei tarvitse omaa paria

🏋🏽‍♀️ Uusi ohjaaja Noora aloittaa ohjaamaan 2.11. alkaen Vaihtuvaa sykejumppaa keskiviikkoisin klo 18-19 ja 3.11. alkaen Bodyworkia torstaisin klo 19-20

 

 
 
     
 
 

 

SÄBÄLIIGAn ilmoittautuminen käynnissä!

🏒Säbäliiga on Joensuussa järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga. 

Liigan runkosarjaa pelataan arkisin Joensuu Areenassa loka-maaliskuussa, kauden huipentaa pudotuspelit ja finaalitapahtuma huhtikuussa 🎉

Säbäliigaan ilmoittautuminen on käynnissä 26.10. klo 18 asti 👍

Osallistumismaksu kaudelle 2022-23 on 50€ per joukkue. Pelaajilla tulee olla voimassa oleva Sykettä-tarra.

👏Säbäliigalle ja Liikuntakerholle etsitään myös uutta vetäjää, jos kiinnostuit ota yhteyttä vapaa-aika@isyy.fi

Kerää siis oma joukkue ja liity mukaan!

Ilmoita joukkue

@sabaliiga

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Heips! Tästä osiosta löydät ajankohtaista tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista sekä muista toiminnoista. Jos koet tarvitsevasi hyviä vinkkejä ja vertaistukea jaksamiseen opiskeluarjessa, niin lue alempaa lisätietoa Saara Närän järjestämästä workshopista. Siellä pääsemme pysähtymään oman hyvinvointimme äärelle ja lataamaan akkuja vuoden pimeintä aikaa varten. Rentouttavaa viikkoa kaikille!

-Riina

 
 
     
 
 

Yhteiskävelylenkki 27.10.

Mikäs olisikaan parempaa, kuin raitis ilma, reippailu sekä mahtava seura? Syksyn ensimmäinen yhteiskävelylenkki järjestetään torstaina 27.10. klo 16-17, Lähdemme lenkille Alkukivien edestä klo 16. Lenkki on avoin kaikille, eikä siihen ole etukäteen ilmoittautumista. Lisäksi saat osallistumisesta muistoksi SILLAT-hankkeen haalarimerkin. Varauduthan säähän sopivalla varustuksella. Lämpimästi tervetuloa mukaan reippailemaan kanssamme!

 

 
 
     
 
 

 

Jaksamista opiskeluarkeen -workshop 9.11.

SILLAT-hanke järjestää Jaksamista opiskeluarkeen -workshopin 9.11. AU111:ssa klo 15-17. Workshopissa perehdytään oman jaksamisen edistämiseen, stressinhallintaan ja arjessa palautumiseen. Lisäksi käsitellään myös tasapainoisia elämäntapoja ja oman mielen hyvinvoinnin edistämistä. Workshopissa on luento-osuus sekä tehtäviä, joiden avulla pääset pohtimaan omaa opiskeluarkeasi ja siihen liittyvää kuormitusta.

Workshop on avoin UEF:n opiskelijoille oppiaineesta ja vuosikurssista riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen on auki 1.11. saakka. Workshoppia vetää Saara Närä (TtM).

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Yhteiset opiskelutuokiot Tomaattitiistait 🍅

Opintopalvelut ja SILLAT-hanke järjestävät tiistaisin klo 10.15-12.00 kaikille opiskelijoille yhteisiä Pomodoro-tekniikkaan perustuvia etäopiskelutuokioita Zoomissa.

Pomodoro-tekniikka lyhykäisyydessään on opiskelutekniikka, joka perustuu ajanhallintaan.
Tuokion alussa ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean. Tuokion aikana jaetaan myös muita opiskeluun, ajanhallintaan ja aloittamiseen liittyviä vinkkejä.

Tomaattitiistaihin ei ole etukäteen ilmoittautumista, vaan voit osallistua niihin liittymällä kokouksiin nettisivuilta löytyvän linkin kautta. Lisätietoa alempaa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan Harrastuskaveritoimintaan!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin!

Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. ISYYn verkkosivuilta löytyy listaa kampuskohtaisesti etsityistä harrastuskavereista sekä hakemuslomake.

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Vastaa Joensuun opiskelijakyselyyn – voita liput Ilosaarirockiin!

Auta tekemään Joensuusta paras opiskelijakaupunki vastaamalla kyselyyn.
Opiskelijakyselyyn pääset klikkaamalla TÄSTÄ.

Palkintoina Ilosaarirock-lippuja, hotellilahjakortteja Lietsuun sekä rupiliskopaitoja!

Vastaaminen kestää noin 5–10 minuuttia. Kysely on avoinna 7.-31.10. ja se on tarkoitettu kaikille joensuulaisissa oppilaitoksissa opiskeleville. Kysely on osa Opiskelijakaupunki Joensuu –ohjelmaa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vertaisohjaajalta tukea opiskelijaelämän huoliin ja pohdintoihin

Opinnot voivat joskus tuntua todella stressaavilta ja elämäntilanne näyttäytyä hankalana. Joskus kaikista helpointa voi olla purkaa mieltä tuntemattomalle. Student2Student-palvelu on tätä varten. Koulutetut vertaisohjaajat ovat sinua varten tilanteessa kuin tilanteessa. Voit jutella vertaisohjaajalle puhelimessa tai chatissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Tarvittaessa vertaisohjaaja auttaa sinua löytämään tarvittavan tuen piiriin tai etsimään vastaukset sinua mietityttäviin kysymyksiin. Mikään huoli ei ole liian pieni tai suuri, etteikö sen voisi jakaa vertaisohjaajalle.

Vertaisohjaajat tavoitat tiistaista torstaihin klo 14–17 joko puhelimitse 029 445 8580 tai chatissa. Puhelimeen voit jättää soittopyynnön myös aukioloaikojen ulkopuolella, ja vertaisohjaaja soittaa sinulle takaisin.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Elämän paras aika? – Yksinäisenä korkeakoulussa- webinaari ti 1.11.

Elämän paras aika? – Yksinäisenä korkeakoulussa -webinaari ti 1.11. klo 17-18.30 on suunnattu ihan kaikille opiskelijoille, jotka joskus ovat miettineet omaa suhdettaan muihin, kokeneet yksinäisyyttä tai haluavat tehdä osansa, jotta kanssaopiskelijat voisivat paremmin. Webinaarissa syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä ja myös niistä keinoista, joilla tilanteeseen voi vaikuttaa. Aihetta käsitellään myös erilaisten konkreettisten harjoitteiden avulla. Harjoitteiden tekeminen on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja voit tulla avoimin mielin vain kuulolle, jos aihe ylipäänsä kiinnostaa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Käy kurkkaamassa tapahtumasivulta lisätiedot maksuttomasta webinaarista.

Webinaari on osa Nyyti ry:n ja Helsinkimission yhteistä Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanketta, jonka tavoitteena on vähentää opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä.

 
 
     
 
 

Mielenterveyden keskusliiton kursseja opiskelijoille

Opinnot kuin loputon pitäisi – maksuton verkkokurssi itseopiskeluun aukeaa 1.11.

Tuntuuko siltä, että opinnot vaan jumittavat? Tuntuvat muodottomalta möhkäleeltä josta ei saa otetta? Vaikea jaksaa opintostressiä, kun mielenterveysongelmatkin ovat osa arkea. Kurssilla pohditaan unelmia, pelkoja, ylisuorittamista, stressiä, motivaatiota ja opintovinkkejä.

Kurssi aukeaa 1.11. klo 9, mutta mukaan voit ilmoittautua vaikka heti tästä.

***

Elefantti palaisissa: Opintojumeja, umpisolmuja ja uupumusta: AHDH 16.11. klo 17 – 19

Etäopiskelu on tuonut mukanaan erilaisia keskittymisvaikeuksia, mutta milloin on kyse ADHDsta? Miten tunnistaa ja millaista tukea on saatavana? Entä millaisia onnistumisen kokemuksia, kun oppilaitoksessa on reagoitu opiskelijan tarpeeseen yksilöllisesti ja joustavasti?

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.11. klo 10 mennessä tästä.

 
 
     
 
 

Vaihto-opiskelun hakukierros marraskuussa!

Ensimmäinen hakukierros vaihtoon lukuvuoden 2023–24 aikana aukeaa marraskuussa!

Hakukierros päättyy 15.11. kello 15:00 – myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan, joten huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Lue lisää hakukohteista Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 
 

Tulevaisuuden kirkko

Maailman myllerrysten keskellä kirkkoa tarvitaan. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt vaikuttavat siihen, mitä seurakunnassasi tulevina vuosina tapahtuu. Mistä säästetään, mitä toteutetaan. Avaa ovet tulevaisuuteen. Vaikuta seurakuntavaaleissa, sellaisena kuin olet.

Äänestyspaikat ja vaalikone: seurakuntavaalit.fi

ENNAKKOÄÄNESTYS 8.-12.11.2022 VAALIPÄIVÄ 20.11.2022

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Osallistu rakkaustutkimukseen

Etsimme koehenkilöitä Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella toteutettavaan tutkimushankkeeseen. 

Rakkaus monine ulottuvuuksineen on samanaikaisesti eräs keskeisimpiä ja puutteellisimmin ymmärrettyjä inhimillisiä ilmiöitä. Tutkimuksessa tarkastelemme sitä, millaisilta erilaiset rakkauden muodot ja rakkauteen liittyvät kokemukset tuntuvat. Tutkimukseen kuuluu kaksi koetta, jotka voit molemmat suorittaa tietokoneen hiirtä klikkailemalla. Kokeiden aikana saat luettavaksesi lyhyitä tarinoita erilaisista tilanteista, joiden päätteeksi sinua kehotetaan kuvittelemaan, miltä rakkaus kyseisessä tilanteessa tuntuisi. 

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja voit halutessasi keskeyttää kokeet milloin tahansa. Yhden kokeen suorittamiseen kuluu n. 15 min.. Voit tehdä yhden tai molemmat kokeet, ja voit käyttää tutkimukseen oman valintasi mukaan enemmän tai vähemmän aikaa.  

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 20 kpl 30 eur. lahjakorttia Aalto Shop -verkkokauppaan! Tule mukaan kasvattamaan tieteellistä tietoa rakkaudesta! 

Löydät kokeet klikkaamalla alla olevia linkkejä (valitettavasti kokeita ei voi tehdä kosketusnäytöillä): 

KOE 1
KOE 2

Lisätietoja tutkimuksesta antavat:      

Tutkija Pärttyli Rinne
Aalto-yliopisto
parttyli.rinne@aalto.fi

Tutkija Mikke Tavast
Aalto-yliopisto
mikke.tavast@aalto.fi

 
 
     
 

 
 

Kansainvälinen viikko ja vaihtoinfoja

KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 24.-27.10.2022. Luvassa infotilaisuuksia vaihtokohteista ja kampuksittaiset KV-päivät.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

OKM:n ja yliopiston henkilöstön ja opiskelijoiden keskustelutilaisuus 26.10.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja yliopiston henkilöstön ja opiskelijoiden keskustelutilaisuus ajankohtaisista teemoista järjestetään keskiviikkona 26.10. klo 12.40–14.00. Tilaisuutta voit seurata livestriiminä Sharepointissa, tilaisuuteen osallistuminen vaatii siis kirjautumisen UEF-tunnuksilla. Tilaisuus toteutetaan kaksikielisenä eli keskustelua käydään suomeksi ja englanniksi.

Opiskelijoita edustavat ISYYn hallituksen puheenjohtaja, kulttuurintutkimuksen opiskelija Sami Tanskanen, ISYYn hallituksen jäsenet, kemian opiskelija Ville-Pekka Timonen ja biolääketieteen opiskelija Pauliina Ryökäs sekä diversiteetti- ja inkluusioharjoittelija, englannin kielen ja kulttuurin opiskelija Aiym Orysbaeva.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Night of Horror 26.10.

Syksyn karmaisevimmat poikkitieteelliset bileet ovat taas täällä! Joensuun kauhunnälkäisille opiskelijoille on luvassa perinteiset poikkitieteelliset Halloween-bileet Ilonassa keskiviikkona 26.10. Tervetuloa nauttimaan sankoin joukoin syksyn pelottavimmista bileistä!

Ovelta liput 5€. HUOM! 0,50 €:n maksutapahtumakohtainen palvelumaksu lisätään tuotteen ostajalle tuotteen maksamisen yhteydessä. Lisäksi Ilonan ovelta saa saapuessaan haalarimerkin niin kauan kuin merkkejä riittää.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ESN Joensuu Halloween (27.10)

Are you ready for the spookiest and most exciting Halloween ever?  ESN Joensuu is giving this “trick or treat” party for all of you!

It is time to put on your scariest costume and get some amazing prizes from us (Remember: Don’t be scared rather scare everyone around you). There will also be fun activities, raffles and party music to dance along with friends

We are excited to have a Halloween full of screams and shouts with you! See you!  

***************************
WHAT? ESN Joensuu "Halloween Party"
WHEN? Thursday, October 27th at 6:30 PM onwards
WHERE? BePop ,Siltakatu 8, 80100, Joensuu
PRICE? Free for all ESN/ISYY members

P.S. No registration is needed to join the party. As for the costume competition, only first 50 people can be accommodated. So, BE AN EARLY BAT

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kulttuuriperintötyöpaja 3.11.

Aika: Torstaina 3.11.2022 klo 10–12
Paikka: Carelicumin auditorio, Koskikatu 5, 80100 Joensuu

Tervetuloa mukaan Joensuun museoiden järjestämään kulttuuriperintötyöpajaan!

Työpajassa tutustutaan kulttuuriperinnön käsitteeseen ja Joensuun museoiden toimintaan alueellisena vastuumuseona. Lisäksi pohditaan yhdessä kulttuuriperinnön merkitystä oman työn tehtäväkentässä sekä verkostoidutaan eri toimijoiden kanssa.

Joensuun museot eli Pohjois-Karjalan museo ja Joensuun taidemuseo ovat toimineet Pohjois-Karjalan alueellisena vastuumuseona vuodesta 2020 alkaen. Vastuumuseotoiminta on museolain ohjaamaa. Työpajan järjestää Joensuun museoiden Osallisuutta ja etsivää kulttuuriperintöä -hanke. Hanketta rahoittaa Museovirasto.

Työpaja on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Aloitamme tilaisuuden kahvitellen klo 9.45.

Ilmoittautumiset perjantaihin 28.10.2022 mennessä, kahvitusta varten myös tiedot mahdollisista erityisruokavalioista:

Projektikoordinaattori Reetta-Mari Kellokoski
Osallisuutta ja etsivää kulttuuriperintöä -hanke
Joensuun museot
reetta-mari.kellokoski@joensuu.fi
Puh. 050 4355 972

 
 
     
 
 

 

Urbaani kekrijuhla Musta Norppa kutsuu juhlimaan!

Musta Norppa on ensimmäistä kertaa järjestettävä minifestivaali, joka yhdistää kokeellista kansanmusiikkia, itäsuomalaisia perinteitä, sielukasta konemusiikkia ja kekrimenoja elämyksellisellä tavalla. Tapahtuma järjestetään 4.–5. marraskuuta Savonlinnan historiasta kertovissa tapahtumapaikoissa, kuten Olavinlinnassa, House of Olafissa ja Savonlinnan Pikkukirkolla.

MUSTA NORPPA TARJOAA OPISKELIJOILLE MAHDOLLISUUDEN OSALLISTUA TAPAHTUMAAN 2 YHDEN HINNALLA (Molemmilla voimassaoleva opiskelijakortti. Lippu tarkastetaan ovella)

Liput: lippu.fi (Musta Norppa)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mentalisti Pete Poskiparta 5.11. Joensuun kaupunginteatterissa

Lukee yleisön ajatuksia?
Leikkii mielen illuusioilla?
Kokeilee muistinsa rajoja?
K U K A muka?
Mentalisti Pete Poskiparta

 

 
 
 

Vain 1 esitys la 5.11. klo 13 Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Suomen ainoa kansainvälisesti palkittu mentalisti, Pete Poskiparta, on poiminut vuosien varrelta hämmästyttävimmät ihmeet sekä koko joukon uusia ja ennen näkemättömiä mielen illuusioita yleisönsä ihmeteltäväksi! Koko valloittavan persoonansa peliin heittävä mentalisti lukee yleisönsä ajatuksia, leikkii mielen illuusioilla ja kokeilee muistinsa rajoja. Pete Poskiparran esityksessä yleisö ja mentalisti pelaavat yhteen kuin taitava jazz-orkesteri, luoden ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka saa yleisön hämmästymään ja nauramaan kerta toisensa jälkeen.

Katso vaikka tämä ote show´sta.

Pete Poskiparta on Vuoden Taikuri 2014 Suomessa, kansainvälisen Dunninger Memorial Award 2019 palkinnon voittaja (mentalismin arvostetuin palkinto maailmassa) sekä Suomen yrittäjien valitsema Vuoden yksinyrittäjä 2021. Hänen aikaisemmat teatterikiertueensa ovat keränneet jo yli 30 000 katsojaa ympäri Suomea.

Liput opiskelijoille a 22 euroa Carelicum palvelut tai Lippu.fi

 
 
     
 
 

 

ESN Joensuu Got Talent (7.11)

HEY THERE! ESN Joensuu is waiting for you and your hidden talents! We are looking for performers!

Can you do Magic show? Comedy? Circus tricks?
How about dancing? Singing? Playing instruments? Theater ?
To be done by an individual or by group?

Well! This is your time to show your amazing talent! You also have the chance to win amazing prizes too!  Register now as a PERFORMER!

To participate, kindly fill out the form

***************************
WHAT? ESN Joensuu Got Talent
WHEN? Monday, November 7th at 6:00 PM onwards
WHERE? Educa E200, UEF Joensuu
PRICE? Free for all ESN/ISYY members

 
 
     
 
 

 

Opiskelukykypäivä 2022 - Buustia opiskeluun!

Essee myöhässä, tenttiin luku tökkii, opinnot eivät etene niin kuin haluaisit? Kaipaatko keinoja, joilla saada buustia opiskeluun?

Tule mukaan YTHS:n opiskelukykypäivän webinaariin Buustia opiskeluun! keskiviikkona 16.11.2022 klo 12-15. Kuulet opiskelukykyysi vaikuttavista asioista ja saat käytännön vinkkejä

📚 opiskelutekniikasta

🧘 jaksamista tukevista hengitysharjoituksista

💙 omien voimavarojen tunnistamisesta

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu nyt ➡️

Tapahtuma on suomenkielinen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Joensuu Aarteenetsintä ja Halloween Think Drink

Pidätkö vihjeiden etsimisestä, ulkoilusta ja uusien ihmisten tapaamisesta? Tule mukaan sunnuntaina aarteenetsintään Joensuussa. Ilmoittaudu täällä.  AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita, mutta ole nopea, otamme vastaan vain 30 ilmoittautumista! Palkinnoksi järjestämme lopuksi grillijuhlat - viimeinen vihje johdattaa sinut paikalle!

Mitä? Aarteenetsintä
Milloin? 30. marraskuuta klo 15.00
Missä? Lähtöpaikka on Auran ravintolan edessä, kampuksella.
Miten? Tule pyörällä tai kävellen

 
 
 

Maanantaina 31. marraskuuta järjestetään legendaarinen Think Drink -tapahtumamme. Joka kuukauden viimeinen maanantai tapaamme Bar Playssa ja keskustelemme merkityksellisistä tai satunnaisista aiheista. Tämän viikon aiheena on "Halloweenin juuret". Liity mukaan drinkille ja hyvälle keskustelulle! Ilmoittautumista tai AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita, mutta ota mukaan henkilöllisyystodistus Bar Playyn pääsyä varten.

Mitä? Think Drink
Milloin? 31. marraskuuta klo 20.00
Missä? Bar Play, Tori

 
 
     
 
 

Muumilaakson marraskuu ISYYn jäsenille erikoishintaan

"Jonakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi, että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu…"

Mitä tapahtuu, kun joukko kylätteleviä ystäviä ja tuttavia tupsahtaa muumitalon kuistille juuri parahiksi, kun itse muumiperhe on jättänyt kotilaaksonsa?

Talven korvilla, keskellä kaamoksen aikaa 
Teatteri-Traktori esittää Tove Janssonin lohduntäyteisen tarinan Muumilaakson marraskuu. Riennä seuraamme värjöttelemään villasukissa, talvenkalpeana, sellaisena kuin olet.

Esityksen Kulttuuritehdas Siihtalassa (Nurmeksentie 4, 80100 Joensuu) 15.10.-27.11.2022

Liput osoitteesta www.lippukauppa.com. Ostovaiheessa syötä alennuskoodiksi ISYY ja saat 50 % alennuksen hinnasta, jolloin opiskelijalipun hinnaksi jää 7 €.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Haluatko kasvuyrittäjäksi Piilaaksoon?

We are excited to announce that the application period for the SILTA S23 batch has officially started! The S23 program will take place next Spring between February 19 and May 13, 2023 in the San Francisco Bay Area.

The three-month program in the Bay Area is a perfect opportunity to build your company in the epicenter of entrepreneurship, while connecting with brilliant founders and other relevant networks for your venture. Up to six early-stage founders from Finland will be chosen to participate in the program to take their startup to the next level, and raise the odds of building globally successful companies.

Read more about the program through the link in the comments and apply by December 4, 2022! Please don’t hesitate to contact us with any questions you may have about the program.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Stipendit haettavana Helvi Lehtosen stipendirahastosta

Joensuun kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta julistaa haettavaksi stipendejä Helvi Lehtosen stipendirahastosta entisen Pyhäselän kunnan alueella nyt asuville tai perusopetuksen alueella suorittaneille opiskelijoille. Stipendejä jaetaan enintään 5 000 euron arvosta siten, että yhden stipendin arvo on enintään 1 000 euroa.

Vapaamuotoiset hakemukset on toimitettava 28.10.2022 kello 15.00 mennessä sähköpostitse riitta.huurinainen@joensuu.fi tai os. Länsikatu 15, 4B, 2. krs., 80110 Joensuu, kuoreen merkintä ”Stipendihakemus”.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Lokakuu
24.-27.10. Kansainvälinen viikko
25.10. ISYYn edustajiston kokous klo 17
26.-27.10. Isosisaruskoulutus (järj. Joensuun Setlementti)
26.10. Night of Horror Ilonassa
26.10. OKM:n ja yliopiston henkilöstön ja opiskelijoiden keskustelutilaisuus
27.10. ESN Joensuu Halloween, klo 18.30 @ BePop
27.10. Yhteiskävelylenkki (järj. SILLAT)
28.10.-13.11. ISYYn hallitushaku
29.10. ISYYn vuosijuhlat Kuopiossa
29.10. Kuhasalossa ulkoilua klo 13-16, (Kukkosensaari 5b, Kalmonkatiskan laavu) (järj. SPR Joensuu)

Marraskuu
3.11.
Kulttuuriperintötyöpaja klo 10-12, Carelicumin auditorio
7.-13.11. ISYYn kestävän kehityksen viikko
7.11. ESN Joensuu Got Talent klo 18.00 @ E200
9.11. Jaksamista opiskeluarkeen -workshop klo 15-17, AU111 (järj. SILLAT)
12.11. klo 13-15: Leffahetki klo 13-15, Kauppakatu 35, 3. krs (järj. SPR Joensuu)
24.11. ISYYn edustajiston kokous
26.11. klo 13-15: Pipareiden leivonta klo 13-15, Rantakatu 15, Perheentalo (järj. SPR Joensuu
30.11. Aarteenetsintä klo 15, lähtö Auran ravintolan edestä (järj. AEGEE Joensuu)
31.11. Think Drink klo 20 @ Bar Play (järj. AEGEE Joensuu)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko