Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 5/2024

ti tammik. 30 16:02:26 2024

Vko 5 / 30.1.-5.2.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 5/2024

Vko 5 / 30.1.-5.2.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Aurinkoista tiistaita,

Tällä viikolla kuulet uutiskirjeessä muun muassa:

  • presidentinvaalien 2. kierroksen ennakko-äänestyspisteet avautuvat huomenna
  • ilmoittautuminen ISYYn vuosijuhlaan käynnistyy torstaina
  • tänään on avattu hakuun halloped-paikkoja
  • UEF kutsuu opiskelijoita vaikuttamaan Moodle-alustojen kehittämiseen

Ensi tiistana saatte lisätietoa Joensuun Sober Discosta 27. helmikuuta.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Ilmoittautuminen ISYYn vuosijuhlille alkaa pian!

ISYYn vuosijuhlia vietetään perjantaina 15. maaliskuuta Joensuussa Sokos Hotel Kimmelin Penttilä-salissa. Ilmoittautuminen vuosijuhlille alkaa tämän viikon torstaina 1.2.2024 kello 12.00.

Ennen ilmoittautumisen alkua vuosijuhlien tapahtumasivulle päivitetään tarkempaa tietoa vuosijuhlasta. Toivottavasti näemme myös sinut yhteisessä juhlassamme! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae opintopisteitä viime vuoden luottamustoimista

Yliopisto myöntää aktiivisille opiskelijoille opintopisteitä toiminnasta ainejärjestöissä ja kerhoissa sekä yliopiston omissa hallintoelimissä ja työryhmissä. Opintopisteitä myönnetään ainejärjestötyöskentelystä enintään 5 op ja hallinto- ja työryhmätyöskentelystä enintään 10 op, kuitenkin niin että luottamustoimista saa enintään 10 op yhteensä.

Opintopisteet viime vuoden luottamustoimista on nyt haettavana. Opintopisteiden haku tulee tehtä viimeistään 29.2.2024. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ennakkoäänestyspisteet vaalien toisella kierroksella

Suomen presidentinvaalin toinen kierros käydään sunnuntaina 11.2. ja ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona 31.1.!

Molemmilla Itä-Suomen yliopiston kampuksilla, Joensuussa ja Kuopiossa, on ennakko-äänestyspiste. Äänioikeuden käyttäminen onnistuu siis helposti opintopäivän lomassa!

Joensuun kampuksella ennakkoäänestyspiste on Carelian aulassa ja on avoinna 31.1.-2.2. klo 10-17 ja 5.-6.2. kello 10-18.

 
 
     
 
 

Hae avustusta kansainvälisen toiminnan kehittämiseen

Avustus on tarkoitettu ainejärjestöille, kampus-järjestöille ja ISYYn kerhoille vuonna 2024 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Hankkeen tulee edistää kansainvälisyyttä tai kotikansainvälisyyttä ja sen eduiksi katsotaan idean toistettavuus ja kopioitavuus, poikki-tieteellisyys, pitkäjänteisyys, innovatiivisuus ja luovuus, ympäristöystävällisyys, ja sekä tutkinto-opiskelijoiden että vaihdossa olevien opiskelijoiden huomioiminen.

Kaksi parasta hakemusta saa 400 € avustuksen. Avustuksen hakuaika on 1.2.-29.2.2024.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYY kouluttaa kampusten järjestöjä ensi viikolla

SYY kouluttaa ensi viikolla kampuksella toimivia ainejärjestöjä 6.-7.2.2024. Myös kampusjärjestöjen edustajat ovat tervetulleita kouluttautumaan!

Tänä vuonna järjestökoulutuksessa huomioidaan erityisesti opiskelijan hyvinvointi ja ensimmäisen kerran myös ympäristöteemat ovat mukana erillisenä osiona. ISYYn edunvalvonta-asiantuntija ja häirintäyhdyshenkilö Pekka Koivaara kertoo siitä, miten kiusaamis- ja häirintätilanteita käsitellään ainejärjestössä ja UEF alumni Saara Närä puhuu opiskelijan hyvinvoinnista erityisesti ainejärjestötoiminan näkökulmasta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Edustajiston kokous su 4.2.

ISYYn edustajisto kokoustaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna sunnuntaina 4.2.2024 kello 10.00 alkaen Kuopiossa Kunnonpaikassa.

Kokouksessa edustajisto mm. valitsee sääntö- ja talousvaliokunnan jäsenet, perustaa muut tarvitsemansa valiokunnat ja päättää edustajiston puheenjohtajiston palkkioista.

Edustajiston kokouskutsun löydät ISYYn materiaalipankista. Kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle Kunnonpaikkaan. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Avoimia hallinnon opiskelijaedustajien paikkoja

ISYY on tänään avannut haettavaksi paikkoja hallinnon opiskelijaedustajien tehtäviin.

Täydennyshaussa on paikkoja, joita ei syksyn hallopedhaussa saatu täytettyä. Lisäksi on avattu hakuun opiskelijaedustajien paikat Kielikeskuksen kehittämisryhmään. Kaikkien haussa olevien paikkojen toimikausi kestää 31.12.2025 saakka. Opiskelijaedustajan tehtävän päättymisen jälkeen opiskelija voi hakea tehtävän hoitamisesta 1-3 opintopistettä. Tehtäviä voi hakea 16.2.2024 klo 12.00 saakka.

 
 
 

 

Seuraavat paikat on avattu hakuun: 

  • Terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto, neljä (4) varaedustajaa
  • Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan tiedekuntaneuvosto, yksi (1) varaedustaja
  • Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto, neljä (4) varaedustajaa
  • Yliopistokollegio, yksi (1) varaedustaja
  • Muutoksenhakulautakunta, yksi (1) varaedustaja
  • Kielikeskuksen kehittämisryhmä, kaksi (2) edustajaa ja kaksi (2) varaedustajaa
  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Liikuntailtapäivä 13.2.

Kevään 2024 liikuntailtapäivää vietetään tiistaina 13.2.2024. UEF:n ja Karelia-amk:n yhteinen liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 alkaen rehtoreiden päätöksellä. Liikuntailtapäivänä on tarjolla on runsaasti liikunta-aktiviteetteja ja erikoistarjouksia liikuntapaikoissa opiskelijoille ja henkilökunnalle. Liikuntailtapäivään osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa.

Ohjelman lisäksi myös kaikki SYKETTÄ-liikuntakalenterin tunnit 13.2. ovat osa liikuntailtapäivän ohjelmaa!Osallistuaksesi liikuntakalenterin tunneille ja vuoroille sinulla ei tarvitse olla voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa, mutta sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjäksi sekä ilmoittautua tunneille ja vuoroille.

 

 
 
 

Kevään 2024 liikuntailtapäivän ohjelma on nyt julkaistu ja löydät sen SYKETTÄ-nettisivuilta, linkki bion linktreessä! Ohjelmaa päivitetään vielä julkaisun jälkeen ja muutokset ohjelmassa voivat olla mahdollisia. Ilmoittautumisajat ovat tapahtumakohtaisia.

  Lue lisää  
 
 

 
 

YTHS-tietoisku viisaudenhampaista to 8.2.

Täytyykö viisaudenhampaat aina poistaa? Mitä jos jännittää? Sattuuko se? Miten hoidan itse viisaudenhampaista tai niiden poistosta aiheutuvaa kipua?

YTHS:n uudessa verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Tietoisku terveydestä -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45. Helmikuun tapaamisessa 8.2.2024 aiheena ovat viisaudenhampaat.

 

 
 
 

Päivän asiantuntijat ovat tällä kertaa viisaudenhampaiden leikkauksellisia poistoja tekevä hammaslääkäri Marjo Tipuri ja alueylihammaslääkäri (va.) Henna Salmio. Opiskelijat voivat esittää kysymyksiä käsitellystä aiheesta joko ennen tapahtumaa tai sen aikana. Ilmoittautuminen ja kysymysten esittäminen onnistuu oheisen linkin kautta.

  ilmoittautuminen  
 
 
     
 
 

Valtakunnallinen ksylitoliviikko! 

5.–11.2.2024 vietetään valtakunnallista ksylitoliviikkoa, joka muistuttaa suun itsehoidon tärkeydestä ja ksylitolituotteiden hyödyistä suun terveydelle. Viikko näkyy YTHS:n verkkokanavissa sekä osassa palvelupisteitä ja korkeakoulujen kampuksia.

 
 
     
 
 

UEF työpaja: Moodle-alustojen kehittäminen

Kutsumme sinut osallistumaan työpajaan, jossa kartoitamme opiskelijoiden haasteita ja tarpeita Moodle-oppimisympäristöihin (UEF eLearn ja DigiCampus) liittyen. Kartoituksen taustalla on Itä-Suomen yliopiston aloittama selvitystyö oppimisanalytiikan ratkaisuista ja siitä, olisiko näillä ratkaisuilla ja työkaluilla mahdollista helpottaa opiskelijoiden kohtaamia oppimisen haasteita.

Etsimme 5–10 vapaaehtoista opiskelijaa osallistumaan noin kahden tunnin mittaiseen Teams-työpajaan, jossa avaamme oppimisanalytiikan käsitettä ja keskustelemme digitaalisiin oppimisympäristöihin, ja etenkin edellä mainittuihin Moodle-ympäristöihin liittyvistä haasteista, tarpeista ja toiveista opiskelijan näkökulmasta. 

Työpajassa pääset pohtimaan muun muassa, minkälaisia haasteita tai tarpeita olet huomannut seuraaviin aiheisiin liittyen: 

  • Ajanhallinta ja oma eteneminen
  • Arvioinnit ja palaute
  • Ohjaus, vuorovaikutus ja oppimisen tuki
  • Hyvinvointi
 

 

 

Kiinnostuitko?

Työpaja järjestetään helmikuun aikana. Äänestä sinulle sopivia ajankohtia tämän linkin kautta.
Toivomme vastauksia 9.2 mennessä. Työpaja toteutetaan ajankohtana, johon saamme eniten ilmoittautujia (kuitenkin max 10 hlö). Teams-kutsu lähetetään osallistujille sähköpostilla, kun ajankohta on lukittu.

Oppimisanalytiikka - Mistä on kyse?

Lyhyesti muotoiltuna, digitaalisissa ympäristöissä toimivista käyttäjistä kertyy paljon tietoa. Oppimisanalytiikan työkalujen avulla näitä tietoja voidaan kerätä ja esittää käyttäjälle visuaalisessa muodossa ja siten helpottaa esimerkiksi tehtävien aikataulun seuraamista, omien suoritusten ja arviointien seurantaa, tai omia työskentelytapoja. Vastaavasti opettajat voivat analytiikan työkalujen avulla esimerkiksi kehittää oppimateriaalejaan ja tunnistaa paremmin opintojakson tehtäviä ja vaiheita, joissa opiskelijat kaipaavat enemmän tukea.

 
 
     
 
 

Pelastakaa Lapset ry: Tule sporttikummiksi tai tukihenkilöksi

Sporttikummitoiminta on Pelastakaa Lapset järjestön liikunnallinen varhaisen tuen muoto, jossa valmennetaan täysi-ikäisiä vapaaehtoistoimijoita (= Sporttikummeja) lapsiperheiden tueksi liikuttamaan lapsia ja nuoria, jotka eivät liiku arjessaan tarpeeksi. Sporttikummina liikut yhdessä lapsen kanssa tai mahdollistat lapsen liikkumisen hänen harrastuksessaan. Näin toimien pystymme tulemaan lapsiperheitä, joilla syystä tai toisesta ei ole voimavaroja mahdollistaa lapsen harrastamista, mutta ennen kaikkea lisäämme lasten ja nuorten rohkeutta lähteä liikkeelle ja saada liikunta luontevaksi osaksi elämää.

Tukihenkilönä edistät lapsen hyvinvointia arjen askareissa yhdessä askarrellen, liikkuen, leipoen ja muun toiminnan kautta. Samalla pystyt tarjoamaan vanhemmalle hengähdystauon ja tuet hänen jaksamistaan.

Tule mukaan toiminnalliseen ja aktiiviseen vapaaehtoistoimintaan – tuemme sinua toiminnassa eri muodoin!

Järjestämme Joensuun Tiedepuistolla seuraavan uusien Sporttikummien ja tukihenkilöiden valmennuksen 2-osaisena to 22.2. klo 16-19 sekä 29.2 klo 16.30-19.

Mukaan pääset oheisen linkin kautta, linkistä pääset ilmoittautumaan molempiin toimintoihin

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

JEIS General Meeting -yleiskokous 30.1.

JEIS - Joensuu's Exchange and International Students on ISYYn kansainvälisen kerhon ESN Joensuun uusi nimi. Kerhon nimen muutos käsitellään tässä yleiskokouksessa.

ISYYn kansainvälinen kerho JEIS - Joensuu's Exchange and International Students etsii uusia hallituslaisia ja aktiivijäseniä kevätlukukaudeksi!

Tule yleiskokoukseen tiistaina 30.1.2024 kello 17:00 M103 luokkaan Metrialle (Yliopistokatu 7)!  

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opossumi ry: Rupilisko-Rudolfin aarrejahti ja reivit

Rupilisko-Rudolfin jäljillä on kaikille leikkimielisille aikuisille suunnattu aarrejahti 20.2. klo 17-21. Sitä seuraa klo 22 alkaen jatkobileet eli Rupiliskoreivit Kerubissa.

Aarrejahdissa 2-5 hengen joukkueet lähtevät selvittämään Rupilisko-Rudolfiin liittyvää mysteeriä kiertämällä rasteja keskustan ravintoloissa. Kyseessä on ainutlaatuinen ja humoristinen tapahtuma, jota ei kannata jättää välistä!

  rupiliskon aarrejahti  
 
 
 

Voittajajoukkueelle luvassa yllätyspalkinto, joka sisältää muun muassa 5 kpl Lunta Ilosaaressa -lippuja.

Aarrejahtiin osallistuneet pääsevät jatkoille vilauttamalla haalarimerkkiä, mutta jatkoille on myynnissä myös erikseen lippuja. Kumpikin lipunmyynti käynnistyy 31.1. klo 11 Kide.appissa!

  rupiliskoreivit  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ke-pe 31.1.-2.2. klo 10-17 Äänestä ennakkoon presidentinvaalissa kampuksen ennakkoäänestyspisteellä Carelialla
ma-ti 5.-6.2. klo 10-18 Äänestä ennakkoon presidentinvaalissa kampuksen ennakkoäänestyspisteellä Carelialla
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
ti 27.2. Sober Disco
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti-ke 26.-27.3. ISYYn järjestöpäivät Joensuussa

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko