Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 8/2024

ti helmik. 20 15:04:26 2024

Vko 8 / 20.-26.2.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 8/2024

Vko 8 / 20.-26.2.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Mukavaa tiistaita,

Onhan sinulla jo liput ensi viikon Sober Discoon?

Tämän viikon uutiskirjeestä kuulet mm. 

  • edustajiston kokouksen päätöksistä
  • korkeakouluopiskelijoiden eurovaalikampanjasta
  • yliopiston rehtoriehdokkaiden kuulemistilaisuuksista
  • YTHS-maksun maksamisesta

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

Uutiskirjeet tauolla viikolla 10

ISYYn uutiskirjeet eivät ilmesty viikolla 10, eli tiistaina 5.3.2023. Mikäli olet toimittamassa materiaalia lähiviikkoina, toimitathan materiaalin mahdollisimman pian, jotta ehdimme sisällyttää tiedon ensi viikon uutiskirjeeseen. Ensi viikon uutiskirje 27.2. kattaa kahden viikon asiat!

  Lue lisää  
 

Muista hakea opintopisteet

Hakuaika viime vuoden luottamustoimien opintopistehaulle umpeutuu ensi viikon torstaina 29.2.2024. Mikäli et ole vielä perehtynyt hakumateriaaleihin, kannattaa se tehdä nyt. Opintopisteiden hakuun liittyy Moodle-alustalta löytyviä tehtäviä

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Edustajiston kokouksen 1/2024 päätöksistä

Mitäs me päätettiin ISYYn edustajiston kokouksessa?

ISYYn uusi edustajisto kokousti ensimmäistä kertaa tänä vuonna helmikuun alussa, sunnuntaina 4.2.2024. Kokous järjestettiin Kuopiossa Kunnonpaikassa. Kokouksen yhteydessä samana viikonloppuna edustajisto ja hallitus perehtyivät kuluvan vuoden projekteihin ja tietysti tutustuivat toisiinsa.

 
 
 

Edustajisto päätti kokouksessa mm. edustajat ISYYn hallituksen perustamaan ympäristötyöryhmään ja strategiatyöryhmään, sekä päätti ISYYn sääntövaliokunnan ja talousvaliokunnan kokoonpanoista. 

Lue tarkemmin kokouksen päätöksistä ISYYn verkkosivuilta. Kokouksen pöytäkirja on julkaistu ISYYn materiaalipankkiin, kansioon Edustajiston toiminta > Pöytäkirjat > 2024. Edustajisto kokoustaa seuraavan kerran 11. huhtikuuta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Onhan sinulla jo lippu Sober Discoon tai Sober sitseille?

ISYY järjestää joensuulaisille korkeakouluopiskelijoille Sober Discon eli alkoholittomat iltabileet Kerubin kellarissa tiistaina 27.2. klo 19.30!

Sober Discossa pääset nauttimaan livemusiikista, tanssimisesta sekä pitämään hauskaa ilman alkoholia. Fides Ostiensis järjestää ennen Discoa Sober Sitsit, joiden liput saa Kide.appista.

Discon lipunmyynti käy jo kuumana Kide.appissa. Lipun hinta on 5€ (+ 0,5€ palvelumaksu), joka sisältää haalarimerkin. Yhteistyöainejärjestöille lippu maksaa 4€. Toimi nopeasti, sillä lippuja on rajoitetusti ja näitä bileitä et halua missata!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, muuta Eurooppaa! 

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitton (SAMOK) yhteinen korkeakouluopiskelijoiden europarlamenttivaali-kampanja on alkanut viime viikolla!

Yhteisellä EU-vaaliohjelmalla ja kampanjalla halutaan rakentaa parempaa tulevaisuutta Euroopan korkeakoulutukselle ja nuorille sukupolville sekä kannustaa opiskelijoitamme äänestämään.

Kampanja vaatii koulutuspolitiikassa kunnianhimoa, edelläkävijyyttä ja opiskelijakeskeisiä päätöksiä.

 
 
 

Kampanjan kärkiteemat ovat:

  • Vaivattomat opiskelijavaihdot
  • Palkaton harkka historiaan
  • Rauhaa rakentava unioni
 

EU:n on lisättävä koulutuksen ja liikkuvuuden rahoitusta ja saavutettavuutta, kiellettävä palkattomat harjoittelut ja toimittava rauhanrakentajana epävakaina aikoina.

Voit seurata kampanjaa esimerkiksi kampanjan virallisella Instagram-tilillä @opiskelijaneu.

 
 
     
 

 
 

Tule paikalle rehtoriehdokkaiden kuulemistilaisuuteen 27.2.

  • Rehtoriedokkaiden kuulemistilaisuus Joensuussa ma 26.2. kello 12-14, C1

Itä-Suomen yliopiston rehtorin tehtävää haki määräaikaan 31.1.2024 mennessä seitsemän henkilöä, joista viisi henkilöä täytti yliopistolain edellyttämät kelpoisuusvaatimukset. Yliopiston hallitus päätti kärkiehdokkaista ja rehtorivalinnan aikataulumuutoksista kokouksessaan 13. helmikuuta. Kärkiehdokkaiksi valikoituivat Tapio Määttä, Jussi Pihlajamäki ja Sari Rissanen.

Hallituksen mukaan valituilla kärkiehdokkailla on rehtorin tehtävän hoitamiseksi tarvittava kyky ja ammattitaito sekä käytännössä osoitettu hyvä johtamistaito. Lisäksi heillä on erinomainen tuntemus Suomen korkeakoulujärjestelmästä ja -politiikasta sekä parhaat edellytykset yhteistyöhön alueellisten, kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa.

Rehtoriehdokkaat ovat kuultavina yliopistokollegion järjestämissä tilaisuuksissa 26.–27. helmikuuta Joensuun ja Kuopion kampuksilla. Yliopiston hallitus haastattelee kärkiehdokkaat 13. ja 21. maaliskuuta. Päätös uudesta rehtorista on tarkoitus tehdä hallituksen kokouksessa 22.3.2024. Hallitus vahvisti vararehtoreiden hakuajaksi 25.3.–19.4.2024.

 
 
     
 
 

Maksa YTHS-maksu Kelalle

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy muistaa maksaa itse. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa.

Jos suoritat korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut läsnä olevaksi, sinulla on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita.

Lue lisää terveydenhoitomaksun maksamisesta ja maksun eräpäivistä: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

 

 
 
 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Vuonna 2024 maksu on 36,80 euroa lukukaudessa. Kevätlukukauden eräpäivä on 15.3., jos olet 31.1. mennessä ilmoittautunut läsnäolevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos et maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela muistuttaa maksun maksamisesta. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Terveyden tietoisku: selkäkivut

Onko selkäkipu vaarallista? Kuinka yleistä on, että selkään sattuu joka päivä? Onko kipeää selkää parempi hoitaa lepäämällä vai liikkumalla?

YTHS:n uudessa verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Tietoisku terveydestä -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45. Maaliskuun tapaamisessa 14.3.2024 aiheena on selkäkipu. Päivän asiantuntija on YTHS:n fysioterapeutti Miia Puustinen.

Opiskelijat voivat esittää kysymyksiä käsitellystä aiheesta joko ennen tapahtumaa tai sen aikana. Tietoa ilmoittautumisesta ja ohjeet kysymyksen jättöön löytyvät tapahtumasivulta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF: Kevään 2024 Laatuajattelun perusteet -kurssi alkanut 

Yliopiston Laatuajattelun perusteet LPE-kurssi (1.0 op) kevään 2024 kurssi on alkanut eLearnissa 1.2. ja on suoritettavissa 1.4 asti. Kurssia jo järjestetty jo useiden vuosien ajan kahdesti vuodessa kevättalvella helmikuun alun – huhtikuun alun välisenä aikana ja syksyllä lokakuun alun – joulukuun välisenä aikana. Seuraava on siis ensi syksynä. Kurssi järjestetään jatkossakin.

Kurssi antaa hyvät perustiedot laadunhallinnasta ja laatujärjestelmistä sekä yliopiston laatutyöstä. Kurssille voi aina ilmoittautua vaikka kesken tuota sen suoritusaikaa, jos katsoo että ehtii sen suorittaa.

 
 
     
 
 

UEF Oppimisanalytiikan työpaja

Kutsumme sinut osallistumaan työpajaan, jossa kartoitamme opiskelijoiden haasteita ja tarpeita Moodle-oppimisympäristöihin (UEF eLearn ja DigiCampus) liittyen. Kartoituksen taustalla on Itä-Suomen yliopiston aloittama selvitystyö oppimisanalytiikan ratkaisuista ja siitä, olisiko näillä ratkaisuilla ja työkaluilla mahdollista helpottaa opiskelijoiden kohtaamia oppimisen haasteita. 

Etsimme 5–10 vapaaehtoista opiskelijaa osallistumaan noin 2,5 tunnin mittaiseen Teams-työpajaan, jossa avaamme oppimisanalytiikan käsitettä ja keskustelemme digitaalisiin oppimisympäristöihin, ja etenkin edellä mainittuihin Moodle-ympäristöihin liittyvistä haasteista, tarpeista ja toiveista opiskelijan näkökulmasta.

Työpajassa pääset pohtimaan muun muassa, minkälaisia haasteita tai tarpeita olet huomannut seuraaviin aiheisiin liittyen:    

  • Ajanhallinta ja oma eteneminen
  • Arvioinnit ja palaute
  • Ohjaus, vuorovaikutus ja oppimisen tuki
  • Hyvinvointi
 

 

 

Kiinnostuitko?    
Työpaja järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa. Äänestä sinulle sopivia ajankohtia tämän linkin kautta.

Toivomme vastauksia 23.2 mennessä. Työpaja toteutetaan ajankohtana, johon saamme eniten ilmoittautujia (kuitenkin max 10 hlö). Teams-kutsu lähetetään osallistujille sähköpostilla, kun ajankohta on lukittu.

Oppimisanalytiikka - Mistä on kyse?
Lyhyesti muotoiltuna, digitaalisissa ympäristöissä toimivista käyttäjistä kertyy paljon tietoa. Oppimisanalytiikan työkalujen avulla näitä tietoja voidaan kerätä ja esittää käyttäjälle visuaalisessa muodossa ja siten helpottaa esimerkiksi tehtävien aikataulun seuraamista, omien suoritusten ja arviointien seurantaa, tai omia työskentelytapoja. Vastaavasti opettajat voivat analytiikan työkalujen avulla esimerkiksi kehittää oppimateriaalejaan ja tunnistaa paremmin opintojakson tehtäviä ja vaiheita, joissa opiskelijat kaipaavat enemmän tukea.

 
 
     
 

 
 

Merkkaa kalenteriin UEFin kestävyyspäivät!

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Kestävyyspäivät sekä Kuopion että Joensuun kampuksella
tarjoavat mahdollisuuden tutustua UEF:n eri oppiaineiden ja tieteenalojen
kestävyysosaamiseen.

Kestävyyspäivät järjestetään Kuopiossa 12.-14.3.2024 ja Joensuussa 19.-21.3.2024.
Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua alla olevan sivun kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

JEIS Community Walk

Oletko vasta muuttanut Joensuuhun? Kiinnostaisiko oppia lisää kaupungista? Haluaisitko tavata uusia ihmisiä tai vain lähteä kävelylle?

ISYYn kansainvälinen kerho JEIS järjestää 22.2 torstaina kaupunkikävelyn, jossa kierrämme Joensuun keskustaa ja opimme lisää kaupungista. Aloitamme kierroksen 16.00 yliopistolta Carelialta, ja lopetamme myös yliopistolle. Kierros kestää arviolta 2 tuntia, joten kannattaa pukeutua lämpimästi. Kierros on ilmainen osallistua ja järjestetään englanniksi.

 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu Think Drink

Kuukausittainen tapahtumamme on palannut!

Joka kuukauden viimeinen maanantai tapaamme Bar Playssa ja keskustelemme merkityksellisistä tai satunnaisista aiheista. Tule mukaan helmikuun Think Drinkiin keskustelemaan liikamatkailun haasteesta ja siitä, miten matkakohteet voivat käsitellä sen ympäristöllisiä, sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita, eikä ilmoittautumista!

  • Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu)
  • maanantai 26.02 klo. 20.00
 

 
 
 

Huomaa, että pyrimme luomaan avoimen ja kunnioittavan tilan keskustelulle, kaikkien osallistujien on noudatettava periaatteitamme turvallisemmasta tilasta koko tapahtuman ajan.

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

 
 
     
 
 

Räkäposkella hiihdetään 6.3. - hanki lippusi nyt!

Joensuun Metsäylioppilaat ry:n legendaarinen ja perinteinen poikkitieteellinen Räkäposkellajoukkuehiihtokilpailu tulee tänä vuonna RÄKÄISEMPÄNÄ ja SUUREMPANA KUIN KOSKAAN AIKAISEMMIN!     

Tänä vuonna Räkis hiihdetään 6.3.2024 tuttuun tapaan Mehtimäen Hullunkolmiolla. Kisassa noudatetaan perinteisiä räkissääntöjä:

  • Hiihtojoukkueen koko on 1–12 henkilöä.
  • Aikaa hiihtämiseen on 12 tuntia eli klo 7–19.
  • Vähintään yhden joukkueen hiihtäjistä on oltava ladulla siitä lähtien, kun joukkueen ensimmäinen hiihtäjä on ylittänyt lähtöviivan.  
  • Hiihdetään ympäri 1,6 kilometrin pituista Hullunkolmiota
  • Ladulla liikkuminen on oltava luokiteltavissa hiihdoksi, mutta välineenä voi olla muutakin kuin sukset!   
  • Palkittavia kategorioita on useita; kannattaa siis panostaa vauhdin lisäksi esimerkiksi tiimihenkeen sekä -asuihin!   

Räkiksen tapahtuma-alueelta löytyy monenlaista ohjelmaa myös omaa hiihtovuoroaan odottaville. Lämmittelemään pääsee saunaan ja paljuihin sekä lämpimän mehun äärelle. Alueelta löytyy lisäksi esimerkiksi haalarimerkkimyyntiä, ohjattua taukojumppaa, maastosuksia lainattavaksi sekä ekoaseammuntaa (pistooli sekä ampumahiihtokivääri). Lisäksi suksihuoltorekka tarjoaa palveluitaan räkiskansan käytettäväksi.    

Räkislippuun sisältyy itse tapahtuman lisäksi haalarimerkki sekä tapahtuman viralliset jatkot Kerubissa (ei sis. narikkaa). Kerubissa iltaa tähdittää metsätieteen opiskelijoiden oma bändi The Bark Beatles!    

Lipunmyynti on alkanut Kide.appissa 19.2. klo 12. Lippujen hinnat ovat 10 € / henkilö tai 100 € / joukkue. Lipunmyynti sulkeutuu 2.3. klo 23.55.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ti 27.2. Sober Disco
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko