Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 9-10/2024

ti helmik. 27 11:08:01 2024

Vko 9-10 / 27.2.-11.3.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 9-10/2024

Vko 9-10 / 27.2.-11.3.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Ihanaa Sober Disco -tiistaita, 

Tänään Joensuussa vietetään ISYYn järjestämää korkeakouluopiskelijoiden Sober Discoa Kerubissa. Nähdäänkö siellä?

Ensi viikolla ISYYn toimistot ja uutiskirjeet ovat talvilomalla. Toivottavasti myös sinä pääset rauhoittumaan ja lepäämään!

Tämän viikon uutiskirjeestä kuulet mm. parin viikon päästä alkavista kevään kaverikahviloista!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

Toimistot lomailevat viikolla 10

ISYYn toimistot ovat kiinni talvilomaviikon 4.-10.3.2024. Mahdolliset asioinnit ISYYn toimistolla kannattaa siis hoitaa tämän viikon aikana. Olemme tiedottaneet verkkosivuillamme myös pääsiäisen vaikutuksista toimistojen aukioloihin. 

Huomaathan, että ensi viikolla ei ilmesty myöskään uutiskirjeitä. Seuraava uutiskirje kilahtaa postilaatikkoon tiistaina 12. maaliskuuta.

 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainavälineitä talvilomaksi

Talvilomaviikko vaikuttaa ISYYn välinelainausten laina-aikoihin, sillä toimistot ovat kiinni 4.-10. maaliskuuta. Tällä viikolla haetut välinelainat pidentyvät siis maanantaihin 11. maaliskuuta saakka. Nyt on siis oiva hetki hyödyntää ISYYn välinelainauspalvelua!

Meiltä löytyy molemmilta kampuksilta niin ulko- kuin sisälajeihin vaikka minkälaisia liikuntavälineitä, kuten jääkiekkovarusteita, luistimia, lumikenkiä, erilaisia pulkkia ja liukureita sekä suksia! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hanki ISYYn kuntanauha vuosijuhlille!

Onko edessä ISYYn tai vaikkapa ainejärjestön vuosijuhlat? ISYYn jäsenenä olet oikeutettu kantamaan ylioppilaskuntamme kuntanauhaa. Kuntanauhaa myydään ISYYn toimistoilla jäsenistölle 4€/metri. 

Kuntanauhaa kannetaan nauhana oikean olkapään yli vasemmalle lantiolle tai ruusukkeena vasemmassa miehustassa. Kuntanauhan ei ole arvokasta koskettaa paljasta ihoa. Alla olevan linkin kautta löydät ohjeen ruusukkeen taitteluun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Järjestöpäivien muuttunut ajankohta 

Järjestöpäivien ajankohtaa on siirretty maaliskuulta huhtikuulle. Olemme tiedottaneet ajankohdasta aiemmissa uutiskirjeissä. Järjestöpäivät on siirretty molemmilla kampuksilla ajankohtaan ti-ke 16.-17.4.2024. Järjestöpäivät pidetään Joensuussa molempina päivinä ja Kuopiossa vain keskiviikkona. 

Järjestöpäivillä järjestöt ja kerhot ständeilevät Carelian ja Snellmanian aulassa, esittelevät toimintaansa ja myyvät haalarimerkkejä

 
 
     
 
 

Kansainvälisen toiminnan hankehaku päättyy torstaina!

ISYYn kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustushaku on auki vielä torstaihin 29. helmikuuta saakka.

Avustus on tarkoitettu ainejärjestöille, kampusjärjestöille ja ISYYn kerhoille vuonna 2024 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin. Kaksi parasta hakemusta saa 400 € avustuksen.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilat 12.3. alkaen

Kevään Kaverikahvilat starttaavat molemmilla kampuksilla tiistaina 12. maaliskuuta!

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa.

Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

Kahvila kokoontuu tiistaisin 12.3. alkaen klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Maksa YTHS-maksu Kelalle

Muistathan maksaa YTHS-maksun 15.3. mennessä, mikäli olet ilmoittautunut läsnäolevaksi 31.1. mennessä. Vuonna 2024 maksu on 36,80€ lukukaudessa. Voit maksaa maksun OmaKelassa.

Lue lisää terveydenhoitomaksun maksamisesta ja maksun eräpäivistä: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Mielenterveyden keskusliitton maksuttomat verkkotapahtumat

Välitämme tietoa Mielenterveyden keskusliiton kevään maksuttomasta tapahtuma- ja kurssitarjonnasta tukea tarvitseville opiskelijoille. Nämä kaikki ovat verkossa eli osallistuminen eri puolilta maata on mahdollista.

Elefantti palasissa: Vinkkejä tahmaisiin opintoihin 14.3. klo 17-19

Käytännön vinkkejä opintoihin, jotka eivät vaan tunnu sujuvan. Verkkoluento opiskelijoille ja opinnoista vielä haaveileville.

Elefantti palasissa: Tenttejä ja tuskailua – päästä irti suorittamisesta 18.4. klo 17-19

Käytännön vinkkejä tasapainon etsimiseen opintokiireiden keskelle. Verkkoluento opiskelijoille ja opinnoista vielä haaveileville.

Opinnot kuin loputon pitäisi

Tukea opintoihin, jaksamiseen ja mielenterveyden haasteisiin. Verkkokurssi, jota voi käydä omaan tahtiin, omien pohdintojen tueksi missä vaan, milloin vaan. Auki koko ajan.

Ahdistus kuin usvainen suo

Tukea ahdistuneisuuteen ja paniikkihäiriöön. Verkkokurssia voi käydä omaan tahtiin, omien pohdintojen tueksi missä vaan, milloin vaan. Auki koko ajan.

Muu tuki: Valoa-vertaischat

Vertaistukea verkossa mielenterveyteen. Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18-20. Alla olevan linkin kautta pääset MTKL:n verkkosivuille, etusivun alalaidasta pääset chattiin. 

Kurkkaa tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme – hae kurssin nimellä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hae Planin kansainväliseen nuorten ilmastovaikuttaja-ryhmään

Planin nuoret Suomesta ja Ugandasta aloittivat viime vuonna yhteistyön ilmasto-oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Jatkamme toimintaa ja haemme lisää vaikuttajia mukaan! Tervetulleita ovat kaikki ilmastovaikuttamisesta kiinnostuneet, 15–29-vuotiaat nuoret.

Ryhmässä pääsee oppimaan lisää muun muassa kansainvälisestä ilmastopolitiikasta, ilmastokriisin ja terveyden yhteydestä sekä vaikuttamisesta. Katso lisää ja jätä hakemuksesi 6.3. mennessä.  

  jätä hakemus  
 
 
     
 
 

Edullista majoitusta harjoittelun tai opinnäytetyön ajaksi Lieksassa

Harjoittelupaikka tai opinnäytetyö Lieksassa tarjolla, mutta matka on pitkä ja majoitus puuttuu?

Lieksan Kiinteistöt Oy tarjoaa edullisen majoitusvaihtoehdon Lieksassa suoritettavien opintojen osien ajaksi päätoimisesti ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskeleville.

Asunnot ovat valmiiksi kalustettuja kerrostaloasuntoja. Vuokra on 100€/kk ja se sisältää vesimaksun ja sähkön.

Asunnoissa on jääkaappipakastin, sähköliesi, kahvin- ja vedenkeitin, mikroaaltouuni sekä perusvälineet ruuanlaittoon.

Asunnot vuokrataan enintään 2 kuukauden määräajaksi, lieksalaisen työnantajan palveluksessa tehtävää harjoittelujaksoa tai opinnäyteprojektia varten.

 
 
     
 

 
 

SiunSote ja Zonta-kerho: Kansainvälisen naistenpäivän etkot

Pohjois-Karjalan Zonta-kerho ry järjestää yhteistyössä Siun soten kanssa Kansainvälisen naistenpäivän Etkot: SUN KUKOISTUKSES KUORESTAAN - Toivon pilkahduksia naisten elämään. Torstaina 7.3.2024 klo 13 – 16, myös etänä.

Naisen toivo ja tahto, Anu Vehviläinen, entinen puhemies.

Naisia rikosten maailmassa, Kaisa Tammi, psykologi.

Koulutuksen merkitys rikoksista tuomittujen naisten elämänkulussa, Irene Martiskainen, erityisopettaja ja väitöskirjatutkija

 

Lue lisää

 

 
 
     
 
 

Räkäposkella hiihdetään 6.3. - hanki lippusi nyt!

Joensuun Metsäylioppilaat ry:n legendaarinen ja perinteinen poikkitieteellinen Räkäposkellajoukkuehiihtokilpailu tulee tänä vuonna RÄKÄISEMPÄNÄ ja SUUREMPANA KUIN KOSKAAN AIKAISEMMIN!     

Tänä vuonna Räkis hiihdetään 6.3.2024 tuttuun tapaan Mehtimäen Hullunkolmiolla. Lipunmyynti on alkanut Kide.appissa 19.2. klo 12. Lippujen hinnat ovat 10 € / henkilö tai 100 € / joukkue. Lipunmyynti sulkeutuu 2.3. klo 23.55.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ti 27.2. Sober Disco
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti-ke 16.-17.4. klo 10-14 ISYYn Järjestöpäivät Joensuussa
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko