Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 14/2022

ti huhtik. 05 15:50:52 2022

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi tulevista vapun tapahtumista, opiskelijoiden mielenterveysviikosta sekä lukuvuosikalenterin kannen suunnittelukilpailusta. Muistakaa myös järjestöpäivät tällä viikolla 6.4. klo 10-14 Snellmanian ala-aulassa. Tervetuloa!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 14/2022

Vko 14 / 4.-10.4.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Vappu lähestyy!

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi tulevista vapun tapahtumista, opiskelijoiden mielenterveysviikosta sekä lukuvuosikalenterin kannen suunnittelukilpailusta. Muistakaa myös järjestöpäivät tällä viikolla 6.4. klo 10-14 Snellmanian ala-aulassa. Tervetuloa!

Tämän viikon teemat ovat:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Edunvalvonta
  • SYKETTÄ
  • SILLAT-hankkeen ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Työelämä ja harjoittelu
  • Tapahtumakalenteri

Lukuiloa! ☀️

 

 
 
     
 

 
 

 

Kuopion opiskelijavappua päästään viettämään jälleen livenä!

Vappu, tuo monen opiskelijan vuoden kohokohta, on jälleen täällä ja parin pitkän vuoden jälkeen LIVENÄ! Kuopion vappuun kuuluvat olennaisesti sekä ISYYn järjestämät, että ainejärjestöjen ja kerhojen omat tapahtumat.

Vappu alkaa perinteisesti jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja huipentuu vappuaattoon ja sen perinteisiin. Näihin kuuluvat ylioppilaskunnan osalta mm. Hampaan pesu Lukemalla sekä vappuaaton allastapahtuma torilla, jossa pestään ja lakitetaan Velj’mies -patsas sekä uitetaan proffa.

Vedä haalarit niskaasi, serpentiiniä kaulaasi ja ylioppilashattu päähäsi, ja heittäydy vappufiiliksen vietäväksi!

Alta löydät listattuna Kuopion kampuksen vapputapahtumat. Tapahtumia päivitetään sitä mukaa, kuin niitä julkaistaan.

Vappuisaa mieltä kaikille!

Vapun ohjelma ja tapahtumat:

  • 25.–26.4. Yösähly SYKETTÄ Kuopio & SILLAT yhteistyössä
  • 27.4. KIVES x ISYY torisitsit
  • 29.4. Savo-Karjala excursio
  • 30.4. Vappuaaton ohjelma
  • Klo 13.00 Hampaan pesu Lukemalla
  • Klo 17.30-18.30 Allastapahtuma torilla (järj. ISYY)
     

Kuopion opiskelijavappu 2022 -Facebook-tapahtuma

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Savo-Karjala excursio 29.4.2022

Savo-Karjala excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä. Savo-Karjala on tavallisesti järjestetty aina vapun aatonaattona eli 29.4., ja tänä vuonna onkin aika palata Savo-Karjalan reiteille parin vuoden tauon jälkeen, olettehan valmiita? Ensimmäinen Savo-Karjala on järjestetty vuonna 1990, ja tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo 31. kertaa.

Excursiolla kierrämme ennalta määrättyä, mutta lähtöhetkeen saakka salaista reittiä ympäri Savo-Karjalaa ja sen anniskeluravintoloita. Kaikissa kohteissa sinulla on mahdollisuus nauttia omakustanteisesti haluamaasi juotavaa, yhdessä myös syötävää. Kaikkien mukana olevien anniskeluravintoloiden kanssa on neuvoteltu excursion osanottajille sopivat hinnat. Tapahtumasta saa haalarimerkin.

Lipunmyynti excursiolle alkaa 12.4. klo 8.00 ISYYn toimistolla. Liput kustantavat 17 euroa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Suunnittele ISYYn lukuvuosikalenterille uniikki kansi!

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Sykkiikö rinnassasi luova sydän? ISYY kutsuu kaikki opiskelijat seuraavan lukuvuosikalenterin kannen (2022-2023) suunnittelukilpailuun. Voittajaksi valittu design julkaistaan kalenterin kantena ja palkitaan 100€ lahjakortilla S-ryhmään. 

Kilpailu on auki nyt ja päättyy 15.5.2022.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule mittaamaan ainejärjestötietoutesi ISYYn järjestöpäivien visailuun ja voita itsellesi Straight outta Itä-Suomi -tuotteita!

Minkä UEFin opiskelualan opiskelijoiden ainejärjestön nimi on Varnitsa ry? Entä minkä ainejärjestön logoa koristaa tammenterho? Mikä kuopiolainen ainejärjestö puolestaan tunnetaan mustista haalareistaan? Tule mittaamaan ainejärjestötietoutesi ISYYn järjestöpäivien visailuun ja voita itsellesi upeita Straight outta Itä-Suomi -palkintoja!

Kevään 2022 järjestöpäivät pidetään Kuopiossa 6.4. klo 10–14 Snellmanian ala-aulassa ja Joensuussa 7.4. klo 10–14 Carelia ala- ja yläaulassa. Järjestöpäivillä kampuksella toimivat järjestöt ja kerhot esittelevät toimintaansa ja mm. myyvät haalarimerkkejä. Järjestöpäivien ohjelmassa on tällä kertaa myös kaikille avoin ainejärjestöaiheinen visailu, johon osallistuneiden kesken arvotaan upeita Straight outta Itä-Suomi -tuotepalkintoja! Juonnettu visailu järjestetään molemmissa tapahtumissa klo 12!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajisto kokoustaa jälleen torstaina 7.4.2022 klo 17!

ISYYn edustajiston kokous 2/2022 pidetään torstaina 7.4.2022 klo 17.00 alkaen auditorioissa AU100 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio). 

Edustajisto mm. käsittelee tilinpäätöstä tilikaudelta 1.1.–31.12.2021 ja täydentää uutta Intercultural-valiokuntaa varajäsenillä.

Kokousta voi tulla seuraamaan paikanpäälle luokkiin tai kokousta voi seurata streamin välityksellä ISYYn YouTube-kanavalla. Tervetuloa seuraamaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveysviikolla halutaan osoittaa, että opiskelijoiden mielellä on väliä

Itä-Suomen yliopiston ja ylioppilaskunnan (ISYY) yhteisessä SILLAT-hankkeessa järjestetään Opiskelijoiden mielenterveyspäivän 13.4.2022 kunniaksi molemmilla kampuksilla hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukevia aktiviteetteja huhtikuun ensimmäisillä viikoilla 5.–13.4. Ohjelmassa on esimerkiksi päiväretki Ukko-Kolille, ohjattu seinäkiipeilyn lajikokeilu, opastettu museokierros sekä muita matalan kynnyksen tapahtumia. Viikko huipentuu opiskelijoiden yksinäisyyttä ehkäisevään Tuutko mukaan? -päivään Kuopiossa 13.4., joka järjestetään yhteistyössä Punaisen Ristin ja Kuopion kriisikeskuksen kanssa. Lisäksi ISYY julkaisee kaksi opiskelijoiden mielenterveyden kysymyksiä käsittelevää jaksoa Straight Outta Itä-Suomi -podcastissaan.

SILLAT-hankkeessa järjestettävä viikko on osa Nyyti ry:n koordinoiman Opiskelijahyvinvointiverkoston valtakunnallista Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaa. Kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielen hyvinvointiin liittyen 7.–14.4. Tänä vuonna päivän ja kampanjan teemana on myötätunto. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

SYL:n ja ylioppilaskuntien terveiset hallituksen kehysriiheen!

SYL ja ylioppilaskunnat päivystävät kehysriihen aikana Säätytalon ulkopuolella, jotta hallitus ei unohtaisi opiskelijoita kehysriihessään. Menokehyksiin budjetoidut leikkaukset tieteeseen on peruttava. On myös toteutettava toimenpidepaketti korkeakoulupudokkuuden ehkäisemiseksi ja opintoihin palaamisen helpottamiseksi.

Jotta hallitus muistaisi opiskelijoita kehysriihessään, luovutamme ylioppilaskuntien terveiset tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle Säätytalolla tiistaina 5.4. likapyykkisäkissä. Pestään likapyykki ja panostetaan koulutukseen!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän mielenilmaus Kuopion ja Joensuun toreilla

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) on päättänyt järjestää mielenilmauksen keskiviikkona 13.4.2022. Myös ISYY haluaa osallistua mielenilmaukseen. Mielenilmauksessa muodostamme jonot Kuopion ja Joensuun toreille. Mielenilmauksen aiheena on Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön mielenterveyspalveluiden resurssivaje. 13.4. vietettävän opiskelijoiden mielenterveyspäivän teemojen mukaisesti vaadimme, että valtio budjetoi YTHS:n mielenterveyspalveluihin lisää rahaa.

Opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat olleet kasvussa, mutta opiskelijaterveydenhuollon resursseja ei olla lisätty. Resurssit eivät ole myöskään pysyneet kasvavien opiskelijamäärien perässä. Näistä syistä johtuen ISYY ei voi olla reagoimatta tilanteeseen ja haluaakin tuoda esiin jonon muodossa, miten pitkät jonotusajat YTHS:n palveluille on. Korostamme, ettei mielenilmaus kohdistu YTHS:n henkilöstöön tai palveluihin, vaan liian vähäiseen rahoitukseen, josta päättää viime kädessä valtio.     

Mielenilmaus järjestetään Kuopion ja Joensuun toreilla klo 15-16. Tule siis paikalle haalarit päällä ja halutessasi mielenosoituskyltti mukanasi. Näytetään yhdessä, että opiskelijat tarvitsevat terveydenhoitoonsa pikaisesti lisäresursseja! Sata ensimmäistä haalaripukeista saa myös haalarimerkin tapahtumasta ja paras mielenosoituskyltti palkitaan! 

Tervetuloa!

***

Mitä? 
ISYYn mielenilmaus YTHS:n mielenterveyspalveluiden lisäresurssien puolesta. 

Miksi? 
Koska mielenterveyspalveluiden resurssit on koko haalarikansan asia! 

Milloin?
Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä keskiviikkona 13.4. klo 15-16. Kokoontuminen Kuopion ja Joensuun toreilla.

Mitä muuta? 
Muista laittaa haalarit päälle!

Tapahtuma Facebookissa

 
 
     
 
 

 

ISYYn toimistot kiinni maanantaina 18.4.

ISYYn kampustoimistot Joensuussa ja Kuopiossa ovat pääsiäisen vuoksi kiinni maanantaina 18.4.2022. 

Tiedot poikkeuksista aukioloajoissa löydät ISYYn verkkosivuilta.

 
 
     
 
 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee pääsihteeriä toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen - hakuaikaa jatkettu

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee pääsihteeriä 6.6.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Toimipaikkana on ISYYn Joensuun tai Kuopion kampustoimisto. 

Pääsihteeri toimii ylioppilaskunnan henkilöstön esihenkilönä asiantuntijaorganisaatiossa ja vastaa hallinnon ja talouden organisoinnista ja valvonnasta. Hakijalta edellytämme muun muassa aiempaa kokemusta esihenkilötehtävistä ja hallinnon ja taloustehtävien tuntemusta sekä tehtävään soveltuvaa vähintään alempaa korkeakoulututkintoa.

Tehtävä on kokopäiväinen toimi (37,5 tuntia/vko) ja täytetään toistaiseksi voimassa olevana. Pääsihteerin sopimuspalkka on 2 850 €/kk, lisäksi palkkauksessa otetaan huomioon mahdolliset kokemus- ja koulutuslisät.

Hakuaika päättyy 18.4.2022 klo 23.59.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

Panosta hyvinvointiisi 50 sentillä / päivä! 
🤸‍♂️ Sinulla on vielä huhtikuu aikaa nauttia kevään liikuntakalenterin ohjatuista ryhmäliikuntatunneista!
➡ Osta itsellesi kuukausitarra 15 euron hintaan ja lisää hyvinvointiasi SYKETTÄ Kuopion palvelujen avulla.
Kuukausitarran ostat kätevästi SYKETTÄ-verkkokaupasta.

Kokkailuillan teemana: Pääsiäisherkut

Maanantaina 11.4. Canthian opetuskeittiöllä valmistuu keväinen kuuden ruokalajin ateria. Ruokalajit valmistetaan ja nautitaan yhdessä. Varaa paikkasi liikuntakalenterin kautta! Ilta maksaa 10 e, jolla katetaan ruokatarvikkeiden kustannukset. Tervetuloa kokkaamaan ja viihtymään yhdessä 🥗🍝🧁🍹
Katso tarkemmat tiedot ja illan menu täältä.

 
 
     
 

 
 

Tervetuloa Tuutko mukaan? -päivään 13.4.!

Tuutko mukaan? -päivän tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä sekä tukea ja auttaa saamaan uusia kavereita. Päivä järjestetään keskiviikkona 13.4. ja tarkoituksena on levittää tietoa, mistä ja miten saada tukea, jos kokee itse yksinäisyyttä. 

Päivän ohjelmassa on hankkeiden ständeilyä Snellmanian aulassa. Ständeilyssä kaikki mukana olevat hankkeet esittelevät toimintaansa ja mitä palveluita heillä on tarjota, jos kokee yksinäisyyttä. Lisäksi ständeilyn aikana on mahdollista osallistua arvontaa, jossa voi voittaa itselleen kaksi lippua Kuopion Saanaan. Päivä huipentuu rentoon hengailuiltaan Lukemalla,- Hengailuiltaan voi saapua myös yksin, sillä täällä ei tarvitse olla yksin. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, eikä ole etukäteen ilmoittautumista.

Päivä järjestetään yhteistyössä ISYYn SILLAT–hankkeen, Punaisen Ristin sekä Kuopion kriisikeskuksen kanssa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjan tarjoukset

ISYY on neuvotellut valtakunnallisen kampanjan ajaksi 7.-14.4. opiskelijan kukkarolle sopivia tarjouksia eri paikkoihin. Tarjoukset ovat voimassa opiskelijakorttia näyttämällä.

Kuopion taidemuseoon kaksi opiskelijaa yhden sisäänpääsyn hinnalla (6€) kampanja-aikana.

Kiipeilykeskus VOEMAan boulderointi ja kengät 5€. Tarjous voimassa arkipäivisin 7.-14.4., kun saapuu kiipeilemään klo 15-17 välillä.

Kuntokeskus Energyllä kertakäynnit 4€ opiskelijoille (asiakaspalvelun aukioloaikoina) riippumatta kellonajasta, voi myös osallistua ryhmäliikuntatunnille, mikäli tilaa on. Hieronta- ja neurosonic-hoidot -10%, ajanvaraus netistä ja/tai vastaanotosta. Kuntosalijäsenyydet opiskelijahinnoilla eli alkaen 30,50€.

 
 
     
 
 

Yhteiskävelylenkki 7.4.

Kuopion SILLAT-tiimi järjestää yhteiskävelylenkin torstaina 7.4.. Lähtö Lukeman edestä klo 17 ja lenkki kestää tunnin. Lenkki on avoin kaikille, eikä ole etukäteen ilmoittautumista. Lisäksi saat osallistumisesta muistoksi SILLAT-hankkeen haalarimerkin. Lämpimästi tervetuloa mukaan reippailemaan kanssamme!

 

 

 
 
     
 
 

Tervetuloa mukaan Vahvistu yhdessä - Varmuutta vuorovaikutukseen -ryhmään Kuopioon 💚 

Jännittääkö Sinua sosiaaliset tilanteet? Murehditko usein, mitä muut ajattelevat sinusta? 

Tiesitkö, että moni muu pohtii samoja asioita? Tässä ryhmässä on lupa jännittää ja olla keskeneräinen. Ryhmässä käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa rupattelutaidot, jännitys, yksinäisyys, itsemyötätunto, itsetuntemus ja vastoinkäymisten kohtaaminen. Jokainen meistä voi harjoitella näitä taitoja.
Ryhmä on suunnattu nuorille aikuisille noin 18–30-vuotiaille. Ryhmä on maksuton ja ilmoittautuminen päättyy 14.4.

Tutustu ryhmään ja ilmoittaudu mukaan!

 
 
     
 
 

Tuella ja myötätunnolla takaisin opintoihin -webinaari 7.4.

Nyyti ry ja YTHS järjestää 7.4. klo 8.30-11.45 webinaarin "Tuella ja itsemyötätunnolla takaisin opintoihin". Webinaarin tarkoitus on nostaa esiin keinoja ja tukitoimia, joilla voidaan helpottaa mielenterveyden haasteiden vuoksi keskeyttäneiden korkeakouluopiskelijoiden paluuta opintoihin.

Muun muassa tunnettu psykologi Ronnie Grandell on mukana webinaarissa puhumassa itsemyötätunnon merkityksestä opintoihin palatessa. Webinaari on avoin opiskelijoille ja ennen kaikkea sinulle,  joka haluat saada tietoa tai vahvistaa osaamista opintojen jatkamisen tukemisesta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

 

 
 
     
 
 

 

#AivanHyvä -somehaaste 7.-14.4.

Saat tehdä mokia, epäonnistua ja olla vähemmän täydellinen. Sinä olet #AivanHyvä juuri sellaisena kuin olet. Sinä riität. Osallistu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan 7.-14.4.2022 jakamalla oma kuva, video tai tekstimuotoinen kokemus oman arkesi epätäydellisyydestä. Merkitse sisältösi hashtagilla #AivanHyvä. Kannusta ja tägää kavereitasi tai eri tahoja tekemään samoin.

Laskemalla rimaa ja luopumalla täydellisyyden tavoittelusta lisäämme myötätuntoa paitsi itseämme myös muita kohtaan. On helpompi kohdata muita ja vähentää omia paineita, kun ei tarvitse esittää elävänsä kiiltokuvamaailmassa. Yhdessä olemme aivan hyviä muuttamaan asioita! Sinä olet #AivanHyvä

 
 
     
 
 

Save the date: Yösählyturnaus 25.-26.4.

Eri Reipas Wapun aloitus järjestetään 25.-26.4. Yösählyturnauksen merkeissä Studentialla klo 22 alkaen. Yösählyturnaus on avoin UEFin ja Savonian opiskelijoille. Turnauksessa pelataan rento-ja tosi kyseessä-sarjat. Mukaan mahtuu 4 joukkuetta/sarja/korkeakoulu ja yhteen joukkueeseen mahtuu 10 henkilöä. Lisäksi on mahdollisuus ilmoittautua satunnaisjoukkueeseen. Turnaus on alkoholiton tapahtuma. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisesta tulossa SYKKEEn ja ISYYn someissa sekä ensi viikon Wiikko-Ärsykkeessä, joten stay tuned!

 

 
 
     
 
 

 

Puhtia opintoihin! -tsemppihetket tulevat teemat

Tsemppihetket, tutummin Tsemppikset, järjestetään Zoomissa tiistaisin 15.15- 17.00 ja torstaisin 12.15-14.00. Ensimmäinen 45 min on teemaan liittyvä alustus, jonka jälkeen opiskellaan ja edistetään omia opintoja 1h ajan Pomodoro-tekniikalla. Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa!

Tulevat teemat:

  • Ti 5.4. Vertaistuen voima
  • To 7.4. Aloittamisen vaikeus
  • Ti 12.4. Oikealla alalla?, vieraana Ohjaamosta uraohjaaja Hanna Hallikainen
  • To 14.4. Työelämään siirtyminen, vieraana Ura- ja ohjauspalveluista Outi Suorsa

Voit tulla yhdeksi kerraksi tai vaikka kaikille. Ilmoittautumista ei vaadita. Mahdollisuus anonyymiin keskusteluun, mutta voit tulla myös vain kuuntelemaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Hae UEF-lähettilääksi ja -tubettajaksi - haku avoinna 10.4. saakka!

Uusia lähettiläitä haetaan 28.3.–10.4.2022. Jokaisesta tiedekunnasta valitaan kolme UEF-lähettilästä, eli yhteensä 12 opiskelijaa. Lähettiläiden lisäksi haussa on myös UEF-tubettaja. Tubettajan työnkuvaan kuuluu erityisesti innostavien sisältöjen tuottaminen UEF-lähettiläiden YouTube-kanavalle sekä opiskelijaelämästä kertovan Lainahaalareissa-podcastin tuottaminen. Valituiksi tulevat 13 UEF-lähettilästä ja -tubettaja aloittavat työsuhteensa syyskuun alussa koulutusjakson jälkeen.
Lähettilästoimintaan kaivataan kaikenlaisia persoonia kattavasti Itä-Suomen yliopiston eri aloilta. Lue lisää UEF-lähettilään ja -tubettajan työstä Kamussa.

Katso hakukuulutukset seuraavien linkkien takaa:

UEF-tubettaja
UEF-lähettiläs, filosofinen tiedekunta
UEF-lähettiläs, terveystieteiden tiedekunta
UEF-lähettiläs, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
UEF-lähettiläs, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Miten UEF voisi tukea yrittäjyyttä? Vastaa kyselyyn & voita leffalippuja ja tuotepalkintoja

Nyt sinulla on mainio tilaisuus vaikuttaa siihen, minkälaista tukea yrittäjyyteen me yliopistona tarjoamme tulevaisuudessa.

Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin ja kaikkien vastanneiden kesken arvomme 3 x kahden leffalipun ja UEF-tuotepalkinnon paketit.

Voit vastata kyselyyn täältä. Vastausaikaa on 10.4. asti.

Selvityksen toteuttavat yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto ja Männikkömetsä Oy.

 
 
     
 
 

 

Apuja aikaansaamiseen – Vertaistukiryhmä 

Onko sinulla vaikeuksia saada opinnot liikkeelle? Tuntuuko keskittyminen vaikealta? Toivotko saavasi vertaistukea muilta samanlaisessa tilanteessa olevilta opiskelijoilta? 

Kuusiosainen vertaistukiryhmä käsittelee aikaansaamiseen ja opintoihin liittyviä haasteita. Ryhmässä saat vertaistukea muilta opiskelijoilta, pääset tutustumaan monenlaisiin oppimistekniikoihin sekä opit uutta itsestäsi opiskelijana. Ryhmän toteutuksesta vastaavat koulutetut Student2Student - vertaisohjaajat, joiden tukena ovat olleet UEFin opintopsykologit.  Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.4. alla olevista linkeistä! Läsnäoloa edellytetään kaikilla kerroilla.

Missä ja milloin? 

Lähiryhmä Joensuun kampuksella:

  • Ti 19.4. klo 12–14 
  • Ma 25.4.–23.5. klo 12–14 

Ilmoittaudu lähiryhmään

Etäryhmä Zoomissa: 

  • To 21.4.–19.5. klo 10–12
  • Ke 25.5. klo 10–12 

Ilmoittaudu etäryhmään

Tarvittaessa kysy lisätietoa sähköpostilla: student2student@uef.fi

 
 
     
 
 

Kiinnostaisiko sinua toimia suomalaisena ystävänä maahanmuuttajaäidille?

Koulutamme toimintaan mukaan uusia vapaaehtoisia maahanmuuttajaäitien iloksi ja tueksi. Toimintaa järjestetään Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Kiinnostuitko?
👉Äidit ja heidän ystävänsä tapaavat pari kertaa kuukaudessa mukavan tekemisen merkeissä
👉Saat koulutuksen ja taustatuen MLL:ltä
👉Et tarvitse aikaisempaa osaamista - läsnäolo riittää!
Uusien vapaaehtoisten verkkovälitteiset koulutuspäivät ovat 11.4. ja 13.4. klo 17-19:30. Toiminnan voi aloittaa heti koulutuksen jälkeen tai myöhemmin sinulle sopivana aikana.

Lue lisää toiminnasta
Ilmoittaudu koulutukseen

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hehkun Sydän -urakan töitä jatketaan Savilahdessa Studentian läheisyydessä

Itä-Suomen yliopiston liittymät Savilahdentielle muuttuvat. Studentian eteläiselle parkkipaikalle avataan uusi liittymä ja olemassa olevan liittymän linjausta muutetaan.

Työt alkavat järjestelytöillä viikolla 13. Uusi liittymä otetaan käyttöön, ennen kuin olemassa olevan liittymän rakentaminen alkaa. Rakennustyöt Studentian parkkipaikalla valmistuvat kesäkuussa 2022. Hehkun Sydän -urakan työt valmistuvat syyskuun 2022 loppuun mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyyti tiedottaa

Webinaarit

  • Tuella ja itsemyötätunnolla takaisin opintoihin -webinaari 7.4.2022. Lue lisää
  • Persoonallisuushäiriöt ja opiskelu 7.4.2022. Lue lisää
  • Jaxuhaleista konkretiaan 26.4.2022. Lue lisää

***

Nyytin Chat

  • To 7.4. Mistä voimia ja vertaisuutta opiskeluarkeen? Lue lisää
  • To 14.4. Yksinäisenä korkeakoulussa. Lue lisää
  • To 21.4. Kun opinnot ei motivoi? Lue lisää
  • To 28.4. Vapu ei lopu raitistellenkaan. Lue lisää

***

Ryhmiä ja kursseja opiskelijoille

***

Pieni opas ympäristöahdistukseen

Alkuvuonna ilmestyi sosiaali- ja terveysalan toimijoiden Pieni opas ympäristöahdistukseen. Lataa opas

 

 
 
     
 
 

 

Airueksi Kuopion tohtoripromootioon 9.-11.6.2022

Kuopion kampuksen opiskelija, haluatko ansaita opintopisteitä osallistumalla Itä-Suomen yliopiston akateemiseen juhlaan? Yliopistomme seuraava tohtoripromootio järjestetään Kuopiossa 9.-11.6.2022. Kolmipäiväisessä juhlassa on useita erilaisia tilaisuuksia, joihin tarvitaan opiskelija-airuita avustamaan järjestelyissä. Lue tarkemmin täältä  ja ilmoittaudu mukaan 17.4.2022 mennessä!

 
 
     
 
 

Vuokraa asuntosi festivaalin ajaksi

Jo 53. kertaa järjestettävä Kuopio Tanssii ja Soi etsii hyväkuntoisia vuokra-asuntoja festivaaliviikolle, eli 13.-22.6.2022 väliselle ajalle. Tarvitsemme keskustasta (max. 1,5km torille) kalustettuja 1-3 h + k asuntoja, joissa on astiat, pyyhkeet ja lakanat. Asukkaiksi tulevat vierailevat festivaalin työntekijät.

Oletko kesäkuussa vaikkapa lomailemassa ja poissa kotoa ja kaipaisit pientä lisäansiota vuokraamalla asuntoa? Mikäli asuntosi on kyseisenä aikana vapaana ja olisit halukas vuokraamaan sitä käyttöömme, otathan yhteyttä mahdollisimman pian.
 
KUOPIO TANSSII JA SOI
Taina Asp
puh. 044 972 8643 (arkisin klo 10-15)
sales@kuopiodancefestival.fi

 
 
     
 

 
 

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot 30.3.-27.4.2022

Onko mielen päällä jotain, mistä haluaisit jutella toisten miesopiskelijoiden kesken?
Miten asioita voisi olla helpompi ottaa puheeksi? Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin tuntemustensa ja kokemustensa kanssa, vaan niistä puhumisen avulla voimme helpottaa taakkojamme sekä samalla yhdessä ravistella miehiin kohdistuvia ennakkoluuloja. Tule mukaan miehiksi identifioituville opiskelijoille suunnatuille Miesten vuoroille Zoomiin ennakkoilmoittautumisen kautta.

Aikataulu ja teemat:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Mikä vapaaehtoistyö? Missä, miten ja milloin? Vastaukset löytyvät infoilloistamme

Huhtikuun alussa järjestettävissä infoilloissa KVT tarjoaa mahdollisuuden tutustua kansainväliseen vapaaehtoistyöhön Suomessa ja maailmalla. Kauttamme vapaaehtoistyötä tehdään niin Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa kuin Latinalaisessa Amerikassa, eikä vapaaehtoiseksi ryhtymiselle ole yläikärajaa.

Tapahtumassa kerromme erilaisista tavoista osallistua vapaaehtoistyöhön leirillä tai pitkäaikaisvapaaehtoisena. Lisäksi esittelemme useita mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön Suomessa kuten kotimaan kansainväliset leirit, työryhmät ja leirin järjestäminen. Vastaamme myös mielellämme vapaaehtoistyöhön liittyviin kysymyksiin.

MITÄ: KVT:n infoillat kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä
MISSÄ: Helsingin Pasilassa sekä Zoomissa
MILLOIN: Maanantaina 4.4. (Helsinki) kello 18, keskiviikkona 6.4. kello 18 (Zoom)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

TalvelLA-N#11 8.-10.4.

KYYLÄ järjestää hyytävän survival-tapahtuman napa-alueen karuissa olosuhteissa, eli lanit Siilinjärvellä. Luvassa PC-pelaamista lähiverkossa, lähinnä FPS- ja RTS-pelejä, kuten Arma 3, Insurgency, Civ 6 ja Supreme Commander.

Tapahtuma on 20 e ISYYn jäsenille. Ennakkoilmoittautuminen lomakkeella, sisään mahtuu 20 rohkeinta. Lisätietoa sivuiltamme.

 
 
     
 
 

Keskustelua kuolemasta Kuopion taidemuseossa & taidevartti

Lauantaina 9.4. klo 12 ja tiistaina 12.4. klo 14 alkavissa keskustelutilaisuuksissa tutustutaan näyttelyssä esillä oleviin kuolemaa käsitteleviin teoksiin ja keskustellaan kirkkoherra, rovasti Jaana Marjasen johdattamana, miten taide voi auttaa ymmärtämään kuoleman mysteeriä. Ihmisen kuva -näyttelyn kuolemaa käsittelevässä osiossa on esillä teoksia Hugo Simbergiltä, Kimmo Schroderukselta, Viggo Wallensköldiltä ja Helene Schjerfbeckiltä.

Kuolema-aiheen käsittelyä jatketaan taidevartilla keskiviikkona 13.4. klo 13, jolloin tarkastelun kohteena on Ihmisen kuva -näyttelyssä esillä oleva Hugo Simbergin teos Tuonelan portilla vuodelta 1898.

Keskustelutilaisuuksiin ja taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/6 €, alle 18-vuotiaat maksutta ja museokortti on myös käytössä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

League of Legends Suomen opiskelijamestaruus 2022 (LoL OSM 2022) 14.5.

League of Legends Suomen opiskelijamestaruuskilpailut vuosimallia 2022 on täällä!

Opiskelijat ja vastavalmistuneet pääsevät kisaamaan 2000€ palkintopotista!🏆 

Karsinnat: 14.5, Online
Finaali: 21.5, live-tapahtuma Espoossa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Asia Exchange webinars spring 2022

Asia Exchange is hosting another Spring Webinar for students interested in studying in Asia next week Wednesday 6 April, 2022 at 15:00 CET! Therefore, we would like to invite all students of your institution  for our interactive webinar "Study in South Korea - Why and how?".

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tanssiteatteri Minimi ja Zodiak: I'm the Monster -teoksen ensi-ilta 4.5.2022

Kuopiolainen Tanssiteatteri Minimi ja nykykoreografian ja nykyesityksen keskeisenä tuottajana ja esitystahona Helsingissä toimiva Zodiak – Uuden tanssin keskus tuottavat yhteistyönä toukokuussa Kuopion kaupunginteatterissa ensi-iltansa saavan I´m the Monster -teoksen. Tuotannollista yhteistyötä tehdään myös teoksen työryhmän kanssa. Keskiviikkona 4.5.2022 Kuopiossa tapahtuvan ensi-illan jälkeen teoksen Helsingin ensi-iltaa vietetään syyskuussa 2022 Zodiak Stagella Kaapelitehtaalla.

  Lue lisää  
 
 

 
 

Apurahaa haettavissa perustutkinto-opiskelijoille

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston vähävaraisille, perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta. Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 28.3.-29.4.2022.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
5.4. Kielikeskuksen ja ISYYn yhteinen palauteiltapäivä klo 14.15
5.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 16-17.30
5.4. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 15.15-17 @ Zoom
6.4. Tahko Ski Lift Pitch
6.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 16-17.30
6.-7.4. ISYYn järjestöpäivät
7.4. Tuella ja myötätunnolla takaisin opintoihin -webinaari klo 8.30-11.45
7.4. ISYYn edustajiston kokous klo 17
7.4. Yhteiskävelylenkki klo 17 (järj. SILLAT)
7.4. Karelia Symposium - Kemikaaleja puusta
7.4. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 12.15-14 @ Zoom
7.4. Hyvät kuvat: Isä klo 17.30 Kino Kuvakukossa
7.4. Huilun hengetär Kuopion musiikkikeskuksessa
8.-10.4. TalvelLA-N#11
9.4. Päiväretki Ukko-Kolille (järj. SILLAT)
9.-10.4. JokiCon -lautapelitapahtuma
10.4. Haku UEF-lähettilääksi deadline
12.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 16-17.30
13.4. Tervetuloa Tuutko mukaan? -teemapäivä (järj. SILLAT)
13.4. Opiskelijoiden mielenterveyspäivän mielenilmaus klo 15-16 Kuopion torilla
13.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 14-15.30
13.4. Kirjastokeikalla: Niko Nova & Valona klo 16.30 pääkirjaston 2. kerroksen lavalla
14.4. Valoisaa viulismia Kuopion musiikkikeskuksessa
18.4. ISYYn toimistot kiinni
25.–26.4. Yösähly SYKETTÄ Kuopio & SILLAT yhteistyössä
27.4. KIVES x ISYY torisitsit
29.4. Savo-Karjala excursio
30.4. Vappuaaton ohjelma:
klo 13.00 Hampaan pesu Lukemalla
klo 17.30-18.30 Allastapahtuma torilla (järj. ISYY)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko