Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 16/2022

ti huhtik. 19 15:34:46 2022

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi tulevista vapun tapahtumista, etsimme ISYYlle viestintäsuunnittelijaa sekä kerromme tulevan työelämäpäivän ohjelmasta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 16/2022

Vko 16 / 18.-24.4.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Vappu lähestyy!

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi tulevista vapun tapahtumista, etsimme ISYYlle viestintäsuunnittelijaa sekä kerromme tulevan työelämäpäivän ohjelmasta. 

Viikon teemat ovat:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Edunvalvonta
  • SYKETTÄ
  • SILLAT-hankkeen ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Tapahtumakalenteri

Lukuiloa! 🌷

 

 
 
     
 

 

 
 

Kuopion opiskelijavappua päästään viettämään jälleen livenä!

Vappu, tuo monen opiskelijan vuoden kohokohta, on jälleen täällä ja parin pitkän vuoden jälkeen LIVENÄ! Kuopion vappuun kuuluvat olennaisesti sekä ISYYn järjestämät, että ainejärjestöjen ja kerhojen omat tapahtumat.

Vappu alkaa perinteisesti jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja huipentuu vappuaattoon ja sen perinteisiin. Näihin kuuluvat ylioppilaskunnan osalta mm. Hampaan pesu Lukemalla sekä vappuaaton allastapahtuma torilla, jossa pestään ja lakitetaan Velj’mies -patsas sekä uitetaan proffa.

Vedä haalarit niskaasi, serpentiiniä kaulaasi ja ylioppilashattu päähäsi, ja heittäydy vappufiiliksen vietäväksi!

Alta löydät listattuna Kuopion kampuksen vapputapahtumat. Tapahtumia päivitetään sitä mukaa, kuin niitä julkaistaan.

Vappuisaa mieltä kaikille!

Vapun ohjelma ja tapahtumat:

  • 23.4. KIVES Maraton-sitsit Lukemalla
  • 25-26.4. Yösähly SYKETTÄ Kuopio & SILLAT yhteistyössä
  • 27.4 KIVES x ISYY torisitsit 
  • 29.4 Savo-Karjala excursio jatkot Bar Nousu & Bar Lasku
  • 30.4. Vappuaaton ohjelma 
    • klo 13.00 Hampaan pesu Lukemalla 
    • klo 17.30-18.30 Allastapahtuma torilla (järj. ISYY)
    • klo 23.00- ISYYn vapun viralliset jatkot Circuksessa!! (klo 23.00-24:00 happy hour, jonka jälkeen etuja opiskelijakorttia näyttämällä)

Kuopion opiskelijavappu 2022 -Facebook-tapahtuma

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Savo-Karjala excursio 29.4.2022 Kuopio

Savo-Karjala excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä, joista ensimmäinen on järjestetty jo vuonna 1990. Vuonna 2019 se järjestettiin 30. kerran ja kahden virtuaalivuoden jälkeen tapahtuma päästään järjestämään perinteiseen malliin 29.4., jopa seitsemän bussin voimin!

Savo-Karjala excursiolla kierrämme ennalta määrättyä, mutta lähtöhetkeen saakka salaista reittiä ympäri Savo-Karjalaa ja sen anniskeluravintoloita. Matkan kokonaiskesto on noin 9 tuntia, jonka jälkeen juhlimme virallisia jatkoja. Pysähdykset reitin varrella ovat kestoltaan noin 30-40min ja lisäksi reitin keskivaiheella on myös pidempi ruokatauko, jossa tarjolla myös kasvisruokaa. Savo-Karjala excursio matka huipentuu virallisille jatkoille Bar Nousuun, jossa on opiskelijahintaiset juomat ja jonon ohitus kello 00:00 saakka haalarimerkillä! Tapahtumasta saa haalarimerkin.

Liput myynnissä 12.4. alkaen ISYYn toimistolla hintaan 17 € (sis. haalarimerkki). Yksi henkilö voi ilmoittaa itsensä lisäksi yhden henkilön (eli yht. kaksi henkilöä) ja näiden henkilöiden nimet täytyy olla ilmoittautuessa tiedossa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYY-lyyra saatavana toimistoilta

Vappu lähenee ja on aika kaivaa ylioppilaslakit kehiin! Tiesitkö että ISYYllä on oma lyyra, jonka voit vaihtaa lakkisi standardilyyran tilalle oma opiskelijayhteisösi merkiksi? 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan lyyran voit ostaa toimistoiltamme 17€ hintaan. Tulehan lyyrakaupalle ennen vappua! 

 
 
     
 
 

 

ISYY hakee viestintäsuunnittelijaa (toimipaikka Joensuu tai Kuopio)

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee viestintäsuunnittelijaa 1.8.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Toimipaikkana on ISYYn Joensuun tai Kuopion kampustoimisto.

Hakijalta edellytetään tehtävään soveltuvaa koulutusta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, organisointitaitoja, yhteistyökykyä, oma-aloitteista asennetta, palveluhenkisyyttä ja vahvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Tehtävä on työajaltaan joustava kokoaikainen toimi (37,5 h/vko). Palkka maksetaan ISYYn palkkataulukon mukaisesti, lähtöpalkka ilman lisiä on n. 2060 e/kk. Toimessa on neljän (4) kuukauden koeaika. Hakuaika tehtävään päättyy 3.5.2022 kello 12.00. Vapaamuotoiset työhakemukset toimitetaan pdf-tiedostoina sähköpostitse osoitteeseen: paasihteeri@isyy.fi Sähköpostiin otsikko ”Viestintäsuunnittelija”.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Edunvalvontakahvit 19.4. klo 15-17

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? Onko sinulla jotain edunvalvontaan liittyvää, joka askarruttaa mieltä? Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat. EV-kahvit ovat molemmille kampuksille yhteiset, joten pääset vaihtamaan kuulumisia yli kampusrajojen!

Seuraavat EV-kahvit ovat ti 19.4. klo 15-17 ISYYn Discordissa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Suunnittele ISYYn lukuvuosikalenterille uniikki kansi!

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Sykkiikö rinnassasi luova sydän? ISYY kutsuu kaikki opiskelijat seuraavan lukuvuosikalenterin kannen (2022-2023) suunnittelukilpailuun. Voittajaksi valittu design julkaistaan kalenterin kantena ja palkitaan 100€ lahjakortilla S-ryhmään. 

Kilpailu on auki nyt ja päättyy 15.5.2022.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

ISYYn toinen työelämäpäivä järjestetään 10.5.!

Tervetuloa osallistumaan ISYYn toiseen työelämäpäivään 10.5. klo 9:15 alkaen! Päivän ensimmäinen luento on yleisestä työttömyyskassasta ja toinen luento LikedIn-verkostoitumisesta. Luennot striimataan ISYYn YouTube-kanavalle. Luentojen välissä sinulla on mahdollisuus käydä valokuvauttamassa itsensä ilmaiseksi ISYYn CV-valokuvauspisteellä kampuksilla! Voit lukea ohjelmasta tarkemmin alla olevan linkin kautta! 

Ohjelma:

  • 9:15-11:00 Työttömyyskassa-luento - YTK (suomeksi)
  • 11:00-13:00 CV-valokuvaus
    • Joensuu: Carelia-rakennuksen aula
    • Kuopio: ISYYn toimisto (Lukema, Studentia-rakennus, C-ovi)
  • 13:30-14:30 LinkedIn-luento - Suvi Pesonen, Pohjois-Savon ELY-keskus (englanniksi)
  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

Onlinetunnit

ti 19.4. klo 16.00 Barre 30’

Lajikokeilut tiistaina 19.4.Snellmanian peiliaulassa

klo 18.00 -19.30 Wing Tsung Kung Fu
klo 19.30 -21.00 Escrima Concepts

Yösählyturnaus 25. -26.4. Studentialla
Lisäinfot linkistä. Järjestetään yhteistyössä ISYY/SILLAT-hanke & SYKETTÄ Kuopio

KURSSIT: Tulossa 🏃 juoksukoulu 27.4. - 18.5.
Lue lisää

Vastaathan SYKETTÄ Kuopion kyselyyn liikuntatottumuksista
Kaikkien kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kaksi hierontalahjakorttia Kuopion hierojakoululle (opiskelijahieronta 50 min, arvo 29 €). Mikäli haluat osallistua arvontaan, jätä yhteystietosi kyselyn lopussa. Muutoin voit vastata kyselyyn anonyymisti.

Kyselyyn vastaaminen vie vain noin 5 minuuttia. Kiitos jo etukäteen ajastasi!

 
 
     
 

 
 

Ilmoittautuminen yösählyturnaukseen 25.-26.4. on päättymässä!

Eri Reipas Wapun aloitus järjestetään Yösählyturnauksen merkeissä Studentialla 25.-26.4. klo 22-03.

Turnauksessa pelataan rento-ja tosi kyseessä-sarjat, jotka pelataan Studentian salin kolmella eri kentällä (väliverhoilla jaettavat kentät). Pelit kestävät 15 min ja loppuottelut 2 x 10 min. Mukaan mahtuu 4 joukkuetta/sarja/korkeakoulu ja yhteen joukkueeseen mahtuu 10 henkilöä. Pelien aikana kentällä tulee olla maalivahdin lisäksi 4 joukkueen jäsentä. Yösählyturnaus on avoin Itä-Suomen yliopiston ja Savonian opiskelijoille.

Ilmoittautuminen on auki Kide.appissa 20.4. asti. Osallistumismaksu on 10€/joukkue. Voit myös ilmoittautua rentosarjan satunnaisjoukkueeseen, jonka osallistumismaksu on 1€. Molempien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan ruhtinaallisesti esim. 1. sijan palkintona on PeeÄssän 100€ lahjakortti! Joukkueille on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa turnauksen aikana. Huom! Turnaus on alkoholiton tapahtuma.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevään 2022 viimeiset Puhtia opintoihin! -tsemppihetket

Tsemppihetket, tutummin Tsemppikset, järjestetään Zoomissa tiistaisin 15.15- 17.00 ja torstaisin 12.15-14.00. Ensimmäinen 45 min on teemaan liittyvä alustus, jonka jälkeen opiskellaan ja edistetään omia opintoja 1h ajan Pomodoro-tekniikalla. Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa!

Tulevat teemat:

  • Ti 19.4. Liikunta tukemassa opiskelukykyä, vieraana liikuntaneuvoja Helena Tietäväinen
  • To 21.4. Enemmän aikaansaamista opintoihin, vieraana opintopsykologi Katri Ruth
  • Ti 26.4. Opiskelijoiden toimeentulo, vieraana Ohjaamon TE-asiantuntijat Anri Nevalainen ja Heidi Kauppinen
  • To 28.4. Kevään viimeinen kerta

Voit tulla yhdeksi kerraksi tai vaikka kaikille. Ilmoittautumista ei vaadita. Mahdollisuus anonyymiin keskusteluun, mutta voit tulla myös vain kuuntelemaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään nyt kaveria!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin.

  • Italian kielen opiskelu (myös etänä)
  • Lautapelit
  • Savityöt
  • Pakohuonepelit

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ootko vielä kuunnellut ISYYn podcastia?

ISYY aloitti julkaisemaan aikaisemmin keväällä podcastia nimeltään "Straight Outta Itä-Suomi - Opiskelijaelämää Savo-Karjalassa". Sarjassa SILLAT-hankekoordinaattori Riina keskustelee yhdessä vaihtuvien puhujien kanssa opiskelijoita ja opiskelua koskevista asioista, etenkin hyvinvoinnin ja mielenterveyden näkökulmasta. Vierailijat ovat eri asiantuntijoita, ISYYn toimijoita sekä opiskelijoita.

Sarjassa on julkaistu mm. jaksoja liittyen virkamiesruotsin selättämiseen, kämppiseloon sekä överisuorittamiseen. Uusi jakso julkaistaan aina perjantaisin koko kevään ajan Spotifyssa ja Soundcloudissa. Ota podcast seurantaan, niin saat aina tiedon uuden jakson julkaisusta.

Mukavia kuunteluhetkiä!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Osallistu Etäopiskelun jäljet -tutkimukseen ja voita vastamelukuulokkeet

Selvitämme koronavirusepidemian aikaisten poikkeusjärjestelyiden vaikutuksia yliopisto-opiskelijoiden opiskeluun. Miten poikkeusjärjestelyiden etäopinnot ovat vaikuttaneet oppimiseen ja opintojen järjestelyihin? Ovatko poikkeusjärjestelyt vaikuttaneet työ- tai harjoittelupaikan saamiseen?

Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa kokemuksia parin viime vuoden ajanjaksolta. Koronavirusepidemian vaikutuksista on jo tehty paljon tutkimuksia, mutta tässä tutkimuksessa halutaan syventää tietämystä osaamis- ja oppimisvajeista, jota ei olla vielä kartoitettu tästä näkökulmasta. Kerro meille kokemuksistasi!

Tervetulleita ovat vastaamaan niin tuoreet opiskelijat kuin jo pidempään opiskelleet! Vastauksesi on arvokas ja se auttaa faktapohjaisessa vaikuttamistyössä.

Vastaa kyselyyn

 
 
     
 
 

Keskustaan valmistuu 52 uutta yksiötä kesäkuussa – asuntohaku on nyt auki!

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n uusi täysin yksiöistä koostuva kohde Minna Canthin katu 27
on muuttovalmis kesäkuussa. Se on viimeinen Kuopaksen neljästä uudesta yksiökohteesta
Kuopiossa. Puijonlaaksoon vuonna 2018 valmistunut Samoilijantie 6:n yksiökohde on
mahdollistanut opiskelijoille yhteisöllistä asumista lähellä yliopistoa ja ammattikorkeakoulua.
Keväällä 2021 sitä seurasivat kaksi muuta Puijonlaakson yksiökohdetta, Taivaanpankontie 15
ja Ahkiotie 8. Pian valmistuvan Minna Canthin katu 27:n myötä Kuopaksen yksiömäärä on
kasvanut neljän vuoden aikana 490 asunnolla.

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan 29.6.2022.

Hae asuntoa täältä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ota käyttöön YTHS Ravitsemus -palvelu

Terveyttä edistävä syöminen tuo voimaa arkeen ja jaksamista opiskeluun. Siksi olemme nyt ottaneet käyttöön uuden digitaalisen YTHS Ravitsemus -palvelun, joka tukee sinua löytämään juuri itsellesi sopivat tavat syödä hyvin, tarjoaa vertaistukea ja sisältää hyvinvointiin liittyviä itsenäisiä valmennusohjelmia. Ajantasaisen tiedon lisäksi pääset havainnoimaan omaa toimintaasi, tekemään hyvinvointia tukevia harjoituksia ja harjoittelemaan uusia tottumuksia omaan tahtiisi.

Mobiilisti toimiva YTHS Ravitsemus on opiskelijoiden käytössä maksutta koko opiskelujen ajan. Se on siis ulottuvillasi juuri silloin, kun tarvitset. Palvelu on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.  

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

UEF etsii kahta opiskelijaeudstajaa YUFE:en

YUFE University Alliance is looking for two new Student Forum members to YUFE UEF team. YUFE is an alliance of 10 European universities, offering joint services to students, staff members and citizens of YUFE regions. We at UEF are a team of 25+ people and are now looking for two new Student Representatives. You will co-create the YUFE together with our staff members, cities and private sector.

As a YUFE representative, you will have opportunity to develop open and inclusive higher education, work with fellow students and staff members, and participate in the YUFE meetings (in person in YUFE countries, and online) – travel expenses will be covered by UEF. Application deadline (CV + motivation letter) is 30th April 2022 (to: kristiina.vaananen@uef.fi). More information on Yammer.

 
 
     
 
 

Apply for the YUFE Student Journey now!

Do you want to study in an international environment? How about studying at 10 young research-driven universities in Europe at the same time?

Take your chances and apply to join the YUFE Student Journey. Application period is 4 April – 24 April 2022.

Learn more about the application process.

Check the YUFE course catalogue for 2022 – 2023 on YUFE Virtual Campus

 

 
 
 

Participate in a giveaway and win movie tickets, gift card to Houkutus and YUFE accessories!

To kick off the spring application period, we have also started a YUFE at UEF giveaway (requires UEF login). It is open to all UEF students in both campus cities until 24 April, and it is a chance to win two movie tickets and a gift card to Houkutus, or a set of YUFE accessories!

For more information: yufe@uef.fi or frequently asked questions about YUFE

 
 
     
 
 

 

Tutkitko ötököitä? Osallistu kirjoituskilpailuun

Kirjoita tutkimukseesi liittyen populaarinen tiedekirjoitus ja osallistu kilpailuun. Ole mukana havainnollistamassa pienten eliöiden suurta merkitystä toimivalle luonnolle ja edistämässä ihmisen luontosuhdetta muuttuvassa ympäristössä. Voit voittaa 300 euroa!

Lähetä kirjoituksesi osoitteeseen otokkaakatemia@gmail.com 31.8.2022 mennessä. 
Voittajat julkaistaan lokakuussa. Ötökkäakatemia julkaisee parhaat tekstit sivuillaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kuopion taidemuseon taidevartilla ke 20.4. klo 13 aiheena on Pekka Halosen maalaus

Taidevarttivieraaksi Kuopion taidemuseoon keskiviikkona 20.4. klo 13 saapuu arkeologi Tanja Tenhunen. Tutustumme hänen johdollaan Ihmisen kuva -näyttelyssä esillä olevaan Pekka Halosen (1865-1933) maalaukseen Kesäurheilua. Teos on maalattu Kuhmoisten Kivikoskella vuonna 1922. Metsähallituksen erikoissuunnittelijana työskentelevä Tanja Tenhunen kertoo taulussa näkyvästä kulttuuriympäristöstä. Vartilla selviää myös, millainen Halosen perheen suhde teoksen maalauspaikkaan oli.

Pekka Halosen teos kuuluu UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiön kokoelmaan ja se on esillä Kuopion taidemuseossa 8.5.2022 saakka. Taidevarteilla tutustutaan yhteen näyttelyn teokseen ja vartteja pidetään keskiviikkoisin klo 13 Ihmisen kuva -näyttelyn päättymiseen saakka.

Interiöörikuva Ihmisen kuva -näyttelystä. Kuva: Vicente Serra, Kuopion taidemuseo

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

HopLop - Wabuseikkailu 22.4.

Joko kevään opiskelut ovat saattaneet sinut siihen pisteeseen, että tekisi mielesi olla jälleen lapsi, ilman opiskelujen huolia? Se on taas mahdollista! 🌞

Hyeena ry, yhdessä kaikkien teidän lapsenmielisten kanssa, suuntaa perinteiseen tapaan Kuopion HopLopiin vapun alla karistelemaan turhat stressit pois. Mikäpä olisi siihen parempi tapa kuin pallomeressä pyöriminen taikka trampoliinin tallaus.🥳
Jahka isoimmat paineet ollaan jätetty liukumäkeen ja ammuttu pallokanuunoilla kuuseen, siirrytään yhteisellä bussikuljetuksella jatkoille Calacuccoon!😎 

Wabuseikkailulippu maksaa 18 €, pelkkä jatkolippu bileisiin ennakkoon maksaa 4€ ja ovelta 5€. Voit ostaa maksimissaan 3 Wabuseikkailulippua, jatkolippuihin ei rajoitusta. Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy HopLopiin, tapahtuman huisi haalarimerkki, jatkobileet Calacucossa sekä bussikuljetus HopLopista Calacuccoon!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SPR-hengailuilta 29.4: vapun palapeliturnaus

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä nuorille ja opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Huhtikuun hengailuillassa pidetään palapeliturnaus. Illan aikana tehdään pienissä joukkueissa palapelejä, ja suurimman osan palapelistään valmiiksi saanut 
joukkue voittaa turnauksen.

Tule mukaan yksin tai kaverisi kanssa ja muodostetaan joukkueet osallistujista illan aluksi. Hengailuilta pidetään SPR Kuopion osaston tiloissa 29.4. kello 18-21. Tulethan paikalle vain terveenä.

Lisätietoja sähköpostitse hengailu@sprkuopio.com.

Tervetuloa!

 

 
 
     
 
 

 

Ellen Thesleffin taide herää eloon Kuopion taidemuseossa

Kuopion taidemuseon Ihmisen kuva -näyttelyssä järjestetään tulevien viikkojen aikana Ellen Thesleffiin liittyviä esityksiä, luento, taidevartti ja lukupiiri.

Omakuva-esityksiin, taidevarteille ja luennolle voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/6 €, alle 18-vuotiaat maksutta ja käytössä on myös museokortti. Tilaisuuksiin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Etälukupiiriin osallistuminen on maksutonta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuvakukon tulevaa ohjelmistoa

  • 22.4. nähdään ensi-illassa iranilaisen Panah Panahin komea debyyttielokuva 'Soratie'.
  • Perjantaina 22.4. klo 20 esitetään Kuvakukossa kuopiolaisten elokuvatekijöiden lyhyt draamaelokuva 'Riippa', joka kertoo vankilasta vapautumaisillaan olevasta Pekasta.
  • 23.4. lauantaina klo 13 esitetään tukinäytöksenä Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi Cannesissakin menestynyt sysimusta komedia 'Donbass'. Koko tuotto lahjoitetaan SPR:n Ukraina katastrofirahastoon.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Syksyllä 2022 sekä Kuopiossa että Helsingissä vietetään Linnanjuhlia, joihin tällä kertaa kaikki ovat kutsuttuja 

Tanssiteatteri Minimin ja Tanssiteatteri Tsuumin tuottama “Linnanjuhlat” on ikonisia Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlia mukaileva elämyksellinen esitys, jossa yhdistyy teatteri, tanssi, juhlahumu ja makuelämykset. Teos saa ensi-iltansa 10.11. Helsingissä Hotelli Arthurissa, ja Kuopiossa Maximissa 1.12.2022. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot 30.3.-27.4.2022

Onko mielen päällä jotain, mistä haluaisit jutella toisten miesopiskelijoiden kesken?
Miten asioita voisi olla helpompi ottaa puheeksi? Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin tuntemustensa ja kokemustensa kanssa, vaan niistä puhumisen avulla voimme helpottaa taakkojamme sekä samalla yhdessä ravistella miehiin kohdistuvia ennakkoluuloja. Tule mukaan miehiksi identifioituville opiskelijoille suunnatuille Miesten vuoroille Zoomiin ennakkoilmoittautumisen kautta.

Aikataulu ja teemat:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Asia Exchange - Webinars spring 2022

Asia Exchange is inviting you to the next webinar this Spring! Have you applied to study in Mexico, Cuba, or Costa Rica, or are you thinking of applying? Hear why Mexico is more than just a Spring break destination, why Cienfuegos is nicknamed the Paris of Cuba, and what Costa Rica’s Pura Vida is all about!

When?
 • 20 April 2022 at 15:00 CET/GMT +1 (e.g. France, Germany, Sweden & The Netherlands)

1 hour Agenda
• Presenting our Latin American destinations
• Pandemic situation in Latin America and outlook on Autumn 2022
• Student experiences from our destinations
• Q&A for AE and panelist(s)

Register

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Luovasti ohjaten -kurssi ryhmänohjaajille 11.5.

Kaipaatko ohjaustyöhösi luovia menetelmiä? Miten ruokkia osallistujien luovuutta? Kuinka luoda turvallinen ilmapiiri, jossa luovuus kukoistaa? Tule saamaan vinkkejä omaan toimintaasi lyhytkurssilta.

Nuorten Kasvu ry järjestää keskiviikkona 11.5.2022 lyhytkurssin Luovasti ohjaten - uutta inspiraatiota ryhmänohjaajalle. Kurssipaikkana toimii SPR-talo, Osaan auttaa -sali.

Kurssi on kolmen tunnin monipuolinen ilotulitus luovia menetelmiä ohjaajan työkalupakkiin lisättäväksi. Se on suunnattu kaikille eri ikäisiä ohjaaville ryhmänohjaajille ja ohjaamisesta sekä luovista menetelmistä kiinnostuneille. Kurssista saat todistuksen.

Kurssimaksu 15 e / osallistuja sisältäen materiaalit ja kurssikahvit. Laskut jaetaan kurssilla osallistujille.

Ilmoittaudu mukaan 9.5. mennessä osoitteessa www.nuortenkasvu.fi

Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään viisi. Kurssi toteutetaan Opintokeskus Kansalaisfoorumin tuella.

Tervetuloa mukaan!

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
12.4
. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 16-17.30
13.4. Tervetuloa Tuutko mukaan? -teemapäivä (järj. SILLAT)
13.4. Opiskelijoiden mielenterveyspäivän mielenilmaus klo 15-16 Kuopion torilla
13.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 14-15.30
13.4. Kirjastokeikalla: Niko Nova & Valona klo 16.30 pääkirjaston 2. kerroksen lavalla
14.4. Valoisaa viulismia Kuopion musiikkikeskuksessa
18.4. ISYYn toimistot kiinni
22.4. HopLop - Wabuseikkailu
23.4. KIVES Maraton-sitsit Lukemalla
25.–26.4. Yösähly SYKETTÄ Kuopio & SILLAT yhteistyössä
27.4. KIVES x ISYY torisitsit
29.4. Savo-Karjala excursio
30.4. Vappuaaton ohjelma:
klo 13.00 Hampaan pesu Lukemalla
klo 17.30-18.30 Allastapahtuma torilla (järj. ISYY)
klo 23.00- ISYYn vapun viralliset jatkot Circuksessa
10.5. ISYYn työelämäpäivä

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko