Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 17/2023

ti huhtik. 25 14:09:35 2023

Vko 17 / 24-30.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 15/2023

Vko 17 / 24-30.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

☕ ISYYn edunvalvontakahvit ovat täällä taas!
📌 Hakuaikaa jatkettu: Projektityöntekijät
📌 Toukokuun pyhien vaikutukset aukioloihin
❤️ Kiitos hymy- ja valitusviikon palautteista
📣 Edunvalvonnan ajankohtaiset
🏀 SYKETTÄ-ajankohtaiset
✏️ Anna palautetta Kaverikahvilasta
✏️ Blogi: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä - teemana kohtuus
🎉 Tule mukaan harrastuskaveritoimintaan!
🎧 Osallistu kyselyyn ja voita Apple Airpodsit!
💻 Verkkopelitapahtuma LukemalLA-N#69

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn edunvalvontakahvit ovat täällä taas!

ISYYn perinteiset edunvalvontakahvit tulevat taas 8.toukokuuta! Tule Lukemalle klo 16.30–18.00 vaihtamaan ajankohtaisia edunvalvonnan kuulumisia ISYYn hallituksen, sekä ainejärjestötoimijoiden kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille ISYYn jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan opiskelijaedunvalvonnasta. 

Kevään viimeisten edunvalvontakahvien teemana ovat ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenedut. Edunvalvontakahveilla on tarjolla kahvia/teetä, sekä pientä purtavaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta ilmoitathan erityisruokavalioista Mirka Niemiselle (mirka.nieminen@isyy.fi) 7.5. mennessä.

 
 
     
 
 

Hakuaikaa jatkettu: Projektityöntekijät

Onnistuuko sinulta opiskelijatapahtuman toteuttaminen? Haluatko järjestää tapahtuman Joensuun tai Kuopion opiskelijoiden lukuvuoden alkuun ja tienata samalla rahaa?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee molemmille kampuksille yhtä projektityöntekijää järjestämään lukuvuoden alkuun tapahutuman, Kampusrysäyksen, UEF:n opiskelijoiden ja henkilöstön iloksi. 

Hakuaikaa on jatkettu huhtikuun loppuun saakka. Tutustu hakukuulutukseen ISYYn verkkosivuilla ja hae tehtävää 30.4. klo 23.59 mennessä! Olisitkohan sinä etsimämme tyyppi?

Hakukuulutus

 

 
 
     
 
 

 

Toukokuun pyhien vaikutukset aukioloihin

Huomaathan, että toukokuulle sattuu kaksi arkipyhää, jolloin ISYYn toimistot ovat suljettu. Ensi viikolla vietämme Vapunpäivää maanantaina 1.5. ja toukokuun puolen välin tienoilla helatorstai 18.5. sulkee toimistot viikonlopun viettoon. 

Poikkeusaukiolot toukokuussa:

 • ma 1.5. SULJETTU (Vapunpäivä)
 • to 18.5. SULJETTU (helatorstai)

Ota yhteyttä

 
 
     
 
 

Tiedote: Ylioppilaskunnan Proffan Uiton perinne on jatkunut Kuopiossa jo 50 vuotta 🎈 

Kuopion korkeakouluopiskelijat kokoontuvat jälleen juhlimaan vappua akateemisten perinteiden merkeissä. Ylioppilaskunnan vapunajan tapahtumat, Savo-Karjala Excursio ja tauolta palaava Sivistykseen Vihkiminen, vetävät opiskelijoita mukaan enemmän kuin koskaan ennen. Velj’mies-patsaan lakitus ja Proffan Uitto järjestetään jo 50. kertaa.

– Vappu kaikkine perinteineen on yksi opiskeluvuoden ehdottomista kohokohdista. Valtava kiitos kuuluu kaikille niille opiskelijaliikkeen aktiiveille, jotka kahtena viime vuotena ovat sinnikkäästi ylläpitäneet vappukulttuuriamme haastavissa oloissa ja jatkavat samaa työtä edelleen, toteaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Eetu Hyvönen.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kiitos hymy- ja valitusviikon palautteista

Viime viikolla vietimme ISYYn Hymy- ja valitusviikkoa, jonka aikana oli mahdollisuus antaa palautetta opiskelijaelämään vaikuttaville tahoille. Kiitos lomakkeelle tulleista palautteista. ISYY käsittelee palautteet ja vie niitä eteenpäin sidosryhmille.

Muistathan, että ISYYlle voi antaa palautetta koska tahansa verkkosivujen palautelomakeen kautta tai ottamalla yhteyttä ISYYn henkilökuntaan tai hallituslaisiin.

Palautelomake

 
 
     
 

 
 

SYL:n hallitus järjesti tempauksen opiskelijaelämän nurjasta puolesta

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietettiin 19.4. Mielenterveyspäivänä järjestettiin sekä luentoja että tempauksia ympäri Suomen. Helsingissä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SYL ja SAMOK tempaisivat Säätytalolla kääntämällä haalarinsa nurinkurin. Tempauksella haluttiin kiinnittää huomiota opiskelijaelämän nurjaan puoleen, eli lisääntyneisiin mielenterveyden häiriöihin ja mielenterveyden palveluiden kysyntään. Tällä hetkellä YTHS:n resurssit vastata lisääntyneeseen palveluiden kysyntään ovat täysin riittämättömät ja tähän halusivat järjestöt kiinnittää huomiota. Myös ISYYn hallituksen jäsen Mirka Nieminen kirjoitti opiskelijoiden mielenterveydestä ISYYn blogissa.

Lue lisää: Opiskelijat osoittivat päättäjille opiskelijaelämän nurjan puolen – mielenterveyskriisiin tarvitaan ratkaisuja! (syl.fi)

Lue lisää: Blogi: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä – teemana kohtuus (isyy.fi)

 
 
     
 
 

SYL ja SAMOK päivystävät hallitusneuvotteluissa Säätytalolla

Osana SYL:n ja SAMOK:n eduskuntavaalikampanjaa "Opiskelijat pois köyhyysrajalta!" SYL:n ja SAMOK:n hallitusten jäsenet päivystävät hallitusneuvotteluiden ajan Helsingin Säätytalolla muistuttamassa opiskelijoille annetuista vaalilupauksista. Päivystämisen tarkoituksena on muistuttaa neuvotteluihin osallistujia, että vasta hallitusohjelmassa voidaan annettuja vaalilupauksia toteuttaa konkreettisesti. 

Päivystys alkaa, kun hallitustunnustelija Petteri Orpo ilmoittaa puolueet, jotka ovat mukana hallitusneuvotteluissa. Päivystys jatkuu niin kauan kuin neuvottelut kestävät. Paikkana on todennäköisesti Säätytalo, mutta paikkaa vaihdetaan, jos hallitusneuvottelut käydään jossain muualla, esim. 2015 neuvottelut käytiin Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa. Päivystäviä opiskelijoita saa, ja on jopa suotavaa mennä tervehtimään sekä kannustamaan pitkässä urakassaan.

 

UEF:n auditointiraportti luettavissa KARVI:n sivuilta

Itä-Suomen yliopisto läpäisi auditoinnin eli ulkoisen laadunvarmistuksen. Auditointi järjestettiin yliopistolla 9.-11.11.-22 ja kansainvälinen auditointiryhmä antoi arvionsa huhtikuussa. UEF:n vahvuudeksi arvioitiin monitieteisyys, henkilöstön ja opiskelijoiden aktiivinen osallistuminen päätöksentekoon sekä tiedolla johtaminen. Auditoinnin läpäistyään yliopisto sai laatuleiman joka on voimassa kuusi vuotta.

Auditointiraportti on luettavissa kokonaan kansallisen koulutuksen arviointineuvoston eli KARVI:n sivuilta.

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉 Miksi liikunta on tärkeää opiskelijoille? 

 • 1. liikunta parantaa unen laatua 😴
 • 2. liikunta parantaa keskittymiskykyä 🧘‍♀️
 • 3. liikunta parantaa muistia 🧠
 • 4. liikunta parantaa mielenterveyttä 😊

Liikunta auttaa vähentämään haitallista pitkäkestoista stressiä, joka puolestaan heikentää oppimista ja laskee mielialaa. Liikunta auttaa myös ahdistukseen ja masennukseen.

 
 
 

UEF:n opiskelijoille tarkoitettu maksuton liikuntaneuvontapalvelu auttaa sinua löytämään oman tapasi liikkua ja saamaan liikunnan säännölliseksi osaksi arkea. Tavoitat liikuntaneuvojamme Saijan sähköpostilla: saija.pohjanvirta@edu.savonia.fi tai numerosta: 044 7856832.

👉Ilmoittautuminen kevään kuntotesteihin on alkanut! ⏱🚶
SYKETTÄ Kuopion korkeakoululiikunta järjestää tuttuun tapaan Kuopion korkeakoulujen henkilöstölle ja opiskelijoille mahdollisuuden tulla testaamaan kuntoaan Väinölänniemelle tiistaina 16.5. klo 16–17! Testi on maksuton ja voit osallistua ilman voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.
Voit valita joko Cooperin testin (12 min juoksu) tai UKK-instituutin 2 kilometrin kävelytestin. Ilmoittaudu mukaan tästä.

👉Ravitsemusohjaus etänä 26.4
Kevään viimeinen ravitsemusohjaus keskiviikkona 26.4. klo 17.30–18.30 (2 x 30min)
Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin. Varaa ilmainen aika ravitsemusneuvontaan liikuntakalenterin kautta. 

👉JUOKSUKOULU
Haluatko kohentaa juoksukuntoasi tai kaipaatko vinkkejä juoksutekniikkasi hiomiseen?

 • Juoksukoulu sisältää aloitusluennon ja 4x90 min yhteistreenit.
 • Juoksukoulu alkaa ti 25.4.
 • Luennon aiheena on kestävyysharjoittelun perusteet ja oman harjoitusohjelman suunnittelu.
 • Juoksukoulun sisällössä huomioidaan perus-, vauhti-, ja maksimikestävyyttä kehittävät harjoitteet, minkä lisäksi jokaisella kerralla tehdään koordinaatio- ja tekniikkatreeniä
 • Juoksukoulun ohjaa Rauhalahti Road Runners/Antti Jylhä.
 • Kurssin hinta 30€/henkilö, maksuohjeet saat kurssin ohjaajalta. Kurssille osallistuminen vaatii voimassa olevan SYKETTÄ-tarran.
 • Tutustu kurssin sisältöön ja ilmoittaudu mukaan.

👉 Vapun aukioloajat 30.4. ja 1.5.

 • Kunnonsali
  • SYKETTÄ kuntosalivuoroa ei ole 30.4. 
 • Snellmania
  • su 30.4. ja ma 1.5. suljettu
 • Studentia
  • su 30.4. klo 7 - 15.00 (ovet menevät lukkoon klo 14.00)
  • ma 1.5. suljettu

👉Mitäs mieltä olet SYKETTÄ Kuopion palveluista?  🏀🤸
Kerro meille mikä sai sinut hymyilemään ja mikä harmittaa.
Palautteen saat annettua helposti ja nopeasti padlet-alustalla

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. Vähiin käyvät tämän lukukauden tapahtumat. Tänä keväänä Sillat-tapahtumissa on käynyt lähes 900 osallistujaa ja se on hui-kee-ta! Kevään tapahtumat kruunaa Priden puistojuhla Joensuussa lauantaina 20.5., jonka järjestelyissä Setan lisäksi ISYY ja SILLAT-hanke ovat mukana. Luvassa on mm. pikniköintiä, esiintyjiä ja pomppulinna. Lisäksi Kuopiosta on taas tulossa excursiobussi Prideen, joten save the date! 

Mukavaa vappua kaikille minun puolestani!
- Riina

 
 
     
 
 

Anna palautetta Kaverikahvilasta

Kevään kaverikahvilat tulevat tänään 25.4. päätökseen klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Viimeisenä teemana on "Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla" eli Kuopiossa haalarimerkkien ompelua ja Joensuussa pelailua ja leikkimielisiä kisoja. Kaverikahvilaan voi tulla vaikkei osallistuisi ohjelmaan.
Nyt on aika antaa palautetta Kaverikahvilasta, ja se käy näppärästi ja anonyymisti alempaa olevan linkin kautta. Palautteella haluamme kehittää konseptia tulevaa varten. Voit vastata palautteeseen, vaikket olisi osallistunut Kaverikahvilaan: kaikki kehittävä palaute on tervetullutta!

Palautelomake

 

 
 
     
 
 

 

Blogi: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä - teemana kohtuus

Viime viikolla 19.4. vietettiin Opiskelijoiden mielenterveyspäivää, ja sen johdosta ISYYn blogissa kirjoitettiin suorittamisesta opiskelijanäkökulmasta ja palautumisen merkityksestä hektisessä opiskeluarjessa.

"Opiskelijoillakin tulee olla oikeus lepoon, lomiin ja vapaa-aikaan opintojen ohessa, ja vaikka yhteiskunnan vaatimusten haastamisessa voi mennä aikaa, me voimme jokainen löytää keinoja oman elämämme kohtuullistamiseen", kirjoittaa ISYYn hallituksen jäsen Mirka Nieminen.

Lue blogiteksti kokonaisuudessaan ISYYn verkkosivuilta

 
 
     
 
 

Tule mukaan harrastuskaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin vapaa-ajan harrastukseen? ISYYn harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille UEF:n opiskelijoille, jotka haluavat uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Harrastus voi olla vanha tai uusi. Tällä hetkellä kaivataan kavereita mm. näihin harrastuksiin:

 • Pöytäroolipelit
 • geokätköily
 • sosiaalisen median sisällöntuottaminen

Lue lisää toiminnasta sekä muista etsityistä harrastuksista alempaa löytyvän linkin kautta, ja täytä hakemuslomake jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Hei opiskelija! Osallistu kyselyyn ja voita Apple Airpodsit!

Auta meitä kehittämään UEFin brändiä täyttämällä lyhyt kysely. Selvitämme kyselyllä mielikuvia ja mielipiteitä yliopistostamme. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja kaikkien yhteystietonsa
 jättäneiden kesken arvotaan Apple Airpods 2. sukupolven nappikuulokkeet.

Osallistu kyselyyn

 
 
     
 

 
 

 

Verkkopelitapahtuma LukemalLA-N#69 12.-14.5.

Kuopion kampuksen verkkopelikerho KYYLÄ järjestää lanit Lukemalla jo 69. kertaa!

Vapaamuotoista PC-pelaamista lähiverkossa. KYYLÄ tarjoaa tilat ja lähiverkon, koneet ja pelit hoitavat pelaajat itse. Laniätmökseen kuuluu huono huumori, pieni vastustajan pöytään huutelu sekä sivistynyt lasien kilinä. 

Pelit päätetään paikanpäällä, mukaellen ennakko-ohjelmaa. Alustava ohjelma tehdään ilmoittautuneiden osallistujien pelitoiveiden perusteella.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18 Studentian kappelissa
29.4. Savo-Karjala Excursio
30.4. Vappuaaton tapahtumat

 • klo 14 Sivistukseen vihkiminen, SN100
 • klo 17.30 Allastapahtuma

Toukokuu
1.5.
ISYYn toimisto suljettu
3.-5.5. SILLAT-aamupalat
6.5. Tour de Tux, Linux "knowledge sharing" klo 11-16.30 Lukemalla
8.5. ISYYn edunvalvontakahvit klo 16.30-18, Lukema
12.-14.5. Verkkopelitapahtuma LukemalLA-N#69 
18.5. ISYYn toimisto suljettu

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko