Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 2/2024

ti tammik. 09 12:31:04 2024

Vko 2 / 9.-15.1.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 2/2024

Vko 2 / 9.-15.1.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Lempeää uutta vuotta!

Vuoden vaihteen lomailut ovat takana päin ja on aika vuoden ensimmäisten uutiskirjeiden. Toivottavasti pääsit rentoutumaan loma-aikana!

Tämän viikon uutiskirjeessä kuulet esimerkiksi seuraavaa:

 • ehdota ISYYlle huomionosoituksen saajaa
 • voit äänestää presidentinvaaleissa ennakkoon kampuksella
 • opintopisteet luottamustoimista tulevat hakuun tammikuun lopulla
 • muista maksaa YTHS-maksu
 • ilmoittautuminen UEF tohtoripromootion opiskelija-airueeksi on auki

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Toimistot ovat taas auki

ISYYn toimistot ja uutiskirjeet ovat palanneet tuttuun arkirytmiin. Toimistot palvelevat sinua viikoittain maanantaista torstaihin. Poikkeukset aukioloissa löydät aina ISYY.fi -etusivulta ja tiedotamme niistä myös uutiskirjeessä, joka kilahtaa postiisi tiistaisin. 

Toimistojen aukioloajat:

 • ma 10-12, 13-15
 • ti 10-12, 13-15
 • ke 12-16
 • to 10-12, 13-15
 • pe suljettu
  yhtestiedot  
 
 
     
 
 

Presidentinvaalit: Äänestä ennakkoon kampuksella!

ISYYn toimistolla on presidentinvaalien ennakkoäänestyspiste. Äänestyspiste sijaitsee ISYYn toimistolla, Studentia-rakennuksessa (C-ovi). Studentian äänestyspiste on käytössä myös mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestyksessä. Voit tarkastaa kaikki ennakkoäänestyspisteet alla olevan linkin kautta.

Studentian ennakkoäänestyspisteen aukioloajat (1. vaali):

 • 17.- 19.1. (ke-pe) kello 10-16
 • 22.-23.1. (ma-ti) kello 10-16
  äänestyspaikat  
 
 
     
 
 

Ehdota huomionosoituksen saajaa 28.1. mennessä

Voit nyt antaa ehdotuksen kunnia-, ansio- tai kuntamerkin saajasta, jotka julkistetaan ISYYn kevään vuosijuhlissa! Ehdotuksia voi antaa 28. tammikuuta saakka.

Kenellä tahansa ylioppilaskunnan jäsenellä tai alumnilla on oikeus esittää kunnia-, ansio- tai kuntamerkin saajaa. Ehdotukset luovutetaan ISYYn huomionosoitustoimikunnalle, jonka esityksestä lopullisen päätöksen merkkien myöntämisestä tekee ylioppilaskunnan hallitus.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haetko opintopisteitä viime vuoden luottamustoimista? 

Viime vuoden luottamustoimista myönnettävät opintopisteet tulevat hakuun 29.1.2024 ja ovat haettavissa helmikuun 2024 loppuun.

Hakuohjeet julkaistaan ISYYn verkkosivuilla 29. tammikuuta. Tiedotamme haun alkamisesta myös uutiskirjeissä ja muissa ISYYn kanavissa.

 
 
     
 
 

ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF meeting 19.1.

ISYY Club Sustainable Lifestyle will hold their meeting 19 January at 4 pm, where they will elect their new Club Board. Join them for the election of a new board for the year 2024. Maybe you'll be a nwe board member too or just learn more about their activities?

The meeting will be held remotely via Microsoft Teams.

  meeting link  
 

 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopion palvelut tammikuussa 2024

 • Kevään tarrat myynnissä 
 • Workshop, kursseja ja lajikokeilu
 • Ryhmäliikuntatunnit alkoivat 8.1.
 • Kisat ja turnaukset

Kevään liikuntatarrat ovat myynnissä SYKETTÄ Kuopion verkkokaupassa. Tarrat ovat voimassa 1.1.2024 – 31.8.2024

 

Kevään palloilutarra 22,00€ (sis. alv)
Studentian ja Snellmanian kuntosalit sekä viikoittaiset kuntosalivuorot yhteistyökumppaneiden tiloissa. Avoimet lajivuorot, vapaat vuorot ja vakiovuorot sekä kurssit että lajikokeilut. Ravitsemusasiantuntijan palvelut.

Kevään ryhmäliikuntatarra 39,00€ (sis alv.)
Ryhmäliikuntatarra sisältää ohjatut ryhmät ja palloilutarran palvelut(kuntosalit, palloiluvuorot, lajikokeilut, kurssit sekä ravitsemusasiantuntijan palvelut.

  verkkokauppaan  
 
 
     
 
 

 

WORKSHOP: Intuitiivinen syöminen ja terveyttä edistävä ruokavalio

Intuitiivinen syöminen ja terveyttä edistävä ruokavalio -workshop ma 15.1. klo 15.30-16.45 Studentian kappelissa, A-ovi, 2 krs.

Mitä tarkoitetaan intuitiivisella syömisellä, ja kuinka yhdistää syömisen intuitiivisuus terveyttä edistävän ruokavalion kanssa?

Ohjaajana SYKETTÄ ravitsemusasiantuntija Siru Liljefors.

 
 
     
 
 

KURSSIT

Kuntosalistarttikurssi alkaa ma 15.1. klo 16.15 

 • Kuntosalistartti-kurssilla opit kuntosalilaitteiden tekniikkaa sekä saat vinkkejä vapailla painoilla tehtäviin liikkeisiin. Kurssin tavoitteena on, että jokainen osaa kurssin jälkeen treenata kuntosalilla itsenäisesti. Lisäksi saat mukaasi kuntosaliohjelman, joka helpottaa itsenäistä harjoittelua.

Hiihtokurssit:

Hot Pilates -peruskurssi 18.1. – 22.2.

 

 Uintikurssit: Uintitekniikka I

 • Lähtötasovaatimus 25-50 metrin uimataito. Kurssi sopii sinulle, jos osaat uida esimerkiksi sammakkouintia, mutta et juurikaan ole harjoitellut uintia kasvot vedessä. Kurssilla harjoitellaan uinnin hengitystekniikkaa, kelluntoja, liukuja sekä vapaa- ja selkäuinnin perustekniikoita.
 • Ryhmä 1 pidetään 23.1.-20.2.2024
 • Ryhmä 2 pidetään 24.1.-21.2.2024

LAJIKOKEILU

Escrima Concepts, ti 16.1. klo 18.00 -20.00 Snellmanian peiliaulassa

Escrima on alunperin Filippiiniläinen kamppailulaji. Sen erona moniin muihin kamppailulajeihin on, että harjoittelussa käytetään alusta alkaen aseita (rottinkinen keppi). Aseiden käyttö aseettoman kamppailun rinnalla kehittää nopeasti ketteryyttä, koordinaatiota ja refleksejä.

 
 
     
 
 

KISAT JA TURNAUKSET

Opiskelijoiden KYY-liiga palaa Kuopioon!

 • Kerää vähintään 8 henkilön joukkue. Pelit pelataan Studentialla 1/3 kentillä tiistaisin klo 17–19 ja/tai torstaisin klo 18–19. Ilmoittautuminen ei maksa mitään mutta pelaajilta vaaditaan vähintään SYKETTÄ-palloilutarra, jolla voi KYY-liigan lisäksi osallistua muihinkin SYKETTÄ-palveluihin. Ilmoittautuminen päättyy 11.1.2024. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä: KYY-liiga.
 

 
 
 

 

Opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa

 • Kaikentasoisille opiskelijoille suunnattut alppilajien OSM-kisat pidetään Tahkolla lauantaina 27.1.!
 • Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja. Kilpailussa on kaksi kierrosta, joiden yhteisaika ratkaisee voittajan. Kisarata tehdään Iso Tahko -rinteeseen. Kilpailulaskut klo 13.00 alkaen. Kilpasarjoissa kolme parasta palkitaan 1. 50€, 2. 30€ ja 3. 20€ S-ryhmän lahjakortilla.
 
 
 

Pyöräiletko talvisin - ilmoittaudu mukaan talvikilometrikisaan! 
Leikkimielisessä kisassa joukkueet mittelöivät siitä kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja. SYKETTÄ Kuopio -joukkueeseen voivat liittyä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun (Kuopio, Iisalmi ja Varkaus) henkilökunta sekä opiskelijat. Kilometrejä poljetaan 1.1.–29.2.2024.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: Talvikilometrikisa.

 
 
     
 

 
 

Nyyti Coaching -haku on auki!

 • Ovatko opintosi loppusuoralla?
 • Haluatko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen?
 • Kaipaatko tukea työelämään ja ammattiin liittyvien tavoitteidesi kirkastamiseen?

Tule mukaan NyytiCoachingiin! Haku kevään 2024 coaching-ohjelmaan on nyt käynnissä. Tarkemmat hakuohjeet ja linkin hakulomakkeeseen löydät alta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Muista maksaa YTHS-maksu OmaKelassa

Voit maksaa nyt kevät- ja syyslukukauden 2024 terveydenhoitomaksun. Maksu on 36,80 euroa lukukaudessa eli koko vuodelta 2024 73,60 euroa.

Kevätlukukauden eräpäivä on 15.3., jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi viimeistään 31.1. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos et maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela muistuttaa maksun maksamisesta. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

YTHS hakee jäseniä YTHS:n opiskelijaraatiin vuodelle 2024

Opiskelijaraatityössä opiskelijat osallistuvat YTHS:n toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Toiminnan päämuoto ovat 4–6 kertaa vuodessa järjestettävät, teemoitetut etäkokoukset, johon osallistuu raatilaisten lisäksi YTHS:n asiantuntijoita. Jäsenhaku vuodelle 2024 on avoinna 26.1.2024 asti.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tunnistatko itsessäsi perfektionistin?

Kevään Hellitä otetta – työkaluja perfektionisteille -etäryhmän ilmoittautuminen on auki, tervetuloa mukaan! Jos tunnistat itsessäsi voimakasta vaativuutta, korkea rima hankaloittaa tehtäviin tarttumista tai opiskeluarki kääntyy helposti suorittamiseksi, ryhmä saattaa olla juuri sinua varten.

Ryhmä kokoontuu 16.2.2024 alkaen opintopsykologin johdolla etäyhteyksin Zoomissa. Lisätietoa ja hakulomakkeen löydät ryhmän omalta sivulta Kamusta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

UEF:n opintopalveluiden uusi nimi ja uudet aukioloajat

UEF:n Opintopalveluiden nimi on muuttunut Koulutuspalveluiksi 1.1.2024 alkaen. Englanniksi yksikön nimi pysyy muodossa Student and Learning Services. Myös asiakaspalvelun aukioloajat muuttuvat ensiviikolla tiistaista 16.1.2024 alkaen. 

 • Asiakaspalvelutiski palvelee 16.1. alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-13
 • Puhelinpalvelu avoinna 16.1. alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-14
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Gradutallin ilmoittautuminen auki 11.1.2024 saakka

Gradu tekemistä vaille valmis? Kaipaatko tukea pitkittyneeseen tai kesken jääneeseen prosessiin?

Gradutalli käynnistyy kevätlukukaudella molemmilla kampuksilla. Gradutalli on tarkoitettu opiskelijoille, joiden gradu on ollut kesken kaksi vuotta tai kauemmin. Tapaamisia on tammikuun lopusta toukokuulle 2024 noin kerran kuukaudessa etäyhteydellä, yleensä perjantai-iltapäivisin ja lauantaisin:

 • JOENSUUN KAMPUS alkaa pe 26.1. ja päättyy pe 3.5.2024
 • KUOPION KAMPUS alkaa pe 19.1. ja päättyy pe 24.5.2024
  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Ilmoittautuminen Joensuun tohtoripromootioon on auki!

Itä-Suomen yliopisto järjestää tohtoripromootion Joensuussa 6.–8.6.2024. Ilmoittautuminen promootioon on alkanut ja jatkuu helmikuun loppuun.

Promootio on perinteikäs akateeminen juhla, jossa vihitään eri alojen tohtoreita ja kunniatohtoreita. Kolmipäiväisiin juhlallisuuksiin kuuluu muun muassa promootioharjoitus, hatunsovittajaiset, juhlakulkue, promootiopäivälliset ja -tanssiaiset sekä huviretki.

Promootiojuhlien järjestelyissä opiskelija-airuiden apu on korvaamaton. Opiskelija-airueena toimiminen on kunniatehtävä. Myös opiskelija-airueiden haku on auki.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Maksuton webinaari liikeaistista ja cp-vammasta

Tervetuloa kuulemaan liikeaistista, sen harjoittamisesta ja poikkeavuuksista cp-oireyhtymään liittyen. Proprioseptiikan eli liikeaistin ongelmat ovat yksi suuri syy esimerkiksi spastisuuden taustalla. Monilla, joilla on cp-vamma, on ongelmia liikeaistissa.

Webinaarin puhujina ovat Uuden lastensairaalan kuntoutuksesta vastaava lastenneurologi Helena Mäenpää sekä apulaisprofessori Harri Piitulainen ja väitöskirjatutkija Julia Jaatela Proprioseptiikka terveillä ja cp-vammaisilla lapsilla ja nuorilla -tutkimusprojektista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF Startup Day tulee taas!

Jo kolmatta kertaa järjestettävä UEF Startup Day tapahtuu tällä kertaa Kuopion kampuksella Snellmanian aulassa torstaina 18.1. klo 11-14.

Tapahtuman kieli: englanti.

Tapahtumassa esitellään inspiroivia esimerkkejä, miten UEF:n opiskelijoiden ja tutkijoiden osaamisesta voi syntyä liiketoimintaa. Lavalla esillä mm. Tahko Ski Lift Pitch -voittaja 3AWater, kahden kasvatustieteen maisterin perustama koulutuspalveluyritys Unaku sekä suomen kielen opiskelua auttava Finnish Companion.

 

 
 
 

Luvassa lisäksi tietoiskuja UEF:n tarjoamista yrittäjyyspalveluista ja -opinnoista, sekä eri sidosryhmien tarjoamista yrittäjyyden tukitoiminnoista ja -verkoista.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä sekä osaamisen ja tutkimuksen kaupallistamisesta kiinnostuneet opiskelijat, tutkijat ja henkilökunta oppilaitostaustaan katsomatta, sekä yrittäjyyteen liittyvien sidosryhmien edustajat.

Tule paikalle kuuntelemaan kiinnostavia esittelyjä Itä-Suomen Yliopistoon liittyvästä yrittäjyydestä sekä tapaamaan yrittäjiä sekä muita aihepiiristä kiinnostuneita!

 
 
     
 
 

 

Palapelit vol. 5 Neon Party

Palapelit palaavat talviunien jäljiltä värikkäämpänä kuin koskaan ennen! Pue päällesi värikkäimmät vaatteesi ja tule kokemaan neonvärien välke! Lipunmyynti alkaa Kideappissa torstaina 18.1.2024 klo 15.

MITÄ: Palapelit Vol. 5 Neon -bileet
MISSÄ: Bar Nousu & Bar Lasku
MILLOIN: 8.2.2024 klo 21:00
LIPUT: Kideapp 5€, ovelta 6€
PUKUKOODI: Haalarit & Neon

  kide.app  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ke-pe 17.-19.1. klo 10-16 Äänestä presidentinvaalissa Studentian ennakkoäänestyspisteellä
pe 19.1. klo 16 ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF General Meeting (Teams)
ma-ti 22.-23.1. klo 10-16 Äänestä presidentinvaalissa Studentian ennakkoäänestyspisteellä
la 27.1. Alppilajien OSM-kisat Tahkolla
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti 26.3. ISYYn järjestöpäivät Kuopiossa

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

to 11.1. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
pe 12.1. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 14.1. klo 13-15 UEF Student Bible Club
su 14.1. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
su 21.1. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko