Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 37/2023

ti syysk. 12 14:03:34 2023

Vko 37 / 12.-19.9.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 37/2023

Vko 37 / 12.-19.9.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Avajaisten jälkeen

Lukuvuosi on startattu, kiitos kaikille Kampusrysäykseen osallistuneille! ISYYn järjestämä syksyn toiminta on kuitenkin vasta aluillaan. Tämä syksyn suuri tapahtuma on edustajistovaalit, joista kuulet lisää tämän viikon uutiskirjeessä.

Vaalien lisäksi pääset lukemaan tällä viikolla mm.

  • edustajiston avoimesta kokouksesta ja järjestöpäivistä
  • kielikahviloista ja elokuvista
  • hyvinvoinnin edistämisestä
  • Nyytin uracoachauksesta
  • sekä kivoista tapahtumista.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Asetu ehdolle edustajistovaaleihin 5.10. mennessä!

Lähde rohkeasti ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin! Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

Ehdokashaku päättyy 5.10.2023 kello 15. ISYYn verkkosivuilta löydät ohjeet ehdolle asettumiseen.

 
 
 

Mikä on ISYYn edustajisto ja miksi vaalit järjestetään?

Yliopistolain mukaan yliopiston keskuudessa toimii ylioppilaskunta ja sen päätösvaltaa käyttää hallitus ja edustajisto. Edustajisto käyttää ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa. Hallitus toimeenpanee edustajiston päätöksiä ja myös hallituksella on päätösvaltaa heille määrättyihin asioihin.

ISYYn sääntöjen mukaan edustajiston toimikausi on kaksivuotinen ja uusi edustajisto valitaan edustajistovaaleilla kahden vuoden välein. Seuraavan edustajiston toimikausi on 2024–2025. 8. marraskuuta käytävissä vaaleissa ISYYn n. 14 000 jäsenen keskuudesta valitaan 39 opiskelijaa päättämään ylioppilaskunnan toiminnasta, taloudesta ja tulevaisuuden suuntaviivoista.

Lue lisää edustajistosta ja ehdokkuudesta verkkosivuiltamme.

 
 
 

 

Milloin ja miten äänestetään?

Edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä sähköisesti. Vaalien ennakkoäänestys käydään 31.10.–3.11.2023 ja varsinainen äänestyspäivä on 8.11.2023.

Äänestäminen onnistuu käden käänteessä Tuudossa! Voit äänestää ehdokastasi helposti joko Tuudon mobiilisovelluksessa tai selaimessa.

ISYYn verkkosivuilta löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää edustajistovaaleista!

 
 
 

Kiinnostaako edustajiston toiminta, tule seuraamaan kokousta 21.9.!

ISYYn edustajisto kokoustaa seuraavan kerran ensi viikon torstaina 21. syyskuuta kello 17 alkaen. Kokouskutsu julkaistaan tämän viikon torstaina 14. syyskuuta ISYYn verkkosivuilla. Kun kokouskutsu on julkaistu, löydät kokouksen tiedot ISYYn tapahtumakalenterista. Voit tulla seuraamaan kokousta paikan päälle kokouskutsussa nimettyihin luokkatiloihin tai voit myös seurata kokousta ISYYn YouTube-kanavalla.

Kannustamme tulemaan paikalle seuraamaan kokousta, mikäli olet kiinnostunut lähtemään ehdolle tämän syksyn edustajistovaaleissa!

 

 
 
     
 
 

 

ISYYn järjestöpäivät ovat jälleen lokakuussa!

Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot ja kampusjärjestöt kokoontuvat kampuksille esittelemään toimintaansa. Tapahtumassa kerhoilla ja järjestöillä on mahdollisuus hankkia uusia aktiiveja, tiedottaa tapahtumista ja myydä haalarimerkkejä. Tapahtumaan saapuvat opiskelijat voivat löytää uusia harrastuksia ja mukavaa tekemistä opintojen oheen.

Joensuussa järjestöpäivät on Carelialla tiistaina ja keskiviikkona 10.-11.10. klo 10-14 ja Kuopiossa Snellmanian ala-aulassa keskiviikkona 11.10. Järjestöpäivät on maksuton tapahtuma ja avoin kaikille. Kerhojen ja järjestöjen tulee ilmoittautua tapahtumaan sunnuntaihin 1.10.2023 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Anna palautetta Kampusrysäyksestä ja kaupunkisuunnistuksesta

No olipa meillä mieletön yhteisöllinen lukuvuoden startti torstaina Kampusrysäyksen ja Kaupunkisuunnistuksen merkeissä! Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, tapahtuman toteutuksessa mukana olleille ja suunnistuksen rastinpitäjille.

Nyt on aika antaa palautetta, jotta tapahtumamme on ensi vuonna entistäkin parempi. Voit antaa meille palautetta perjantaihin 22.9. kello 12.00 saakka palautelomakkeella, joka löytyy alla olevan linkin kautta. Missä onnistuimme, mikä meni vihkoon? Kerro meille, niin voimme kehittää toimintaamme.

Toivomme palautetta niin osallistujilta, tuutoreilta kuin myös rastinpitäjiltä.

Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus järjestetään seuraavan kerran 5.9.2024!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn kielikahvilainfo siirretty tiistaille 19.9.

Huomaathan, että Language Cafe infojen ajankohtaa on jouduttu siirtämään. Englanninkielinen infotilaisuus järjestetään tiistaina 19.9. kello 9.00. Info-osuus tallennetaan ja julkaistaan Kielikahvilatoiminta-sivulle katsottavaksi kahden viikon ajaksi. Löydät linkit Google Meetissä tapahtuvaan infoon samalta sivulta.

Kielikahviloiden idana on, että opiskelija opettaa valitsemaansa kieltä toisille opiskelijoille vapaamuotoisesti ja rennossa ilmapiirissä. Palauttamalla muutaman pienen tehtävän Moodleen, voit ansaita 1 opintopisteen opiskelijana tai 2 opintopistettä kielikahvilan vetäjänä.

 
 
     
 
 

Tour de Itä-Suomeen mahtuu vielä!

Tour de Itä-Suomi on ISYYn järjestämä opiskelijoille suunnattu kuntopyöräilytapahtuma, joka poljetaan Kuopiossa lauantaina 16.9. ja Joensuussa sunnuntaina 17.9. Tapahtumassa on tarjolla molemmissa kaupungeissa kaksi eri pituista reittiä.

Kuopiossa pitempi reitti pyöräillään Kallaveden ympäri (noin. 96 km) ja lyhyempi reitti vie Kuopion lentokentän maisemiin (n. 45 km). Joensuussa pitempi reitti kiertää Pyhäselän Liperin kautta (n. 122 km) ja lyhyemmällä reitillä käydään Kuoringalla (n. 44 km).

Tour de Itä-Suomi ei ole kilpailu eli tärkeintä ei ole nopeus vaan maaliin pääseminen turvallisesti omassa tahdissa. Mukaan tarvitset oman polkupyörän, pyöräilykypärän ja iloista mieltä.

  Lue LISÄÄ  
  kide.app  
 

 
 
     
 
 

 

Hyvät Kuvat syyskausi alkaa 14.9.

ISYYn Hyvät Kuvat -elokuvakerhon syyskausi käynnistyy tämän viikon torstaina 14.9.2023. Hyvät Kuvat esittävät Kino Kuvakukossa syksyn aikana yhteensä 11 elokuvaa torstaisin kello 17.30.

Näytöksiin pääsee kausikortilla, jonka hinta on opiskelijoille 25€ (muille 30€). Kausikortteja voi ostaa ISYYn Kuopion toimistolta (kortti, käteinen) tai ennen jokaisen elokuvan alkua Kino Kuvakukolta (vain käteinen). Hyvät Kuvat -kerho myy lippuja myös Kide.appin kautta. Oston jälkeen lipun saa lunastaa ennen elokuvan alkua Kino Kuvakukolta.

Kausikortti oikeuttaa kaikkiin syyskaudella 2023 näytettäviin elokuviin. Näytöksiin ei myydä yksittäisiä lippuja.

Syksyn 2023 elokuvat:

  • 14.9. The Banshees of Inisherin (Irlanti, Iso-Britannia, Yhdysvallat, 2022)
  • 21.9. The Menu (Yhdysvallat, 2022)
  • 5.10. The Whale (Yhdysvallat, 2022)
  • 12.10. Sisu (Suomi, 2023)
  • 26.10. The Fabelmans (Yhdysvallat, 2022)
  • 2.11. Babylon (Yhdysvallat, 2022)
  • 9.11. Cocaine Bear (Yhdysvallat, 2023)
  • 16.11. Asteroid City (Yhdysvallat, 2023)
  • 23.11. Cherbourgin Sateenvarjot (Ranska, 1964)
  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Ilmaiset kokeiluviikot ja SYKETTÄ appro päättyvät sunnuntaina 17.9.

Huomioithan, että sinulla tulee olla SYKETTÄ-tarra maksettuna, jotta voit ilmoittautua 18.9. alkaen mukaan tunneille.

HUOM! Ilman SYKETTÄ-tarraa, ilmaisten kokeiluviikkojen aikana eli 17.9. asti tunneille ja vuoroille voi ilmoittautua vain nettisivujen liikuntakalenterin kautta.

 

Syksyn ilmaiset kuntotestit

Ilmaiset kuntotestit Kuopion korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle torstaina 21.9.

Voit valita joko Cooperin testin (12 min juoksu) tai UKK-instituutin 2 kilometrin kävelytestin.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot löytyvät tästä lomakkeesta. Kuntotesteihin ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa.

 
 
     
 

 
 

Maksuton liikuntaneuvonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille

Tarjolla on henkilökohtaista liikuntaneuvontaa ja pienryhmissä eri aktiviteettien kanssa toteutettavaa liikuntaneuvontaa.

Henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan on jatkuva haku. Ota yhteyttä: Saija Pohjanvirta, WhatsApp tai tekstari: 044 7856832, saija.pohjanvirta@edu.savonia.fi.

Pienryhmät alkavat ke 20.9. ja to 21.9 sekä ti 3.10. ja niissä jokaisessa on oma teemansa. Ryhmät kokoontuvat 4-6 kertaa aktiviteettien parissa.

  • Ke 20.9. alkaa Löydä oma lajisi, jossa ensimmäisenä lajikokeiluna on ohjattu Padel- kokeilu.
  • To 21.9. alkaa Kuntosaliryhmä aloittelijoille.
  • Ti 3.10. Hyvinvointia luonnosta lokakuussa, jossa kokeillaan mm. Fatbike-pyöriä ja ratsastusta.

Pienryhmiin ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa. Lisäinfoa ja hakulomake löytyvät tätä linkkiä seuraamalla.

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Terve kaikille! Ihanaa, että ensi viikolla järjestetään myös lukukauden ensimmäiset SILLAT-tapahtumat aamupalojen merkeissä. Aamupalojen ilmoittautuminen meni täyteen hurjan nopeasti, mutta seuraavien aamupalojen ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa Joensuussa 27.9. klo 12 ja Kuopiossa 28.9. klo 12, joten save the date! Tästä osiosta saat lisätietoa myös muista hankkeen ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista.

- Riina

 
 
     
 
 

 

Hyvinvointiviikon ohjelma on nyt julkaistu!

Hyvinvointiviikko järjestetään 2.–7.10.2023 jo kymmenettä kertaa Itä-Suomen yliopistossa. Tänä vuonna viikon teeman tavoitteena on lisätä taukoja ja aktiivisuutta arkeen.

Esimerkiksi Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat kampuksille rapsutettavaksi ja YTHS pitää opetushenkilökunnalle tietoiskun, jossa saa konkreettisia vinkkejä oman opetuksen liikunnallistamiseen. SYKETTÄ järjestää perinteisen liikuntailtapäivän ja viikko huipentuu päiväretkeen Tiilikkajärven kansallispuistoon.

Osaan aktiviteeteista on etukäteen ilmoittautuminen, joista ensimmäiset alkavat ke 13.9. klo 15. Löydät tiedon kunkin aktiviteetin ilmoittautumiskäytänteistä sivuillamme olevasta ohjelmasta.

 
 
     
 
 

HyvinvointiAppro 2.-7.10.

Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi ensimmäistä kertaa Hyvinvointiviikon yhteydessä järjestetään HyvinvointiAppro, jossa osallistuja kerää viikon aikana aktiviteeteista, ohjelmanumeroista sekä tarjouksista leimoja passiin. Leimoja tulee kerätä viikon aikana kolme (3) kappaletta.

Passeja jaetaan ISYYn toimistoilla 18.9.-2.10. välisenä aikana. Passeja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti! Täyden passin palauttaneet saavat suorituksesta haalarimerkin ja voivat osallistua hyvinvointituotepaketin arvontaan.

Lue lisää Hyvinvointiviikosta sivuiltamme.

 

 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan syyskauden avajaiset 12.9.!

Tervetuloa opiskelijoiden omaan kahvilaan! Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kahvila kokoontuu tiistaisin 12.9. alkaen klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla.

Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa, ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistujat saavat muistoksi haalarimerkin. Lisäksi luvassa vaihtuvaa rentoa ohjelmaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Syyskuun ohjelmassa on:

  • 19.9. Bingo
  • 26.9. Käsityöt: Ota oma käsityö mukaan tai tule ompelemaan haalarimerkkejä!

Lue lisää kaverikahvilasta sivuiltamme.

 
 
     
 

 
 

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa 2023. Maksuttoman rokotteen saavat YTHS:ltä sote-alojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmäläiset.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Valitse sivuaineeksesi kestävän tulevaisuuden opintokokonaisuus!

Itä-Suomen yliopistossa on tarjolla monitieteinen Kestävän tulevaisuuden opintokokonaisuus,
joka kokoaa yhteen eri tieteenalojen kestävyysaiheisia kursseja painottuen ympäristö- ja
luonnonvarateemoihin. Opinnot ovat avoimia kaikille pääaineesta riippumatta.

  • Opintokokonaisuus on erittäin ajankohtainen, sillä erilaiset kestävyyshaasteet vaativat nopeita ratkaisuja eri tieteenalojen yhteistyöllä. Lisäksi opintokokonaisuuden tarjoamalle monitieteiselle kestävyysosaamiselle on kysyntää työelämässä.
  • Opintokokonaisuudesta on suoritettavissa sekä perus- että aineopinnot. Laaja-alainen kurssitarjonta on jaettu suomenkielisiin temaattisiin moduuleihin ja tarjolla on myös yksi englanninkielinen moduuli.
  • Kurssitarjontaan voit tutustua Pepissä. Opintokokonaisuuteen on mahdollisuus tutustua tarkemmin katsomalla videon.
 
 
     
 
 

Kaipaatko coachausta oman suuntasi löytämiseen? Hae mukaan NyytiCoachingiin!

Haluatko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen? Kaipaatko tukea työelämään ja -uraan liittyvien tavoitteidesi kirkastamiseen?

Tule mukaan NyytiCoachingiin! Maksuttomaan valmennusprosessiin sisältyy kolme verkkovälitteistä yksilötapaamista koulutetun ammatticoachin kanssa. Toiminta on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville kaikkialla Suomessa.

Haku syksyn NyytiCoaching-ohjelmaan on käynnissä - tule mukaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Mukaan laulamaan Kuopion ylioppilaskuoroon!

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro, jonka jäsenistö koostuu pääasiassa yliopiston nykyisistä ja entisistä opiskelijoista, jatko-opiskelijoista, vaihto-opiskelijoista ja työntekijöistä.

Avoimet harjoitukset järjestetään:

  • ti 12.9. klo 18–20 SN100
  • ti 19.9. klo 18–20 SN100

Avoimissa harjoituksissa pääset tutustumaan kuoron toimintaan ja lopuksi antamaan ääninäytteen valitsemastasi laulusta. 

Tervetuloa!

Lisätietoja sivuiltamme.

 
 
     
 
 

Kuopion RHY:n metsästäjätutkintoon valmentavat kurssit ja metsästäjätutkinnot syksyllä 2023

Kaikki Neulamäen koulun auditoriossa (Pinokuja 6, 70150 Kuopio). Sisäänkäynti takapihalta F-ovesta. Iltaisin ja viikonloppuisin saa pysäköidä myös koulun P-alueen henkilökunnalle varatuille paikoille.

Kurssimaksu 40 €, tutkintomaksu 20 €. Toivomme maksua kortilla, käteinenkin käy (varaa tasaraha).
Junioreiden kuljetusvastaavat, joilla metsästyskortti (oltava mukana), voivat osallistua luennoille maksutta.

Lisätietoa, ennakkoilmoittautumisohjeet, linkki harjoitustehtäviin ym. sivuiltamme.

Kurssi 2.-5.10.2023, joka ilta klo. 18:00 - 21:00

  • ma Metsästyslainsäädäntö (2 h) ja Riistaekologia (1 h)
  • ti Lajintuntemus (2 h) ja Eettinen ja kestävä metsästys
  • ke Aseet ja patruunat metsästyksessä (2 h) ja Metsästyksen turvallisuus (1 h)
  • to Pyyntivälinet ja -menetelmät (2 h) ja Saaliin käsittely (1 h)

Tutkinnot maanantaisin 14.8., 28.8., 4.9., 9.10. ja 16.10.

  • Tutkinnot alkavat klo. 18:00, kesto max. 90 min.
  • Ennakkoilmoittautuminen sekä kursseille että tutkintoihin aina edellisen viikon keskiviikkoon mennessä.
 
 
     
 
 

Ethän missaa Kauppakadun Improa!

Kauppakadun Impro valloittaa Kuopion Kauppakadun jo kuudennentoista kerran 19.9.2023 kello 16.00 alkaen. Tämä poikkitieteellinen tapahtuma on tarkoitettu kaikille niille opiskelijoille, jotka haluavat pitää hauskaa vähän isommassa porukassa. Kauppakadun ravitsemusliikkeisiin on odotettavissa lähes 1000 iloista improilijaa!

Kilpailijoille on luvassa taas huima palkintokattaus. Tänä vuonna joukkuekilpailun voittajajoukkueille jaetaan mm. kannettavia projektoreita, tabletteja, kaiuttimia. Lisää palkinnoista nettisivuilta. Myös soolosuorittajilla on mahdollisuus tavoitella Impron pääpalkintoa.

Kerää neljän hengen joukkue tai lähde liikkeelle soolosuorittajana ja tule kisailemaan ja pitämään hauskaa. Ilta huipentuu loppubileisiin satamassa ravintola Albatrossissa, jossa fiilistä nostaa Spekti!

Tsekkaa Kauppakadun Impron FB-sivu. Tapahtumapassit ennakkomyyntipisteessä Bar & cafeSAVOTTAssa (Microkatu 1 D 1. krs) sekä ylioppilaskunnan toimistolla Lukemalla (Yliopistonranta 15).

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

1.9. Joensuu SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot (14.9. asti)
4.9. Kuopion SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot (17.9. asti)
16.9. Tour de Itä-Suomi Kuopio
17.9. Tour de Itä-Suomi Joensuu
18.9. ISYYn edunvalvontakahvit Joensuussa
21.9. ISYYn edustajiston kokous 4/2023
26.9. Sober Disco & Sober sitsit Joensuu
2.-7.10. Hyvinvointiviikko
5.10. Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy
10-11.10. Järjestöpäivät Joensuussa
11.10. Järjestöpäivät Kuopiossa
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys Tuudossa
8.11. ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopuion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko