Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 4/2022

ti helmik. 01 13:59:19 2022

Tämän viikon uutiskirjeessä haemme viestintäharjoittelijaa Kuopion toimistolle ja opiskelijaedustajaa UEFin opintopalveluiden auditointiin. Muistutamme myös tuutorihausta, opintopisteiden hakemisesta luottamustoimista ja kerromme SYKETTÄ-palveluiden avautumisesta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 4/2022

Vko 4 / 31.1.-6.2.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Tuutorihaku päättyy 6.2. - muista hakea! ❄️

Tämän viikon uutiskirjeessä haemme viestintäharjoittelijaa Kuopion toimistolle ja opiskelijaedustajaa UEFin opintopalveluiden auditointiin. Muistutamme myös tuutorihausta, opintopisteiden hakemisesta luottamustoimista ja kerromme SYKETTÄ-palveluiden avautumisesta.

Tämän viikon teemat ovat:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • SYKETTÄ
  • SILLAT-hankkeen ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Työelämä ja harjoittelu
  • Tapahtumakalenteri

Mukavia lukuhetkiä!

 

 
 
     
 

 
 

ISYYn vuosijuhlat siirtyvät syksylle 2022

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan 12-vuotisvuosijuhlat siirtyvät maaliskuulta lokakuulle. Vuosijuhlat pidetään 29.10.2022 Hotelli IsoValkeisella Kuopiossa.

ISYYn hallitus teki päätöksen siirrosta kokouksessaan 17.1.2022.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakukuulutus: Opiskelijaedustaja Itä-Suomen yliopiston opintopalveluiden sisäiseen auditointiin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee yhtä (1) opiskelija-auditoijaa osallistumaan opintopalveluiden auditointiin. Auditointi on laaduntarkkailua, jossa joko ulkoinen tai sisäinen taho tarkastelee, täyttääkö organisaation toiminta sille asetetut kriteerit ja vaatimukset.

Auditointi toteutetaan 2.3.2022. klo 12-16 ja opiskelija-auditoijan oletetaan olevan käytettävissä koko päivän. Mikäli kiinnostuit tehtävästä, voit jättää avoimen hakemuksen ISYYn edunvalvonta-asiantuntija Mikko Aaltoselle osoitteeseen koso@isyy.fi torstaihin 10.2.2022 klo 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY hakee viestinnän harjoittelijaa Kuopion kampukselle

Oletko kiinnostunut visuaalisesta viestinnästä ja sen kehittämisestä, ja etsit korkeakouluharjoittelupaikkaa keväälle 2022? Tule meille viestinnän harjoittelijaksi!

Harjoittelijan päätehtävänä on ISYYn visuaalisen viestinnän kehittäminen sekä kuvapankin luominen. Viestintäharjoittelijana pääset myös tutustumaan ja tekemään ylioppilaskunnan päivittäistä viestintää. Harjoittelun ajankohta on keväällä 2022 (maalis–toukokuu).

Kiinnostuitko? Lue lisää sivuiltamme ja laita hakemus tulemaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opintopisteet luottamustoimista haettavana

Yliopisto myöntää aktiivisille opiskelijoille opintopisteitä toiminnasta ainejärjestöissä ja kerhoissa sekä yliopiston omissa hallintoelimissä ja työryhmissä. Opintopisteitä myönnetään ainejärjestötyöskentelystä enintään 5 op ja hallinto- ja työryhmätyöskentelystä enintään 10 op, kuitenkin niin että luottamustoimista saa enintään 10 op yhteensä. 

Opintopisteitä voi saada kirjautumalla Moodle-alustoille 1131008 (Ainejärjestö- ja kerhotyöskentely) ja 1131006 (Hallinto- ja työryhmätyöskentely) ja tekemällä Moodle-alustalla vaaditut tehtävät. Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna 24.2. 2022 klo 23.59. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. 

Lisätietoja saa ISYYn edunvalvonta-asiantuntijoilta Mikko Aaltoselta (Kuopio) koso@isyy.fi 044-576 8414 ja Pekka Koivaaralta soko@isyy.fi 044-576 8465

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

Liikuntapalvelut ovat auki!

Uutuustunnit

Paulan ohjaamat aamujooga ja total body workout starttaavat torstaina 3.2. Ilmoittautuminen tunneille on nyt käynnissä:

🟠 klo 7.45 aamujooga
🟠 klo 9.00 Total body workout

Lajikokeilut ja tapahtumat

👉 WingTsung Kung_fu -lajikokeilu ti 1.2. klo 18.00 Snellmanian peiliaulassa
👉Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea -webinaarisarja jatkuu 

Keskiviikkona 2.2. klo 15-16 Joustava ja terve ruokasuhde, SYKETTÄ Kuopion ravitsemusasiantuntija Taru Lindholm. Ilmoittautuminen webinaareihin päättyy aina kunkin kerran esityspäivänä klo 12, jonka jälkeen osallistujille lähetetään Teams-linkki sähköpostiin.

👉ITF Taekwon-Do ti 8.2. klo 17.00 Studentialla

 
 
     
 

 
 

 

Joustava ja terve ruokasuhde -webinaari ke 2.2. 15-16

"Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea" -webinaarisarja jatkuu tällä viikolla ravitsemusaiheella. Webinaarissa SYKKEEn ravitsemusasiantuntija Taru Lindholm alustaa, mitä on joustava ja rajoittava syömiskäyttäyminen, pohditaan omaa suhdetta syömiseen ja ruokaan sekä mitä on riittävän hyvä syöminen.

Ensi viikolla 9.2. päätämme sarja webinaariin "Liikuntasuhteeni: Mikä minua estää liikkumasta?". Ilmoittautuminen webinaareihin päättyy esityspäivisin klo 12, jonka jälkeen lähetetään Teams-linkki sähköpostilla. Tervetuloa mukaan kohti hyvinvoivaa arkea!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Otsikko: Puhtia opintoihin! -tsemppihetket Zoomissa! 🙌 💻

Mistä on kyse? Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa!

Missä ja milloin? Tsemppikset järjestetään Zoomissa tiistaisin 15.15- 17.00 ja torstaisin 12.15-14.00 25.1.-28.4. välisenä aikana (pois lukien talvilomaviikko 7.-13.3).
Mahdollisuus anonyymiin keskusteluun. Ilmoittautumista ei vaadita!

Tässä tulevien kertojen teemat:

  • Ti 1.2. Motivaatio
  • To 3.2. Opiskelijoiden oikeudet ja edunvalvonta, vieraana Pekka Koivaara
  • Ti 8.2. Opiskelutekniikat, vieraana Joensuun erilaiset oppijat JOSE
  • To 10.2. Vinkit ajankäyttöön
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin.

  • Savityöt, roolipeli D&D, freediving, salsa

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Sinustako uusien opiskelijoiden tuutori? Hae 6.2.2022 mennessä!

Tule kanssamme edistämään opiskelijoiden hyvää alkua ja kehittämään alkuohjausta. Saat arvokasta
osaamista tulevaisuutta ajatellen ja samalla luot uusia ystävyyssuhteita. Tuutoroinnilla kerrytät myös opintopisteitä.

  • Haluatko auttaa uutta opiskelijaa sujuvaan opintojen alkuun?
  • Oletko halukas oppimaan uutta, kehittämään itseäsi ja sitoutumaan vertaistuutorin tehtävään?
  • Haluatko olla mukana kehittämässä UEF-opiskelijan hyvää ensimmäistä opiskeluvuotta?
  • Kehitämme myös maisterivaiheen tuutorointia - haluatko olla mukana avaamassa tietä uudelle?

UEFissa järjestetään keskitetty tuutorihaku, jossa haetaan kampuksille yli 400 tuutoria auttamaan uusia opiskelijoita opintojensa alkuun. Voit hakea joko kandi-, maisteri- tai kv-opiskelijoiden tuutoriksi. Haemme myös seniorituutoreita toimimaan mukana tuutoreiden koulutusprosessissa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Itä-Suomen yliopisto lähestyy kaikkia opiskelijoitaan tekstiviestillä ja tarjoaa keskustelutukea

Koronaviruspandemia on lisännyt tuen tarvetta yliopisto-opiskelijoiden parissa, minkä vuoksi Itä-Suomen yliopisto tarjoaa keskustelutukea opiskelijoilleen ja lähestyy heitä eri viestintäkanavien kautta.

Yliopisto lähettää jokaiselle tutkinto-opiskelijalleen tekstiviestin helmikuun aikana. Vastaamalla viestiin opiskelija voi jättää soittopyynnön yliopiston koulutetulle vertaisohjaajalle ja käydä hänen kanssaan luottamuksellisen keskustelun.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

YTHS tiedottaa

Kevään 2022 ryhmät on julkaistu !
Eri puolilla maata järjestetään Jännittäjäryhmiä, Depressiokouluja, Stressless-taitovalmennuksia ja fysioterapiaryhmiä. Monet ryhmistä toteutuvat etänä. Löytyisikö näistä ryhmistä jokin Sinun tilanteeseesi sopiva? Lue lisää

Oletko menossa ulkomaanmatkalle tai vaihtoon? Jos olet lähdössä kaukomatkalle, vaihto-opiskelemaan Euroopan ulkopuolelle tms., täytäthän matkailuterveyden kartoituslomakkeen Self-palvelussa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Täyttämällä kartoituslomakkeen viimeistään 2–3 kuukautta ennen matkaasi ehdit saada ajoissa mahdolliset reseptit sekä käynnistää tarvittavat rokotusohjelmat. Lue lisää

Save the date: YTHS-päivä järjestetään 23.3.2022
Mitä tarkoittaa opiskeluyhteisötyö ja millaisia toimintamalleja opiskeluyhteisötyössä on kehitetty opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi? Tästä kaikesta kuulet lisää YTHS-päivän Yhteistyöllä opiskelijoiden hyvinvointia -webinaarissa keskiviikkona 23.3.2022 klo 12–13. Laita päivämäärä muistiin ja ilmoittaudu mukaan verkkosivuiltamme löytyvästä linkistä. Lue lisää

 
 
     
 
 

Kansainvälinen viikko ja vaihtoinfoja

KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 1.-3.2.2022. Luvassa infotilaisuuksia vaihtokohteista ja kampuksittaiset infotiskit. Luethan lisätietoa Kamusta!

Lisäksi järjestämme lisäinfoja vaihtoasioista helmikuun hakukierroksen aikana, tarkista aikataulu Kamusta

 

Vaihto-opiskelun hakukierros helmikuussa!

Hakukierros vaihtoon 2022–2023 aikana on auki jälleen helmikuussa!

Hakukierros päättyy tiistaina 15.2. kello 15:00 – myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan, joten huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Lue lisää hakukohteista Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 
 

Opiskelijabarometri 2022

Opiskelijabarometri 2022 avataan vastaajille helmikuussa! Kysely on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille. Seuraa, vastaa ja vaikuta!

Opiskelijabarometria käytetään mm. opiskelijoiden hyvinvointiin, opiskelijatoimintaan, opetuksen laatuun, korkeakouluharjoitteluun, työelämään ja asumiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä sekä  oppilaitosten kehittämistyössä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

ESN KISA General Meeting 2.2.

ISYYn kerho ESN KISA järjestää yleiskokouksensa keskiviikkona 2.2.2022 kello 18 alkaen Google Meet -tapaamisessa. Kokouksessa kerholle mm. valitaan uusi johtokunta. Tule mukaan seuraamaan ja vaikuttamaan!

Google Meet, avautuu uuteen välilehteen: ESN KISA General Meeting 2.2.2022

ESN KISA järjestää monipuolisia vapaa-ajan aktiviteettejä kansaivälisille sekä suomalaisille opiskelijoille. ESN KISA on osa kansainvälistä Erasmus Student Network -verkostoa. ESN KISAn jäsenyys on maksutonta kaikille ISYYn jäsenille.

 
 
     
 
 

Opiskelijoille vapaa pääsy ja ilmainen bussikyyditys Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumaan ke 6.4.!

Ke-to 6.-7.4. järjestetään Tahkolla Kuopion alueen merkittävin kasvuyritystapahtuma Tahko Ski Lift Pitch! Tapahtumassa startup-yrittäjät kilpailevat liikeideoillaan hiihtohisseissä ja yrittävät vakuuttaa sijoittajat liikeideastaan. 

UEF on yksi tapahtuman pääkumppaneista, joten Tahkolle on opiskelijoille ilmainen sisäänpääsy sekä bussikuljetus keskiviikkona 6.4.! Tapahtumassa on myös Student Track -osio, jossa opiskelijat saavat esittää yritysideoitaan sekä kilpailla keskenään. Paras idea palkitaan.

UEF-opiskelijoiden ilmoittautuminen bussikyyditykseen sähköpostitse (Kerro viestissä osallistutko Kuopion vai Joensuun bussikyyditykseen): tomi.tuovinen@uef.fi

Tule Tahkolle ihmettelemään paikallista startup-pöhinää!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Anna Kuopion kaupungille palautetta tai kiitos, esitä idea tai kysy kysymys

Kuopion Nuorkauppakamari järjestää yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa Koko kaupungin
paneelikeskustelu -tapahtuman, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen Kuopion asukkaita ja kaupungin päättäjiä.

Tapahtumassa käsitellään Kuopion asukkaiden mieltä askarruttavia asioita. Onko sinulla mielen
päällä jokin asia, johon haluaisit kaupungin puolelta vastauksen? Haluatko antaa palautetta tai onko sinulla jokin uusi idea, jonka haluaisit tuoda esille?

Täytä lomake

Vastauksia kerätään 31.3. asti. Koko kaupungin paneelikeskustelu järjestetään Kuopion torilla tiistaina 24.5. klo 17 alkaen. Paneelikeskusteluun osallistuu edustajia Nuorkauppakamarista sekä Kuopion kaupungilta. Tapahtuma järjestetään mahdollisten koronarajoitusten mukaisesti ja tarvittaessa siirretään toteutettavaksi etäyhteyksin.

 
 
     
 
 

Löydä oma tarinasi -ryhmä 18-25-vuotiaille alkaa helmikuussa 2022 - haku käynnissä nyt!

Kaipaisitko selkeyttä elämäsi suuntaan? Kiinnostaako uusien samassa elämäntilanteessa olevien nuorten aikuisten tapaaminen? Haluaisitko tilaa pohtia elämänhallintaan, jaksamiseen ja ihmissuhteisiin liittyviä asioita itsenäisesti ja yhdessä muiden kanssa?

Jos vastasit kyllä, tule mukaan 17.2.2020 alkavaan Löydä oma tarinasi -ryhmään!

Ryhmään hakevat haastatellaan kasvotusten ennen ryhmän aloittamista. Haastatteluun osallistuminen ei vielä sido sinua mihinkään, vaan sen tarkoitus on antaa ohjaajille ja hakijoille mahdollisuus keskustella ryhmästä ja selkeyttää sen toimintaa sekä tutustua toisiinsa ennen ryhmän aloitusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vastaa kyselyyn opiskelijayrittäjyydestä Suomessa ja Latviassa - voit voittaa 100 €!

We are two students from Latvia are writing a bachelor thesis about entrepreneurship education in Latvia and Finland and asking for your help by filling in this survey.

Take a rest from overwhelming studies and fill our short survey. It is a simple multiple choice survey and it will not take you more than 5 minutes. Additionally you can win 100 EUR.

Thank you for your help!

Fill the survey

 
 
     
 

 
 

Kuntarekry kokoaa kunta-alan kesätyöpaikat

Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu. Kuntarekry.fi on sivusto, jossa erilaiset kuntaorganisaatiot, esimerkiksi kunnat ja kaupungit, voivat ilmoittaa avoimista työpaikoistaan.

Työnhakijoille Kuntarekry tarjoaa tuhansia avoimia työpaikkoja kaikkialta Suomesta, helpot sähköiset työvälineet työpaikkojen, sijaisuuksien ja keikkatöiden hakemiseen sekä tietoa työskentelystä kunta-alalla.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ida Montinin Säätiön kauppatieteiden apurahat 2022

Ida Montinin Säätiön tarkoituksena on tukea pohjoispohjalaisten kauppatieteiden
opiskelua. Pohjoispohjalaisten kauppatieteiden opiskelun tukemiseen tarkoitetut apurahat
myönnetään lähinnä KTK tai KTM –tutkintoa suorittaville korkeakouluopiskelijoille.
Apurahojen suuruus on 1.000 – 2.000 euroa.

Hakuaika on 1.2. - 1.3.2022. Hakemukset tehdään Ida Montinin Säätiön sähköisellä
hakulomakkeella verkko-osoitteessa idamontininsaatio.fi. Sivuilla on myös
apurahojen hakua koskevaa lisätietoa. Hakemuksen liitteiden määrä saa olla
enintään 10 sivua (A4). Apurahan saajien nimet julkaistaan säätiön kotisivuilla, ja apurahat maksetaan
15.6.2022 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä lasten, nuorten tai perheiden parissa?

Lähde mukaan perhekummiksi perheelle tai aikuiskaveriksi 4–17-vuotiaalle lapselle tai nuorelle! MLL:n Järvi-Suomen piiri kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä toimimaan lapsiperheiden ilona ja tukena Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon alueella.

Kaveritoiminnassa vapaaehtoinen aikuinen tapaa 4–17-vuotiasta lasta tai nuorta kaksi kertaa kuukaudessa mukavien yhteisten puuhien, kuten ulkoilun, pelailun tai leikkimisen parissa.

Seuraava kolmiosainen kaveri- ja perhekummitoiminnan koulutus järjestetään verkossa 15.3., 17.3., ja 23.3. klo 17.00–19.30.

Ilmoittaudu mukaan

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Helmikuu
1.-3.2.
UEFin kanvainvälinen viikko
1.2. UEF Kampuskehityksen webinaari klo 13-14
1.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 15-17 @ Zoom
1.2. ISYYn yhdenvertaisuuskoulutus klo 16-18 @ Zoom
2.2. SILLAT-webinaari. Joustava ja terve ruokasuhde klo 15-16
2.2. ESN KISA General Meeting klo 18 @ Google Meet
3.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 12-14 Zoomissa
8.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 15-17 Zoomissa
9.2. SILLAT-webinaari. Liikuntasuhteeni: Mikä minua estää liikkumasta? klo 15-16
10.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 12-14 Zoomissa
14.2. Hellitä otetta - työkaluja perfektionisteille -ryhmä klo 15-17
15.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 15-17 Zoomissa
17.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 12-14 Zoomissa

Huhtikuu
6.4. 
Tahko Ski Lift Pitch

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko