Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 4/2024

ti tammik. 23 13:42:48 2024

Vko 4 / 23.-29.1.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 4/2024

Vko 4 / 23.-29.1.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Mukavaa tiistaita, 

Tällä viikolla saamme jännittää presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulosta. Ennakkoäänestyspisteet ovat vielä tänään auki ja sunnuntaina on viimeinen mahdollisuus käyttää äänioikeus. Kipin kapin uurnille siis!

Tämän viikon uutiskirjeessä kuulet mm. ISYYn vuosijuhlista, liikuntailtapäivästä, tuutorihaun alkamisesta sekä Opiskelijan Kuopio -kyselystä, johon vastaamalla voi voittaa liput Kuopiorockiin.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Save the Date: ISYY 14 v.

Maaliskuussa pääsemme juhlistamaan 14-vuotiasta ylioppilaskuntaamme Joensuun Kimmelissä 15.3.2024!

Nappaa vuosijuhlien päivämäärä kalenteriin jo nyt! Lisätietoa ilmoittautumisesta tulossa pian. Vuosijuhlaan ovat tervetulleita kaikki ISYYn jäsenet ja ISYYn ystävät.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ehdota huomionosoituksen saajaa su 28.1. mennessä

Kuka ansaitsisi huomionosoituksen toiminnastaan ylioppilaskunnassamme?

Vielä tämän viikon ajan voi antaa ehdotuksia kunnia-, ansio- tai kuntamerkin saajasta, jotka julkistetaan ISYYn tämän kevään vuosijuhlissa! Ehdotuksia voi antaa sähköisellä lomakkeella 28. tammikuuta saakka.

Tutustu huomionosoituksiin ja niiden myöntökriteereihin sekä aiemmin myönnettyihin huomionosoituksiin ISYYn verkkosivuilla ja kerro meille, kuka sinun mielestäsi ansaitsisi tunnustuksen toiminnastaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, muista äänestää presidentinvaaleissa!

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen virallinen äänestyspäivä on sunnuntai 28. tammikuuta. Äänioikeus presidentinvaaleissa on jokaisella vaalipäivään mennessä 18 vuotta täyttäneellä Suomen kansalaisella. 

Ennakkoäänestyspisteet ovat auki vielä tänään, tiistaina 23. tammikuuta. Kuopion kampuksen äänestyspiste Studentialla on auki klo 16 saakka.

Sunnuntaina saa äänestää vain sinulle DVV:n äänioikeusilmoituksessa merkityssä äänestyspisteessää. Sunnuntain äänestyspaikan voi tarkistaa äänestyspaikkapalvelusta syöttämällä hakukenttään oman kotiosoitteen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liikuntailtapäivän 13.2. ohjelma on nyt julkistettu!

Korkeakoulujen yhteistä liikuntailtapäivää vietetään 13.2.2024. Liikuntailtapäivä on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä UEF:n, Karelia-amk:n ja Savonia-amk:n yhteinen tapahtuma opiskelijoille ja henkilöstölle, joka on vapautettu kokonaan opetuksesta klo 12.15 jälkeen rehtoreiden päätöksellä. Liikuntailtapäivän ohjelma on SYKETTÄ-liikuntapalveluiden järjestämä, mutta osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa.

Liikuntailtapäivänä on tarjolla on runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia ja lajikokeiluja sisällä ja ulkona sekä yhteistyökumppaneiden järjestämänä. Osa lajeista on maksuttomia ja osa vaatii erillisen pääsymaksun.

  lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

MUUTOKSIA

Studentian liikuntasali ei ole käytössä ke 24.1. klo 11-12 ja klo 16 jälkeen. Liikuntasalissa on Puijo Wolleyn naisten liigapeli. Huomaathan että pukukopit eivät ole SYKETTÄ-liikkujien käytössä klo 16 jälkeen.

Torstaista 25.1. alkaen klo 17.45-18.30 Studio Tempolle tuntimuutos Las Mills Shabam 45' tilalla jatkaa Les Mills Dance 45'.

 

Osallistu talvikilometrikisaan!

Leikkimielisessä kisassa joukkueet mittelöivät siitä kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja. SYKETTÄ Kuopio -joukkueeseen voivat liittyä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-AMK:n (Kuopio, Iisalmi ja Varkaus) henkilökunta sekä opiskelijat. Kilometrejä poljetaan 1.1.–29.2.2024.

Lue lisää alla olevan linkin kautta ja ilmoittaudu mukaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

KURSSIT

Hiihtokurssit on siirreytty sääolosuhteiden takia (tarkista pakkasraja!!)

 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa

 • Kaikentasoisille opiskelijoille suunnattut alppilajien OSM-kisat pidetään Tahkolla lauantaina 27.1.!
 • Ilmoittautuminen päättyy 24.1. klo 12: Lisätiedot ja ilmoittautumiset
 • Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja. Kilpailussa on kaksi kierrosta, joiden yhteisaika ratkaisee voittajan. Kisarata tehdään Iso Tahko -rinteeseen. Kilpailulaskut klo 13.00 alkaen. Kilpasarjoissa kolme parasta palkitaan 1. 50€, 2. 30€ ja 3. 20€ S-ryhmän lahjakortilla.
 
 
     
 

 
 

Vastaa kyselyyn ja voita liput Kuopiorockiin!

Millainen kaupunki Kuopio on opiskelijan näkökulmasta?  Vastaa kyselyyn ja kerro, miten kehittäisit Kuopiota opiskelijaystävällisenä kaupunkina.


Vastaa kyselyyn ja auta Kuopiota sekä alueen oppilaitoksia kehittämään Kuopiota entistäkin paremmaksi opiskelijakaupungiksi! Kyselyssä pääset antamaan näkemyksiäsi laajasti opiskelijaelämän eri osa-alueista, kuten asumisesta, harrastusmahdollisuuksista ja työllistymisestä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10  minuuttia. Vastaajien kesken arvotaan liput Kuopiorockiin kahdelle!

  kyselyyn  
 

 
 
     
 
 

 

Tuutorihaku on auki nyt!

Sinustako uusien opiskelijoiden tuutori? Hae 4.2.2024 mennessä! Itä-Suomen yliopistossa toimii vuosittain yli 400 opiskelijatuutoria, jotka tekevät arvokasta ja tärkeää työtä uusien opiskelijoiden vastaanottamisessa.

Tuutori auttaa uusia opiskelijoita sujuvaan opintojen alkuun. Hän toimii vuorovaikutuksessa
erilaisten ihmisten kanssa – myös tuutoreiksi valitaan erilaisia persoonia. Samalla oppien
uutta ja kehittäen itseään. Tuutori sitoutuu osallistumaan tuutorikoulutukseen, joka antaa
valmiuksia tuutorina toimimiseen.

 
 
 

Tuutori oppii lisää pienryhmätoiminnasta, kehittää työelämätaitojaan ja saa arvokasta osaamista, uusia tuttavuuksia, ikimuistoisia kokemuksia ja tietenkin myös opintopisteitä.

Kiinnostuitko? Voit hakea vertaistuutoriksi, seniorituutoriksi, maisterituutoriksi ja kansainväliseksi tuutoriksi. Vuoden 2024 tuutorihaku alkaa 23. tammikuuta ja jatkuu 4.helmikuuta saakka. Tuutoriksi voit hakea sähköisellä lomakkeella.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kansainvälinen viikko!

Itä-Suomen yliopiston KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 22.-25.1.2024. Luvassa infotilaisuuksia vaihtomahdollisuuksista ja kampuksittaiset infotiskit. Lue lisätietoa Kamusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS-tietoisku seksitaudeista

Mistä voi tietää, että on saanut seksitautitartunnan? Täytyykö tartuntaepäily varmistaa aina terveydenhuollon vastaanotolla, vai voiko niitä testata itse? Kuinka yleisiä eri seksitaudit ovat?

Torstaina 25.1.2024 klo 12 YTHS järjestää verkkotietoiskun seksitaudeista, jossa lääkäri Marjo Kuortti ja terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja Satu Kyntäjä vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Niin osallistujia kuin mahdollisia kysymyksiä mahtuu vielä hyvin mukaan.

 

 
 
 

YTHS:n uudessa verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Terveyden tietoisku -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45 Teamsin välityksellä.

YTHS:n Testaa kotona -verkkopalvelun kautta tilataan vuosittain noin 20 000 seksitautitestiä kotikäyttöön. Olemme julkaisseet verkkosivuilla seksuaaliterveyden asiantuntijan kirjoittaman artikkelin, joka sisältää perustietoa niin seksitaudeista yleisesti kuin tietoa niiden hoitamisesta ja testaamisesta YTHS:llä.

  ilmoittautuminen  
 
 
     
 

 
 

 

UEF Kuopion ylioppilaskuoron avoimet harjoitukset

 • 23.1. klo. 18 SN100-salissa

Aloita uuden vuoden kunniaksi uusi harrastus ja liity UEF Kuopion ylioppilaskuoroon! Kuoro esiintyy kevät- ja joulukonserteissaan ja keikkailee ympäri vuoden. Kuorossa pääset tutustumaan poikkitieteellisesti yli 60 kuorolaisen kanssa, sekä kehittämään kieli- ja laulutaitojasi.

Avoimissa harjoituksissa esitellään kuoron toimintaa ja harjoitusten jälkeen voit antaa ääninäytteen (jota ei tarvitse jännittää).

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YUFE-päivä torstaina 25.1.

Osana UEFn kansainvälisen viikon ohjelmaa kutsumme YUFE-opinnoista ja -toiminnasta kiinnostuneet opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet UEFn omaan YUFE päivään. Tapaa nykyisiä YUFE-tiimiläisiä ja -opiskelijoita ja saa vastauksia kysymyksiisi, jotka liittyvät esimerkiksi:

 • vaihto- ja sivuainemahdollisuuksiin 
 • Student Journey -ohjelmaan
 • kielikursseihin ja -kahviloihin verkossa
 • vapaaehtoistoimintaan ja YUFE-tähtiin
 • haastetiimeihin, yrittäjyyskoulutukseen jne.
 • opintojaksojen lisäämiseenYUFE:n tarjontaan (opettajat)
 • henkilöstökoulutuksiin ja -liikkuvuuksiin (henkilökunta)

Tervetuloa – kahvia, teetä ja pientä hiukopalaa tarjolla! Lisätietoa saa sähköpostitse yufe@uef.fi.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ti 23.1. klo 10-16 Äänestä presidentinvaalissa Studentian ennakkoäänestyspisteellä
la 27.1. Alppilajien OSM-kisat Tahkolla
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
ti 27.2. Winterfest
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti 26.3. ISYYn järjestöpäivät Kuopiossa

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

ke 24.1. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
to 25.1. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
su 28.1. klo 13-15 UEF Student Bible Club
to 1.2. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
pe 2.2. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 4.2. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko