Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 43/2023

ti lokak. 24 14:28:15 2023

Vko 43 / 24.-30.10.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 43/2023

Vko 43 / 24.-30.10.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Vielä jaksaa vaalitunnelmaa

Edustajistovaalien ennakkoäänestys starttaa tasan viikon päästä, mutta ehdokkaisiin tutustuminen on jo mahdollista vaikkapa vaalipaneelia seuraamalla. Tämän viikon uutiskirjeessä saat infopläjäyksen äänestämisestä, jotta olet valmis vaikuttamaan ylioppilaskuntasi tulevaisuuteen!

Äänestämisen lisäksi tämän viikon numero uutisoi mm. seuraavasta:

  • ISYY rekryää palvelusuunnittelijaa
  • UEF kaipaa opiskelijaedustajia
  • liikunnan pienryhmiä ja kursseja tarjolla
  • SILLAT-hanke lähenee loppuaan
  • opiskelija, vastaa kyselyyn yksinäisyydestä
  • ja tule seuraamaan ilmaista näytelmää.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Rekry: Palvelusuunnittelija Joensuuhun 1.1.2024 alkaen

Piileekö sisälläsi tapahtumajärjestäjä? Innostutko liikuntapalveluiden tuottamisesta?  Kiinnostaako viestinnälliset tehtävät? Saatat olla etsimämme tyyppi.

ISYY hakee palvelusuunnittelijaa 1.1.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan Joensuuhun toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. Työtehtäviin kuuluu muun muassa SYKETTÄ korkeakoululiikuntapalveluiden tuottamista Joensuussa, sekä tapahtumajärjestämistä ja niihin liittyviä viestintätehtäviä ISYYllä. Palvelusuunnittelija toimii ISYYn tietosuojayhteyshenkilönä sekä tietojärjestelmien pääkäyttäjänä.

Kiinnostuitko? Hae tehtävää 5.11.2023 klo 16.00 mennessä. Hakukuulutus löytyy ISYYn verkkosivuilta.

  lue lisää, isyy.fi  
 
 
     
 
 

Jatkohaku UEF:n hallinnon opiskelijaedustajaksi kaudelle 2024-2025 on avattu!

Haluatko osallistua yliopiston päätöksentekoon ja edustaa opiskelijajäsenenä meitä UEF:n opiskelijoita? Nyt siihen on täydellinen tilaisuus!

Näistä paikoista voi muuten myöhemmin hakea opintopisteitä, ja kokouksiin osallistumisesta maksetaan palkkio.

ISYY on julistanut jatkohakuun hallinnon opiskelijaedustajien, tuttavallisemmin hallopedien, paikat seuraaviin toimielimiin:

  • UEF Kollegio

ja UEF:n tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin:

  • Filosofinen tiedekunta
  • Terveystieteiden tiedekunta
  • Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
  • Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta

Kiinnostuitko? Lue lisää ISYYn sivuilta, tutustu erillisiin hakukuulutuksiin ja hae 30.10. kello 12 mennessä.

  Lue lisää, isyy.fi  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edustajisto kokoustaa 24.10. klo 17

ISYYn edustajiston kokous 6/2023 järjestetään tiistaina 24.10. kello 17 alkaen.

Kokouksessaan 6/2023 ISYYn edustajisto mm.

  • päättää jäsenmaksun suuruuden lukuvuodelle 2024-2025
  • valitsee opiskelijaedustajat UEF:n hallitukseen toimikaudelle 2024-2025
  • päättää Joensuun Sepänkadun kiinteistön hankinnasta.

Kokouksessa 5/2023 ei ollut päätösvaltaa ja siitä syystä edellisen kokouksen asiat siirtyvät tähän kokoukseen.

Edustajiston kokous järjestetään kampuksella tiloissa AU205 (JNS) ja SN201 (KPO). Kokousta voi tulla seuraamaan paikanpäälle kokoustiloihin tai ISYYn YouTube-kanavan streamille.

  ajankohtaista, isyy.fi  
 
 
     
 
 

Tule tutustumaan ehdokkaisiin ISYYn vaalipaneeliin 25.10.!

ISYY järjestää vaalipaneelit edustajistovaaliehdokkaille Joensuussa ja Kuopiossa. Kuopion vaalipaneeli järjestetään keskiviikkona 25.10. kello 12-13. Paneeli järjestetään Snellmanian ala-aulassa. Tule kuulolle tutustumaan ehdokkaisiin! Paneelia voi seurata streamin välityksellä myös ISYYn YouTube-kanavalla. Tiistaina 24.10. järjestetty Joensuun kampuksen vaalipaneeli löytyy myös ISYYn YouTubesta.

  Lue lisää, isyy.fi  
 

 
 
     
 
 

Äänestys alkaa ensi viikolla, ketä sinä aiot äänestää?

ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys käynnistyy jo ensi viikolla! Nyt on oikea hetki tutustua ehdokkaisiin. Mistä tietoa löytyy?

 
 
 

 

Miten äänestäminen toimii?

Kaikki ISYYn jäsenet, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäolevaksi 24.10.2023 mennessä ja maksaneet ISYYn jäsenmaksun, saavat äänestää näissä vaaleissa!

Ennakkoäänestys alkaa tiistaina 31.10. kello 8.00 ja päättyy tiistaiyönä 7.11. kello 24.00. Varsinaisen äänestyspäivän äänestäminen alkaa heti vuorokauden vaihduttua 8.11. kello 00.01 ja päättyy samana päivänä kello 18.00.

Lyhyesti, äänestäminen toimii näin:

  1. Mene Tuudo-sovelluksen tai selaimen kautta Tuudon vaalisivustolle.
  2. Valitse valikosta oma oppilaitos ja kirjaudu HAKA-tunnistautumisella. 
  3. Klikkaa ISYYn edustajistovaalit 2023, niin näet äänestysnäkymän, sekä toisella välilehdelle ehdokasgallerian. 
  4. Valitse äänestysnäkymästä haluamasi ehdokas ja vahvista ääni hyväksymällä valinta.
  äänestysohjeet, isyy.fi  
 
 
     
 

 
 

Muutoksia aikatauluissa ja talviajan vaikutus mobiilisovellukseen

  • Ke 25.10. Puijo Volleyn naisten mestaruusliigan peli Studentialla. Studentian salivuorot peruttu alkaen klo 16.00
  • Perjantain spinning -tunnin uusi ajankohta on klo 16.45–17.45.
  • Ilmoittautuessasi tällä viikolla mobiilisovelluksen kautta ensi viikon tunneille huomaathan, että se on mahdollista tuntia myöhemmin kuin normaalisti. Suosittelemme käyttämään nettisivujen selainta tällä viikolla.
 
 
     
 

 
 

 

Lähde mukaan liikuntaneuvonnan pienryhmään marraskuun alusta

Lähde mukaan SYKETTÄ Kuopion järjestämiin liikuntaneuvonnan pienryhmiin, joissa pääset kuntosaliharjoitteluun tutuksi tai kokeilemaan erilaisia liikkumismuotoja. Ryhmiin osallistujat saavat käydä Savonian Wellness Centerillä terveyttä edistävässä mittauksessa. Osallistuminen on maksutonta ja osallistujat saavat käyttöönsä ryhmäliikuntatarran syksylle 2023.

 
 
 

Liikuntaneuvonnan pienryhmät on tarkoitettu Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka kaipaavat yhteisöllistä tekemistä, neuvoa ja tukea liikkumisen aloittamiseen.

Ryhmät aloittavat marraskuun alussa 1.11. ja 2.11. Ryhmien aikataulut ja lisätiedot löydät hakulomakkeesta. Hakulomake on auki 25.10. saakka.

 
 
     
 
 

Vielä muutamia paikkoja akrobatiakurssilla

Jos olet koskaan halunnut oppia akrobatiaa, esim. käsilläseisonta, pääseisonta tai voltteja, nyt on tilaisuutesi! Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus voimistelusta, ja jaan mielelläni oppimani metodit sinulle.

Kurssi on suunnattu aloittelijoille, mutta kokeneemmillekin löytyy varmasti tekemistä! Ilmoittautuminen ja lisätiedot sähköpostilla seppanju@uef.fi.

Kurssi järjestetään sunnuntaisin 29.10.-19.11. klo 15-16, 15€/hlö.

 

Vielä muutamia paikkoja uinnin tekniikkakurssilla II

Lähtötasovaatimus yleinen uimataito, eli 50-100m yhtäjaksoista uintia. Kurssi sopii sinulle, joka osaat jo uida kasvot vedessä etkä pelkää vettä.

Kurssilla käydään läpi uinnin hengitystekniikkaa, kelluntoja ja liukuja sekä harjoitellaan vapaa- ja selkäuinnin tekniikoita.

Paikka: Kuntolaakson uimahalli, Niiralassa.

Osoite: Hannes Kolehmaisen katu 4, 70110 Kuopio.

Ilmoittaudu liikuntakalenterin kautta:

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Kuten on jo pari kertaa mainittu, niin SILLAT-hanke päättyy joulukuun 2023 loppuun mennessä. Hankerahoitus on finaalissa ja on aika aloittaa kirjoittamaan hankeraporttia, jonka vuoksi hankkeen tapahtumia ei enää loppuvuodesta järjestetä. Kaverikahviloiden mainokset löytyvät jatkossa ISYYn ajankohtaisista. Tämä on siis näillä näkymin viimeinen tervehdys SILLAT-osiossa :( Mutta ei surkutella, sillä ISYYn tekemä työ yhteisöllisyyden edistämisessä ei suinkaan pääty tähän. Tiedotamme syksyn edetessä paremmin jatkosuunnitelmistamme, joten kannattaa seurata ISYYn kanavia. Tässä kohtaa kiitän kaikkia yhteisesti vielä hankevuosista; emme olisi onnistuneet tässä hankkeessa näinkään hyvin ilman teitä opiskelijoita. Ihanaa syksyn jatkoa!<3

- Riina

 
 
     
 
 

Kaverikahvila

Tervetuloa opiskelijoiden omaan kahvilaan! Kaverikahvila voi hengailla ja tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja 16.30-18.30 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa.

Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa, hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistujat saavat muistoksi Kaverikahvilan oman haalarimerkin. Tulevat teemat ovat:

  • 24.10. Rentoutumista ja mindfulnesia
  • 31.10. Kaverikahvilan Halloween
  • 7.11. Lautapelit
  Lue lisää  
 

ISYYn Harrastuskaveri-palvelu

Oletko miettinyt uuden harrastuksen aloittamista, mutta et ole saanut itsellesi seuraa harrastamiseen? Tai oletko juuri muuttanut kampuskaupunkiin ja etsit samoista harrastuksista kiinnostuneita opiskelijoita? Tule mukaan ISYYn harrastuskaveri-palveluun ja me etsimme sinulle kaverin!

Palvelu on tarkoitettu kaikille UEF:n opiskelijoille. Täytä hakemus verkkosivuillamme ja olemme yhteydessä, kun tarpeisiisi sopiva harrastuskaveri löytyy. Huom! Jos etsit nimenomaan liikuntaharrastukseen kaveria, tutustuthan SYKETTÄ-palveluiden Liikuntakaveri-palveluun.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kansainvälinen viikko käynnissä!

KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 23.-27.10.2023.

Luvassa infotilaisuuksia vaihtomahdollisuuksista ja kampuksittaiset infotiskit. Luethan lisätietoa Kamusta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF-tietotorin 6.11.2023 aiheena rehtoraatin rekrytointiprosessi

Tervetuloa UEF-tietotorille maanantaina 6.11.2023 klo 13–13.45. Itä-Suomen yliopiston hallitus on aloittanut rehtoraatin rekrytoinnin valmistelut. Rehtorin ja akateemisen rehtorin toimikaudet päättyvät 31.12.2024. Yliopiston hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen kertoo UEF-tietotorilla rehtoraatin rekrytointiprosessin aikataulusta ja etenemisestä sekä yliopistoyhteisön kuulemisesta valmistelutyön aikana.

Tietotorin pääkieli on suomi, esitysaineistot ja yhteenvedot ovat myös englanniksi. Viva Engage -ryhmä toimii kommentointialustana tietotorin aikana ja sen jälkeen.

Tietotorille pääset osallistumaan alla olevalla linkillä. Tietotorin tallenne julkaistaan Viva Engagessa tilaisuuden jälkeen.

Tervetuloa!

  tietotori, sharepoint  
 
 
     
 
 

UEF etsii uusia YUFE Student Forum -edustajia!

UEF etsii nyt kahta tutkinto-opiskelijaa YUFEn Student Forumiin, erityisesti yhtä kandidaattiopiskelijaa ja yhtä maisteriopiskelijaa jatkamaan aiempien opiskelijaedustajiemme työtä. YUFE Student Forum -edustajana toimit osana YUFE Student Forumia ja olet aktiivisesti mukana yhdessä tai useammassa YUFEn työryhmistä.

Ihanteellisella hakijalla on

  • vähintään yksi vuosi opintoja jäljellä ennen valmistumista
  • taitoa kommunikoida englanniksi
  • kokemusta tai mielenkiintoa toimia osana kansainvälisiä tiimejä
  • tehokkaat viestintä- ja organisointitaidot
  • tarpeeksi aikaa tehtävään (noin 10 h/kk)
  • valmius matkustaa Euroopassa

Kyseessä on vapaaehtoinen ja palkaton mahdollisuus. Kaikki YUFEen liittyvät kulut (esim. matkakulut) kuitenkin korvataan. Toivomme, että uudet opiskelijaedustajat voivat aloittaa tehtävissään jo ennen vuoden 2023 loppua.

 

Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi ja motivaatiokirje (maks. 1 sivu) englanniksi 15.11.2023 mennessä sähköpostitse otsikolla ”YUFE Student Forum Application” osoitteeseen katinka.kayhko@uef.fi.

Lisätietoja YUFEsta löydät Kamusta, YUFEn verkkosivuilta tai kysymällä kansainvälisten asioiden kehittämispäälliköltä Katinka Käyhköltä.

  kamu  
  yufe.eu  
 
 
     
 
 

Opiskelijaedustajaksi YHKA – tiedekunnan koulutuksen kehittämisen toimikuntaan?

ISYY hakee kahta (2) opiskelijaedustajaa yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan koulutuksen kehittämisen toimikuntaan.

Koulutuksen kehittämisen toimikunta on tiedekunnan dekaanin asettama työryhmä, jonka tehtävinä ovat opetuksen laadun kehittäminen tiedekunnassa, opintopolkujen seuraaminen ja suunnittelu, opetussuunnitelmien valmistelu, alkuohjauksen periaatteiden valmistelu, opintojen etenemisen seuranta, sisäänotot ja väylät, oppimisympäristöt ja yhteiset hyvät käytännöt. Työryhmä kokoontuu n. kerran kuukaudessa lukukausien aikana ja kokoukset järjestetään pääsääntöisesti Teams-sovelluksella.

 

Hakukelpoinen kehittämistyöryhmän opiskelijaedustajaksi on henkilö, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa ylempi tai alempi korkeakoulututkinto tai tieteellinen jatkotutkinto sekä on ilmoittautunut läsnä olevaksi eikä ole yli 10 % työsuhteessa yliopistoon.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä heti soveltuvien henkilöiden löydyttyä. Perustellut hakemukset ja mahdolliset ansioluettelot pyritään jättämään koulutus- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Mikko Aaltoselle osoitteeseen koso@isyy.fi.

Lisätietoja:

Asiantuntija, koulutus- ja sosiaalipolitiikka Mikko Aaltonen, koso@isyy.fi, 044–576 8414 (hakeminen)

Amanuenssi Minna Paronen, 050 - 594 3785, minna.paronen@uef.fi (toimikunnan
työskentely)

 
 
     
 
 

 

Hei opiskelija, mitä sulle kuuluu?

Oletko löytänyt paikkasi opiskeluporukoista?

Vastaa anonyymiin kyselyyn, jonka avulla saadaan tietoa opiskelijoiden yksinäisyydestä.

Tuloksista tiedotetaan korkeakouluyhteisöjä, jotta yksinäisyys otettaisiin paremmin huomioon hyvinvointityössä. Kysely on osa Nyytin ja HelsinkiMission yhteistä Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanketta.  

Vastaa ja vaikuta laajemmin opiskeluyhteisöösi! Voit osallistua myös pienten palkintojen arvontaan halutessasi.  

Klikkaa kyselyyn alla olevalla linkillä.

T. Yksinäisyystyö Korkeakouluissa -hanketiimi

  kyselyyn  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

24.10. Kaverikahvila
24.10. ISYYn edustajiston kokous
24.10. ISYYn edustajistovaalipaneeli
31.10. Kaverikahvila
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys Tuudossa
8.11. ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
16.1. Winter Classic 2024 -jääkiekko-ottelu

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko