Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 6/2024

ti helmik. 06 15:21:49 2024

Vko 6 / 6.-12.2.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 6/2024

Vko 6 / 6.-12.2.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Aurinkoista tiistaita, 

Ensi viikolla vietämme korkeakoulujen yhteistä liikuntailtapäivää! Oletko jo ilmoittautunut haluamaasi aktiviteettiin?

Liikuntailtapäivänä SYKETTÄ Kuopio järjestää sataman jääradalla leikkimielisen potkukelkkakisan. Kisaan on vielä paikkoja useammalle joukkueelle. Tapahtumassa käydään myös UEFin ja Savonian sekä ISYYn ja SAVOTTAn joukkueiden väliset kilpailut. 

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

Tervetuloa ISYYn vuosijuhlille!

Ilmoittautuminen ISYYn 14. vuosijuhlille on nyt auki ja päättyy ensi viikon torstaina 15.2.2024.

ISYYn vuosijuhlia vietetään perjantaina 15. maaliskuuta Joensuussa Sokos Hotel Kimmelin Penttilä-salissa.

Vuosijuhlaan kuuluu kutsuvieraille osoitettu cocktail-tilaisuus, vuosijuhlaillallinen, jatkot, sekä silliaamiainen. Illan ohjelmasta, illallisesta, majoitustarjouksesta, kyydeistä ja muusta tarvittavasta löydät osoitteesta isyy.fi/vuosijuhlat.

Toivottavasti tapaamme myös sinut juhlissa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn toimistot ovat kiinni liikuntailtapäivänä 13.2.

ISYYn toimistot ovat kiinni liikuntailtapäivänä tiistaina 13. helmikuuta. Lainaathan siis mahdolliset liikunta- ja harrastusvälineet liikuntailtapäivää varten viimeistään maanantaina 12. päivä.

Toimistoilta löydät lainattavaksi niin sulkapallomailat kuin myös pulkat ja luistimet. Välineitä voi lainata ylioppilaskunnan jäsenet ja voimassa olevan SYKETTÄ-tarran haltijat. Tarkemmat tiedot välinelainauspalvelusta ja listan lainattavista välineistä löydät meidän nettisivuilta.
Toimistot palvelevat jälleen normaalisti keskiviikkona 14.2. klo 12–16.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae Kaverikahvilatiimiin!

Ovatko hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistäminen sinulle tärkeitä asioita? Haluatko tavata muita opiskelijoita matalan kynnyksen hengailun merkeissä, tai oletko kiinnostunut suunnittelemaan rentoa ohjelmaa hengailun oheen? Jos vastasit kyllä, hae mukaan Kaverikahvilatiimiin! 

Kaverikahviloita pidetään 20.2.-21.5. välisenä aikana kymmenen kertaa ja tiimiläiseltä odotetaan mahdollisuutta osallistua paikan päällä tapahtumien järjestämiseen joko Joensuussa tai Kuopiossa. Myös englannin kielen suullinen taito katsotaan eduksi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ystävänpäivätapahtuma Kuopion torilla

Kuopion torilla järjestetään ystävänpäivä-tapahtuma 14.2.2024 klo 18-19. Yle Puoli Seitsemän kuvaa samanaikaisesti sisältöä lähetykseen, jossa esitellään talvista vilkasta Kuopiota, tämän vuoden talvikaupunkia. Paikalle toivotaan runsaasti opiskelijoita!

Tapahtuman aikaan Kuopion torilta löytyy musiikkia, mäenlaskua, pikku-ukko mäkihyppykisa, haalarimerkkimyyntiä sekä opiskelijoiden lumenveistokilpailu.Tervetuloa!

 
 
 

Haluatko osallistua lumenveistokilpailuun? Lue kilpailun tiedot ja osallistumisohjeet alla olevan linkin kautta. Mukaan mahtuu 6 joukkuetta (3-5 hlö/joukkue. Parhaan veistoksen tehnyt joukkue palkitaan 150€ -ravintolalahjakortilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tutustu hallituksen toimintaan!

Viime viikkoina olemme esitelleet sosiaalisen median kanavissamme (Instagram, Facebook) tämän vuoden ISYYn hallituksen ja edustajiston puheenjohtajiston. Käy kurkkaamassa esittelyt sieltä, tai tutustu toimijoihin verkkosivuilla: Hallituksen yhteystiedot, Edustajiston yhteystiedot.

Me hallituslaiset teemme ylioppilaskunnassa ahkerasti töitä paremman opiskelijaelämän eteen ja kuulemme mielellämme jäseniltämme kaikenlaisia ideoita ja palautetta. Voit olla meihin yhteydessä henkilökohtaisesti tai laittaa palautetta verkkosivujen palautelomakkeen kautta: Anna palautetta.

 

 
 
 

ISYYn hallitus käyttää ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa sekä päätösvaltaa siten, kuten ISYYn säännöissä määrätään. ISYYn säännöt löytyvät verkkosivujen materiaalipankista, kohdasta Säännöt ja työjärjestykset. Hallituksen kokousten päätöksistä tehdään julkiset päätösluettelot ja niihinkin voi tutustua materiaalipankissa, kohdassa Hallituksen päätösluettelot.

Postailemme toiminnastamme myös ISYYn sosiaalisen median kanavissa, esimerkiksi kuukausittaisten edunvalvontapotsausten parissa.

 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ tuutorit - viikoittainen toiminta 5.2. alkaen

Haluatko lähteä pelailemaan höntsäsählyä matalalla kynnyksellä, käydä katsomassa tanssitunnin meininkiä tai ehkäpä tutustumaan korkeakoululiikunnan kuntosaleihin? SYKETTÄ-tuutorit auttaa! 

SYKETTÄ-tuutoreilla on viikottainen vakiovuoro Studentialla maanantaisin klo 16-17, jonne Kuopion korkeakoululiikuntaan oikeutettu saa liittyä mukaan täysin ilmaiseksi ja ilman SYKETTÄ-tarraa. Tuutorin kanssa on mahdollista myös lähteä tutustumaan ryhmäliikuntatunnille tai voit vaikkapa pyytää tuutoria kaveriksi lenkille!

Tuutorivuoro starttaa helmikuussa ja ensimmäisellä kerralla, maanantaina 5.2. klo 16-17 on luvassa sählyn pelailua.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Liikuntailtapäivä tiistaina 13.2.

Miltä kuulostaisi iltapäivä vaikkapa trampoliinipuistossa, boulderoimassa tai jonkun aivan uuden lajin parissa? Vai haluaisitko kenties osallistua yhdistetyn lajikokeiluun tai nautiskella leppoisasta ratsastuksesta Savisaaren maisemissa? Tätä ja paljon muutakin on luvassa liikuntailtapäivän ohjelmassa!

Ilmoittautumiset liikuntailtapäivän tapahtumiin on auki.Tarkemmat ohjeet ja liikuntailtapäivän ohjelman löydät SYKETTÄ Kuopion verkkosivulta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoita joukkuessi liikunta-iltapäivän potkukelkkakisaan

SYKETTÄ Kuopio järjestää 10.v.-juhlavuoden kunniaksi leikkimielisen potkukelkkakisan liikuntailtapäivänä tiistaina 13.2. Haastamme teidän ainejärjestönne mukaan! Tapahtuma on ilmainen ja palkintoina on muun muassa Luoto Kuopion saunaelämyksiä, leffalippuja ja upouusia aktiivisuusrannekkeita. 

Kisojen avauksessa Savonian ja UEFn edustusjoukkueet ottavat mittaa toisistaan, minkä jälkeen muut joukkueet jatkavat kisailua nauttien talvisen urheilujuhlan tunnelmasta.

 

 
 
 

Kuva: Finland Ice Marathon, Iikka-Jussi Kiiski

 
 
 

Näin osallistut: Kerää itsellesi neljän hengen joukkue, jonka jäsenet voivat korostaa joukkuehenkeä esimerkiksi yhtenäisen asun avulla, jonka olisi hyvä suojata kylmältä sekä vauhdin huumasta johtuvalta tuulelta. Mukaan kannattaa varata myös roppakaupalla leikkimieltä ja joukkuehenkeä!

Paikka: Kallaveden luonnonjäällä, Matkustajasataman edessä

 

Aikataulu:

  • klo 13.15 UEF vs Savonia edustusjoukkueiden kisa
  • n. 13.20 ISYY vs. SAVOTTA
  • n. 13.25 joukkueiden väliset kisailut alkavat 

Potkukelkat saa paikanpäältä (omia kelkkoja ei sallita).Ilmoittautuminen tapahtumaan alla olevan linkin kautta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ravitsemusasiantuntijan palvelut

Ravitsemusneuvonta
SYKETTÄ tarjoaa liikkujilleen ravitsemusasiantuntijan antamaa ravitsemusneuvontaa. Viikoittaisen ajan tarkoituksena on toimia matalan kynnyksen paikkana tavoittaa yliopistotason ravitsemusasiantuntija ja tulla juttelemaan eri teemoista. Neuvonta on maksutonta SYKETTÄ-tarralla sekä palloilu- ja ryhmäliikuntatarralla. 

Ravitsemusohjaus kestää 30 minuuttia ja ne ovat pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 16.00 ja 16.30. Ajanvaraus liikuntakalenterin kautta.

 
 
 

 

Ravitsemusluento 13.12. 

Liikkujan kasvisruokavalio -luento 13.2. klo 12.15-13.15.

 

Mitä liikkujan tulee huomioida kasvisruokavalion toteutuksessa? Kuinka huolehtia, että kasvisruokavalio kattaa elimistön tarpeet ja tukee palautumista sekä arjessa jaksamista? Kuinka toteuttaa monipuolista kasvisruokavaliota opiskelijabudjetilla?

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Hae UEF:n EU-uralähettilääksi kaudelle 2024–2025

Nyt tarjolla erinomainen näköalapaikka EU-uramahdollisuuksiin ja kansainvälisiin verkostoihin opiskelijalle, joka puhuu suomea ja englantia sujuvasti ja on EU-kansalainen.

Lue lisää ja hae 5.2. alkaen EU:n henkilöstövalinnoista vastaavan toimiston EPSOn sivuilla. EPSO ilmoittaa valinnasta toukokuussa ja kouluttaa tehtävään lokakuussa 2024

Lisätietoja nyk. lähettiläältä Sanni Heinoselta eu-careers.ambassador@uef.fi tai uraohjaaja Hanna Reinikaiselta hanna.reinikainen@uef.fi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Uutta Frankin opiskelija-kortissa

VR myöntää nyt myös korkeakoulujen jatko-opiskelijoille matkalippualennuksen! Jatko-opiskelijoiden digitaaliseen opiskelijakorttiin on lisätty VR-logo. Logo löytyy tarvittaessa viivakoodi-symbolia klikkaamalla opiskelijakorttinäkymässä.

Huom! Jatko-opiskelijoiden muovikorteissa ei kuitenkaan ole VR:n logoa, eikä muovikortteja joista logo puuttuu hyväksytä VR:n toimesta opiskelijatodistuksena.

 
 
 

Frank Alumnin voimassaoloa on pidennetty yhdestä vuodesta kahteen vuoteen (24kk)! Valmistuneet tai välivuotta viettävät opiskelijat saavat siis Frankin verkkoalennukset 24 kuukauden ajaksi käyttöönsä. Digitaalinen opiskelijakortti on kuitenkin alumneilta suljettu.

 
 
     
 
 

Nyyti ry:n chatit helmikuussa

Nyyti ry:n torstaisin klo 18-20 järjestettävät chatit on tarkoitettu täysi-ikäisille opiskelijoille. Nyytin Chateissä pääset käsittelemään asioita ja jakamaan kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa. Vertaistuki opiskelijoilta opiskelijoille on joka chatissä tärkein tavoitteemme! Ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti.

Tsekkaa alta helmikuun teemat ja merkkaa mielenkiintoiset keskustelunaiheet valmiiksi kalenteriisi! Klikkaamalla chatin otsikkoa näet chatin tarkemman kuvauksen. Tule mukaan keskustelemaan!

 
 
 

Helmikuun ajankohdat ja aiheet:

Saat lisätietoa kustakin chatistä klikkaamalla chatin nimessä olevaa linkkiä.

Chatissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Pääset mukaan chatteihin ilman ennakkoilmoittautumista.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Nyytin Elämäntaitokurssi®

Tervetuloa matkalle oppimaan kaikille hyödyllisiä elämäntaitoja! 

Elämäntaitokurssin oma-apukurssi on tarkoitettu sinulle, joka pohdit hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä. Voit löytää kurssilta vastauksia mm. kysymyksiin: Mitä minä tarvitsen voidakseni hyvin? Mistä saan voimia arkeeni?

Kurssi tehdään itsenäisesti. Kurssin avulla voit löytää keinoja ylläpitää ja lisätä omaa hyvinvointiasi, itsestäsi välittämistä ja itsetuntemusta. Kurssi perustuu NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI®-konseptiin.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaipaatko tekemistä käsillesi?

Taikka kanavaa luovuudellesi? Onko lattiallasi paikka itse kudotulle matolle? Haluatko persoonallisen kaulaliinan? Hajosivatko farkut? Haluaisitko tuunata kirppislöytösi?

Käsillä ry:n tiloissa (Vuorikatu 9) voit kutoa, ommella sekä pyytää apua pulmaasi. Käytössäsi 15 kangaspuut, ompelukoneita ja saumuri, kierrätysmateriaalia, 2 ammattilaista apuna arkisin klo 10-14.30.

Käsillä ry: tiloissa järjestään kaikille avoin käsityökirppis 21.2. klo 14-18.

Meiltä löydät mukavaa seuraa. Tervetuloa!

Ota yhteyttä:044 7207739, kasilary@outlook.com

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Winterfestin liput myynnissä 12.2. kello 10 Kide.appissa

Opiskelijoiden talvirieha Winterfest -24 kokoaa kuopiolaiset korkeakouluopiskelijat Savilahdelle talviseen hauskanpitoon tiistaina 27.2.2024 jo kuudettatoista kertaa.

Talvirieha alkaa Savilahdella kello 12.00 pilkkikilpailun ja hankifutiksen merkeissä. Joukkuekisa starttaa kello 13.00 jatkuen aina kello 17.00 saakka. Savilahdella voi lisäksi käydä pelaamassa ihmiscurlingia tai testaamassa hankikeilausta. Vilun yllättäessä voi käydä lämmittelemässä INSSIsaunassa ja pulahtaa lämpimään paljuun. Sisäistä lämmikettä tarjotaan infopisteellä mehun ja makkaran muodossa.

 
 
 

Savilahdelta ilta jatkuu Hospoda Kozan opiskelijakaraoken sekä Amarillon välilaskujen merkeissä. Ilta huipentuu Apteekkarin jatkobileisiin.

Tapahtumaan osallistujille on tarjolla ilmainen nonstop bussikuljetus välillä keskusta – Savilahti kello 13.15 – 19.15.

Liput tapahtumaan tulevat myyntiin Kide.appiin maanantaina 12.2.2024 klo 10.00.

Järjestelyissä mukana oleva opiskelijajärjestöt: DENTINA, FORTIS, ISYY, KAMRATS, KINRA, KULTI, KUOLO, KUOTRA, KURA, KUREO, KUTOP, KVANTTI, MUTKA, RETIKKA, SAVOTTA, SERVERI, SOCIUS, TEMPO, TERHO, TERTTA.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hyvät Kuvat -kevätkausi on alkanut - hanki kausikorttisi nyt! 

ISYYn Hyvät Kuvat -elokuvakerhon kevätkausi on käynnistynyt viime torstaina! Kevätkauden aikana kerho esittää yhteensä 12 elokuvaa torstaisin Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27) kello 17.30 alkaen. Kerho myy kausikortteja, joka oikeuttaa pääsyn jokaiseen kevätkauden näytökseen. Näytöksiin ei voi ostaa yksittäisiä lippuja.

 
 
 

Kausikortin hinta on opiskelijoille 25€ ja muille 30€. Kausikortin voi ostaa ISYYn toimistolta (kortti- tai käteismaksu), Kuvakukolta ennen jokaista näytöstä (vain käteismaksu) tai Kide.appista. Kide.app-lippu tulee ennen näytökseen osallistumista vaihtaa Kuvakukolla fyysiseen kausikorttiin.

Kevätkauden tulevat näytökset torstaisin klo 17.30:

  • 8.2. Reality (Yhdysvallat, 2023)
  • 15.2. Je'vida (Suomi, 2023)
  • 22.2. Renfield (Yhdysvallat, 2023)
  • 29.2. Zoo (Iso-Britannia, Alankomaat, 1985)
  • 14.3. Valoa valoa valoa (Suomi, 2023)
  • 21.3. Killers of the Flower Moon (Yhdysvallat, 2023)
  • 4.4. Strays (Yhdysvallat, 2023)
  • 11.4. Suzume (Japani, 2022)
  • 18.4. Peluri (Suomi, 2023)
  • 25.4. Napoleon (Yhdysvallat, 2023)
  • 26.4. Suomi Filmi Sing Along (Suomi) Hyvät Kuvat 40 v. juhlanäytös
 

 
 
     
 
 

Kulti & ESN Kisa: Poikki-tieteellinen kirpputoripäivä

Kulti ry järjestää ESN Kisan kanssa poikkitieteellisen kirpputoripäivän 10.2.2024.  Kirppispaikka sijaitsee Studentialla Lukeman tiloissa, ja on auki koko lauantaipäivän klo 9-15.

Uuden opiskelijan kaapeista varmasti puuttuu vielä jotakin, jonka kirpparilta tulette löytämään edulliseen hintaan. Tiloissa sijaitsee myös kahvio, josta voi koko päivän ostaa virvokkeita, sekä suolaista ja makeaa syötävää. Olemme myös suunnitelleet tapahtumaan uniikin haalarimerkin, joka on lunastettavissa vain tapahtumassa.

Tapahtumassa toimii käteismaksu/Mobile Pay.

  kide.app  
 

 
 
     
 
 

Musiikkikeskus: May the Music Be With You

May The Music Be With You – Suuri elokuva-musiikin konsertti lauantaina 17.2. klo 16 Kuopion Musiikkikeskuksen konserttisalissa (Kuopionlahdenkatu 23). Vapaa pääsy, narikkamaksu 3€, kesto 1h 45 min sis. väliajan.

Konsertissa kuullaan musiikkia Star Wars-, James Bond- ja Die Hard -elokuvista 50-jäsenisen AmKo-Sinfonian esittämänä. Solisteina Iitu Apell, Emma Kalaja, Simo Kekäläinen, Leevi Lahtinen, Hanna Rajaniemi, Katja Rajaniemi ja Essi Tiainen. Orkesterissa soittaa Kuopion konservatorion ja Savonian musiikki- ja tanssiyksikön opiskelijoita sekä Kalakukko Wind Bandin soittajia. Mukana on myös kansainvälisiä muusikkovieraita ja opiskelijoita Kuopion taidelukio Lumitista. Orkesteria johtaa kapellimestari Rauno Tikkanen.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ti 6.2. klo 10-16 Äänestä presidentinvaalissa Studentian ennakkoäänestyspisteellä
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
ke 14.2. klo 18-19 Ystävänpäivätapahtuma Kuopion torilla
ti 27.2. Winterfest
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti 26.3. ISYYn järjestöpäivät Kuopiossa

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

pe 9.2. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 11.2. klo 13-15 UEF Student Bible Club
ma 12.2. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
ti 13.2. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko