Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 7/2024

ti helmik. 13 10:12:29 2024

Vko 7 / 13.-19.2.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 7/2024

Vko 7 / 12.-19.2.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Virkeää liikuntailtapäivää,

Tänään vietämme kummassakin kampuskaupungissa liikuntailtapäivää ja opetus on rauhoitettu liikkumiselle kello 12.15 alkaen. Toivotamme kaikille virkeää liikuntailtapäivää

Tällä viikolla Kuopiossa tapahtuu vaikka mitä! Iltapäivällä opiskelijat ottavat toisistaan mittaa potkukelkkakisassa ja keskiviikkona Yle Puoli Seitsemän kuvaa materiaalia Vuoden talvikaupunki -lähetykseensä Salacavalasta Ystävänpäivätapahtumasta, jossa opiskelijat mm. kisaavat lumenveistossa. Huomasithan, että Winterfestin lipunmyynti alkoi eilen? 

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Vielä ehdit hakea hallinnon opiskelijaedustajien tehtäviä

ISYY on julkaissut tällä viikolla haettavaksi läjäpäin avoimia opiskelijaedustajien tehtäviä UEF:n hallinnossa! Olisko joku näistä sinun paikkasi vaikuttaa?

Tällä haulla täydennämme viime syksynä täyttämättä jääneitä paikkoja tiedekuntaneuvostoissa, yliopistokollegiossa ja muutoksenhakulautakunnassa. Lisäksi haussa on paikat kielikeskuksen kehittämisryhmään. Kaikkien haussa olevien paikkojen toimikausi kestää 31.12.2025 saakka.

 
 
 

Opiskelijaedustajan tehtävän päättymisen jälkeen tehtävän hoitamisesta voi hakea 1-3 opintopistettä. Tiedekuntaneuvostojen ja yliopistokollegion kokouksiin osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio. Katso avoinna olevat paikat ja hae UEF:n hallintoon edustamaan opiskelijoita 16.2. kello 12 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen ISYYn vuosijuhlaan päättyy 15.2.

Ilmoittautuminen ISYYn 14. vuosijuhlille päättyy torstaina 15.2.2024. ISYYn vuosijuhlia vietetään perjantaina 15. maaliskuuta Joensuussa Sokos Hotel Kimmelin Penttilä-salissa.

Lyödät kaiken vuosijuhlasta tarvittavan tiedon, kuten illalliskorttien hinnat, illallismenun ja juhlapäivän ohjelman, osoitteesta isyy.fi/vuosijuhlat. Toivottavasti tapaamme myös sinut juhlissa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ystävänpäivätapahtuma Kuopion torilla

Kuopion torilla järjestetään ystävänpäivä-tapahtuma 14.2.2024 klo 18-19. Yle Puoli Seitsemän kuvaa samanaikaisesti sisältöä lähetykseen, jossa esitellään talvista vilkasta Kuopiota, tämän vuoden talvikaupunkia. Paikalle toivotaan runsaasti opiskelijoita!

Tapahtuman aikaan Kuopion torilta löytyy musiikkia, mäenlaskua, pikku-ukko mäkihyppykisa, haalarimerkkimyyntiä sekä opiskelijoiden lumenveistokilpailu.Tervetuloa!

 
 
     
 
 

Hanki Winterfest liput nyt

Winterfest kokoaa kuopiolaiset opiskelijat Savilahdelle talviseen hauskanpitoon 27.2.2024. Joukkueliput ovat nyt myynnissä!

Talvirieha alkaa kello 12.00 pilkkikilpailun ja hankifutiksen merkeissä. Joukkuekisa starttaa kello 13.00 jatkuen aina kello 17.00 saakka. Savilahdella voi lisäksi käydä pelaamassa ihmiscurlingia tai testaamassa hankikeilausta. Vilun yllättäessä voi käydä lämmittelemässä INSSIsaunassa ja pulahtaa lämpimään paljuun. Sisäistä lämmikettä tarjotaan infopisteellä mehun ja makkaran muodossa.

 

 
 
 

Kaikki tapahtumaan liittyvä tieto löytyy Winterfestin kotisivuilta. Tapahtuman järjestää Savonia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTA yhteistyössä ISYYn ja Savilahden kampusten opiskelijajärjestöt.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Paljon SYKETTÄ-tapahtumaa helmikuussa! 

Tiistaina 13.2. Liikuntailtapäivä ja potkukelkkakisa

Opiskelijat! Teitä tarvitaan yleisöksi kannustamaan potkukelkkakisassa tiistaina 13.2. klo 13.15 sillä YLE tulee kuvaamaan potkukelkkakisan!

SYKETTÄ Kuopio järjestää 10.v.-juhlavuoden kunniaksi leikkimielisen potkukelkkakisan liikuntailtapäivänä tiistaina 13.2. Tapahtuma on ilmainen. Potkukelkat saatte paikanpäältä (omia kelkkoja ei sallita).

Paikka: Kallaveden luonnonjäällä, Matkustajasataman edessä

 

 
 
 

Aikataulu:

  • klo 13.15 UEF vs Savonia edustusjoukkueiden kisa
  • klo 13.25 ISYY vs SAVOTTA edustusjoukkueiden kisa
  • n. 13.25 joukkueiden väliset kisailut alkavat
 

Opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen liikuntailtapäivä tiistaina 13.2. klo 12-16

Tarjolla monipuolinen tarjonta eri liikkumisvaihtoehtoja. Osassa tapahtumista on pieni lisämaksu.
Viime hetken vapaat paikat voit katsoa täältä tai liikuntaklalenterista 13.2. päivän kohdalta.

 
 
     
 
 

Keskiviikkona vietämme ystävänpäivää!

Olemme mukana Kuopion kaupungin ystävänpäivätapahtumassa ja YLE PUOLI SEITSEMÄN suorassa lähetyksessä Kuopiosta.

Tule mukaan juhlistamaan ystävänpäivää Kuopion torille keskiviikkona 14.2. klo 18-19. Kuopion kaupunki yhteistyökumppaneineen tarjoaa unohtumattoman illan ja monipuolista viihdettä lapsiperheille, sekä alueen opiskelijoille!

Ohjelmassa on mm.Opiskelijajärjestö SAVOTTAn järjestämä lumenveistokilpailu opiskelijoille, mäkihyppyä pikku-ukoilla, liukumäki perheen pienimmille

Koko perheen jumppatuokiot järjestää SYKETTÄ Kuopio klo 18.00, 18.20 ja 18.40.

Tapahtuma on mukana myös YLEn Puoli Seitsemän -lähetyksessä, jota kuvataan samaan aikaan kahvila-ravintola SalaCavalassa. Lähetyksessä juhlistetaan Vuoden Talvikaupunki 2023 -tittelin voittanutta Kuopion kaupunkia.

Ystävänpäivän sisäpyöräilytunti klo 20–21! 

Ilmoittaudu tunnille 12.2. mennessä SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta – varaat samalla paikan myös ystävällesi! Ystävällä ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa kunhan hän on korkeakouluyhteisön jäsen. Mikäli tulet yksin, laita siitä viesti liikuntasuunnittelija Tiitalle osoitteeseen tiitta.raatikainen@savonia.fi viimeistään 12.2. Avaamme vapaaksi jääneet pyöräpaikat tiistaina 13.2.2024.

 
 
     
 
 

Tuntimuutoksia ja -lisäyksiä

  • pe 16.2. BodyBalance peruttu 
  • extratunti pe 16.2. klo 9.15 Tempo spinning sisäpyöräily 30 min
  • extratunti pe 16.2. klo 10.00 Tempo kiertoharjoittelu 45 min
  • extratunti ma19.2. klo 18.05 Les Mills BODYBALANCE Flex 45 min
 

Studentian liikuntasali

Studentian liikuntasali ja pukukopit varattu tiistaina 20.2. klo 11-12 ja klo 16 alkaen, koska Studentialla on Puijo Wolleyn naisten liigapeli.

SYKETTÄ-käyttäjänä lippu päivän lentopallopeliin vain 5 €/hlö! Lunasta lippusi Studentian aulasta ennen pelin alkua.

 
 
     
 
 

Kurssitarjonta on laaja

SYKETTÄ Kuopion tulevat kurssisisällöt ja ilmoittautumisaikataulut löydät Kurssit ja lajikokeilut -sivulta.

  • Hiihtokurssi – (Course fee is 14,30 €)
    • torstaina 15.2. klo 17.00-18.30 Cross-country ski basics classic style, only in English! Perinteisen hiihdon alkeet. Enroll here.
  • Kuntosalistarttikurssi (Ilmainen):
    • maanantaisin klo 16.15-17.10; 11.3., 18.3., 25.3., 8.4. ja 15.4. Snellmanian kuntosalilla
 

 

  • Kuntosalin jatkokurssi (Ilmainen):
    • perjantaisin klo 16.15-17.10; 15.3., 22.3., 5.4., 12.4., ja 19.4. Snellmanian kuntosalilla
  • Uinnin tekniikkakurssi II (45 €/hlö)
    • Ryhmä 1: Tiistaina klo 19.30-20.30; 12.3., 19.3., 26.3., 2.4. ja 9.4. Ilmoittaudu tästä
    • Ryhmä 2: Keskiviikkoisin klo 19.30-20.30; 13.3., 20.3., 27.3., 3.4., ja 10.4. Ilmoittaudu tästä
  • HotPilates jatkokurssi (50€/hlö)
    • Torstaisin klo 16.30–17.30; 14.3., 21.3., 4.4., 11.4., 18.4. ja 25.4. 
 
 
 

Lue lisää muista tapahtumista SYKETTÄ Kuopion helmikuun uutiskirjeestä.

 
 
     
 

 
 

 

Sinun kasvosi Näe minut -teoksessa? Hae nyt!

Näe minut - kääntää katseen opiskelijoihin ja tulevaisuuteen. Kuopion kaupunki toteuttaa Eloa tunneliin -valoteoksen suunnittelukilpailun voittotyön lähivuosina Savilahden Neulaniementielle, Kampusten alikulkuun.
 
Haemme kuvattavaksi täysi-ikäisiä, moninaisia opiskelijoita Savilahden oppilaitoksista. Laita kuvasi lyhyellä esittelyllä os. naeminut@outlook.com viimeistään 29.2.2024. Kuvaukset  järjestetään Kuopiossa kevään aikana, Kuvatut saavat kuvakopiot.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF: Vielä ehdit hakea vaihtoon!

Helmikuun hakukierros on auki vielä 15.2. klo 15:00 saakka! Tämän hakukierroksen aikana opiskelijat voivat hakea vaihtoon useiden eri ohjelmien puitteissa. Hakukierros päättyy 15.2. tasan kello 15:00 – huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa! Hakuilmoitukset ovat luettavissa Kamussa. Tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF Kirjasto: Käyttäjäkysely

Hyvä Itä-Suomen yliopiston (UEF) kirjaston asiakas,

Kirjasto kartoittaa kyselyn avulla kokemuksiasi kirjaston palveluista. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia, ja vastauksesi tallentuvat nimettöminä. Vastauksia käytetään apuna kirjastopalveluiden kehittämisessä. Jokainen vastaus on tärkeä ja tervetullut!

Kysely on avoinna 29.2.2024 saakka. Kyselyn tulokset ja kooste julkaistaan kevään aikana kirjaston blogissa. Kun olet palauttanut kyselyn, saat linkin erilliseen arvontalomakkeeseen, jolla voit halutessasi osallistua kirjaston kangaskassin (3 kpl) arvontaan.

  vastaa kyselyyn  
 
 
     
 
 

UEF: Vielä avoimia tuutoripaikkoja!

Ensimmäisellä tuutorihaun kierroksella saatiin hienosti hakemuksia, mutta joihinkin tehtäviin on vielä tarvetta lisähakijoille. Täydennyshaku on auki 18.2. saakka.

 
 
 

Täydennyshaussa etsitään:

  • vertaistuutoreita Joensuuhun (alat: englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen, kemia, kulttuurintutkimus, tietojenkäsittelytiede ja varhaiskasvatus)
  • vertaistuutoreita Kuopioon (alat hammaslääketiede, hoitotiede ja teknillinen fysiikka)
  • lisää maisterituutoreita runsaasti molemmille kampuksille
  • kv-seniorituutoreita
  • muutamia varsinkin kv-tuutoroinnista kiinnostuneita perusopiskelijoita.
  • Kuopioon useampia seniorituutoreita toimimaan mukana vertaistuutorikoulutuksissa
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ensimmäisen vuoden opiskelija, käy vastaamassa TerveysStartti-kyselyyn!

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus käynnistyy TerveysStartti-kyselyllä.

TerveysStartissa kartoitetaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveydentilaasi, keskeisiä terveyskäyttäytymisen piirteitä sekä terveyteen, terveyskäyttäytymiseen ja opiskelukykyyn liittyviä tekijöitä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuopion kaupunginkirjaston sarjakuvalukupiiri

Kaipaatko nopeaa mutta monipuolista luettavaa? Haluaisitko jutella muiden kirjallisuudesta ja sarjakuvista kiinnostuneiden kanssa?
Tule sarjakuvalukupiiriin!

Tapaamme keväällä 2024 neljä kertaa torstai-iltaisin ilmaisen Zoom-palvelun välityksellä. Lukupiirissä jutellaan teoksen herättämistä ajatuksista rennosti ja matalalla kynnyksellä.

 

 
 
 
  • to 1.2. klo 17.30: Reetta Niemensivu: Maalarisiskot
  • to 7.3. klo 17.30: Ville Ranta: Kuinka valloitin Ranskan
  • to 11.4. klo 17.30: Catel & Bocquet: Kiki
  • to 16.5. klo 17.30: Timo Mäkelä: Neiti Brander

Nappaa talteen osallistumistiedot:
Osallistumislinkki, lyhytlinkki bit.ly/sarjispiiri, tunnus mobiililaitteille: 946 4995 7647.

 

Sarjakuva-asiantuntemusta ei tarvita, ja mukaan voi tulla yhdelle tai useammalle kerralle. Ei ole väliä, oletko meille jo vanha tuttu vai onko tämä ensimmäinen kertasi lukupiirissä.

Lukupiiri toimii hyvin myös kirjavinkkauksena – tule kuuntelemaan keskustelua, jos haluat löytää uutta kiinnostavaa luettavaa! Etälukupiiriin voi osallistua kuka vain ja mistä päin maailmaa tahansa. Lukupiirin kieli on suomi

 
 
     
 

 
 

 

Maksuton Tahko Ski Lift Pitch, paikalla mm. Sointu Borg!

Opiskelija, lähde ilmaiseksi Tahko Ski Lift Pitchiin – paikalla mm. Sointu Borg!

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin startup-tapahtuma Tahkolla 3.-4.4.2024.

 
 
 

Tapahtumassa startup-yritykset kilpailevat 10 000€ rahapalkinnosta pitchaamalla tuomariston edessä. Kilpailussa on myös opiskelijoille tarkoitettu Student Track -osuus keskiviikkona 3.4, johon voi osallistua pelkällä ajatustasolla olevalla yritys- tai tuoteidealla.

Keskiviikkona tapahtumassa on myös muuta ohjelmaa, mm. keynote-puhujana upea ja super-suosittu Sointu Borg! Kannattaa siis tulla paikalle!

Tapahtumaan on maksuton edestakainen bussikyyditys opiskelijoille keskiviikkona. Ilmoittaudu tapahtumaan ja bussikyytiin alla olevan linkin kautta. Lisätietoa tapahtumasta ja kilpailuun osallistumisesta: tomi.tuovinen@uef.fi, p. 0505715046.

  ilmoittaudu  
 
 
     
 
 

Open Orchestra - opiskelija-lippu vain 4€!

Ainutlaatuinen ja maailmalla supersuosituksi noussut Open Orchestra on nyt Kuopiossa!

Oletko koskaan miettinyt miltä sinfoniaorkesterin soittama musiikki kuulostaa muusikoille itselleen? Nyt sinulla on mahdollisuus kokea klassisen musiikin hitit lavalla orkesterin keskellä kulkien ja kuunnellen. Muusikoiden ja kapellimestarin työskentely lähietäisyydeltä koettuna tuo aivan uusia ulottuvuuksia konserttielämykseen.

Paikkoja rajoitetusti.

 

 
 
 

Kuopion Musiikkikeskus / Konserttisali

  • Ti 13.2. klo 18
  • To 15.2. klo 18

OPEN ORCHESTRA
Kuopion kaupunginorkesteri - Jukka Untamala, kapellimestari
Lasse Forsgren, juontaja
Kesto noin 1h 20min, sis. väliajan.

Opiskelijat 4 €
Muut liput: 15 € aikuiset / 4 € lapset alle 16v

 

To 15.2. klo 11-15 Kuopion Musiikkikeskuksessa vietetään Avoimien ovien päivää! Luvassa on monipuolista ohjelmaa, talokierroksia, arvontaa ja erikoistarjouksia. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Ks. tarkempi päiväohjelma Kuopion musiikki-keskuksen kotisivuilta.

Lue lisää konserteista:
Kuopion kaupunginorkesterin kotisivut
Tykkää meistä:
Kuopion kaupunginorkesteri Facebookissa
Kuopion kaupunginorkesteri Instagramissa

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ti 13.2. Liikuntailtapäivä
ke 14.2. klo 18-19 Ystävänpäivätapahtuma Kuopion torilla
ti 27.2. Winterfest
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti 26.3. ISYYn järjestöpäivät Kuopiossa
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

ti 13.2. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
viikolla 7, 19.-25.2. ei kerhotapaamisia Lukemalla

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko