Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 9-10/2024

ti helmik. 27 11:08:04 2024

Vko 9-10 / 27.2.-11.3.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 9-10/2024

Vko 9-10 / 27.2.-11.3.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Reipasta tiistaita,

Tänään Kuopion kampuksella on talviriehan tunnelmaa, kun Winterfest valtaa Savilahden alueen!

Ensi viikolla ISYYn toimistot ja uutiskirjeet ovat talvilomalla. Toivottavasti myös sinä pääset rauhoittumaan ja lepäämään!

Tämän viikon uutiskirjeestä kuulet mm. parin viikon päästä alkavista kaverikahviloista!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Toimistot lomailevat viikolla 10

ISYYn toimistot ovat kiinni talvilomaviikon 4.-10.3.2024. Mahdolliset asioinnit ISYYn toimistolla kannattaa siis hoitaa tämän viikon aikana. Olemme tiedottaneet verkkosivuillamme myös pääsiäisen vaikutuksista toimistojen aukioloihin. 

Huomaathan, että ensi viikolla ei ilmesty myöskään uutiskirjeitä. Seuraava uutiskirje kilahtaa postilaatikkoon tiistaina 12. maaliskuuta.

  Lue lisää  

 

 
 
     
 
 

Lainavälineitä talvilomaksi

Talvilomaviikko vaikuttaa ISYYn välinelainausten laina-aikoihin, sillä toimistot ovat kiinni 4.-10. maaliskuuta. Tällä viikolla haetut välinelainat pidentyvät siis maanantaihin 11. maaliskuuta saakka. Nyt on siis oiva hetki hyödyntää ISYYn välinelainauspalvelua

Meiltä löytyy molemmilta kampuksilta niin ulko- kuin sisälajeihin vaikka minkälaisia liikuntavälineitä, kuten liukureita, pulkkia, luistimia, retkiluistimia ja lumikenkiä! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Nimikilpailu: Päivitetään vappuperinnettä yhdessä!

Kuopion kampuksen yhtenä vappuperinteenä on nimittää Velj'miehes ja Siskotyttö. Nimitettyjen opiskelija-aktiivien kunniatehtävä on lakittaa Velj'mies ylioppilaskunnan allastapahtumassa. Allastapahtumaa on vietetty jo 50 vuoden ajan. 

Nimitykset tulevat Kuopion kauppahallin päätypatsaiden nimistä. Näemme ISYYssä tärkeäksi päivittää perinnettämme tähän päivään, sillä nimityksessä on mahdotonta huomioida yksilöiden moninaisuus. Haluamme perinteiden olevan saavutettavia kaikille yksilön ominaisuuksista riippumatta!

 
 
 

Osallistamme nyt jäsenistöä perinteen päivittämiseen nimikilpailun avulla. Anna ehdotuksesi Velj'mies ja Siskotyttö -nimitysten uusiksi nimiksi tai nimeksi sunnuntaihin 24.3.2024 mennessä ja voita kaksi lippua ISYYn perinteiseen Savo-Karjala Excursioon haluamallesi kampukselle. Voittaja saa valita kampuksen ja bussin ennen lipunmyynnin alkamista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hanki ISYYn kuntanauha vuosijuhlille!

Onko edessä ISYYn tai vaikkapa ainejärjestön vuosijuhlat? ISYYn jäsenenä olet oikeutettu kantamaan ylioppilaskuntamme kuntanauhaa. Kuntanauhaa myydään ISYYn toimistoilla jäsenistölle 4€/metri. 

Kuntanauhaa kannetaan nauhana oikean olkapään yli vasemmalle lantiolle tai ruusukkeena vasemmassa miehustassa. Kuntanauhan ei ole arvokasta koskettaa paljasta ihoa. Alla olevan linkin kautta löydät lisää tietoa ja ohjeen ruusukkeen taitteluun. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilat alkavat 12.3.

Kevään Kaverikahvilat starttaavat molemmilla kampuksilla tiistaina 12.3.!

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. Kahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat, sekä yksin että kaverin kanssa.

Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

Kahvila kokoontuu tiistaisin 12.3. alkaen klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Järjestöpäivät siirretty huhtikuulle

Järjestöpäivien ajankohtaa on siirretty maaliskuulta huhtikuulle. Olemme tiedottaneet järjestöpäivien ajankohdasta aiemmissa kevään uutiskirjeissä. Järjestöpäivät on siirretty molemmilla kampuksilla ajankohtaan ti-ke 16.-17.4.2024. Tapahtuma järjestetään Joensuussa kaksipäiväisenä ja Kuopiossa vain keskiviikkona 17.4.2024.

Järjestöpäivillä järjestöt ja kerhot ständeilevät Carelian ja Snellmanian aulassa, esittelevät toimintaansa ja myyvät haalarimerkkejä.

 

 
 
     
 
 

 

Kansainvälisen toiminnan hankehaku päättyy torstaina!

ISYYn kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustushaku on auki vielä torstaihin 29. helmikuuta saakka.

Avustus on tarkoitettu ainejärjestöille, kampusjärjestöille ja ISYYn kerhoille vuonna 2024 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin. Kaksi parasta hakemusta saa 400 € avustuksen.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Viikolla 9: tuntimuutos

Joogakoulu Kirsi Tammi

 

Viikolla 10 vietetään lomaa

4.3.–10.3. ei pidetä ohjattuja ryhmäliikuntatunteja, lukuun ottamatta Fascia Fitness tunti, joka pidetään lauantaina 9.3. klo 12.05–13.00.

 
 
     
 
 

Maaliskuussa alkavia kursseja

Kuntosalistarttikurssi (Ilmainen) alkaa 11.3. 

  • Maanantaisin klo 16.15-17.10; 11.3., 18.3., 25.3., 8.4. ja 15.4. Snellmanian kuntosalilla
  • Kurssilla opit kuntosalilaitteiden tekniikkaa sekä saat vinkkejä vapailla painoilla tehtäviin liikkeisiin. Kurssin tavoitteena on, että jokainen osaa kurssin jälkeen treenata kuntosalilla itsenäisesti.
  • Ilmoittautuminen alkaa 26.2. klo 16.15

Uinnin tekniikkakurssi II (45 €/hlö) alkaa 12.3. ja 13.3.

  • Lähtötasovaatimus 50–100 m yhtäjaksoista uintia. Kurssi sopii sinulle, joka osaat jo uida kasvot vedessä etkä pelkää vettä. Kurssilla käydään läpi uinnin hengitystekniikkaa, kelluntoja ja liukuja sekä harjoitellaan vapaa- ja selkäuinnin tekniikoita.

HotPilates jatkokurssi (50€/hlö) alkaa 14.3.

  • Torstaisin klo 16.30–17.30; 14.3., 21.3., 4.4., 11.4., 18.4. ja 25.4. Torikatu 19
  • Kurssi soveltuu Hot Pilates alkeiskurssin käyneille. Kurssilla teemme perustason pilates harjoitusta noin 30 asteeseen lämmitetyssä salissa.
  • Ilmoittaudu tästä

Kuntosalin jatkokurssi (Ilmainen) alkaa 15.3.

  • Perjantaisin klo 16.15-17.10; 15.3., 22.3., 5.4., 12.4., ja 19.4. Snellmanian kuntosalilla
  • Kuntosalin jatkokurssi sopii kuntosalistarttikurssin suorittaneille ja niille, joilla on jo hallussa perusteet kuntosaliharjoittelusta ja vapailla painoilla tehtävistä liikkeistä.
  • Ilmoittautuminen alkaa 1.3. klo 16.15
 
 
     
 

 
 

Maksa YTHS-maksu Kelalle

Muistathan maksaa YTHS-maksun 15.3. mennessä, mikäli olet ilmoittautunut läsnäolevaksi 31.1. mennessä. Vuonna 2024 maksu on 36,80€ lukukaudessa. Voit maksaa maksun OmaKelassa.

Lue lisää terveydenhoitomaksun maksamisesta ja maksun eräpäivistä: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Mielenterveyden keskusliitton maksuttomat verkkotapahtumat

Välitämme tietoa Mielenterveyden keskusliiton kevään maksuttomasta tapahtuma- ja kurssitarjonnasta tukea tarvitseville opiskelijoille. Nämä kaikki ovat verkossa eli osallistuminen eri puolilta maata on mahdollista.

Elefantti palasissa: Vinkkejä tahmaisiin opintoihin 14.3. klo 17-19

Käytännön vinkkejä opintoihin, jotka eivät vaan tunnu sujuvan. Verkkoluento opiskelijoille ja opinnoista vielä haaveileville.

Elefantti palasissa: Tenttejä ja tuskailua – päästä irti suorittamisesta 18.4. klo 17-19

Käytännön vinkkejä tasapainon etsimiseen opintokiireiden keskelle. Verkkoluento opiskelijoille ja opinnoista vielä haaveileville.

Opinnot kuin loputon pitäisi

Tukea opintoihin, jaksamiseen ja mielenterveyden haasteisiin. Verkkokurssi, jota voi käydä omaan tahtiin, omien pohdintojen tueksi missä vaan, milloin vaan. Auki koko ajan.

Ahdistus kuin usvainen suo

Tukea ahdistuneisuuteen ja paniikkihäiriöön. Verkkokurssia voi käydä omaan tahtiin, omien pohdintojen tueksi missä vaan, milloin vaan. Auki koko ajan.

Muu tuki: Valoa-vertaischat

Vertaistukea verkossa mielenterveyteen. Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18-20. Alla olevan linkin kautta pääset MTKL:n verkkosivuille, etusivun alalaidasta pääset chattiin. 

Kurkkaa tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme – hae kurssin nimellä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hae Planin kansainväliseen nuorten ilmastovaikuttaja-ryhmään

Planin nuoret Suomesta ja Ugandasta aloittivat viime vuonna yhteistyön ilmasto-oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Jatkamme toimintaa ja haemme lisää vaikuttajia mukaan! Tervetulleita ovat kaikki ilmastovaikuttamisesta kiinnostuneet, 15–29-vuotiaat nuoret.

Ryhmässä pääsee oppimaan lisää muun muassa kansainvälisestä ilmastopolitiikasta, ilmastokriisin ja terveyden yhteydestä sekä vaikuttamisesta. Katso lisää ja jätä hakemuksesi 6.3. mennessä.  

  jätä hakemus  
 
 
     
 

 
 

UEF: Kestävyyspäivät Kuopiossa 12.-14.3.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Kestävyyspäivät sekä Kuopion että Joensuun kampuksella
tarjoavat mahdollisuuden tutustua UEF:n eri oppiaineiden ja tieteenalojen
kestävyysosaamiseen.

Kestävyyspäivät järjestetään Kuopiossa 12.-14.3.2024 ja Joensuussa 19.-21.3.2024.
Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua alla olevan sivun kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

SiunSote ja Zonta-kerho: Kansainvälisen naistenpäivän etkot

Pohjois-Karjalan Zonta-kerho ry järjestää yhteistyössä Siun soten kanssa Kansainvälisen naistenpäivän Etkot: SUN KUKOISTUKSES KUORESTAAN - Toivon pilkahduksia naisten elämään. Torstaina 7.3.2024 klo 13 – 16, myös etänä.

Naisen toivo ja tahto, Anu Vehviläinen, entinen puhemies.

Naisia rikosten maailmassa, Kaisa Tammi, psykologi.

Koulutuksen merkitys rikoksista tuomittujen naisten elämänkulussa, Irene Martiskainen, erityisopettaja ja väitöskirjatutkija

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ti 27.2. Winterfest
ti-to 12.-14.3. UEF:n Kestävyyspäivät Kuopiossa
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ke 17.4. klo 10-14 ISYYn Järjestöpäivät Kuopiossa
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

ke 28.2. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
to 29.2. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 3.3. klo 13-15 UEF Student Bible Club
ma 4.3. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
ti 5.3. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminan Shakki (ISAS)
su 10.3. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko