Ajankohtaista

07.08.2023

Vaalikuulutus – Edustajistovaalit 2023

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajistovaalit järjestetään sähköisesti syksyllä 2023. Vaalien ennakkoäänestys on 31.10–3.11.2023. Varsinainen äänestyspäivä on 8.11.2023.

Vaaleilla valittava edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä toimielin, joka muodostuu 39 jäsenestä. Vaalit käydään joka toinen vuosi ja ehdolle voivat asettua kaikki ISYYn jäsenet, joita ovat esimerkiksi kaikki UEF:n perustutkinto-opiskelijat. Edustajisto ohjaa ylioppilaskunnan toimintaa päättämällä esimerkiksi jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta, taloudesta ja ylioppilaskunnan tulevaisuuden suunnasta. Edustajisto valitsee vuosittain ylioppilaskunnan puheenjohtajiston ja hallituksen.

Kuinka asetut ehdolle?

Voit asettua ehdolle jonkun toisen perustamalle ehdokaslistalle tai perustaa uuden oman listan, jolle asettua ehdolle. Ehdokaslistan perustaminen on helppoa ja ISYYn toimistojen henkilökunta avustaa sinua tarvittaessa. Ehdokashakemukset ja ehdokaslistaesitys on toimitettava ISYYlle 5.10.2023 klo 15 mennessä sähköisesti tai paperisena. Sähköiset lomakkeet löytyvät ISYYn verkkosivuilta Vaaliasiakirjat -osiosta. Paperisia lomakkeita saa ISYYn toimistoilta tai voit tulostaa ehdokashakemuksen sekä muut asiakirjat ISYYn nettisivujen materiaalipankista tai Vaaliasiakirjat -osiosta. Tarkemmat tiedot ehdokkaaksi asettumisesta ja vaalien aikataulusta voit lukea alla olevasta vaalikuulutuksesta. Noudatathan annettuja määräaikoja, sillä ISYY ei ota vastaan myöhästyneitä dokumentteja.

Lähde rohkeasti ehdolle! Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

Näin perustat ehdokaslistan:

  1. Täytä ja toimita vaaliasiavastaavailmoitus ISYYlle (verkko- tai paperilomake). ISYY lisää tiedot ilmoitetusta listasta ja vaaliasiavastaavan yhteystiedot verkkosivuille toimistoaikoina. Suosittelemme toimittamaan vaaliasiavastaavan ilmoituksen ennen ehdokasasettelun päättymistä, jotta listasi tulee näkyviin verkkosivuille silloin, kun ehdokkaita voi vielä asettaa listoille. (Huom! Virallinen keskusvaalilautakunnan hyväksyntä ehdokaslistalle tulee vasta ehdokasasettelun päätyttyä.)
  2. Kun ehdokas on täyttänyt ehdokassuostumuksen listallesi, saat ehdokkaan vahvistettavaksi antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
  3. Vahvista tai hylkää uudet ehdokkaat vastaamalla vaalikoordinaattorilta tulleeseen sähköpostiin.
  4. Toimita ehdokaslistaesitys verkko- tai paperilomakkeella ISYYlle 5.10.2023 kello 15 mennessä. Sähköinen ehdokaslistaesitys allekirjoitetaan Visma Sign -palvelussa (vahva tunnistautuminen). Huom! Sähköinen allekirjoitusprosessi täytyy olla hoidettu ennen määräaikaa. Paperinen lomake toimitetaan allekirjoitettuna ISYYn toimistolle.
  5. Huomaathan, että mikäli olet perustamassa vaaliliittoa, tulee myös vaaliliittoilmoitus allekirjoittaa Visma Sign -palvelussa (vahva tunnistautuminen).

Näin lähdet ehdolle:

  1. Täytä ja toimita ehdokassuostumus ISYYlle (verkko- tai paperilomake).
  2. Saat sähköisestä lomakkeesta vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiin, kun vaalikoordinaattori on käsitellyt lomakkeen. Vahvistus toimitetaan myös vaalilistasi vaaliasiavastaavalle, kenen täytyy hyväksyä ehdokkuutesi ehdokaslistalle vastaamalla vaalikoordinaattorin sähköpostiin. Sinun ei tarvitse reagoida vahvistusviestiin. Saat sähköpostiisi vielä kuittauksen, kun ehdokaslistan vaaliasiavastaava on hyväksynyt ehdokkuutesi. 
  3. Paperinen lomake toimitetaan allekirjoitettuna ISYYn toimistolle ja ISYY lähettää sen vaaliasiavastaavan hyväksyttäväksi sähköpostitse.
  4. Kaikki ehdokkaat täyttävät 5.10. mennessä sähköisen lomakkeen, jolla toimitetaan tiedot Tuudon vaalijärjestelmän ehdokasgalleriaan. Ehdokasgalleria on näkyvillä 11.10.2023 alkaen.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vuoden 2023 edustajistovaalien vaalikuulutus (PDF)

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaaliasiakirjat

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaalisäännöt

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Edustajistovaalit

Lisätietoja:

Wilma Poutanen, keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kvl.pj(at)isyy.fi

Elina Pitkänen, keskusvaalilautakunnan sihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kv.kuopio(at)isyy.fi, p. 044 576 8413

Helena Kansanen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, paasihteeri(at)isyy.fi, p. 044 576 8417

Muokattu 9.8.2023: Näin perustat ehdokaslistan -kohtaan lisätty 5. kohta vaaliliittoilmoituksen allekirjoittamisesta.