Ajankohtaista

04.11.2021

Vietä opiskeluaikasi paras vuosi – hae ylioppilaskunnan hallitukseen 2022!

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? 

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2022. Hallitus valitaan edustajiston kokouksessa 1.12.2021.

Hallituksen tehtävät

Hallitus vastaa ylioppilaskunnan päivittäisestä toiminnasta yhdessä työntekijöiden kanssa. Hallituksen jäsenten tehtävinä ovat mm. sektoreiden toiminnan lisäksi mm. opiskelijavaikuttaminen ja edunvalvonta, edustaa ylioppilaskuntaa ja vastata toimintasuunnitelman toteuttamisesta.

Hallituksessa toimimisesta maksetaan palkkio. Hallituksen jäsenten odotetaan sitoutuvan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn. 

ISYYn hallitukseen hakeminen 

Hallituspaikoista kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa ja vapaamuotoisen hakemuksen ylioppilaskunnalle, jotta edustajisto pääsee arvioimaan ehdokkaita. Vapaamuotoisessa hakemuksessa voit kertoa lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi haet hallitukseen. Halutessasi voit liittää mukaan myös ansioluettelosi. Huomioithan, ettet kirjoita hakemukseesi ja ansioluetteloosi mitään, jota et halua julkaistavan.

Lähetä hakemus sähköpostitse ylioppilaskuntaan viestintäsuunnittelijalle tiedotus(at)isyy.fi sekä osoitteeseen paasihteeri(at)isyy.fi Hallitushaku on 4.11.–21.11.2021.

Lähettäessäsi hakemuksen hyväksyt, että se julkaistaan ISYYn verkkosivuilla nähtäväksi. Edustajisto valitsee haluamansa hallituksen kokouksessaan 1.12. Hakemukset poistetaan verkkosivuilta 2.12.2021. 

Edustajistoryhmät saattavat käydä keskenään neuvotteluja hallituksen valinnasta, joten ilmoitathan myös omat tai mahdollisesti edustajasi/neuvottelijasi yhteystiedot hakemuksessa.

Hakuaikana hallitukseen hakeneiden hakemukset ja mahdolliset ansioluettelot julkaistaan ISYYn verkkosivuilla 22.11. Hakijoiden tiedot löytyvät ISYYn verkkosivuilta kohdasta: Vaikuta > Mukaan hallitukseen.

Ehdokkaiden videoidut haastattelut löydät ISYYn sivuilta 26.11.2021. 

Mikä hallitus?

Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 4–8 hallituksen jäsentä. Hallitus on edustajiston valitsema ylioppilaskunnan toimeenpaneva elin. Hallitus on viime vuosina pitänyt noin 40 kokousta vuodessa/kokoustaa viikoittain pois lukien loma-ajat ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin työryhmätyöskentelyihin. Hallituksen toiminta keskittyy yleensä arkipäiviin ja monet asiat, kuten työryhmiin ja kokouksiin osallistumiset sijoittuvat 8–17 väliselle ajalle.

Hallituksen jäsenillä on kullakin yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. Ylioppilaskunnan sektoreita ovat esimerkiksi koulutuspolitiikka, viestintä, kansainväliset asiat sekä sosiaalipolitiikka.

Hallituksessa pääset vaikuttamaan siihen, mitä ylioppilaskunnassa tehdään ja mihin suuntaan ylioppilaskuntaa viedään. Sen lisäksi pääset vaikuttamaan asioihin hyvin läheisesti yliopiston suuntaan. Vuoden aikana verkostoidut myös kansallisesti muiden ylioppilaskuntatoimijoiden kanssa ympäri Suomea. 

Kaikkien hallitukseen valittavien toivotaan osallistuvan perehdytykseen, joka on Valamossa 16.–17.12.2021. Tammikuun toisella viikolla järjestetään perehdytysviikko.

Jos vielä pohdit, mikä sektori voisi olla sinun juttusi, seuraathan ISYYn Instagramia (@isyyuef) seuraavien viikkojen ajan. Hallituslaiset kertovat omista sektoreistaan hallitushaun päättymiseen asti.

Hallitus järjestää hallitusinfon 16.11.2021 klo 16.30, jossa kerrotaan tarkemmin hallituksen toiminnasta ja tehtävistä. Tule kuulolle, jos hallitushaku kiinnostaa sinua! Linkin infoon löydät Lue lisää -kohdasta.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mukaan hallitukseen: Hakijat ISYYn vuoden 2022 hallitukseen

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hallitus

Google Meet, avautuu uuteen välilehteen, Hallitusinfo

Lisätietoja:

Vesa Janhunen, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Sanna Heinonen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri(at)isyy.fi