Ajankohtaista

25.10.2022

Vietä opiskeluaikasi paras vuosi – hae ylioppilaskunnan hallitukseen!

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2023. Hallitus valitaan edustajiston kokouksessa 24.11.2022. 

Hallituksen tehtävät 

Hallitus vastaa ylioppilaskunnan päivittäisestä toiminnasta yhdessä työntekijöiden kanssa. Hallituksen jäsenten tehtävinä ovat mm. sektoreiden toiminnan lisäksi mm. opiskelijavaikuttaminen ja edunvalvonta, edustaa ylioppilaskuntaa ja vastata toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Hallituksessa toimimisesta maksetaan palkkio. Hallituksen jäsenten odotetaan sitoutuvan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn. 

ISYYn hallitukseen hakeminen 

Hallituspaikoista kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa ja vapaamuotoisen hakemuksen ylioppilaskunnalle, jotta edustajisto pääsee arvioimaan ehdokkaita. Vapaamuotoisessa hakemuksessa voit kertoa lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi haet hallitukseen. Halutessasi voit liittää mukaan myös ansioluettelosi. Huomioithan, ettet kirjoita hakemukseesi ja ansioluetteloosi mitään, jota et halua julkaistavan. Lähetä hakemus sähköpostitse ylioppilaskuntaan viestintäsuunnittelijalle tiedotus@isyy.fi sekä osoitteeseen paasihteeri@isyy.fi Hallitushaku on 28.10.–13.11.2022. Lähettäessäsi hakemuksen hyväksyt, että se julkaistaan ISYYn verkkosivuilla nähtäväksi. Edustajisto valitsee hallituksen kokouksessaan 24.11.2022. Hakemukset poistetaan verkkosivuilta 25.11.2022. 

Edustajistoryhmät saattavat käydä keskenään neuvotteluja hallituksen valinnasta, joten ilmoitathan myös omat tai mahdollisesti edustajasi/neuvottelijasi yhteystiedot hakemuksessa. Hakuaikana hallitukseen hakeneiden hakemukset ja mahdolliset ansioluettelot julkaistaan ISYYn verkkosivuilla 14.11. Hakijoiden tiedot löytyvät ISYYn verkkosivuilta kohdasta: Vaikuta > Mukaan hallitukseen. Ehdokkaiden videoidut haastattelut löydät ISYYn sivuilta 20.11.2022. 

Mikä hallitus? 

Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 4–8 hallituksen jäsentä. Hallitus on edustajiston valitsema ylioppilaskunnan toimeenpaneva elin. Hallitus on viime vuosina pitänyt noin 40 kokousta vuodessa/kokoustaa viikoittain pois lukien loma-ajat ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin työryhmätyöskentelyihin. Hallituksen toiminta keskittyy yleensä arkipäiviin ja monet asiat, kuten työryhmiin ja kokouksiin osallistumiset sijoittuvat 8–17 väliselle ajalle. 

Hallituksen jäsenillä on kullakin yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. Ylioppilaskunnan sektoreita ovat esimerkiksi koulutuspolitiikka, viestintä, kansainväliset asiat sekä sosiaalipolitiikka. Hallituksessa pääset vaikuttamaan siihen, mitä ylioppilaskunnassa tehdään ja mihin suuntaan ylioppilaskuntaa viedään. Sen lisäksi pääset vaikuttamaan asioihin hyvin läheisesti yliopiston suuntaan. Vuoden aikana verkostoidut myös kansallisesti muiden ylioppilaskuntatoimijoiden kanssa ympäri Suomea. Kaikkien hallitukseen valittavien toivotaan osallistuvan perehdytykseen, joka on 1.– 2.12.2022. Tammikuun toisella viikolla järjestetään perehdytysviikko. Jos vielä pohdit, mikä sektori voisi olla sinun juttusi, seuraathan ISYYn sosiaalisen median kanavia (@isyyuef) seuraavien viikkojen ajan. Kerromme kanavissamme hallituksen eri sektoreista hallitushaun päättymiseen asti. 

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mukaan hallitukseen (Hakijat vuoden 2023 hallitukseen julkaistaan tällä sivulle 14.11.)
Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hallitus 

Lisätietoja:

Sami Tanskanen, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, puheenjohtaja(at)isyy.fi
Hannele Mirola, vs. pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri(at)isyy.fi