Ajankohtaista

30.04.2019

Vuoden 2019 Velj’mieheksi ja Siskotytöksi pitkän linjan ylioppilaskunta- ja ainejärjestöaktiivit

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Kuopion kampusvaliokunta on valinnut vuoden 2019 Velj’mieheksi ja Siskotytöksi Henri Hakkaraisen ja Heidi Hämäläisen. Valitut pesivät ja lakittivat Velj’mies-patsaan ylioppilaskunnan vappuaaton tapahtumassa 30.4. Kuopion torilla. 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) Kuopion kampusvaliokunta valitsee joka vuosi kaksi ylioppilaskunnan toiminnassa aktiivisesti mukana ollutta henkilöä Velj’mieheksi ja Siskotytöksi. Vuoden 2019 Velj’mies on Henri Hakkarainen ja Siskotyttö Heidi Hämäläinen. Molemmat valitut ovat pitkän linjan ylioppilaskunta- ja ainejärjestötoimijoita. Heillä oli erityinen kunniatehtävä Kuopion torilla järjestettävässä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa, jossa he pääsivät pesemään ja lakittamaan Velj’mies-patsaan.

Sekä Hakkarainen että Hämäläinen ovat olleet mukana ylioppilaskunnan toiminnassa jo useamman vuoden. Hakkarainen on toiminut ISYYn Kuopion kampuksen vapaa-ajan jaoston puheenjohtajana vuonna 2018, ISYYn hallituksen viestintä- ja ympäristövastaavana vuonna 2017 sekä edustajiston jäsenenä vuonna 2016. Lisäksi hän on työskennellyt ylioppilaskunnassa viestintäapulaisena sekä toiminut oman ainejärjestönsä, Hyeena ry:n, hallituksessa.

– Henri on tuttu kasvo kampuksella myös muille kuin ylioppilaskunnan toiminnassa mukana oleville tai oman alansa opiskelijoille, sillä hän on ehtinyt työskennellä myös yliopiston vertaistuutorina sekä UEF-lähettiläänä, kertoo ISYYn hallituksen puheenjohtaja Aleksi Kinnunen. 

Myös Heidi Hämäläinen on toiminut ylioppilaskunnassa useissa eri luottamustehtävissä. Hän on ISYYn edustajiston nykyinen toinen varapuheenjohtaja, ylioppilaskunnan vuoden 2018 hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja sekä Kuopion kampuksen vapaa-ajan jaoston vuoden 2017 puheenjohtaja. Hämäläinen on ollut mukana myös oman ainejärjestönsä, Socius ry:n, hallituksessa. 

– Lukuisten luottamustoimiensa lisäksi Heidi on tunnettu syntyperäisestä savolaisuudestaan ja ahkerasta työotteestaan ja on myös siksi loistava valinta Siskotytöksi, Kinnunen toteaa. 

Vuoden 2019 Velj’mieheksi ja Siskotytöksi valittujen nimet julkistettiin 30.4. Kuopion torilla pidetyssä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa.

Lisätietoja:

Aleksi Kinnunen, hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), p. 044 576 8404, puheenjohtaja@isyy.fi

Lue lisää:

Isyy.fi: Kuopion akateemisen vapun perinteet täyttävät pyöreitä

Isyy.fi: ISYYn vappu 2019 Kuopiossa