Ajankohtaista

25.01.2021

We Have a Stream! – Savilahti Stage

Kuopion kaupungin tiedote 25.1.2021

Mitä tapahtuu, kun tiede ja tutkimus, osaaminen ja uteliaisuus, nuoruus ja kokemus, paikallisuus ja kansainvälisyys yhdistyvät? Syntyy jotain ainutlaatuista ja ennakkoluulotonta. Syntyy Savilahti Stage.

Yksi Suomen monipuolisimmista kärkihankkeista, Kuopion Savilahti, on paljon muutakin kuin Savilahden rantaan rakentuvat kiinteistöt. Se on valtava verkosto kansainväliselläkin tasolla merkittävää osaamista. Nyt tämä osaaminen halutaan saattaa kaikkien ulottuville ja herättää sen pohjalta keskustelua.

– Tarvitsemme vuorovaikutusta ja kohtaamista keskustellaksemme merkityksellisistä asioista. Keskustelun kautta asiat kehittyvät, yhdistyvät, saavat muodon ja alkavat toteutumaan tekoina, Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen kertoo.

Alusta tulevaisuuden keskusteluille

Savilahti Stage on uusi keskusteluohjelma, jossa osaaminen, merkityksellisyys ja avoimuus kohtaavat. Luvassa on tunti kiehtovaa ja vuorovaikutteista keskustelua, joka jakso kerrallaan synnyttää huomisen sisältöjä ja muuttaa maailmaa hivenen paremmaksi.

Ensimmäinen lähetys striimataan nettiin Valon päivänä 3.2.2021 klo 13, jolloin Stagelle astelevat apulaisprofessori Arto O. Salonen (UEF), rehtori Mervi Vidgren (Savonia-amk) ja opiskelija Miika Hiltunen (UEF). Keskustelun aiheena on ”Yhdessä enemmän – merkityksellinen yhteisö” ja keskustelun lomassa nähdään kiinnostavia inserttejä. Katsojat pääsevät osallistumaan keskusteluun somessa tunnisteella #savilahtistage.

Yhdessä enemmän

Stagessa tiivistyy hyvin Savilahden visio yhteisöllisyydestä. Savilahti on alue, jonka tarinaa toimijat ja asukkaat rakentavat yhdessä. Savilahden kehittäminen on rakentamisen lisäksi myös mahdollisuuksien antamista sille, mitä Savilahdessa tapahtuu.

– Stage-ajatus kiteyttää hyvin Savilahden hengen kehittämällä toimintaa alueelle ja luomalla mahdollisuuksia erilaisille kohtaamisille ja keskusteluille, hankejohtaja Antti Niskanen summaa.

Toukokuussa Stagella on tarkoitus puhua tulevaisuuden työelämästä ja syksymmällä nostaa Stagelle opiskelijat ja kolmen koulutusasteen kampus. Tavoitteena on syksyn aikana herättää myös keskustelua Savilahdesta kestävänä kaupunkina.

Savilahdessa on suuri määrä myönteistä uteliaisuutta ja tuoretta tapaa toimia, jotka yhdistyvät piinkovaan osaamiseen ja tutkimukseen. Sitä halutaan jakaa kaikille Savilahti Stagella.

SAVILAHTI - TÄÄLLÄ ASUU TULEVAISUUS

Kuopion Savilahti on alusta kasvulle, kehitykselle sekä inspiroivalle elämälle keskellä puhtainta suomalaista järviluontoa, globaalien yhteyksien äärellä. Savilahti on ihmisten ja ideoiden koti, jossa yhteisö on luonnonvoima.

Lue lisää:

Savilahti.com, avautuu uuteen välilehteen: Savilahti Stage