Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 18/2022

ti toukok. 03 15:27:38 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme ensi viikolla pidettävästä ISYYn työelämäpäivästä, avoinna olevasta luottamushenkilöpaikasta sekä ajankohtaisista SILLAT-tapahtumista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 18/2022

Vko 18 / 2.-8.5.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Toukokuu on täällä! 🌷

Tässä uutiskirjeessä kerromme ensi viikolla pidettävästä ISYYn työelämäpäivästä, avoinna olevasta luottamushenkilöpaikasta sekä ajankohtaisista SILLAT-tapahtumista.

Viikon teemat ovat:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • SYKETTÄ
  • SILLAT ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Tapahtumakalenteri

Iloa viikkoosi! ✨

 

 
 
     
 

 

 
 

ISYYn toinen työelämäpäivä järjestetään 10.5.!

Tervetuloa osallistumaan ISYYn toiseen työelämäpäivään 10.5. klo 9:15 alkaen! Päivän ensimmäinen luento on yleisestä työttömyyskassasta ja toinen luento LikedIn-verkostoitumisesta. Luennot striimataan ISYYn YouTube-kanavalle. Luentojen välissä sinulla on mahdollisuus käydä valokuvauttamassa itsensä ilmaiseksi ISYYn CV-valokuvauspisteellä kampuksilla! Voit lukea ohjelmasta tarkemmin alla olevan linkin kautta! 

Ohjelma:

  • 9:15-11:00 Työttömyyskassa-luento - YTK (suomeksi)
  • 11:00-13:00 CV-valokuvaus
    • Joensuu: Carelia-rakennuksen aula
    • Kuopio: ISYYn toimisto (Lukema, Studentia-rakennus, C-ovi)
  • 13:30-14:30 LinkedIn-luento - Suvi Pesonen, Pohjois-Savon ELY-keskus (englanniksi)
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY hakee opiskelijavaraedustajaa filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon

ISYY hakee yhtä opiskelijavaraedustajaa filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon vuoden 2023 loppuun kestävälle toimikaudelle.

Tiedekuntaneuvoston opiskelijavaraedustajaksi on hakukelpoinen henkilö, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopistossa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto tai lisensiaatin tai tohtorin tieteellinen jatkotutkinto. 

Opiskelijaedustajalta toivotaan reipasta otetta tarttua asioihin, opiskelijanäkökulman esiin tuomista opiskelijoita koskevassa päätöksenteossa sekä syvällistä perehtymistä käsiteltäviin asioihin.

Perustellut hakemukset mahdollisine ansioluetteloineen tulee lähettää ylioppilaskunnan koulutus- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Mikko Aaltoselle osoitteeseen koso@isyy.fi torstaihin 5.5.2022 klo 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Suunnittele ISYYn lukuvuosikalenterille uniikki kansi!

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Sykkiikö rinnassasi luova sydän? ISYY kutsuu kaikki opiskelijat seuraavan lukuvuosikalenterin kannen (2022-2023) suunnittelukilpailuun. Voittajaksi valittu design julkaistaan kalenterin kantena ja palkitaan 100€ lahjakortilla S-ryhmään. 

Kilpailu on auki nyt ja päättyy 15.5.2022.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ on mukana Kilometrikisassa, joka poljetaan 1.5.-22.9.2022

Mukaan Joensuun SYKETTÄ-joukkueeseen ovat tervetulleita Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston henkilökunta sekä opiskelijat.

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Palkintoja arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja kisan loputtua palkitaan parhaat joukkueet. Jokaiselle osallistujalle on varmasti luvassa kohonnutta kuntoa ja hyvää mieltä!

Liity joukkueeseen täältä (kilometrikisa.fi)

Kisa: Kilometrikisa 2022
Joukkueen nimi: SYKETTÄ Joensuu
Osallistumiskoodi: syketta-kesaan22

Tule mukaan polkemaan SYKETTÄ Joensuu uuteen ennätykseen!

Pyörälijän liikennesäännöt (Traficom.fi)

 
 
     
 

 
 

 

ISYY on mukana toteuttamassa Pohjois-Karjalan Pridea 21.5.

Yhdenvertaisuus ja avoimuus ovat ISYYlle tärkeitä arvoja. ISYY kannustaakin kaikkia jäseniään osallistumaan lauantaina 21.5. Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan Joensuussa, sekä pukemaan päällensä opiskelijahaalarit muodostaakseen sateenkaarevan joukon. SILLAT-hanke järjestää myös excursion Kuopion kampukselta Joensuuhun, jotta Kuopiossa opiskelevilla on mahdollisuus osallistua Prideen. Puistojuhlassa klo 16 alkaen on ohjelmassa live-musiikkia sekä ISYYn villtialueella mahdollisuus hengailla muiden opiskelijoiden kanssa. 100 ensimmäistä saavat ISYYn Pride Hemmo-haalarimerkin. Lisäksi haemme tällä hetkellä talkoolaisia toteuttamaan kulkuetta ja puistojuhlaa kanssamme, ja kiitokseksi avusta vapaaehtoiset saavat mm. ruuan Ravintola Kerubista.

Tervetuloa juhlimaan Pridea muiden opiskelijoiden kanssa!

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan Seta ry:n kanssa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae talkoolaiseksi Joensuun Prideen!

ISYY tarvitsee ahkeria käsipareja mukaan toteuttamaan Pride-kulkuetta ja puistojuhlaa Joensuussa lauantaina 21.5.! Kiitokseksi avusta saat ilmaiset pöperöt Ravintola Kerubista; todistuksen talkoolaisuudesta, joka on oiva lisä omaan CV:seen; sekä Pride Hemmo-haalarimerkin. Lisäksi pääset myös nauttimaan itse juhlasta, sillä talkoolaisvuorot on jaettu kahteen vuoroon. Vuoro kestää vain 3h.

Talkoolaisena on mahdollista työskennellä seuraavissa tehtävissä:

  • Äänentoistolaitteiden roudaus
  • AV-laitteiden kokoaminen
  • Yleisen siisteyden ylläpito puistojuhlassa
  • Valokuvaajana taltioimassa kulkuetta sekä puistojuhlaa
  • Järjestyksenvalvonnassa ja apujärjestyksenvalvonnassa eli ns. tunnelmantarkkailijana

Voit toivoa hakemuksessa itsellesi vuoroa ja työtehtävää. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään kaikille toiveiden mukaiset työvuorot ja -tehtävät. Hakuaika on käynnissä 3.-17.5. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lisää lippuja RajaSpeksin näytökseen!

SILLAT-hanke järjestää opiskelijoille teatterivierailun vuoden 2022 RajaSpeksiin nimeltään "Tyylin viemää" tiistaina 10.5. klo 19 alkaen Näyttämöllä (Koskikatu 8).

Näytökseen on varattu muutama lippu lisää! Osallistuminen hankkeen kautta on maksutonta. Sitova ilmoittautuminen tapahtuu Kide.appin kautta ja päättyy 5.5. klo 15, jonka jälkeen olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin. Voit ilmoittautua myös jonoon sitä varten, jos tulee viime hetken peruutuksia lipuissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, haluatko kirjoittaa itsellesi tärkeästä asiasta ISYYn blogiin?

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista ja onnistumisen kokemuksista. Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät ottamaan kantaa, herättämään keskustelua ja saavat oman äänensä kuuluviin. Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tervetuloa kevään viimeiselle SILLAT-kävelylle 11.5.!

Joensuun SILLAT-tiimi järjestää vielä viimeisen kerran yhteiskävelylenkin keskiviikkona 11.5. klo 16 alkaen. Lähtö on Alkukiviltä Carelialta ja lenkki kestää noin tunnin. Kävelylenkin jälkeen on mahdollisuus vielä lähteä porukalla viihtymään kahvikupposen äärelle. Lenkki on avoin kaikille, eikä siihen ole etukäteen ilmoittautumista. Lisäksi saat osallistumisesta muistoksi SILLAT-hankkeen haalarimerkin.

Tervetuloa mukaan reippailemaan kanssamme vielä kerran!🌞

 
 
     
 

 
 

YTHS tiedottaa

Yhdessä kohti energisempää arkea!
Haluatko matkalle kohti energisempää arkea? Lataa sinäkin mobiili YTHS Ravitsemus –palvelu ja löydä itsellesi sopivat tavat syödä hyvin. #ythsravitsemus

Kannustetaan yhdessä palvelun käyttöönottoon! Laita sana leviämään somessa hyödyntämällä valmiita markkinointiaineistoja.
YTHS Ravitsemuksen materiaalipankki

***

SelfChatin palveluaikoihin muutoksia 
SelfChatin palveluajat muuttuivat huhtikuun alussa. Chatiin avattiin myös lisää palvelulinjoja asioinnin nopeuttamiseksi ja sujuvoittamiseksi. Kuulovammaisille avattiin oma chat-linja. Lue lisää

***

Hyödynnä matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja
Hyödynnä asiantuntijoiden konkreettiset vinkit hyvinvoinnin vahvistamiseen ja mielen hyvinvoinnin haasteiden kohtaamiseen. Katsottavanasi on yli 90 Lifeclass-videota – löydät ne Self-verkkopalvelun kautta. MieliChatissä voit keskustella anonyymisti mieltäsi painavista asioista ja saada neuvoja ja tukea mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Self-verkkopalvelusta löytyvä MieliChat palvelee ma-pe klo 8–14.
Lue lisää

 

 
 
     
 
 

Miten yliopisto voisi tukea yrittäjyyttä Joensuussa? Osallistu etätyöpajaan ja vaikuta!

Haluatko vaikuttaa siihen, minkälaisia palveluja Itä-Suomen yliopisto tarjoaa yrittäjyyden tukemiseen tulevaisuudessa? Käynnissä olevassa projektissa haetaan opiskelijoiden näkemyksiä yrittäjyyden palveluihin. Projekti keskittyy pääasiassa Joensuun kampuksen toimintaan.

Osallistu ja vaikuta etätyöpajassa keskiviikkona 11.5. klo 15:00-17:00. 

Ilmoittaudu mukaan Zoomissa järjestettävään työpajaan täältä

 
 
     
 
 

Tutkimus: Yliopisto-opiskelijoiden reaktiot Ukrainan sotaan

Itä-Suomen yliopistossa toteutetaan ”Yliopisto-opiskelijoiden reaktiot Ukrainan sotaan” -tutkimus. Yliopisto lähestyy opiskelijoita tiedekuntien kautta tutkimuskyselyllä, joka käsittelee reaktioita Ukrainan sotaan. Vastuututkijana toimii Filosofisen tiedekunnan tutkimuksesta vastaava varadekaani, terveyspsykologian professori Taina Hintsa. 

Tutkimuksen tavoitteena on edistää sekä psykologisen tiedon karttumista että opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvien tukitoimien kehittämistä. Tutkimukseen osallistuminen voi auttaa myös pohtimaan ja kartoittamaan omaan hyvinvointiin liittyviä asioita. Tutkimuksesta on mahdollista saada myös kansainvälistä vertailutietoa. Siksi toivomme erittäin aktiivista osallistumista tähän tutkimukseen.

Opiskelijat saavat kutsun kyselyyn vastaamiseen tiedekuntakohtaisesti Yammerin tai sähköpostijakelun kautta. Kyselyyn vastataan nimettömänä eikä yhteystietoja kerätä. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja edistämään yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointia!

Huom! Vastaathan kyselyyn vain kerran.

Linkki kyselyyn

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Mimmit koodaa -hankkeen tulevia tapahtumia

Liity keskusteluun
Hankkeen keskustelua käydään Facebook-ryhmässä ja Mimmit koodaa Slackissa. Mikäli mukaan liittyminen ujostuttaa tai jos haluat tarkempia ohjeita, voit lähettää viestiäinfo@mimmitkoodaa.fi - pyrimme siihen, ettei kukaan jäisi yksin!

Hankkeen Facebook-ryhmä
Mimmit koodaa Slack

***

Tulevia tapahtumia
5.5.
klo 14-16 Mimmit Koodaa Luotsilla!
11.5. klo 9-15 Juniorirekry
13.5. Lounastellaan Pohjois-Karjalassa @ Local Bistro
18.5. klo 9-10 Opi puhumaan IT-alasta mahdollisuutena (Online)
19.5. klo 14-16 Mimmit Koodaa Luotsilla!
20.5. klo 10-11 Oman osaamisen sovittaminen teknologia-alalla @ Joensuun Tiedepuisto

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Onko sulla jo liput kevään 2022 RajaSpeksiin?

Mikä Speksi? RajaSpeksi on opiskelijavoimin toteutettu interaktiivinen, improvisaatiolla höystetty musiikkiteatterispektaakkeli, joka sisältää oivaltavia näyttelijäsuorituksia, mukaansatempaavia musiikkinumeroita, tanssia sekä yleisön aktiivista vaikuttamista esityksen kulkuun "Omstart!"-huudolla.

Tämän kevään Speksi "Tyylin viemää" on italialainen, tulipunainen, tyylikäs ja kiihtyy nollasta sataan viidessä sekunnissa. Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty hyvän mielen tragikomedia; juuri teille, juuri sellaisena kuin se esitetään, kuin Milanon muoti. Per favore!

Esitykset pidetään Näyttämöllä (Koskikatu 8, 80100 Joensuu) toukokuun aikana. Lipun hinta on 17€. Tervetuloa nauttimaan viihdyttävimmästä illasta, jonka kevään aikana voit kokea! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pohjois-Karjalan Seta - avointa sateenkaarevuutta susirajalla

Pohjois-Karjalan Seta on ihmisoikeus- ja sosiaalialan järjestö, joka järjestää tapahtumia alueen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Järjestämme joka viikko tapaamisia sekä toukokuussa 17.- 22.5.2022 tottakai myös Pohjois-Karjala Priden! Toimistomme sijaitsee osoitteessa Rantakatu 23 A, toinen kerros. Yhteiset tapaamiset pohjakerroksessa yhteisötila Helmissä. 

ti 3.5. Sateenkaaritaidepaha klo 17-20 alkaen

to 5.5. Discord peli-ilta klo 18

pe 6.5. Liikuntaryhmä kokoontuu Mutalan koululla klo 18

Lämpimästi tervetuloa! Kaikki lisätiedot, kyselyt sekä pyynnöt Discordiin: anna@pohjoiskarjalanseta.fi

Tapahtumakalenteri

Pride-viikon ohjelma

 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

  • ”Palomies Montagin vertaistukea identiteettikriisiin”! scifi-klassikko FAHRENHEIT 451
  • ”Ihokarvat pystyyn murhamysteeristä”! Agatha Christien HIIRENLOUKKU
  • ”Seikkailufantasian”! Pikku vampyyri

Joensuun kaupunginteatterissa, opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna ja ennakkoonkin vain 15 euroa! Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista, Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi tai vaikka vasta tuntia ennen esityksiä teatterin ovilipunmyynnistä kaupungintalolta.

Koko upean monipuolinen ja yllättävä ohjelmisto esittäytyy jo netissä, katso vaikka
www.joensuunteatteri.fi

 
 
     
 
 

English Havuja#!@%&! Bootcamp coming in May!

Havuja#!@%&! Bootcamp is the 1st stage of the Havuja business accelerator programme by Business Center North Savo. 

For the first time 1,5 years Havuja Bootcamp will be actualized in English! Therefore, we welcome all exchange and international degree students in our schools to participate. Finnish students are naturally welcome as well.

Bootcamp is meant for anyone who has an initial business idea and would like to work on it. Participants get to develop their business idea in four intensive 2,5h workshops with the help of experts from Business Center North Savo. You don’t have to have a clear business idea ready. In the final session all teams get to present their business idea to the Bootcamp jury.

 

 
 
 

You can participate by yourself or as a team. You get two (2) credits from participating to your elective studies.

Dates:
Tues 03.05. Havuja Bootcamp session 1: Idea crystallization. 4:00 - 6:30 pm 
Thur 05.05. Havuja Bootcamp session 2: Market research. 4:00 - 6:30 pm
Tues 10.05. Havuja Bootcamp session 3: Project planning. 4:00 - 6:30 pm
Thur 12.05. Havuja Bootcamp session 4: Pitching training. 4:00 - 6:30 pm
Thur 19.05. Havuja Bootcamp session 5: Pitching day. 4:00 - 6:30 pm

All sessions will be held via Zoom. Optional hybrid execution is considered.

What: Havuja#!@%&! Bootcamp, the 1st stage of Havuja business accelerator program by Business Center North Savo.
When: In May 2022. 
For whom: For anyone who has a business idea they would like to work on. 
Why: Interesting elective course to work on a business idea + you get 2 credits for your studies.
 
Interested or got questions? Enrol now by sending an email:
tomi.tuovinen@uef.fi
p. +358505715046

PS. Maximum number of participants is limited to around 15 teams, so be fast!

 
 
     
 
 

 

Nuorten aikuisten olkkari ja kisakatsomo

Nuorten aikuisten olkkari ja kisakatsomo Pielisensuun kirkolla klo 18-21:00. 

5.5. Lautapelejä ja toiminnan suunnittelua

Toukokuun aikana katsomme kaikki Leijonien pelit yläsalissa. Nuorten aikuisten Kisakatsomo Pielisensuun kirkon yläsalissa. Aina kun Leijonat pelaavat, meillä on kisakatsomo. Paikalle voi tulla aina tasalta, jolloin aloitamme tilan järjestelyn.

Nuorten aikuisten olkkariin liittyvät ajankohtaiset asiat löytyvät Whatsapp –kanavan kautta. Linkin löydät täältä kohdasta ”Some”.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
1.5.-22.9.
Kilometrikisa
3.5. Sateenkaaritaidepaha klo 17-20 alkaen
5.5. klo 14-16 Mimmit Koodaa Luotsilla!
5.5. Discord peli-ilta klo 18
6.5. Liikuntaryhmä kokoontuu Mutalan koululla klo 18
10.5. ISYYn työelämäpäivä
10.5. RajaSpeksi: Tyylin viemää klo 19 Näyttämöllä (Koskikatu 8)
11.5. klo 9-15 Juniorirekry (järj. Mimmit Koodaa)
11.5. SILLAT-kävely klo 16, lähtö Alkukiviltä
11.5. Luovasti Ohjaten -kurssi ryhmänohjaajille
13.5. Lounastellaan Pohjois-Karjalassa @ Local Bistro (järj. Mimmit Koodaa)
18.5. klo 9-10 Opi puhumaan IT-alasta mahdollisuutena (Online) (järj. Mimmit Koodaa)
19.5. klo 14-16 Mimmit Koodaa Luotsilla! (järj. Mimmit Koodaa)
20.5. klo 10-11 Oman osaamisen sovittaminen teknologia-alalla @ Joensuun Tiedepuisto (järj. Mimmit Koodaa)
21.5. Pride-kulkue Joensuussa (lähtö klo 15 Joensuun torilta)

 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko