Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 49/2021

ti jouluk. 07 13:53:40 2021

Joulukuussa tapahtuu!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 49/2021

Vko 49 / 7.-13.12.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Tervetuloa joulukuu!

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta 
verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tämän viikon uutiskirjeistä saat tietoa muun muassa ISYYltä lainattavista luistimista, uudesta hallituksesta sekä joulu-tammikuun pyhien ja joululoman vaikutuksista ISYYn toimistojen aukioloaikoihin!

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Työelämä ja harjoittelu
  • Sekalaista
  • Tapahtumakalenteri

Lumista joulukuuta ❄

 

 
 

 
 

ISYYn hallitus 2022 on valittu

ISYYn hallitus (yläkuva) ja edustajiston puheenjohtajisto (alakuva) vuodelle 2022 on nyt valittu! ISYYn edustajisto valitsi 1.12.2021 pidetyssä kokouksessaan ylioppilaskunnan puheenjohtajiston ja hallituksen vuodelle 2022.

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Sami Tanskanen, joka opiskelee kulttuurintutkimusta Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella. Hän on toiminut kuluneena vuonna ISYYn hallituksen varapuheenjohtajana.

Hallituksen yhdeksän muuta jäsentä ovat varapuheenjohtaja Jimi Virkkala, Eetu Hyvönen, Laura Kangasoja, Matti Karhunen, Saara Myllynen, Kaisa Rautiainen, Pauliina Ryökäs, Sonja Soinne ja Ville-Pekka Timonen.

Ylioppilaskunnan puheenjohtajaksi valittiin Emilia Honkanen. Honkanen opiskelee Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella pääaineenaan International Business and Sales Management, ja hän on toiminut kuluneella toimikaudella ISYYn edustajiston varajäsenenä sekä talousvaliokunnan varapuheenjohtajana.

Edustajiston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Wilma Poutanen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Roosa Ylikoski. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYY hakee siistijää Suvantokadun tiloihin määräaikaiseen työsuhteeseen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee Joensuun Suvantokadun vapaa-ajan tilojen (Suvas) siistijää määräaikaiseen työsuhteeseen 3.1.–31.5.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Työ on tarvittaessa töihin kutsuttava. Keskimäärin viikkotyötuntimäärä 0-10h varausten mukaan. 

Työtehtäviin kuuluu kokous- ja saunatilan siivous ja tarkistukset sekä pienet ylläpitotoimet, kuten lamppujen vaihto ja tarvikkeiden hankinta.

Tehtävä sopii mainiosti esimerkiksi opintojen ohessa tehtäväksi. 

Hakuaika tehtävään päättyy 14.12.2021 kello 12.00. Vapaamuotoiset työhakemukset toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen: paasihteeri(at)isyy.fi. Sähköpostiin otsikko ”Suvaksen siistijä”. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Joululomien ja pyhien vaikutukset toimiston aukioloaikoihin ja uutiskirjeisiin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimistojen aukioloissa on joululomista ja joulu-tammikuun pyhäpäivistä johtuvia poikkeuksia. Poikkeusaukiolot näet alta. Hoidathan mahdolliset asioinnit ja yhteydenotot ajoissa.

Joululoma vaikuttaa myös uutiskirjeiden ilmestymiseen. Tämän vuoden viimeiset uutiskirjeet julkaistaan 14.12. ja ensi vuoden ensimmäiset uutiskirjeet 11.1.2022.

Poikkeukset:

  • to 16.12.2021 - su 2.1.2021 (joululoma) suljettu
  • to 6.1.2022 (loppiainen) suljettu
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainaa luistimia ISYYn toimistolta!

Tekisikö mieli lähteä luistelemaan, mutta et viitsisi hankkia omia luistimia? Ei hätää, lainaa meiltä! 

ISYYn Joensuun toimiston liikuntavälinevarastolta löytyy niin luistimia kuin mailojakin talvikauden jäille. Tarjolla myös monia muita välineitä!

ISYYn jäsenet voivat lainata liikuntavälineitä toimiston aukioloaikoina veloituksetta viikon ajaksi!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn EV-kahvit maanantaina 13.12.2021 klo 15-17!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääsee kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiaan. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat kertomassa edunvalvonnan ajankohtaisia uutisia ja vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin.

Tämän vuoden viimeiset EV-kahvit järjestetään kasvokkain kampuksilla!

Joensuun EV-kahvit pidetään Haltialla ja Kuopion kahvit Lukemalla.

 

 
 
     
 

 
 

 

Kevään 2022 SYKETTÄ-tarrat tulivat myyntiin 1.12.

Voit ostaa kevään 2022 SYKETTÄ-tarran jo 1.12.2021 alkaen nettisivujen verkkokaupasta tai mobiilisovelluksen kautta.

Lataamalla mobiilisovelluksen, voit ostaa liikuntatarran ja saat käyttöösi sovelluksessa olevan mobiilitarran. Sovelluksen avulla voit aloittaa SYKETTÄ-palvelujen käytön heti. Kevään SYKETTÄ-tarrat ovat myynnissä myös ISYYn ja POKAn toimistoilla. Suosittelemme lukemaan SYKETTÄ-käyttöehdot läpi ennen SYKETTÄ-tarran ostamista. 

Kevään tarrat ovat voimassa heti 1.12.2021 alkaen eli niillä voi osallistua vielä loppuvuoden tunneille ja vuoroille. Tarrat ovat voimassa 31.8.2022 asti eli tarralla pääset liikkumaan myös kesällä. 

Syksyn SYKETTÄ-tarrojen voimassaolo päättyy 31.12.2021. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SYKETTÄ goes hoki:
JoKP - Ketterä 7.12.

SYKETTÄ tarjoaa 25 istumapaikkaa ja 25 seisomapaikkaa Joensuun Kiekko-Poikien ja Ketterän väliseen Mestiksen kärkiotteluun!

Ilmoittautuminen SYKETTÄ-tarralla varattaville paikoille tapahtuu liikuntakalenterin kautta.

SYKETTÄ on esillä ennen peliä jäähallin aulassa sekä järjestää ensimmäisellä erätauolla kilpailun, jossa tarjolla on mahtavia palkintoja!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Talvikilometrikisa on täällä!

Liity mukaan SYKETTÄ Joensuun joukkueeseen talvikilometrikisaan, joka poljetaan 01.01. ‐ 28.02.

Talvikisassa olemme mukana nyt seitsemättä kertaa!

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen jne. välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. 

 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Joulu on taas, joulu on taas ja niin on myös ISYYn joulukalenteri! 

Tänä vuonna ylioppilaskunnan joulukalenteri on SILLAT-teemainen kalenteri, jonka kaikki luukut liittyvät hyvinvoinnin edistämiseen.

Joulukalenterissa on yhteensä neljä luukkua, jotka avautuvat kerran viikossa. Luukku 2 avautui 6.12., josta paljastui yhteisölliset piparinkoristelupajat molemmilla kampuksilla. Pajat järjestetään 8.12. klo 11-13 Lukemalla ja 9.12. klo 11-13 Haltialla. Tarjolla on myös glögiä. Pajaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, olet tervetullut käymään lyhyeksikin aikaa. Päästä siis sisäinen piparinkoristelijasi esiin ja saavu paikan päälle viihtymään yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Pajassa on myös mahdollista tavata SILLAT-hankekoordinaattori Riina. Lämpimästi tervetuloa!
 
Joulukalenterin luukut ja niiden sisältö paljastetaan ISYYn Instagram-tilillä, joten muista seurata!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tulossa tammikuussa 2022 SILLAT X SYKETTÄ webinaarisarja “Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea”

Haluaisitko saada enemmän motivaatiota liikkumiseen ja syödä terveellisemmin? ISYYn SILLAT-hanke ja SYKETTÄ-palvelut tarjoavat opiskelijoille 12.1. alkaen neljän kerran webinaarisarjan “Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea”, jossa SYKKEEn liikunta- ja ravitsemusneuvojat kertovat, kuinka pitää itsestään huolta arjessa pienin muutoksin sekä myös pysyä lempeästi kiinni niistä.

Webinaarisarjan tavoitteena on muistuttaa, kuinka pienilläkin muutoksilla on pidemmän päälle suuret vaikutukset.

Webinaarit striimataan ISYYn YouTube-kanavalla. Lisätietoa tulossa vuoden vaihteen jälkeen!

 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, haluatko saada äänesi kuuluviin ISYYn blogissa?

Oletko halunnut kirjoittaa jostain sinulle tärkeästä asiasta tai ottaa kantaa ympärillä käytävään keskusteluun?

ISYYn blogissa opiskelijat saavat oman äänensä kuuluviin ja mahdollisuuden herättää keskustelua. Kirjoituksesi aihe voi liittyä esim. opiskeluun, opiskelijoiden hyvinvointiin sekä muihin ajankohtaisiin opiskelijoita koskeviin teemoihin.

Tällä hetkellä kaipaamme erityisesti kirjoituksia liittyen opiskelijoiden taloudellisen tilanteen vaikutuksesta hyvinvointiin. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin.
Kuopio: Salsa dancing, bänditoiminta, roolipeli D&D, freediving, taitoluistelu
Joensuu: Podcastit, videopelien pelaaminen, kirjoittaminen, luontokuvaus, avantouinti

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.

👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Opiskelijan työpöytä avautui 29.11.

Peppiin pääset kirjautumaan UEF:n käyttäjätunnuksellasi osoitteessa peppi.uef.fi tai KAMUn Työkalut-sivun pikalinkeistä.

Opiskelijan työpöydällä voit muun muassa suunnitella opintojasi, ilmoittautua opintoihin, seurata opintosuorituksiasi sekä tilata yliopiston sähköisesti varmentamia tulosteita (opiskelutodistus ja suoritusote).

Kiire?

Joulukuussa priorisoidaan valmistumassa olevien opiskelijoiden opintojen korjaamista.

 
 
 

Tukea Pepin käyttöön

Monipuolisesti tietoa Pepistä ja sen käytöstä tarjoaa Peppi-käsikirja. Käsikirjan Opiskelijat-sivulta löydät Pepin käyttöohjeita, julkaistut uutiskirjeet, sekä aiempien infojen tallenteet ja diat. Muista myös UKK-sivu! Huomaathan, että käsikirjan lukeminen vaatii kirjautumisen UEF-tunnuksilla.

Peppi-Helppi palvelee suomeksi ja englanniksi  päivystää myös tiistaina 7.12. iltavuorossa klo 16.15-17.00 Zoomissa. Kysy neuvoa verkossa!

Pepin tukisähköposti palvelee Pepin käyttöön liittyvissä asioissa osoitteessa peppituki@uef.fi. Opintosuorituksia koskevissa kyselyissä ota yhteyttä osoitteeseen opiskelu@uef.fi.

 

Tulevat infot ja tapahtumat

Loppuvuoteen mahtuu vielä opiskelijoille tarkoitettuja infoja ja tapahtumia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

Peppi Road Show viikoilla 48 & 49 molemmilla kampuksilla. Tule mukaan kysymään Pepistä ja pyöräyttämään Pepin onnenpyörää!

Tapahtuman aikataulu tiedotetaan Pepin Yammer-ryhmässä.
HOPS-klinikat Pepin HOPSin tekniikasta Zoomissa suomeksi tiistaina 11.1. klo 15.15-16, englanniksi keskiviikkona 12.1. klo 15.15-16 sekä suomeksi maanantaina 17.1. klo 15.15-16.

 
 
     
 
 

Rehtorin joulukahvit Joensuussa

Tervetuloa perinteiseen henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteiseen joulukahvitilaisuuteen keskiviikkona 8.12. kello 14.00 Carelian ala-aulaan.

Ohjelmassa:

  • Tervehdyssanat - Rehtori Jukka Mönkkönen 
  • Jouluista musiikkia - Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, johtajana Mari-Annika Heikkilä
  • Kahvitarjoilu

Tervetuloa!

 
 
     
 
 

Millainen on hyvä liikuntapaikka?

Joensuun kaupunki selvittää kyselyllä kuntalaisten tyytyväisyyttä Joensuun kaupungin ylläpitämiin liikuntapaikkoihin. Kyselyn tuloksia hyödynnetään uusien liikuntapaikkojen suunnittelussa ja rakentamisessa sekä nykyisten liikuntapaikkojen kunnostamisessa.

Lisätietoa liikuntapaikkasuunnitelmasta, -kyselystä ja arvonnasta: joensuu.fi/

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lähde liikkeelle! -somekilpailu

YTHS:n Instagramissa on käynnissä Lähde liikkeelle! -kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa opiskelijajärjestöjä tekemään leikkimielinen video (Instagramiin) matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksista.

Somekampanjan tavoitteena on muistuttaa liikunnan merkityksestä ja kannustaa hauskalla tavalla liikkumiseen näin vuoden pimeimmän ajan saapuessa.

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden järjestöjen kesken arvomme 20 kpl peliliivejä järjestön käyttöön heidän omalla logolla varustettuna. Kilpailuaika on 17.11-10.12.2021.

 

Lue lisää

 

 
 
     
 
 

Opiskelija, älä jää tilanteesi kanssa yksin 

Onko sinulla opiskelustressiä? Kaipaatko tukea omaan jaksamiseen? 
Askarruttaako mieltä jokin asia, josta haluaisit vielä jutella ennen joululomaa? 

Muistutuksena sinulle, että Student2Student -vertaisohjaajat ovat tukenasi. 

Voit soittaa ja laittaa meille viestiä missä tahansa opiskeluun tai hyvinvointiin liittyvässä asiassa. 

Päivystämme tiistaista torstaihin kello 14–17 Kamun Chatissa sekä puhelinnumerossa 029 445 8580. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön muina aikoina ja otamme sinuun yhteyttä päivystysaikoina. 

Terveisin, Student2Student vertaisohjaajat 

 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen kielikeskuksen kevään 2022 vajaisiin opetusryhmiin avataan uudelleen Pepissä 15.12.2021.

Ilmoittautuminen kielikeskuksen kevään 2022 vajaisiin ryhmiin aukeaa Peppi-järjestelmässä 15.12.2021 ja päättyy 3.1.2022. Vapaat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
 
     
 
 

Gradutalliin (keväällä aloittava ryhmä) olisi nyt haku auki!

Kevätlukukaudella aloittavan ryhmän ohjaajina toimivat opintopsykologi Katri Ruth ja yliopistonlehtori Tarja Välimäki. Gradutalli toteutetaan etänä, joten voit osallistua kotoa käsin omalta tietokoneelta. Tarjolla on mahdollisuus osallistua myös yliopiston tilasta käsin, mikäli haluat.

Gradutallin ohjaus koostuu vertaistuellisesta keskustelusta, ”tietoiskuista” osallistujien tarpeen mukaisista aiheista ja ohjatusta yhteisestä kirjoittamisesta.  Yhteisen kirjoittamisen idea on, että opiskelijat voivat konkreettisesti työstää graduaan eteenpäin ja ohjaajat ovat etäyhteyden välityksellä ohjaamassa ja neuvomassa. He myös auttavat tavoitteiden asettamisessa. Yksilöllisiä ohjauskeskusteluja voidaan järjestää tarpeen mukaan, mutta ohjaus ei korvaa oman oppiaineen graduohjausta.

Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista ennakolta sovittuihin aikatauluihin. Tarkemmat aikataulut löytyvät sivulta. Ryhmään voidaan ottaa enintään 10 opiskelijaa. Ryhmään valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ryhmään pääsystä. Hakuaika päättyy 10.1.2022

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Opiskelijabileet 7.12. Mehtimäellä!

Joensuun Kiekko-Pojat järjestää yhdessä Jet Set -sporttibaarin kanssa opiskelijabileet 7.12.
Bileet Jet Setissä (Kauppakatu 35) klo 12.00 alkaen.

Linja-autokuljetus Jet Setin edestä noin kello 17.15  kuljettaa veloituksetta PKS Areenalle katsomaan JoKP - Ketterä ottelua. Otteluun lipun hinta opiskelijalle on 5,00€. PKS Areenalla Happy Hour 17.30 - 18.30.

15 minuuttia ottelun jälkeen linja-auto saapuu noutamaan PKS Areenalta veloituksetta vieden takaisin Jet Setiin jatkamaan iltaa. Varauduthan esittämään opiskelijakortin.

  Liput ennakkoon  
 
 
     
 
 

Ote kiipeilykeskuksella opiskelijapäivä ke 8.12.

Opiskelijapäivänä voimassa olevalla opiskelijakortilla kertakäynti on 5€
sisältäen kenkävuokran (Norm. 13€).

Ovet ovat auki opiskelijapäivänä klo 12-22.

Paikalla oleva henkilökuntamme opastaa ensikertalaiset alkuun ja antaa
tarvittaessa vinkkejä reiteille.

Päivän aikana on mahdollista osallistua leikkimieliseen kisailuun max 5
hengen kaveriporukoilla. Kisan tavoitteena on kiivetä mahdollisimman monta reittiä ja eniten
reittejä kiivennyt joukkue palkitaan kertakäynneillä.
Annamme halukkaille joukkueille kassoilla kisalaput.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vapaaehtoistoiminnasta buustia työelämään 8.12. klo 16:30

Ohjelmassa:

  • Lisää hyvinvointia vapaaehtoistoiminnasta! Kristiina Vesama, lehtori, Humak.
  • Vapaaehtoistoiminta työllistymisen edistäjänä Hilkka Pirhonen, työllisyyskoordinaattori, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry
  • Osaamismerkeillä tunnustusta vapaaehtoistoiminnassa kertyneestä osaamisesta Riina Kylmälahti, harrastustoiminnan suunnittelija, Suomen Nuorisoseurat ry
  • Vapaaehtoistoiminta osana työllistymispolkuani Mirja Hakkarainen, Varkauden seudun omaishoitajat ry
    Ansku Londell, Löytötori Helmi
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mistä puhumme, kun puhumme tieteestä? 9.12. klo 15:00

Mitä tutkijat eri tieteenaloilla tutkivat? Miten tutkimuskysymykset muotoillaan? Tuleeko tieteessä ikinä valmista? Voiko tutkija voi muuttaa näkemystään? Saako olla epävarma? 

UEF järjestää kaikille avoimen webinaarisarjan, jossa valotetaan tieteentekemistä monesta suunnasta. Tarkasteltavana aiheena on korona. Pengomme, miten sairautta, pandemiaa ja sen tuottamia yhteiskunnallisia ilmiöitä tutkitaan ja miten tutkimuksesta viestitään.  

Opiskelija, kasvata ymmärrystäsi tieteestä ja osallistu!  

Sarjan avaavat torstaina 9. joulukuuta kello 15.00-15.45 akateeminen rehtori Tapio Määttä ja tieteenfilosofian ja etiikan yliopistonlehtori Tuomas Pernu 

Molemmat tiivistävät aluksi, mistä puhumme, kun puhumme yliopistossa tieteen tekemisestä. Osallistujat kutsutaan tämän jälkeen mukaan keskusteluun. 

Webinaarisarjan on ideoinut sovelletun fysiikan yliopistonlehtori Lasse Heikkinen yhdessä erityistietoasiantuntija Tuulevi Ovaskan (kirjasto) ja yliopistonlehtori, digipedagogiikan fasilitaattori Susanna Kohonen (kielikeskus) kanssa. He haastavat yleisön mukaan keskusteluun. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Joylu on taas - Joy-kuoron joulukonsertti Carelia-salissa 14.12. klo: 18

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy esittää perinteisen joulukonsertin, jonka siivin laskeudumme joulun tunnelmaan rauhallisin mielin. Mukana on musiikkia maailmalta sekä muutama suomenkielinen kappale.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

Kuoroa johtaa Mari-Annika Heikkilä.

Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta kanssamme!

Lippuja myydään sekä ovelta ennen konsertin alkua, että ennakkoon.

ENNAKKOLIPUT:

  • aikuiset 10 €
  • opiskelijat 5 €
  • alle 16 v. lapset 5 €
  • (0-2 v. ilmaiseksi)

LIPUT OVELTA: (rajoitetusti tuntia ennen esitystä)

  • aikuiset 13 €
  • opiskelijat 8 €
  • alle 16 v. lapset 5 €

HUOM! Noudatamme konsertissa THL:n koronaohjeistusta:

- Turvavälit: Mikäli mahdollista, jätäthän turvavälin yleisössä. (Henkilömäärää ei kuitenkaa rajoiteta, elleivät suositukset muutu ennen konserttia.)

- Kasvomaskit: Suosittelemme kaikkia konserttiin osallistuvia käyttämään hengityssuojia, etenkin mikäli sinulla ei ole riittävää suojaa koronatautia vastaan.

- Hygieniaohjeet: Pesethän kädet ja käytäthän käsihuuhdetta käsien desinfiointiin. 

Saavuthan konserttiin vain terveenä ja oireettomana, kiitos. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Pohjois-Karjalan Seta - avointa sateenkaarevuutta susirajalla

Pohjois-Karjalan Seta ry on Setan maakunnallinen jäsenjärjestö Pohjois-Karjalassa ja järjestää sateenkaarevaa toimintaa alueen seksuaali- ja sukupuolivähemmistölle aina vertaisryhmistä ja lukupiiristä sateenkaaribileisiin ja elokuvailtoihin. Yhdistyksellä työskentelee kaksi koordinaattoria, mutta toimimme suurelta osin vapaaehtoisvoimin ja rivit ovat aina avoinna uusille kiinnostuneille. Ota yhteyttä ja kysy lisää! 

Järjestämme loppuvuonna runsaasti sateenkaarevia tapahtumia Joensuussa mm.sateenkaarevan elokuvafestivaali VinoKinon. Toimistomme sijaitsee Rantakadulla Joensuun keskustassa. Kaiken toimintamme löydät kootusti tapahtumakalenteristamme!

Lisätiedot: anna@pohjoiskarjalanseta.fi

 
 
     
 
 

Food Business Challenge 2022 on täällä!

Food Business Challenge on kaikkien alojen opiskelijoille avoin innovaatiokisa. Kilpailussa haetaan ruokasektorin tuote- ja palveluratkaisuja alkutuotannosta jalostukseen ja kuluttajien lautaselle asti. Myös esimerkiksi alan teknologiaan, hyvinvointiin ja digitaalisiin ratkaisuihin liittyvät ideat ovat tervetulleita kilpailuun.  

Palkinto - ja kehittämisrahaa jaossa lähes 5000 €! Kisaan rekisteröidytään CampusOnlinessa tarjolla olevan verkkokurssin kautta. 

  Lue lisää  
 

 

 

 
 
     
 
 

 

Väsyttääkö?

Onko sosiaalinen elämä kuin saavuttamaton kangastus horisontissa? Lipuuko urasuunnitelmat tai valmistuminen uhkaavasti kohti viemäriä? Kenelle tästä nyt edes kertoisi… Tätä varten on Miesten vuoro!

Tuokiot on suunnattu erityisesti tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen kaikille mieheksi itsensä identifioiville opiskelijoille.

Keskustelua luotsaa Henri Heikintalo Nyyti ry:stä. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Ilmoittaudu mukaan ja tule jutulle Zoomiin!

  • ke 8.12. klo 17–19 Avun pyytäminen
  • ke 15.12. klo 17–19 Epävarmuus tulevaisuudesta
  Lue lisää  
 
 
 

Nyytin chatit joulukuussa

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien suomenkielisten chattien aiheet

  • to 9.12. Miten erottaa opiskelu- ja vapaa-aika toisistaan?
  • to 16.12. Miten menee loppuvuodesta 2021 -ihan oikeesti?
  • ti 21.12. Miten erilaiset oppijat tulisi huomioida opinnoissa?
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kaipaako kaveriporukkasi
rentouttavan virkistäviä
yllätyksiä?

Varaa liput SitäSunTätä- improvisaatioesitykseen
Joensuun kaupunginteatterista!

Improvisaatioesitykset ovat aina ainutkertaisia, yleisön kanssa vuorovaikutuksessa syntyviä lyhyitä teatteriesityksiä. Yleisön antamista aiheista, paikoista, roolihenkilöistä, vuorosanoista yms. näyttelijät synnyttävät kreisejä kertomuksia, kummallisia kohtauksia, joskus jopa taiteellisia tanssinumeroita, mutta taatusti aina ainutlaatuisia hetkiä.

Jokainen esitys on ensi-ilta ja viimeinen esitys samalla kertaa. Näyttelijämme ja muusikkomme laittavat itsensä likoon, lakoon ja myös lokaan,
sillä mokaaminen ja itsensä nolaaminen on yleisön riemuksi improissa yleistä ja jopa suotavaa.

Vuoden viimeiset SitäSunTätä -improvisaatioesitykset:

  • pe 10.12.2021 klo 18
  • la 11.12. klo 14 ja 18
  • ke 29.12. klo 18
  • to 30.12. klo 18.30
  • pe 31.12. klo 18.30 (lasten Satuimpro klo 16.30)

Varaa tai osta liput edullisesti -opiskelijalippu ennakkoon 10 euroa tai esityspäivän äkkilähtönä
5 euroa (Carelicumista, p. 013 267 5222)

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Oletko syntynyt Venäjällä ja muuttanut lapsena Suomeen?

Tai oletko syntynyt Suomessa ja vanhempasi ovat venäläisiä? Jos vastasit kyllä, olet etsimämme henkilö! 

Teemme pro-gradu tutkimusta haastattelemalla venäläistaustaisia korkeakouluopiskelijoita heidän ura- ja koulutusvalinnoistaan ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Tutkimuksen kautta lisäämme ymmärrystä venäläistaustaisten opiskelijoiden koulutuspoluista, suomalaisen koulutusjärjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista sekä eriarvoistavista rakenteista. 

Jos koet olevasi sopiva tutkimukseen, ota meihin yhteyttä! 

Terveisin opo-opiskelijat 
Katariina Ohenoja (kataoh@uef.fi
Johanna Koistinen (johkoi@uef.fi

 
 
     
 
 

 

ISYY alumnien jouluglögit 14.12.

Vaikka aktiiviset ylioppilaskuntavuodet päättyvät jossain vaiheessa, niin verkostot pysyvät. Työelämässä huomaatte viimeistään verkostojen merkityksellisyyden, kun tiet voivat kohdata eri ympyröissä joko sattumalta tai kontaktoimalla omia verkostoja. 

Maaliskuussa 2022 pidetään seuraava ISYY alumnien vuosikokous, jossa valitaan uusi hallitus ja hyväksytään toimintasuunnitelma.

ISYY alumnien nimi vaihdettiin ja sääntöjä päivitettiin viime vuosikokouksessa. Yhdistys on jäsentensä näköinen ja toivomme kovasti mukaan tuoreita toimijoita.

Saa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä puhelimitse ja sähköpostilla. Jos sinua kiinnostaa liittyä ISYY alumnien jäseneksi, niin laitahan viestiä isyy.alumnit@gmail.com. Tervetuloa myöskin tapaamaan ISYY alumneja jouluglögeille 14.12. klo 18.30 Joensuuhun, Kuopioon tai Helsinkiin!

ISYY alumnien hallituksen puolesta
Maria Röykkä
Hallituksen puheenjohtaja

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Joulukuu

ti 7.12. SYKETTÄ goes hoki: JoKP - Ketterä, PKS Areena klo 18 ->
ke 8.12. Rehtorin joulukahvit Carelian aulassa klo 14
ma 13.12. ISYYn EV-kahvit Haltialla klo 15-17
ti 14.12 ISYY alumnien jouluglögit klo 18:30
ti 14.12 Vuoden viimeinen Ärsyke ilmestyy

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko