Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 49/2021

ti jouluk. 07 16:12:50 2021

Mukavaa tiistaita!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 49/2021

Vko 49, 7.12.–13.12.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Mukavaa tiistaita!

Tervetuloa lukemaan Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tämän viikon uutiskirjeistä saat tietoa muun muassa ISYYltä lainattavista luistimista, joulu-tammikuun pyhien ja joululoman vaikutuksista ISYYn toimistojen aukioloaikoihin sekä vuosijuhlilla palkituista ylioppilaskuntatoimijoista!

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Sekalaista
  • Työelämä ja harjoittelu
  • Tapahtumakalenteri

Lämpöä lumituiskun keskelle! 

 

 
 
     
 

 
 

ISYY palkitsi 11. vuosijuhlissaan ansioituneita ylioppilaskuntatoimijoita

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) 11. vuosijuhlat pidettiin Joensuussa 4.12.2021. Vuosijuhlissa myönnettiin yhteensä kolme kunniamerkkiä ja viisi kultaista ansiomerkkiä.

Lisäksi vuosijuhlissa myönnettiin myös hopeisia ansiomerkkejä ja kuntamerkkejä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto vuodelle 2022 on nyt valittu!

ISYYn edustajisto valitsi 1.12.2021 pidetyssä kokouksessaan ylioppilaskunnan puheenjohtajiston ja hallituksen vuodelle 2022.

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Sami Tanskanen, joka opiskelee kulttuurintutkimusta Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella. Hän on toiminut kuluneena vuonna ISYYn hallituksen varapuheenjohtajana.

 
 
 

Hallituksen yhdeksän muuta jäsentä ovat varapuheenjohtaja Jimi Virkkala, Eetu Hyvönen, Laura Kangasoja, Matti Karhunen, Saara Myllynen, Kaisa Rautiainen, Pauliina Ryökäs, Sonja Soinne ja Ville-Pekka Timonen.

Ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Emilia Honkanen. Honkanen opiskelee Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella pääaineenaan International Business and Sales Management, ja hän on toiminut kuluneella toimikaudella ISYYn edustajiston varajäsenenä sekä talousvaliokunnan varapuheenjohtajana.

Edustajiston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Wilma Poutanen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Roosa Ylikoski. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Joululomien ja pyhien vaikutukset toimiston aukioloaikoihin ja uutiskirjeisiin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimistojen aukioloissa on joululomista ja joulu-tammikuun pyhäpäivistä johtuvia poikkeuksia. Poikkeusaukiolot näet alta. Hoidathan mahdolliset asioinnit ja yhteydenotot ajoissa.

Joululoma vaikuttaa myös uutiskirjeiden ilmestymiseen. Tämän vuoden viimeiset uutiskirjeet julkaistaan 14.12. ja ensi vuoden ensimmäiset uutiskirjeet 11.1.2022.

Poikkeukset

  • to 16.12.2021 - su 2.1.2021 (joululoma) suljettu
  • to 6.1.2022 (loppiainen) suljettu
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainaa luistimia ISYYn toimistolta!

Tekisikö mieli lähteä luistelemaan, mutta et viitsisi hankkia omia luistimia? Ei hätää, lainaa meiltä! 

ISYYn Kuopion toimiston liikuntavälinevarastoa on tämän syksyn aikana täydennetty ja nyt voit lainata myös luistimia, joiden perään on edellisinä talvina monesti kyselty.

ISYYn jäsenet voivat lainata liikuntavälineitä toimiston aukioloaikoina veloituksetta viikon ajaksi!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vuoden viimeiset edunvalvontakahvit pidetään 13.12.

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? 

Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat. 

Seuraavat EV-kahvit ovat ma 13.12. klo 15-17 Lukemalla. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hae vakiovuoroa Studentian bändikämpälle keväälle 2022!

Haku on auki maanantaihin 13.12.2021 klo 9 asti. Kevään bändivuorot ovat voimassa 1.1.- 31.5.2022. Vuoroa hakeneille tiedotetaan uusista vuoroista viikolla 50. Lue lisää ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa:

Kevään 2022 tarramyynti ja liikuntakalenteri

  • Kevään 2022 liikuntakalenteri julkaistaan tiistaina 7.12. ja samalla starttaa myös kevään tarramyynti! 
  • Kevään 2022 liikuntatarran saat ostettua kätevästi verkkokaupasta tai kampusten palvelupisteltä!

SYKETTÄ Joulukalenteri

Tänä vuonna joulukalenterista paljastuu joka viikko uusi liikuntahaaste! Ota seurantaan SYKETTÄ Kuopion instagram-tili @syketta_kpo ja Facebook SYKETTÄ Kuopion korkeakoululiikunta ja nappaa joulukalenterin liikunnalliset ja hauskat haasteet testiin!  

 
 
 

Lempeä joulujooga ti 14.12

Tule mukaan lempeään joulujoogaan tiistaina 14.12 klo 16.30 Studentian saliin! Ilmoittaudu mukaan liikuntakalenterin kautta. Voit ilmoittautua ilman SYKETTÄ-tarraa eli riittää, että olet rekisteröitynyt SYKETTÄ Kuopion palveluihin.

SYKETTÄ Kuopion Discord-kanavalla voit etsiä liikunta- ja pelikaveria mm. sulkapalloon, lentopalloon ja koripalloon. Lisäksi #yleinen kanavan kautta voit kysyä kaveria esim. luontoretkelle tai kerätä porukkaa kasaan vaikkapa Tahkon hiihtoretkeä varten!

Luethan ensin kanavan ohjeet!

SYKETTÄ Kuopion Discord-kanavan löydät täältä: SYKETTÄ Kuopio Discord.

Ota viestintäkanavat seurantaan:
Instagram @syketta_kpo
Facebook SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Joulu on taas, joulu on taas ja niin on myös ISYYn joulukalenteri!

Tänä vuonna ylioppilaskunnan joulukalenteri on SILLAT-teemainen kalenteri, jonka kaikki luukut liittyvät hyvinvoinnin edistämiseen. Joulukalenterissa on yhteensä neljä luukkua, jotka avautuvat kerran viikossa. Luukku 2 avautui 6.12., josta paljastui yhteisölliset piparinkoristelupajat molemmilla kampuksilla. Pajat järjestetään 8.12. klo 11-13 Lukemalla ja 9.12. klo 11-13 Haltialla. Tarjolla on myös glögiä. Pajaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, olet tervetullut käymään lyhyeksikin aikaa. Päästä siis sisäinen piparinkoristelijasi esiin ja saavu paikan päälle viihtymään yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Pajassa on myös mahdollista tavata SILLAT-hankekoordinaattori Riina. Lämpimästi tervetuloa!

Joulukalenterin luukut ja niiden sisältö paljastetaan ISYYn Instagram-tilillä, joten muista seurata!

 

 
 
     
 
 

 

Tulossa tammikuussa 2022 SILLAT X SYKETTÄ webinaarisarja “Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea”

Haluaisitko saada enemmän motivaatiota liikkumiseen ja syödä terveellisemmin? ISYYn SILLAT-hanke ja SYKETTÄ-palvelut tarjoavat opiskelijoille 12.1. alkaen neljän kerran webinaarisarjan “Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea”, jossa SYKKEEn liikunta- ja ravitsemusneuvojat kertovat, kuinka pitää itsestään huolta arjessa pienin muutoksin sekä myös pysyä lempeästi kiinni niistä. Webinaarisarjan tavoitteena on muistuttaa, kuinka pienilläkin muutoksilla on pidemmän päälle suuret vaikutukset. Webinaarit striimataan ISYYn YouTube-kanavalla. Lisätietoa tulossa vuoden vaihteen jälkeen!

 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 

Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä Kuopiossa etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin.

  • tankotanssi
  • salsa dancing
  • bänditoiminta
  • roolipeli D&D
  • freediving

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.

Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, haluatko saada äänesi kuuluviin ISYYn blogissa?

Oletko halunnut kirjoittaa jostain sinulle tärkeästä asiasta tai ottaa kantaa ympärillä käytävään keskusteluun? ISYYn blogissa opiskelijat saavat oman äänensä kuuluviin ja mahdollisuuden herättää keskustelua. Kirjoituksesi aihe voi liittyä esim. opiskeluun, opiskelijoiden hyvinvointiin sekä muihin ajankohtaisiin opiskelijoita koskeviin teemoihin. Tällä hetkellä kaipaamme erityisesti kirjoituksia liittyen opiskelijoiden taloudellisen tilanteen vaikutuksesta hyvinvointiin. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Nyytin chatit marraskuussa

Tule mukaan juttelemaan Nyytin chatteihin loppuvuodesta torstaisin klo 18-20

Pääset liittymään chatteihin joko yllä chatin nimessä olevan linkin kautta tai verkkosivujemme Chat-osion kautta. Verkkosivuiltamme löydät myös lisätietoa chateistämme sekä kaikki tulevat chattimme.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kevään 2022 gradutalliin on nyt haku auki!

Kevätlukukaudella aloittavan ryhmän ohjaajina toimivat opintopsykologi Katri Ruth ja yliopistonlehtori Tarja Välimäki. Gradutalli toteutetaan etänä, joten voit osallistua kotoa käsin omalta tietokoneelta. Tarjolla on mahdollisuus osallistua myös yliopiston tilasta käsin, mikäli haluat.

Gradutallin ohjaus koostuu vertaistuellisesta keskustelusta, ”tietoiskuista” osallistujien tarpeen mukaisista aiheista ja ohjatusta yhteisestä kirjoittamisesta.  Yhteisen kirjoittamisen idea on, että opiskelijat voivat konkreettisesti työstää graduaan eteenpäin ja ohjaajat ovat etäyhteyden välityksellä ohjaamassa ja neuvomassa. He myös auttavat tavoitteiden asettamisessa. Yksilöllisiä ohjauskeskusteluja voidaan järjestää tarpeen mukaan, mutta ohjaus ei korvaa oman oppiaineen graduohjausta.

Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista ennakolta sovittuihin aikatauluihin. Ryhmään voidaan ottaa enintään 10 opiskelijaa. Ryhmään valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ryhmään pääsystä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, älä jää tilanteesi kanssa yksin

  • Onko sinulla opiskelustressiä?
  • Kaipaatko tukea omaan jaksamiseen?
  • Askarruttaako mieltä jokin asia, josta haluaisit vielä jutella ennen joululomaa?

Muistutuksena sinulle, että Student2Student -vertaisohjaajat ovat tukenasi. 

Voit soittaa ja laittaa meille viestiä missä tahansa opiskeluun tai hyvinvointiin liittyvässä asiassa.

Päivystämme tiistaista torstaihin kello 14–17 Kamun Chatissa sekä puhelinnumerossa 029 445 8580. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön muina aikoina ja otamme sinuun yhteyttä päivystysaikoina.

Terveisin, Student2Student vertaisohjaajat 

 
 
     
 
 

Avoin webinaarisarja: Mistä puhumme, kun puhumme tieteestä? 

Mitä tutkijat eri tieteenaloilla tutkivat? Miten tutkimuskysymykset muotoillaan? Tuleeko tieteessä ikinä valmista? Voiko tutkija voi muuttaa näkemystään? Saako olla epävarma? 

UEF järjestää kaikille avoimen webinaarisarjan, jossa valotetaan tieteentekemistä monesta suunnasta. Tarkasteltavana aiheena on korona. Pengomme, miten sairautta, pandemiaa ja sen tuottamia yhteiskunnallisia ilmiöitä tutkitaan ja miten tutkimuksesta viestitään.  

Opiskelija, kasvata ymmärrystäsi tieteestä ja osallistu!  

Sarjan avaavat torstaina 9. joulukuuta kello 15.00-15.45 akateeminen rehtori Tapio Määttä ja tieteenfilosofian ja etiikan yliopistonlehtori Tuomas Pernu. Molemmat tiivistävät aluksi, mistä puhumme, kun puhumme yliopistossa tieteen tekemisestä. Osallistujat kutsutaan tämän jälkeen mukaan keskusteluun. Linkki webinaariin.

Webinaarisarjan on ideoinut sovelletun fysiikan yliopistonlehtori Lasse Heikkinen yhdessä erityistietoasiantuntija Tuulevi Ovaskan (kirjasto) ja yliopistonlehtori, digipedagogiikan fasilitaattori Susanna Kohonen (kielikeskus) kanssa. He haastavat yleisön mukaan keskusteluun. 

Kevääksi sarjaan mukaan haluavat yliopistolaiset, ottakaa yhteyttä Lasse Heikkiseen (lasse.heikkinen@uef.fi) viimeistään 31.12.2021 mennessä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 

 

 
 

Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Tässäkö tää oli?

“Näin selviät maailmanlopusta” -opas:

  1. Ei ole syytä paniikkiin
  2. Hanki pattereita
  3. Pidä ystävät lähellä
  4. Opettele parkouraamaan
  5. Muista että väessä on voimaa

Tänä talvena Kuopion ylioppilasteatteri tuo katsojien eteen maailmanlopun uusimmassa näytelmässä. Tässäkö tää oli? maalaa maailmaa, jossa tuho on tullut ja jäljellä ovat enää ihmisyyden rippeet. Kuka jaksaa jatkaa uudessa maailmassa ja kuka sortuu paineen alla?

Esitykset:

  • to 9.12.2021 klo 19 
  • pe 10.12 klo 19
  • la 11.12 klo 14
  • la 11.12 klo 17

Esityspaikka: Itä-Suomen yliopisto, Snellmania, sali 100.
Kesto 1h
Liput 5€ / 3€

Lippuvaraukset: kuopionylioppilasteatteri@gmail.com tai tekstiviestitse 044 576 8416

 
 
     
 
 

Joulun kanssain jaan -konsertti torstaina 9.12.2021

UEF Kuopion ylioppilaskuoron joulukonsertti järjestetään Kuopion kaupungintalon juhlasalissa 9.12. klo 19 alkaen. Konsertissa kuullaan niin perinteisempiä joululauluja, kuin modernimpiakin suosikkeja.

Kuoroa johtaa Richard Nicholls.
Konserttiin on vapaa pääsy, mutta halutessasi voit tukea kuoron toimintaa ostamalla käsiohjelman ennakkoon kide.app-palvelusta tai paikan päältä. Hinta 10€ (opiskelijat 5€).
Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ikkunarunonäyttely Unenomainen Kreatoriossa 6.12.-5.1.

Kuopiolainen kirjoittajakollektiivi Rynorynnäkkö järjestää ikkunarunonäyttelyn Unenomainen 6.12.2021 - 5.1.2022. Näyttely koostuu Kreatorion ikkunoissa ja ovessa olevista runoista, joita katsotaan kadulta päin osoitteessa Kuninkaankatu 21, Kuopio.

Näyttelyn avajaiset järjestetään ma 6.12.2021 klo 14.30-15.30. Tarjolla on glögiä, pipareita ja runoutta. Myös avajaisvieraat voivat esittää runojaan.

Lisätietoja: Instagram ja Facebook @runorynnakko

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
     
 
 

Teatterihemmottelua 11,50 eurolla!

Nuorten näyttelijöiden tähdittämä Agnes kertoo tarinan kahdesta koulutytöstä, jotka kasvavat hyvin erilaisiksi naisiksi. Näytelmä tuo päivänvaloon ajankohtaisia aiheita esimerkiksi tasa-arvosta.

Seuraavat esitysajat:

  • La 11.12. klo 18.15
  • Ke 15.12. klo 19.15
  • La 18.12. klo 18.15

Opiskelijana voit ostaa viime hetken lipun esityspäivänä hintaan 11,50 €. Helpoiten lipunosto onnistuu verkosta lippu.fi. Voimassa oleva opiskelijakortti oltava mukana teatterissa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

UEFin logotuotteiden verkkokauppa avattu!

Katso brändituotevalikoima ja tilaa omasi yliopiston uudesta verkkokaupasta!

Avajaiskampanja -10 % kaikista tuotteista 31.12.2021 saakka.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hei sinä venäläistaustainen korkeakouluopiskelija!

Oletko syntynyt Venäjällä ja muuttanut lapsena Suomeen? Tai oletko syntynyt Suomessa ja vanhempasi ovat venäläisiä? Jos vastasit kyllä, olet etsimämme henkilö!

Teemme pro-gradu tutkimusta haastattelemalla venäläistaustaisia korkeakouluopiskelijoita heidän ura- ja koulutusvalinnoistaan ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Tutkimuksen kautta lisäämme ymmärrystä venäläistaustaisten opiskelijoiden koulutuspoluista, suomalaisen koulutusjärjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista sekä eriarvoistavista rakenteista. 

Jos koet olevasi sopiva tutkimukseen, ota meihin yhteyttä! 

Terveisin opo-opiskelijat 

Katariina Ohenoja (kataoh@uef.fi) 

Johanna Koistinen (johkoi@uef.fi)

 
 

 
 

Kuopion kaupunginteatteri etsii osa-aikaista lipunmyyjää

Etsitkö osa-aikaista työtä opintojen oheen? Oletko asiakaspalveluhenkinen? Hae Kuopion kaupunginteatterille lipunmyyjäksi!

Työtehtäviin kuuluu lipunmyynnin tehtävät teatterin lippukassalla. Työ alkaa mahdollisimman pian ja jatkuu kaudelle 2022-2023. Työtunteja on 0-25 viikossa ja ne vaihtelevat esityskalenterin mukaan. Hae 3.12. mennessä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Draft -ohjelman vuoden 2022 ensimmäinen haku on auki!

Idea on aiemmilta kierroksilta tuttu: esittele liikeideasi jonka toimivuutta haluaisit selvittää asiantuntijoillemme Draft Program® –ohjelmassa niin voit saada ideallesi rahoitusta jopa 4000 €. Draftiin osallistuminen on ilmaista.

Hae mukaan 17.1.2022 mennessä! Ohjelmalla online-toteutus. Saat lisätietoa myös avoimesta verkko-infosta, jonka järjestämme 11.1. klo 11-12. Linkki infoon: Draft- ohjelman hakuinfo

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko