Ajankohtaista

27.09.2022

Yhteiset opiskelutuokiot Tomaattitiistait 4.10. alkaen

UEFin Opintopalvelut ja SILLAT-hanke järjestävät tiistaisin 4.10. alkaen klo 10.15-12.00 kaikille opiskelijoille yhteisiä Pomodoro-tekniikkaan perustuvia etäopiskelutuokioita Zoomissa.

Pomodoro-tekniikka lyhykäisyydessään on opiskelutekniikka, joka perustuu ajanhallintaan. Pomodoro on italiaa ja tarkoittaa suomeksi tomaattia. Ideana on keskittyä 25 minuutin ajan johonkin tehtävään ja ajan päättymisen jälkeen pidetään 5 min tauko, jolloin aivot kerkeävät hetken levähtää. Pomodoro-tekniikka soveltuu mainiosti etenkin sellaisiin tehtäviin, joissa työn määrä tuntuu aluksi liian suurelta ja aloittaminen vaikealta. Tomaattitiistain tavoitteena on tukea sinua ryhtymään työskentelyyn sekä edistämään opintojasi.

Tuokion alussa ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean. Tuokion aikana jaetaan myös muita opiskeluun, ajanhallintaan ja aloittamiseen liittyviä vinkkejä. Varaathan itsellesi rauhallisen ja sopivan tilan työskentelyyn. Sinun kannattaa valita itsellesi etukäteen jokin opiskelutehtävä/kokonaisuus, jonka parissa haluat työskennellä aktiivisesti opiskelutuokion ajan. Sinun ei tarvitse pitää kameraa tai mikrofonia päällä, mutta voit halutessasi niin tehdä. Voit myös etukäteen luoda itsellesi nimimerkin. Ajatuksia ja kysymyksiä voi esittää Zoomin chatissa.

Voit osallistu yhdelle tai useammalle kerralle. Tomaattitiistait jatkuvat tiistaihin 20.12. asti (pl. 6.12.). Tomaattitiistaihin ei ole etukäteen ilmoittautumista, vaan voit osallistua niihin liittymällä kokouksiin ohessa olevan linkin kautta:

Uef.zoom.us, avautuu uuteen ikkunaan: Tomaattitiistait

Opiskelutuokioita ohjaavat Student2Student-vertaisohjaajat Annika, Najua ja Suvi sekä ISYYn SILLAT-koordinaattori Riina Pääkkönen.

Lisätietoa:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi p. 044 491 6529