Ajankohtaista

15.11.2022

Yhteiset opiskelutuokiot Tomato Mondays ja Tomaattitiistait

Maanantaisin ja tiistaisin järjestetään kaikille opiskelijoille yhteisiä Pomodoro-tekniikkaan perustuvia etäopiskelutuokioita Zoomissa sekä Joensuussa Carelia-kirjastossa ryhmätyötilassa 2A6. Maanantaisin järjestettävät tuokiot ovat nimeltään Tomato Mondays ja tiistaisin Tomaattitiistait.

Pomodoro tarkoittaa italiaksi tomaattia. Pomodoro-tekniikka lyhykäisyydessään on opiskelutekniikka, joka perustuu ajanhallintaan. Ideana on keskittyä 25 minuutin ajan johonkin tehtävään ja ajan päättymisen jälkeen pidetään 5 min tauko, jolloin aivot kerkeävät hetken levähtää. Pomodoro-tekniikka soveltuu mainiosti etenkin sellaisiin tehtäviin, joissa työn määrä tuntuu aluksi liian suurelta ja aloittaminen vaikealta. Tomaattitiistain tavoitteena on tukea sinua ryhtymään työskentelyyn sekä edistämään opintojasi.

Tuokion alussa ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean. Tuokion aikana jaetaan myös muita opiskeluun, ajanhallintaan ja aloittamiseen liittyviä vinkkejä. Sinun kannattaa valita itsellesi etukäteen jokin opiskelutehtävä/kokonaisuus, jonka parissa haluat työskennellä aktiivisesti opiskelutuokion ajan.

Nämä opiskelutuokiot ovat avoimia kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille. Opiskelutuokiot järjestetään maanantaisin klo 12.15-14 ja tiistaisin klo 10.15-12. Halutessasi voit osallistua molempiin tuokioihin, kerran tai joka kerta. Tomato Mondaysin viimeinen kerta on 19.12. ja Tomaattitiistain 20.12. Itsenäisyyspäivänä 6.12. ei pidetä Tomaattitiistai-tuokiota. Tuokioihin ei ole etukäteen ilmoittautumista, vaan voit osallistua niihin liittymällä kokouksiin alla olevien kautta tai saapumalla Joensuussa paikan päälle Carelia-kirjaston ryhmätyötilaan 2A6 (2. kerros). Tomato Mondaysit ovat englanninkielisiä.

Ohjeet etäosallistumista varten

Varaathan itsellesi rauhallisen ja sopivan tilan työskentelyyn. Sinun ei tarvitse pitää kameraa tai mikrofonia päällä, mutta voit halutessasi niin tehdä. Voit myös etukäteen luoda itsellesi nimimerkin. Ajatuksia ja kysymyksiä voi esittää Zoomin chatissa.

Zoom-linkit

Uef.zoom.us, avautuu uuteen ikkunaan: Tomato Mondays

Uef.zoom.us, avautuu uuteen ikkunaan: Tomaattitiistait

Tomato Mondaysia ohjaa Joanna Bunikowska. Tomaattitiistaita ohjaavat Student2Student-vertaisohjaajat Annika, Najua ja Suvi sekä ISYYn SILLAT-koordinaattori Riina Pääkkönen.

Liity mukaan Tomaattikommuuniin

Tomaattikommuunin tarkoitus on kerätä yhteen opiskelijoita, ketkä saavat aikaan paremmin yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Tomaattikommuunissa voi jakaa opiskeluvinkkejä tai etsiä opiskeluseuraa omalla kampuksella. Kyseessä on matalan kynnyksen yhteisö-kanava, johon jokainen on tervetullut omana itsenään. Liity mukaan Teams-kanavalle alta olevan linkin kautta.

Teams.microsoft.com, avautuu uteen ikkunaan: Tomaattikommuuni // Tomato Community

Lisätietoa:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi p. 044 491 6529
Joanna Bunikowska, joanbu(at)uef.fi