Ajankohtaista

01.10.2021

Yliopiston hallinnon opiskelijaedustajien hakuaikaa on jatkettu 8.10. asti

Ylioppilaskunnan lakisääteisenä tehtävänä on nimetä opiskelijoiden edustajat yliopistolain 3. luvussa mainittuihin toimielimiin, joita ovat yliopiston hallitus, yliopistokollegio sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostot. 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta jatkaa hallinnon opiskelijaedustajien hakuaikaa Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin.

Yliopistokollegioon haetaan kahdeksaa (8) varsinaista edustajaa ja näille kahdeksaa (8) varaedustajaa. 
Tiedekuntaneuvostoihin haetaan viittä (5) varsinaista edustajaa Filosofisen, Terveystieteiden, Yhteiskuntatieteiden ja Kauppatieteiden sekä Luonnontieteiden ja Metsätieteiden tiedekuntien tiedekuntaneuvostoon ja näille kaikille viittä (5) varaedustajaa.

Opiskelijaedustajat pitävät yliopiston toimielimissä esillä opiskelijoiden näkökulmaa käsiteltäviin asioihin, tuovat opiskelijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä julkiseen keskusteluun ja heillä on myös oikeus tehdä esityksiä ja aloitteita tiedekunnan tai toimielimen toimintaan liittyen.

ISYY on julkaissut aiemmin hallinnon opiskelijaedustajana toimineiden opiskelijoiden kokemuksia Facebookiin (@fbISYY) ja Instagramiin (@isyyuef). 

Hallinnon opiskelijaedustajana voit saada arvokasta kokemusta hallintotyöskentelystä, edunvalvonnasta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta. Hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta voidaan myöntää myös opintopisteitä kauden päättymisen jälkeen. 

Kaikki hakemukset tulee jättää ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella perjantaihin 8.10.2021 klo 12.00 mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Jos sinulla on ongelmia lomakkeen käytössä, ota yhteys asiantuntija Mikko Aaltoseen. 

Sähköinen hakulomake hallinnon opiskelijaedustajaksi (avautuu uuteen ikkunaan).

Viralliset hakukuulutukset:

Hakukuulutus: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon (pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Hakukuulutus: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin (pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Mukaan hallopediksi 

Lisätietoja:

Asiantuntija, koulutus- ja sosiaalipolitiikka (Kuopio) Mikko Aaltonen, koso@isyy.fi, 044-576 8414