Ajankohtaista

01.12.2020

Ylioppilaskunnan itsenäisyyspäiväkulkuetta voi seurata tänä vuonna sosiaalisessa mediassa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) 

Mediatiedote: 1.12.2020
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Opiskelijoiden itsenäisyyspäiväperinteet toteutuvat turvallisesti etänä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) sosiaalisessa mediassa 6.12.2020. 

Vallitsevan tilanteen vuoksi ISYY ei järjestä tänä vuonna Joensuun soihtukulkuetta, mutta seppeleen lasku sankarihautausmaalle ja Joensuun kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen puhe näytetään klo 17 alkaen ISYYn Facebook-kanavalla. 

Kuopion soihtukulkuetta voi seurata Facebook-kanavalla klo 18 alkaen. Turvallisuuden vuoksi kulkueeseen osallistuvat ovat ennakkoon ilmoittautuneita ja kulkueessa huolehditaan turvaväleistä sekä kasvomaskien käytöstä.

Kulkueessa ISYYn edustajat kantavat Suomen lippua ja ylioppilaskunnan lippua sekä kampuksen ainejärjestöjen puheenjohtajat ainejärjestöviirejä. Soihtua kantavat ja muut kulkueeseen osallistuvat ovat pukeneet ylioppilaslakit päähänsä. 

Kuopion soihtukulkueen jälkeen kuullaan Itä-Suomen yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen puhe sekä lauletaan Maamme-laulu.

– Tänä vuonna kannustamme opiskelijoita viettämään turvallista itsenäisyyspäivää etänä ja nauttimaan glögit kotisohvan lämmössä, kertoo ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Aino Peltonen. 

Soihtukulkue on ylioppilaskunnan vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä. Kulkueella ylioppilaskunta kunnioittaa sotaveteraaneja ja juhlistaa itsenäistä Suomea. 

Lue lisää:

Facebook-tapahtuma, avautuu uuteen välilehteen: ISYYn itsenäisyyspäiväperinteet somessa 2020

Lisätietoja:

Aino Peltonen, hallituksen puheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Saara Tenhovuori, hallituksen varapuheenjohtaja ja Joensuun kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8400, saara.tenhovuori(at)isyy.fi