Vaikuta

Hakukuulutus: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston hallitukseen, yliopistokollegioon ja tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin

ma 18. syyskuuta 2023 14.30.00

Ylioppilaskunnan lakisääteisenä tehtävänä on nimetä opiskelijoiden edustajat yliopistolain 3. luvussa mainittuihin toimielimiin, joita ovat yliopiston hallitus, yliopistokollegio sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostot.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta julistaa haettavaksi opiskelijaedustuspaikat Itä-Suomen yliopiston hallitukseen, yliopistokollegioon sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin.

Yliopiston hallitukseen haetaan:

  • kahta (2) varsinaista edustajaa

Yliopistokollegioon haetaan:

  • kahdeksaa (8) varsinaista edustajaa
  • kahdeksaa (8) varaedustajaa

Yliopiston neljän tiedekunnan tiedekuntaneuvostoihin haetaan kuhunkin:

  • viittä (5) varsinaista edustajaa
  • viittä (5) varaedustajaa

Yliopiston neljä tiedekuntaa ovat:

  1. Filosofinen tiedekunta
  2. Terveystieteiden tiedekunta
  3. Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
  4. Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta  

Opiskelijaedustajat pitävät yliopiston toimielimissä esillä opiskelijoiden näkökulmaa käsiteltäviin asioihin, tuovat opiskelijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä julkiseen keskusteluun ja heillä on myös oikeus tehdä esityksiä ja aloitteita tiedekunnan tai toimielimen toimintaan liittyen.

Hallinnon opiskelijaedustajana voit saada arvokasta kokemusta hallintotyöskentelystä, edunvalvonnasta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta. Hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta voidaan myöntää myös opintopisteitä kauden päättymisen jälkeen. 

Kaikki hakemukset tulee jättää sähköisellä lomakkeella tiistaihin 3.10.2023 klo 12.00 mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Jos sinulla on ongelmia lomakkeen käytössä, ota yhteyttä Mikko Aaltoseen.

Hakulomakkeet:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Haku hallinnon opiskelijaedustajaksi yliopiston tiedekuntaneuvostoon ja kollegioon toimikaudelle 2024–2025

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Haku hallinnon opiskelijaedustajaksi yliopiston hallitukseen toimikaudelle 2024-2025

Viralliset hakukuulutukset:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston hallitukseen (PDF)

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon (PDF)

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijaedustajat Itä-Suomen yliopiston tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin (PDF)

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Mukaan hallopediksi 

Lisätietoja:

Mikko Aaltonen, Koulutus- ja sosiaalipoliittinen asiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, koso(at)isyy.fi, p. 044 576 8414