Ajankohtaista

31.05.2022

Edunvalvonnan nosto UEF:n kielilinjauksista

ISYY on käynyt aktiivista keskustelua UEF:n kanssa yliopiston kielilinjauksista usean vuoden ajan. Huhtikuussa 2022 UEF:n johtokunta päivitti hallinnon kielilinjauksensa, joka auttaa takaamaan suomen kieltä taitamattomien edustuksellisuuden ja ymmärryksen hallinnollisissa toimielimissä. Upeaa työtä UEF!

Mistä on kyse?

  • Yliopistolain mukaan UEF:n hallintokieli on suomi - yliopisto on ottanut tämän rinnalle kokouskieleksi myös englannin.
  • Kielivalinnat tehdään kokouskohtaisesti siten, että jokaisen osallistuminen on mahdollista.
  • Esityslistat ja pöytäkirjat voi jatkossa saada käännätetyksi englanniksi yliopiston hallituksen, yliopistokollegion ja tiedekuntaneuvostojen osalta silloin, kun toimielimeen kuuluu suomen kieltä taitamattomia. 
  • Toimielimen puheenjohtaja ratkaisee, miten suomen kieltä taitamattomien osallistuminen keskusteluun mahdollistetaan - esim. tulkkauksella.
  • Johtoryhmien ja tiedekuntaneuvostojen kokouksista on myös tulossa suomenkielisen tiedotteen rinnalle englanninkielinen.

Ylioppilaskunta haluaa osoittaa UEF:lle lämpimät kiitokset kielilinjauksen päivittämisestä! Ajantasainen kielilinjaus palvelee jatkuvasti kansainvälistyvää yhteisöämme opiskelijoista henkilökuntaan. 

Kielilinjaus on hyvä esimerkki jatkuvasta keskustelusta sekä kehittämis- ja edunvalvontatyöstä, jota ylioppilaskunta tekee yhteistyössä yliopiston kanssa.