Ajankohtaista

22.11.2022

Hakuaikaa ISYYn hallitukseen 2023 on jatkettu

Itä-Suomen yliopiston yliopilaskunnan (ISYY) hallitushakua on jatkettu edustajiston kokousaikataulun muutoksista johtuen. Aiemman hakukuulutuksen tiedoista poiketen ISYYn hallitus valitaan 13. joulukuuta, sillä sääntöjen mukaan hallitus valitaan vuoden viimeisessä edustajiston kokouksessa. Edustajiston kokousaikataulu vaikuttaa myös uuden hallituksen perehdytysaikatauluun. Hallitukseen hakevien toivotaan osallistuvan perehdytykseen 15.–16.12.2022.  Marraskuun loppuun, 30.11.2022, mennessä tulleet hakemukset julkaistaan ISYYn verkkosivuilla. Huomioithan, että ISYYn sääntöjen mukaan hallitukseen voi asettua ehdolle vielä edustajiston kokouksessa.

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan!

Hallituksen tehtävät

Hallitus vastaa ylioppilaskunnan päivittäisestä toiminnasta yhdessä työntekijöiden kanssa. Hallituksen jäsenten tehtävinä ovat mm. sektoreiden toiminnan lisäksi mm. opiskelijavaikuttaminen ja edunvalvonta, edustaa ylioppilaskuntaa ja vastata toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Hallituksessa toimimisesta maksetaan palkkio. Hallituksen jäsenten odotetaan sitoutuvan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn.

ISYYn hallitukseen hakeminen

Hallituspaikoista kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa ja vapaamuotoisen hakemuksen ylioppilaskunnalle, jotta edustajisto pääsee arvioimaan ehdokkaita. Vapaamuotoisessa hakemuksessa voit kertoa lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi haet hallitukseen. Halutessasi voit liittää mukaan myös ansioluettelosi. Huomioithan, ettet kirjoita hakemukseesi ja ansioluetteloosi mitään, jota et halua julkaistavan. Lähetä hakemus sähköpostitse ylioppilaskuntaan viestintäsuunnittelijalle tiedotus@isyy.fi sekä osoitteeseen paasihteeri@isyy.fi. 30.11.2022 mennessä tulleet hakemukset julkaistaan ISYYn verkkosivuilla. Lähettäessäsi hakemuksen hyväksyt, että se julkaistaan ISYYn verkkosivuilla nähtäväksi. Edustajisto valitsee hallituksen kokouksessaan 13.12.2022. Hakemukset poistetaan verkkosivuilta 14.12.2022.

Edustajistoryhmät saattavat käydä keskenään neuvotteluja hallituksen valinnasta, joten ilmoitathan myös omat tai mahdollisesti edustajasi/neuvottelijasi yhteystiedot hakemuksessa. Marraskuun loppuun mennessä hallitukseen hakeneiden hakemukset ja mahdolliset ansioluettelot julkaistaan ISYYn verkkosivuilla. Hakijoiden tiedot löytyvät ISYYn verkkosivuilta kohdasta: Vaikuta > Mukaan hallitukseen. Ehdokkaiden videoidut haastattelut julkaistaan ISYYn verkkosivuilla marraskuun aikana. 

Mikä hallitus?

Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 4–8 hallituksen jäsentä. Hallitus on edustajiston valitsema ylioppilaskunnan toimeenpaneva elin. Hallitus on viime vuosina pitänyt noin 40 kokousta vuodessa/kokoustaa viikoittain pois lukien loma-ajat ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin työryhmätyöskentelyihin. Hallituksen toiminta keskittyy yleensä arkipäiviin ja monet asiat, kuten työryhmiin ja kokouksiin osallistumiset sijoittuvat 8–17 väliselle ajalle. 

Hallituksen jäsenillä on kullakin yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. Ylioppilaskunnan sektoreita ovat esimerkiksi koulutuspolitiikka, viestintä, kansainväliset asiat sekä sosiaalipolitiikka. Hallituksessa pääset vaikuttamaan siihen, mitä ylioppilaskunnassa tehdään ja mihin suuntaan ylioppilaskuntaa viedään. Sen lisäksi pääset vaikuttamaan asioihin hyvin läheisesti yliopiston suuntaan. Vuoden aikana verkostoidut myös kansallisesti muiden ylioppilaskuntatoimijoiden kanssa ympäri Suomea. Kaikkien hallitukseen valittavien toivotaan osallistuvan perehdytykseen, joka on 15.– 16.12.2022. Tammikuun toisella viikolla järjestetään perehdytysviikko.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Muutoksia edustajiston kokousaikataulussa

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mukaan hallitukseen (Hakijat vuoden 2023 hallitukseen on julkaistu tällä sivulla,  marraskuun loppuun mennessä tulleet hakemukset päivitetään tälle sivulle)

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hallitus 

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hallituksen sektorit

Lisätietoja:

Sami Tanskanen, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Hannele Mirola, vs. pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri(at)isyy.fi