Ajankohtaista

19.09.2019

Hyvinvointiviikolla puhutaan opiskelijoiden henkisestä hyvinvoinnista ja jaksamisesta

Lehdistötiedote: 19.9.2019
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Itä-Suomen yliopisto (UEF)

UEFin ja ISYYn Hyvinvointiviikon aikana puhutaan opiskelijoiden henkisestä hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Viikon aikana tartutaan myös kaamosaikana koettuun väsymykseen.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Itä-Suomen yliopiston (UEF) Hyvinvointiviikkoa vietetään Joensuussa ja Kuopiossa viikolla 40 eli 30.9.-6.10.2019. Viikon teemana on tänä vuonna opiskelijoiden henkinen hyvinvointi ja jaksaminen.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) vuonna 2016 julkaiseman korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan 34 prosenttia korkeakouluopiskelijoista kokee henkisen hyvinvointinsa kohtalaiseksi tai erittäin huonoksi tai huonoksi. Lisäksi 11,5 % vastanneista oli vaarassa uupua. Määrä on noussut voimakkaasti edellisestä tutkimuksesta, joka toteutettiin vuonna 2012. Tällöin uupumisriski oli 9,5 prosentilla opiskelijoista.

– Hyvinvointiviikon tarkoituksena on kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen. Hyvinvointiviikon aikana opiskelijat ja henkilökunta pääsevät tutustumaan paikallisiin hyvinvointiin liittyviin toimijoihin Hyvinvointitoreilla, kertoo viikon järjestelyistä vastaava ISYYn hallituksen jäsen Susanna Remes.

Viikolla järjestetään englanninkielinen kaamosinfo yhteistyössä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kanssa sekä Kuopion kampuksella tarjoillaan kirkasvaloaamiaisia joka arkipäivä viikon ajan. Omaa jaksamista on mahdollista tukea myös liikunnan avulla keskiviikkona 2.10. liikuntailtapäivän aktiviteettien sekä Joensuussa viikonloppuna 5.-6.10 järjestettävän sulkapallo-ottelun merkeissä. 

Suuren suosion saaneet koiravierailut ovat osa Hyvinvointiviikon ohjelmaa myös tänäkin syksynä. Koiravieraat saapuvat vierailemaan 30.9. Kuopiossa ja 3.10. Joensuussa.

Hyvinvointiviikon aikana on myös perinteinen ISYYn Hymy- ja valitusviikko. Hymy- ja valitusviikon aikana opiskelijoiden on mahdollista antaa palautetta yliopistolle, ylioppilaskunnalle sekä muille sidosryhmille, jotka vaikuttavat opiskelijan elämään.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikon koko ohjelma
Facebook, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikko 2019 -tapahtuma

Seuraa Hyvinvointiviikkoa somessa tunnisteella #Hyvinvointiviikko2019

Lisätietoja:

Susanna Remes, hallituksen jäsen, sosiaalipoliittinen- ja kehitysyhteistyövastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), p. 044 576 8403, susanna.remes@isyy.fi

Tuija Pasanen, opiskelijapalvelun päällikkö, Itä-Suomen yliopisto, p. 044 7162 145, tuija.pasanen@uef.fi