Ajankohtaista

03.02.2023

ISYY kouluttaa kampuksilla toimivia järjestöjä 7.-8.2.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) tarjoaa Joensuun ja Kuopion kampusten ainejärjestöille ja kampusjärjestöille monipuolista koulutusta helmikuun aikana. Kaksipäiväisen järjestökoulutuksen lisäksi ISYY tarjoaa ainejärjestöille yhdenvertaisuus-, saavutettavuus- ja esteettömyyskoulutuksen.

Helmikuun ensimmäisellä viikolla, tiistaina ja keskiviikkona 7.-8.2. järjestetään ISYYn perinteinen järjestökoulutus. Järjestökoulutus tarjoaa tämän vuoden ainejärjestötoimijoille eväitä hallitusvuoteen monipuolisella koulutustarjonnalla, niin toimintaa läpileikkaavasti esimerkiksi yhdistyslain ja toimivan hallitustyöskentelyn näkökulmasta, kuin myös pureutuen tarkemmin sektorikohtaisiin teemoihin esimerkiksi edunvalvontaan tai viestintään liittyen.

Tänä vuonna järjestökoulutukseen saadaan uusia sisältöjä ja myös kouluttajia ISYYn henkilöstön ja hallituksen ulkopuolelta. ISYYn edunvalvonta-asiantuntija ja häirintäyhdyshenkilö Pekka Koivaara tulee kouluttamaan ainejärjestöjä siitä, miten kiusaamis- ja häirintätilanteita käsitellään ainejärjestössä. Järjestökoulutukseen on tuotu uutena sisältönä myös koulutus yrityssuhteista ja järjestön varainhankinnasta, jota tulee luotsaamaan niin ISYYssä ja kuin myös Kuopion ainejärjestöissä monien vuosien ajan aktiivisesti toiminut kauppatieteiden ja biolääketieteiden maisteri Sami Gabbouj. 

Järjestökoulutus on perinteisesti sisältänyt osuuden, jossa perehdytetään ainejärjestöjä toimivaan hallitustyöskentelyyn ja tehokkaaseen päätöksentekoon. Tänä vuonna aiheesta kouluttamaan saapuu ISYYssä ja Joensuun opiskelijajärjestöissä viime vuosina tutuksi tullut yhteiskuntatieteiden maisteri Ella Partanen. Partanen toimii tällä hetkellä muun muassa Joensuun Ellin hallituksen puheenjohtajana ja on vastikään käynyt kauppakamarin järjestämän Hyvä hallituksen jäsen (HHJ) -koulutuksen.

Järjestökolutuksen lisäksi, ISYY järjestää yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ja Pohjois-Karjalan Setan kanssa ainejärjestötoimijoille suunnatun myös yhdenvertaisuus-, saavutettavuus- ja esteettömyyskoulutuksen perjantaina 17. helmikuuta. Koulutukseen ovat tervetulleita myös muut UEF:n opiskelijat.

Tarkemmat tiedot koulutuksista:

ISYY.fi, avautuu uuteen välilehteen: Järjestökoulutus

ISYY.fi, avautuu uuteen välilehteen: Yhdenvertaisuuskoulutus

Lisätietoja:

Järjestökoulutus: Remo Saaristo, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), järjestöasiantuntija (sijainen), jarjestoasiantuntija(at)isyy.fi, p. 044 576 8419

Yhdenvertaisuuskoulutus: Mirka Nieminen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka ja työelämä, mirka.nieminen(at)isyy.fi, p. 044 576 8402