Ajankohtaista

19.04.2021

ISYY osallistuu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään torstaina 22.4.2021 ja sen ympärillä kampanjoidaan sosiaalisessa mediassa kahden viikon ajan 12.–23.4. Tänä vuonna Nyyti ry:n kampanjan teemana on Osallisuus ja oikeus apuun. Teemalla halutaan nostaa esille, että jokainen henkilö ansaitsee saada apua, kun hän sitä tarvitsee.

ISYY haluaa, että sen jäsenillä on apua tarvitessaan tarpeeksi tietoa siitä, mistä apua voi saada. Kuopiossa apua tarjoaa esimerkiksi Hyvä Mieli ry ja Kuopion Mielenterveyden Tuki ry ja Joensuussa Siun Sote, Joensuun Seudun Mielenterveysseura ry ja Pohjois-Karjalan Mielenterveyden Tuki ry. Opiskelijat voivat hyödyntää myös YTHS:n palveluita. Valtakunnallisia palveluita tarjoavat esimerkiksi Mielenterveystalo ja Tukinet. Lisää palveluita löytyy listattuna Nyyti ry:n nettisivuilta (linkki avautuu uudessa välilehdessä).

Opiskelijoiden jaksaminen on noussut tärkeäksi puheenaiheeksi poikkeusolojen aikana ja ISYY haluaa edistää jäsentensä jaksamista jakamalla siihen liittyviä vinkkejä. Opiskelujen vastapainoksi kannattaa muistaa antaa myös aikaa itselle ja rentoutua. Jokainen rentoutuu omalla tavallaan, mutta muutamia tapoja ovat esimerkiksi jutteleminen ja ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa, hyvän ruoan kokkailu (tai kotiin tilaaminen) ja syöminen, elokuvan tai sarjan katsominen, kävelyllä käynti tai muu hyvänolon liikunta, riittävä unen saanti sekä kaikki muukin tekeminen, josta itse nautit!

ISYY järjestää jäsenilleen myös edunvalvontakahveja ja kansainvälisiä kahvitaukoja ISYYn Discord-kanavalla. Seuraavat edunvalvontakahvit ovat maanantaina 10.5. klo 15–17 ja kansainvälinen kahvitauko joka torstai klo 17. Kaikki ISYYn jäsenet ovat tervetulleita mukaan!

Lue lisää:

Nyyti.fi, avautuu uudessa välilehdessä: #AvunArvoinen – Opiskelijoiden Mielenterveyspäivä 2021

Discord.com, avautuu uudessa välilehdessä: ISYYn Discord-kanava

Edunvalvontakahvit, avautuu uudessa välilehdessä: Edunvalvontakahvit

Kansainvälinen kahvitauko, avautuu uudessa välilehdessä: Kansainvälinen kahvitauko