Ajankohtaista

17.09.2019

ISYYn ja UEF:n Hyvinvointiviikkoa vietetään viikolla 40

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Itä-Suomen yliopiston (UEF) Hyvinvointiviikkoa vietetään 30.9.–6.10.2019.

Viikon teemana pureudutaan opiskelijoiden mielenterveyden sekä jaksamisen haasteisiin. Hyvinvointiviikon tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja yliopiston henkilökunnalle mahdollisuus pysähtyä arjen kiireiden keskellä ja kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen.

– Päivän valon vähentyessä ja tenttipäivien lähestyessä kokee moni opiskelija väsymystä sekä stressiä. YTHSn vuoden 2016 korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan opiskelijoiden keskuudessa on tavallista murehtia opiskeluasioista. Tutkimuksen mukaan neljännes opiskelijoista murehti opiskeluasioitaan paljon vapaa-aikanaan ja vastaajista 17 % koki hukkuvansa opintoihin liittyvään työmäärään, kertoo ISYYn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Susanna Remes.

Viikon aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan paikallisiin hyvinvointitoimijoihin, jotka tulevat kampuksille esittelemään toimintaansa hyvinvointitoreille. Viikon aikana järjestetään myös englanninkieliset kaamisinfot sekä perinteinen liikuntailtapäivä. Myös suuren suosion saavuttaneet koiravieraat saapuvat molemmille kampukselle opiskelijoiden rapsuteltavaksi.

Hyvinvointiviikon ohjelmassa on myös muita tapahtumia, kuten ISYYn Hymy- ja valitusviikko, jonka aikana on mahdollisuus antaa palautetta yliopistolle, ylioppilaskunnalle sekä muille opiskeluun liittyville toimijoille.

Lue lisää: 

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikko 2019 -ohjelma
Facebook-tapahtuma, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikko 2019 // Wellbeing Week 2019

Lisätietoa:

Susanna Remes, hallituksen sosiaalipoliittinen- ja kehitysyhteistyövastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, susanna.remes@isyy.fi, puh. +358 44 576 8403